Merirosvomeininkiä valasretkellä

Los Cristianos, Teneriffa osa 6.

Teneriffasarjamme viimeisessä postauksessa lähdemme valasretkelle.

Puerto de los Cristianoksen satamasta järjestetään useita kansainvälisiä valasretkiä useamman yrittäjän toimesta sekä erilaisilla aluksilla päivittäin, joten niin valinnan vapautta kuin tinkivaraakin on. Valasretkien kestot vaihtelevat 2-5h. Pidemmillä reissuilla pääsee myös mereen uimaan.

Los Cristianokselta lähtee myös isompia Armas-varustamon aluksia.

Ostimme liput Flipper Unon järjestämälle klo 11.30 lähtevälle kolmen tunnin retkelle, johon kuului myös kevyt lounas aluksessa. Veneemme osoittautui hienoksi 91 matkustajaa vetäväksi merirosvotyyliseksi purjeveneeksi, jota ohjattiin perinteisellä pyöreällä ruorilla. Myöhemmin tyttäremme pääsikin muiden lasten mukana ohjaamaan alusta hetkeksi aikaa.  Joka muuten on tuollaiselle pikku-neidille kova juttu.

Lippuja ostettaessa myyjä kertoi, että Teneriffan saaren edustalla asustelee suurehko pallopäävalasyhdyskunta, joka ei muiden valaiden tapaan vaella vaan pysyttelee saaren lähettyvillä. Eniten asiaan vaikuttaa alueen kalmarikanta, joka on suurta herkkua pallopäävalaille. Saaren edustalla on mahdollista nähdä myös delfiinejä, mutta kun on kyse villieläimistä, mitään takuita valaiden tai delfiinien näkemiseen ei annettu.

Lähdettyämme liikenteeseen, aluksen henkilökunta tarjoili lounaan välittömästi. Tarjolla oli isoja lihapullia ja lämpimiä vihanneksia, salaattia sekä patonkia. Juomavalikoimasta löytyi olutta, mehua ja virvoitusjuomia.

Lounaasta ylijääneet lihapullat heitettiin näytöksenomaisesti yksitellen merilokeille, jotka taitavasti nappasivat ne ilmasta käsin.

Syötyämme aloimme tähyillä merelle, samalla kun henkilökuntaan kuuluva mieshenkilö veti Stand up-numeron. Ohjelmanumero päättyi lapsille tehtyihin ilmapallokoiriin ja -kukkasiin. Tällä aluksella ei ainakaan tylsää hetkeä tullut…

Retkipäivä oli puolipilvinen, aurinkorasva oli käytössä koko ajan. Suosittelenkin ottamaan retkelle omat purtilot mukaan!

Hetken päästä kuului kannelta kapteenin huuto, vasemmalla! Mitä? Mikä on? Ja siellähän niitä oli, kaksi aikuista ja yksi poikanen, pallopäävalaat uiskentelivat noin 50 metrin päässä meistä. Lähemmäksi emme menneet, ja hyvinhän nuo laivan kannelta näkyivät.

Kaikki laivakunnat eivät tätä tosin noudattaneet, erityisesti pienet, ärsyttävät moottoriveneet pyörivät valaiden ympärillä solkenaan. Tuolloin valaat sukelsivat.

Puolisen tuntia ihmettelimme pienen valasparven uintia, kunnes kipparimme käänsi laivan takaisin satamaa kohti. Delfiineitä emme tällä retkellä nähneet. Silti tuokio merellä oli varsin mukava koko perheen kolme tuntinen. Suosittelen retkeä niin auringonottoa kuin purjehtimista rakastaville matkailijoille.

Tähän päättyy vaihderikas reissujuttusarjani Teneriffalta, kaiken kaikkiaan varsin mukavalta ja monipuoliselta lomasaarelta! Mikäli muut sarjan osat ovat sinulta vielä lukematta, voit tutustua juttuihin seuraavien linkkien avulla: Teneriffa, Loro Parque, Santa Cruzin karnevaalit, Teiden tulivuori ja kansallispuisto sekä Anagan luonnonpuisto ja vuoristo.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Terhi/ Fammo matkalla perjantai, lokakuu 6, 2017 at 00:36

  Näyttää ja kuulostaa ihan passelilta retkeltä lapsiperheelle. Ruokaa ja ohjelmaa ja sitten vielä ne valaatkin. Teillä oli onnea kun valaat näyttäytyivät, villieläimistä kun ei todellakaan aina tiedä.

  • Reply Reissaaja1 perjantai, lokakuu 6, 2017 at 09:13

   Kiitos Terhi!
   Oli todellakin mukava retki lapsiperheelle. Sopivan pitkä ja palvelut pelasivat. Ja kirsikkana kakun päällä nämä kolme valasta. 🙂

 • Reply Teija / Lähdetään Taas lauantai, lokakuu 7, 2017 at 21:10

  Siis enpä ole tiennytkään, että myös Teneriffalta pääsisi valasretkelle. Aina olen ajatellut Islantia, Alaskaa tai jotain vastaavia tunnetumpia valaskohteita.

  • Reply Reissaaja1 lauantai, lokakuu 7, 2017 at 21:23

   Kiitos Teija!
   Todellakin, Teneriffalta pääsee myös katsomaan valaita ja delfiinejä, jos eläimet malttavat näyttäytyä retkeilijöille.

 • Reply Kohteena maailma / Rami tiistai, lokakuu 10, 2017 at 22:48

  Valasretki kuulostaa kivalta, mahtavia eläimiä, jos näkee livenä! Olen tuollaisella ”merirosvolaivalla” purjehtinut Japanissa, silloin ei valaita nähty, mutta kaunista järvimaisemaa Fujivuoren alla.

  P.S. Teneriffa on kiva!

  • Reply Reissaaja1 torstai, lokakuu 12, 2017 at 18:49

   Kiitos Rami!
   Teneriffalla on miellyttävää liikkua kun lämpötilat ovat hyvin tasaiset ympäri vuoden.
   Uskon, että myös sinun risteily oli ikimuistoinen hienojen maisemien myötä.

  Leave a Reply