Lokakuun harmautta ja loputonta matkakuumetta

Kun Helsingin hyinen merituuli tunkee läpi vaatteiden, sade piiskaa vaakasuoraa ja ohiajava auto pärskäyttää vedet suoraan päällesi, tulee mieleen, että voisi olla aika vaihtaa maisemaa ja lähteä etelään kuten taivaalla lentävät lintuparvet.

On harmaa ja kolea lokakuu, joka tänä vuonna alkoi 1.10. sateisena kuin luontoäidin kieron huumorin saattelemana. Vallitsevat olosuhteet laittavat kesän kaipaajan unelmoimaan valosta, lämmöstä ja uusista tuulista. Ehkä joskus tulevaisuudessa on tulossa aika, jolloin voisin viettää koko loka-tammikuun välisen ajan jossain kaukana. Tänään sen aika ei vielä ole, mutta haaveilla toki saan!

Hyppiessäni läpimärillä lenkkareilla valtavien vesilätäköiden yli, tulee väkisinkin mieleen, mitä ihmettä esi-isät ja -äidit aikoinaan miettivät kun näille leveysasteille tulivat? Suomineito kun on mielestäni parhaimmillaan keväällä, kesällä ja alkusyksystä, mutta tämä harmaa ja pian saapuva pimeys ottaa kyllä mehut pois arjenraatajasta. Tuntuu tässä arjen pyörityksessä, että elämä on jatkuvaa maanantaita ja perjantaita, viikot hujahtavat ohi vauhdilla, mutta mitä tästä aherruksesta todellisuudessa jää käteen?

Onneksi valoa ja erityisesti toivoa on pimeyden päässä, kun kotimaan kamaralla vietetyn, kylläkin hyvin antoisan ja erilaisen kesän jälkeen, matkat maailmalle suorastaan jo puskevat oven takana. JEE! En malttaisi odottaa enää päivääkään.

Pian, aivan pian lentokone nousee ylös pilvien päälle ja satunnainen matkailija sen mukana, kohteina valoa tulvivat Dubai ja Doha. Ja lentoyhtiön järjestämänä myös pitkä extra-laskeutuminen Kuwaitiin. Siellä en ole käynytkään, joten jotain jännää tässäkin välilaskussa on luvassa.

Ja eihän nämä matkat tähän jää. Kalenteri näyttää varsin positiiviselta seuraavan puolen vuoden aikajaksoa silmäillessä. Joulukuussa on vuorossa Marokko ja siellä Marrakesh sekä Casablanca. Kun päästää helmikuulle, siivet vaikkakaan eivät omat, vievät Kambodzaan ja Vietnamiin. Se Laoskin olisi siinä NIIIN lähellä. Matkasuunnitelmat ovat vielä hieman auki, joten hyviä vinkkejä alueelle otetaan mielihyvin vastaan!

Huhtikuun alkuun on vielä luvassa reissu matkailevien työkavereiden kanssa Minskiin, nyt kun sielläkin hieman höllättiin viisumivaatimuksista. Valko-Venäjä on nimittäin ollut kauan aikaa meidän harkinnassa, mitä vierailuun tulee.

Viisumisäädöksiä on kevennetty myös mm. Azerbaidzanissa (elektroninen viisumi), joka on myös ollut bucket listillä jo jonkin aikaa.

Väliin mahtuu vielä monta päivää, ties vaikka joku viikonloppureissukin vielä mukaan saataisiin. Erityisesti katse kääntyy Norjaan, Norwegian, odotan malttamattomana supertarjouksianne!

Onneksi minulla on mahdollisuus ottaa ja lähteä, ja käyttää kesän aikana sukan varteen kerätyt roposet loputtoman seikkailunhaluni tyydyttämiseen. Samalla tule hoidettua niin kehoa kuin levotonta mieltäkin.

Voin vaikka halutessani upottaa varpaat tulikuumaan hiekkaan tai vain ihmetellä vastaan tulevia ihmisiä. Nauttia katukahvilassa vilinästä tai lukea jännittävää dekkaria rantatuolissa. Juosta ympäri kaupunkien nähtävyyksiä tai nukkua hotellihuoneessa pitkään ja hartaasti.

Näistä mahdollisuuksista olenkin hyvin kiitollinen ja ymmärrän myös, että olen erittäin etuoikeutetussa asemassa! Kaikille tällainen maailmalla palloilu ei monenmoisestakaan syystä onnistu.

Mikäli muuten haluat lukea millainen matkustaja olen, se käy näppärästi tämän linkin kautta.

Joten antaa tulla vaan lokakuu, täällä ollaan jo valmiina!

Previous Post Next Post

22 Comments

 • Reply Teea | Curious Feet perjantai, lokakuu 6, 2017 at 13:16

  Kivoja reissuja edessä! Ei ihme, ettet malta odottaa 🙂

  Itse rakastan syksyä ja luonto on nyt kauneimmillaan. Aivan parasta! Mutta kun marraskuu saapuu, se on toinen juttu :D, vaikka talvestakin olen alkanut nauttia. Onneksi on reissu aurinkoon varattuna marraskuulle!

  • Reply Reissaaja1 perjantai, lokakuu 6, 2017 at 13:21

   Kiitos Teea!
   Ja oikein ihanaa aurinkoreissua marraskuulle! 🙂

 • Reply Ananas2go / Popot pogoillen perjantai, lokakuu 6, 2017 at 13:42

  Norwegian, jesss! Toivottavasti löydät mukavan pyrähdyksen. Ihanalta kuulostaa matkalista; iloa odotteluun!

  • Reply Reissaaja1 perjantai, lokakuu 6, 2017 at 14:10

   Kiitos paljon! 🙂
   Niinhän se on, että odottavan aika on pitkä…

 • Reply Teija / Lähdetään Taas sunnuntai, lokakuu 8, 2017 at 10:06

  Oioi! Kyllä noilla matkasuunnitelmilla jaksaa yhden pimeän vuodenajan. Aurinkoa on tiedossa ja roppakaupalla. Wau! Tosi mielenkiintoisia kohteita, jään innolla odottamaan tarinaa niistä.

  Ihana muuten tuo ensimmäinen kuva lehdestä 🙂

  • Reply Reissaaja1 sunnuntai, lokakuu 8, 2017 at 10:40

   Kiitos Teija!
   Kyllä jaksaa ja pian odotus palkitaan. 🙂
   Tuo vaahteranlehti on kuvattu Vancouverissa vajaa vuosi sitten. Pitihän sitä yksi kuva Kanadanvaahterastakin ottaa.

 • Reply Suunnaton sunnuntai, lokakuu 8, 2017 at 11:04

  Ihania suunnitelmia! Ja ihanan innokas ote tässä tekstissä 🙂 Johan tässä itsekin tempautuu mukaan.
  Hauskoja reissuja ja tsemppiä pimenevästä syksystä selviämiseen!

  • Reply Reissaaja1 sunnuntai, lokakuu 8, 2017 at 12:43

   Kiitos!
   Ja mukavia matkoja myös sinulle Suunnaton! 🙂

 • Reply Virpi/Täynnä tie on tarinoita maanantai, lokakuu 9, 2017 at 10:27

  Ompas teillä ihania reissuja tulossa, kyllä kelpaa odotella ja fiilistellä ja sanoa ähäkutti lokakuun myrskyille! 🙂 Tosi antoisia reissusuunnitelmia ja reissuja sulle!

  • Reply Reissaaja1 maanantai, lokakuu 9, 2017 at 11:13

   Kiitos Virpi!
   Ja antoisaa reissutalvea myös sinulle! 🙂

 • Reply Sofia tiistai, lokakuu 10, 2017 at 03:57

  Onpas monia mielenkiintoisia suunnitelmia ja vieläpä hieman ”eksoottisempiin” kohteisiin! Erityisesti kiinnostaa kuulla kokemuksia Marokosta, Kambodzasta ja Vietnamista. Kambodza ja Vietnam kun ovat omalla ensivuoden reissulistallani 🙂

  • Reply Reissaaja1 tiistai, lokakuu 10, 2017 at 09:19

   Kiitos Sofia!
   Saamasi pitää, kunhan ensin päästää lähtemään reissuun! 🙂

 • Reply Terhi | VAGABONDA tiistai, lokakuu 10, 2017 at 12:32

  Vau, kylläpäs on paljon reissuja tiedossa, ja todella mielenkiintoisiin kohteisiin! Kyllähän tuollaisen matkakalenterin kanssa jaksaa sateista ja pimenevää syksyä 🙂 Suosittelen käymään Laosissa, mä tykkäsin siitä todella paljon kun kävin siellä kymmenen vuotta sitten!

  • Reply Reissaaja1 tiistai, lokakuu 10, 2017 at 12:52

   Kiitos Terhi!
   Et sattumoisin tehnyt Laosista juttua? 😉

 • Reply Tiina / Makuja ja seikkailuja tiistai, lokakuu 10, 2017 at 18:50

  Huipulta kuulostaa, erityisesti Marokko kiinnostaa joten jään innolla odottamaan postauksiasi siltä suunnalta 🙂 Tulevien reissujen fiilistely ja suunnittelu on kyllä ihanaa ja säästäminen kannattaa kun pääsee (varsinkin talven synkimpinä kuukausina) matkaan. Itselläni on tällä hetkellä vain New Yorkin lennot varattuna, toivottavasti tilanne muuttuu ja tammi-helmikuulle saisin järjestettyä vielä aurinkoisen lämpöloman jonnekin.

  • Reply Reissaaja1 tiistai, lokakuu 10, 2017 at 19:06

   Kiitos Tiina! 🙂
   Toivottavasti saat järjestettyä reissun aurinkoon, olemme kyllä sen ansainneet!

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle tiistai, lokakuu 10, 2017 at 20:55

  Ihanan paljon reissuja tiedossa ja lämpöä ja aurinkoa! Kivasti kaukomatkoja eksoottisiin kohteisiin. On ihan mahtavaa, että voi varata paljon reissuja ja vielä aika pitkälle aikavälille. Itsellä on tällä hetkellä oikeastaan ihan päinvastainen tilanne, mutta mennään reissu kerrallaan eteenpäin.

  • Reply Reissaaja1 torstai, lokakuu 12, 2017 at 18:53

   Kiitos Elina!
   Toivottavasti sinunkin puoli vuotta tulee olemaan mielenkiintoinen, vaikka ei reissuja olekaan niin montaa vielä tiedossa.

 • Reply Johanna @Out of Office tiistai, lokakuu 10, 2017 at 21:49

  No onpas sinulla paljon reissuja tulossa. Ja mikä parasta, auringon valoon ja lämpöön.

  Minulla ei ole yhtä pientä Eurooppareissua lukuunottamatta mitään suunnitelmissa – voinkin lähteä ensimmäisille Matkamessuilleni matkabloggaajana avoimin mielin 🙂

  • Reply Reissaaja1 torstai, lokakuu 12, 2017 at 18:54

   Kiitos Johanna!
   Se onkin vaikea paikka, matkamessujen houkutusten määrä kun on niin suuri! 😉

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä torstai, lokakuu 12, 2017 at 21:50

  No niin, siitähän on kivoja reissuja edessä taas. Ihana kissakuva btw 🙂

  • Reply Reissaaja1 lauantai, lokakuu 14, 2017 at 17:21

   Kiitos kaima! 🙂 Toivottavasti sinun reissutalvesi näyttää myös hyvältä!

  Leave a Reply