Kuinka päästä helposti Marrakechista Casablancaan?

Marrakech, Marokko osa 3.

Mikäli olet omatoimireissulla, mutta mielit kartoittaa Marrakechin lomallasi hieman muitakin kaupunkeja kuin vain Marrakechin, yhtenä vaihtoehtona on tehdä retki Marokon suurimpaan kaupunkiin Casablancaan.

Casablancaan pääset tietenkin erinäisten retkiyrittäjien kyydissä mutta suosittelen käyttämään julkisia kulkuneuvoja, jotka ovat paljon halvempia tapoja päästä liikkumaan. Samalla pääset tutustumaan aitoon marokkolaiseen elämäntyyliin. Matka-aika Casablancaan tai Casaan kuten paikalliset sanovat, on noin 3,5 h/suunta.

Marrakechistä kulkee Casablancaan vakiona linja-autovuoroja, mutta ehkä helpoin tapa on kuitenkin hypätä junaan. Juna lähtee Gare de Marrakechin rautatieasemalta. Tässä yksityiskohtaiset vinkit mukavaan matkantekoon!

 • Marrakechin rautatieasema löytyy uuden kaupungin puolella. Mikäli yövyt Medinassa, voit ottaa asemalle taksin (tingi hinta ennen kyytiin hyppäämistä, 30-40 dirhamia on hyvä hinta) tai hypätä nro 5 paikallisbussiin (bussilipun hinta 4 dirhamia/hlö eli 0,40 €), jonka kulkureitti menee rautatieaseman ohitse.
 • Rautatieasemalta voit myös ostaa eväitä mukaasi; asemalla on muutama kahvila sekä kaaristaan tuttu kansainvälinen pikaruokapaikka.

 • Marrakechin rautatieasemalta junalipun osto käy kätevästi joko automaatista tai jonottamalla paikallisen VR:n, ONCF:n lipputiskille. Marrakechin päässä käy maksuvälineeksi myös luottokortit. Matkalipuista ei saa alennusta vaikka ostaisit samalla kertaa meno-paluulipun.

 • Suosittelen ostamaan liput 1. luokkaan.
 • Matka Casablancaan maksaa 1. luokassa 150 dirhamia eli 15 €. 2. luokan junalippu maksaa 95 dirhamia eli 9,5 €.
 • 1. luokassa on oma vaunu jossa on kuuden hengen looseja mukavilla penkeillä. Vaunussa on myös wc, joka on ainoastaan 1. luokkalaisten käytössä. Lisäksi looseissa on ilmastointi ja jokaisella loosin matkustajalla oma lukulamppu. Konduktööri sekä siistijä kiertävät tiuhaan vaunussa. Myös käytävällä kiertävän tarjoiluvaunun eväät ovat paremmat. On kuulkaas viiden euron arvoista.
 • 2. luokan vaunuissa on mahdollisuus istua samantapaisissa vaunuissa kuin Suomessa tai kahdeksan hengen looseissa. 2. luokan wc:t kuten myös loosit ovat todella törkyiset. Ihmiset polttavat vaunujen väliköissä vaikka junassa polttaminen on yleensäkin kielletty. Konduktööriä tai siistijöitä ei ihmeemmin 2. luokan vaunuissa näy.

 • Marraskechin laiturialueelle ei jostakin syystä päästetä kuin vasta hieman ennen junan lähtöä ja silloinkin vain matkalippujen kera.

 • Näkymät junasta ovat varsin punaiset; lähempänä Marrakechia näkyy vielä hetken aikaa N´Fiss joki, jonka reunoilla rehevät kasvisto viihtyy. Hitaasti maisema muuttuu palmupuumetsiä punaiseksi aavikoksi. Siellä täällä on pieniä kyliä joihin junakin välillä pysähtyy. Lähempänä Casablancaa asutus tihenee ja Marrakechista tutut punaiset talot vaihtuvat Casablancan likaisen valkoisiin.

 • Casablancassa on kaksi rautatieasemaa, joista Casa Voyageursiin pysähtyvät Marrakechista tulevat junat. Tästä eteenpäin voit suunnistaa Petit taxilla tai raitiovaunulla, mutta muista myös tässä päässä neuvotella taksissa hinta etukäteen!

 • Paluumatkalle vinkiksi, että Casa Voyageursin rautatieaseman kuulutukset tulevat vain ranskaksi, muutokset aikatauluissa enemmän kuin mahdollisia ja junalippuja voi ostaa lipputiskiltä vain käteisellä.

Tulevaisuudessa matka-aika Marrakechin ja Casablancan välillä tulee lyhentymään, koska raiteilla tehdään tällä hetkellä valtaisia muutostöitä.

Seuraa mukana, luvassa lähitulevaisuudessa juttua myös Casablancasta.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Teija / Lähdetään Taas sunnuntai, joulukuu 10, 2017 at 12:59

  Hyviä vinkkejä! Olin lapsena Agadirissa ja vihasin Marokkoa yli kaiken. Nyt kun Marokkoon on saatavilla niin edullisia lentoja, olisi mukavaa käydä katsomassa maata hieman uusilla silmillä 🙂

  • Reply Reissaaja1 sunnuntai, joulukuu 10, 2017 at 15:48

   Kiitos Teija kommentistasi!
   Se saattaa olla, että nyt näet maan hieman eri silmin kun vuosia on vierailujen välissä vierähtänyt.
   Kyllä nuo Norwegian lennot on hyvä juttu, edulliset lennot ja vieläpä suoraan perille.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, joulukuu 11, 2017 at 23:56

  Marokko on kiehtonut minua hyvin kauan, johtunee ehkä osittain siitä, että ensimmäinen ulkomaanmatkani on suuntautunut sen naapurimaahan Tunisiaan, joka oli 12 vuotiaalle elämys monestakin syystä! Täytyy kyllä tulevaisuudessa toteuttaa tämä haave!

  • Reply Reissaaja1 tiistai, joulukuu 12, 2017 at 16:12

   Kiitos Virpi kommentistasi!
   Toivottavasti pääset pian toteuttamaan haaveesi. 🙂

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää perjantai, joulukuu 15, 2017 at 06:38

  Hyvät vinkit! Jotenkin en ole ajatellut Marokko on sellainen maa jossa omatoimimatkailisin mutta miksipäs ei jos se on noin helppoa. Marokko kyllä houkuttelee!

  • Reply Reissaaja1 perjantai, joulukuu 15, 2017 at 10:01

   Kiitos Paula!
   Matkaaminen junalla paikasta toiseen oli helppoa kuin ”heinänteko”. 😉
   Ja turvallista.

  Leave a Reply