Viisumitietoa Kambodzan kuningaskuntaan lentäen matkustavalle

Oletko suunnittelemassa matkaa Kambodzaan? Tässä jutussa on muutama vinkki viisumin hankintaan.

Viisumi

Suomalainen tarvitsee viisumin maahan matkustamiseen ja myönnetty viisumi on voimassa 30 päivää maahan saavuttua.

Myönnettävä viisumi on ns. kertaviisumi, joten jos poistut maasta, sinun on ostettava palatessasi uusi viisumi.

Passin on oltava maahan saavuttuasi voimassa seuraavat 6 kk.

Viisumi Internetistä

Helpoin, mutta ei välttämättä luotettavin tapa, on hankkia e-VISA Kambodzan valtion ylläpitämästä nettipalvelusta. Keskustelupalstoilla käytävien kertomusten mukaan kyseinen palvelu saattaa viedä rahasi, mutta viisumia ei kuulu eikä näy.

e-VISA:n hinta on 30 Yhdysvaltojen dollaria ja käsittelykulut 7 dollaria. Tarvitset viisumin hakemiseen sähköisen valokuvan, jonka voit tehdä mistä tahansa kuvastasi sekä luottokortin.

e-VISA:n haltijat voivat saapua maahan seuraavilta rajapisteiltä:

 • Phnom Penh, kansainvälinen lentokenttä.
 • Siem Reap, kansainvälinen lentokenttä.
 • Sihanoukville, kansainvälinen lentokenttä.
 • Cham Yeam (Koh Kong Province) (Thaimaasta saapuville).
 • Poi Pet (Banteay Meanchey Province) (Thaimaasta saapuville).
 • Bavet (Svay Rieng Province) (Vietnamista saapuville).
 • Tropaeng Kreal Border Post (Stung Treng).

Turistiviisumi raja-asemalta

Tullessasi maahan saat lentokoneessa peräti kolme lomaketta täytettäväksi. Yksi näistä on viisumihakemus, toinen maahantulolomake ja kolmas tullausilmoitus. Lomakkeet kannattaa täyttää jo koneessa.

Phnom Penhin lentokentällä Visa On Arrival-tiskillä odottaa noin kymmenen rajaviranomaisen rivi, joista ensimmäiselle ojennetaan viisumihakemus, passi ja yksi passikuva. Mikäli passikuvaa ei löydy, maksamalla 3 dollaria ylimääräistä, he ”unohtavat” kuvan.

Passisi kulkee kaikkien kymmenen henkilön käsien kautta jonon viimeisille jotka epämääräisessä järjestyksessä nostelevat valmiita passeja matkustajien nähtäville. Kun näet omasi, kiilaa muiden matkailijoiden eteen ja maksa 30 taalaa viisumista käteisellä. Suosittelen ottamaan mukaan tasarahaa!

Mikäli mukanasi ei ole dollareita, niitä saa samasta tilasta olevasta pankkiautomaatista. Ja kyllä, tilanne on juuri niin sekainen kuin kuulostaakin olevan. Henkilökunta ei tunnista henkilöitä passikuvista, eivätkä edes yritä lausua matkustajien nimiä ja niinpä sinulla saattaa helposti olla väärän henkilön passi kourassasi.

Kun olet saanut passisi takaisin kuitin kera, on vuorossa passintarkastus, jossa matkaaja samalla kuvataan. Rajavartijalla on myös sormenjälkitunnistinlaitteet, mutta ainakaan meidän kohdalla niitä ei käytetty. Tähän pisteeseen jää myös maahantulopaperi, jonka toinen puoli niitataan passiisi kiinni lähtöä odottamaan.

Passintarkastuspisteen jälkeen on vuorossa matkalaukkuhihnat sekä poistuessa uloskäynnin yhteydessä seisovia tulliviranomaisia joille vielä jää lentokoneessa täytetty tullausilmoitus.

Tervetuloa Kambodzan kuningaskuntaan!

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, maaliskuu 11, 2018 at 15:05

  Kiitos tästä jutusta! Kambodzea-Vietnam matkasta haaveilemme ja tämä juttu sai minut vaihtamaan suunnitelmia lentoreitteihin. Lensittekö mistä Siem Reapiin?

  • Reply Reissaaja1 maanantai, maaliskuu 12, 2018 at 10:54

   Kiitos Sari kommentistasi!
   Teimme sen mokan, että lensimme ensin Phnom Pehniin, sieltä Vietnamiin (jolloin Kambodzan viisumi erääntyi). Lensimme takaisin Phnom Pehnin kautta Siem Reapiin. Maksoimme siis Kambodzan viisumin kahteen kertaan (oppirahat on näköjään maksettava, koska tietoa ei löytynyt, että kyse on kertaviisumista). Lensimme Phnom Pehn-Siem Reap-Phnom Pehn välin Cambodia Angkor Air:llä joka oli hyvin edullinen sekä ruumaan menevä 20kg matkalaukku ja käsimatkatavarat kuuluivat hintaan mukaan.

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas sunnuntai, maaliskuu 11, 2018 at 18:37

  Kuulostaa kieltämättä sekavalta ja järjettömältä, eikä lainkaan siltä, että kenenkään yksityisyydensuojasta välitettäisiin. 😀 Nää viisumisäädöt vaatii kyllä aina kaikenlaista selvittämistä, joten on kiva kun kaiken tiedon saa kootusti samasta paikasta.

  • Reply Reissaaja1 maanantai, maaliskuu 12, 2018 at 10:49

   Kiitos Venla kommentistasi ja toivottavasti tästä on jollekin seuraavalle Kambodzaan matkaajalle hyötyä!

 • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, maaliskuu 12, 2018 at 15:19

  Tämä tuli tarpeeseen, Kambodza on ensi vuoden matkasuunnitelmissa!
  Kuulostaa kyllä hemmetin hämärältä tuo passien käsittely, täytyy oikeasti olla aika kärppänä ettei kukaan muu vie omaa passia!

  • Reply Reissaaja1 maanantai, maaliskuu 12, 2018 at 15:24

   Kiitos Anni ja tervemenoa Kambodzaan!
   Minulle meinattiin antaa virolainen henkilöllisyys… Kuvassa oli hieman itseäni muistuttava henkilö. 😉
   Onneksi tuolloin läsnäolevat matkaajat ympäri maapalloa olivat sen verran rehellisiä, että huutelivat toisilleen kun kunkin passi oli vuorossa. Mutta onko aina näin? Toivottavasti!

 • Reply Sofia / Project Forever keskiviikko, maaliskuu 14, 2018 at 11:31

  Aika villiä meininkiä! Kambodza on yksi pysäkki omalla maailmanympärimatkalla, saavutaan todennäköisesti Vietnamista bussilla joten saa nähdä millaiset sählingit on rajalla. Kiitos vinkistä, että viisumin voisi saada myös etukäteen, se voisi olla rajanylityksessä kätevä!

  • Reply Reissaaja1 keskiviikko, maaliskuu 14, 2018 at 11:32

   Kiitos Sofia kommentistasi!
   Luin nettikeskusteluista, että varsinkin maarajoilla on sähläystä luvassa vielä lentokenttiäkin enemmän.
   Myöskään lahjukset eivät ole poissuljettuja… 🙁

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, elokuu 19, 2018 at 20:14

  Pakko kysyä. Minkäkokoinen on tuo kuva, mikä viisumissa tarvittiin? Vietnamin viisumissa koko on 3×4 cm. Puhutaan kuitenkin myös passikuvasta. Oliko kuva samankokoinen kuin passissa?

  • Reply Reissaaja1 maanantai, elokuu 20, 2018 at 08:05

   Moikka Sari. Tarvittava kuva oli passikuvan kokoinen.

  Leave a Reply