Pietariin lentäen vai junalla?

Suosituin tapa matkustaa Pietariin on tietenkin juna, mutta loppuen lopuksi, lentäminen Pietariin on oikein mukava kokemus. Etenkin jos matkustaa toisesta kaupungista Suomesta, niin että joutuu tulemaan Helsinkiin lentäen – on paljon helpompi vain vaihtaa kentällä konetta ja jatkaa matkaa.

Lento on aika lyhyt, vajaa tunti ja vuoro lennetään pikkuisella potkurikoneella. Kentälle tietenkin joutuu saapumaan ajoissa ja Pietarin kentältä on reilu matka kaupungin keskustaan. Mutta kyllä hyvin todennäköisesti juna-asemaltakin joutuu ottamaan taksin joka tapauksessa.

Pietarin lentokenttä on hyvin uusi ja sujuva. Passintarkastukset ja tavaroiden nouto hihnalta onnistuu hyvin nopeasti. Suosittelen muuten liikkumaan Pietarissa Uberilla, se on aivan mainio. Autoja on runsaasti ja vaikka valitsisi hienomman Uber black -kyydin, niin keskustamatkasta saattaa maksaa helposti alle 10 euroa ja lentokentältä keskustaan maksaa noin 20-25€

Halvimmat junaliput maksaa yleensä 39€ suunta, kuitenkin jos valitsee mukavammat matkustusajat, hinta nousee helposti yli 140€ menopaluulta. Finskin lennot on halvimmillaan 175€. Loppuen lopuksi se hintaero ei todellakaan ole merkittävä. Jokaisen oma asia on, kuinka tykkää matkustaa enemmän. Me mennään varmasti 90% matkoista junalla, joka on meille hyvin mukava vaihtoehto, kun asutaan juna-asemalta kävelymatkan päässä. Mutta varmuudella voin sanoa, että yhtä mukavaa se on lentääkin. Kentällä voi kuluttaa aikaa loungessa, jos sellaiseen on pääsyä ja taittaa matka mukavasti lentäen. Pietari on muuten ilmastapäin aika nätti.

Lähtiessä, huomasimme että Pietarin kenttä oli yllättävänkin hiljainen. Etenkin huomioon ottaen sen, että olimme siellä venäläisten lomakauden aikana. Tietty voi olla että iso osa ulkomaan lennoista menee Moskovan kautta ja silloinhan niitä matkailijoita ei näe Pietarin ulkomaanlentojen terminaalissa.  Pietarin kenttä on täynnä ravintoloita joka makuun ja shoppailtavaakin löytyy. Lounge oli hienon näköinen, mutta tarjoilut aika köyhiä, tosin jos haluaa vetää lärvit, siellä se onnistuu 🙂 Nimittäin huomasimme, että maan tapaan ilmeisesti kuuluu ottaa pöytään koko pullo viiniä, ettei tarttis koko ajan laseja täytellä.

Kesä ja alkusyksy ovat minusta ehdottomasti parasta aikaa matkustaa Pietariin!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Tzyde sunnuntai, elokuu 20, 2017 at 02:20

  Pietariin kannattaa matkustaa Helsingistä marshrotkalla eli venäläisellä pikkubussilla. Niitä lähtee tennispalatsin kulmilta ja maksaa 10€ / suunta. Hauska pieni seikkailu ja ihan asiallista menoa.

  • Reply Irina/HopOnHopOff maanantai, elokuu 21, 2017 at 20:40

   Oon useasti käyttänyt noita joskus vuosia aiemmin, mutta nykyään ei oikein jaksa istua pikkubussissa paikallaan. Tietty edullistahan se on, mut jotenkin silti suosin muita keinoja mennä sinne 🙂

  Leave a Reply

  Sharing

  Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail