Kokemuksia Munchenistä.

Kävin viime viikonloppuna vierailemassa Munchenissa opiskelevan kaverini luona. Hän on onneksi ehtinyt jo tutustumaan kaupunkiin hyvin, joten sain nauttia nähtävyyksistä ja ravintoloista ilman sellaisten hakemista, vaan kaikki oli niin sanotusti tarjottimella.

Valitettava fakta oli se että olisin kaivannut lämpimämpää säätä, mutta tämä vuosi oli koko Euroopassa poikkeuksellisen kylmä. Onneksi kuitenkin lauantaina sää oli aurinkoinen ja jopa keväisen lämmin.

Munchen on Bayernin pääkaupunki ja on esimerkiksi Berliinistä kovin erilainen. Bayerniläiset ovat Bayerniläisiä ja vasta sen jälkeen Saksalaisia, vähän niinkuin Espanjan Katalonialaiset.

Lentokenttä on todella iso ja sijaitsee aika kaukana keskustasta, mikä on tietysti hieman hankalaa. Taksilla ja jopa Uberilla meneminen on tosi kallista, Uberilla kyyti maksaa n. 50 € taksilla 70-80 €. Tosin junallakin pääsee jos matkatavaroita ei oo hirveästi, se on jopa helppoa. Junalipun hinta on 11,20 € mutta kulkee valitettavan hitaasti, matka keskustaan vie 40-45min.

Muuten joukkoliikenne on yllättävän helppoa ja sporia liikkuu lyhyin aikavälein, kertalippu on aina noin kolmeksi tunniksi ja maksaa 2,60 €. Lippuja varten täytyy varata kolikoita, sillä lippuja saa sporien sisällä olevista automaateista ja harvoilla pysäkeillä on automaatit jotka hyväksyy kortteja tai seteleitä, tosin ne voi olla rikki. Julkisilla liikkuessa ostetun lipun kannattaa muistaa käydä lisäksi leimaamassa (ei junissa), muuten voi saada 60 € sakon. Toinen hankaluus on tietää koska tarvitsee ns. seutulipun, siitäkin voi saada sakon vaikka olisi kuinka turisti. Mutta kaikista hankaluuksista huolimatta oli mukavaa että julkisen liikenteen verkko oli kätevä.

Ruoka ja juoma on saksalaisittain edullista, olutkuppiloita pyrimme välttämään, sillä niistä sain tarpeeksi Prahassa. Raskasta ruokaa ei enää tehnyt mieli, mutta Munchenissä on ihania ravintoloita ja aivan upea drinksupaikka nimeltä Herzog, voisin muuttaa sen naapuriin haha.

Useat puistot olivat upeita, vaikka kuvittelisin että kesällä ne vasta upeita onkin. Ja museoita on peräti 45 ja lisäksi teatterit ja muut aktiviteetit. Harmittaa etten ollut Munchenissä paria päivää pitempään, vaikka ihan heti en ehkä myöskään lähtisi sinne takaisin. Mutta ken tietää jos päätän vielä ennen kesää käydä katsomassa Muncheniä uudestaan, tai joskus piipahdan matkalla Itävallan alpeille.

IMG_9097 IMG_9017 IMG_8973 IMG_9012 IMG_9034 IMG_9025 IMG_9089 IMG_9083

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail