Changshun jälkeistä elämää…

oli aika pakata laukut ja lähteä pienelle Kiina tourille. Kolmen viikkon reissu olisi tiedossa, jonka jälkeen vietettäisiin kuukauden päivät Shanghaissa. Ihan ekaksi meidän täytyi kuitenkin poiketa Hong Kongiin ”visa runille” (Seija- ja Kristiina-tädille tiedoksi… visa run tarkoittaa sitä, että saan mun tapauksessa viettää Kiinassa max 30 pvä kerrallaan, jonka jälkeen pitää poistua maasta. Riittää, että käy kääntymässä rajan toisella puolella ja saa tarvittavat leimat passiinsa.)

Lentokentältä hypättiin kaksikerrosbussiin nro. A11, hinta 40HKD ( bussikuskeilla ei muuten ole vaihtorahaa, että kannattaa varata tasaraha), joka ajoi meidät suoraan Hong Kongin saarelle. Hong Kongista minulla oli jäänyt vähän huonomaku suuhun muutaman vuoden takaisesta reissusta. Muuten reissu oli kyllä loistava, mutta meidän majoitus ei ollut mistään parhaimmasta päästä ja suoraan sanottuna ehkä vähän ärsytti lähteä kyseiseen kaupunkiin.

Viime reissulla majoittauduimme mantereen puolella rakennuksessa, jossa oli monta pientä hostellia… no se meidän pienen hostellin pienen pieni huone osoittautui oikein kunnon torakkapesäksi. Heräsin mm. yöllä siihen, että torakka päätti tiputtautua mun tyynylle, voitte kuvitella minkälaisen paniikki kohtauksen sain aikaan… ja sinä yönä ei enään nukuttu,  tai minään muunakaan yönä. Joten en suosittele, kiertäkää kaukaa se hostellikompleksi.

Sampalle ilmotin heti, että mihinkään torakkaluolaan ei olla sitten menossa, joten varattiin hieman parempi hotelli (Empire Hotel n.150e/ 3 yötä, Wan Chain alueelta) Hong Kong saaren puolelta. Hieman kulahtaneet huoneet ja erittäin hidas nettiyhteys, mutta torakan torakkaa ei näkynyt, mikä oli todella ISO plussa.

Muutamassa päivässä ei paljon kerkiä,  Hong Kongista löytyy niin paljon nähtävää mm. Disneyland, Victoria Peak, kaikkine pienet sokkeloiset kadut välkkyvine neonvaloineen, unohtamatta hyvää ruokaa ja hyviä ostosmahdollisuuksia. Hintatasoltaa Hong Kong ei ole mitenkään älyttömän kallis, mutta kuitenkin huomattavasti kalliimpi kuin Manner-Kiina, mihin ollaan totuttu.

Ja kun meillä ei muka ollut vielä tarpeeks tavaraa mitä vetää perässään, niin eihän me ostoksilta säästytty… ostoskassiin eksy yhdet kiipeilykengät ja rullaluistimet, (joten ainakin herran viihtyvyys Shanghaissa on nyt siis turvattu) itselle ostin Samsung- merkkisen pienikokoisen ”järjestelmäkameran”, mihin oon ollut tosi tyytyväinen, vaikka se taidettiin jossain TM:n testissä haukkua täysin… no jos voi jollain lohduttautua, niin tulipahan muutaman satasen halvelmaksi kuin Suomesta ostettaessa. Että kai sillä voi sitten ainakin harjotella niiden kuvien ottamista.

Oltiin suunniteltu myös pientä rannalla loikoilua, mutta säiden herrat oli meidän kanssa erimieltä. Joten se jäi nyt sitten tekemättä.

Matka jatkuu… seuraavaksi pikainen pysähdys Shanghaissa ja sieltä junalla Hangzhouhun.

PS. en tiedä mikä  valtion ”supervisor” täällä meidän Pekingin alueella asuu ja blokkaa nettisivuja… ennen niin vaivattomasti pääsi ensi yrittämällä aamulehden, rantapallon, pankin ja monelle muulle sivustolle, niin nykyään se vaatii viikon yrittämisen ja super teräshermot.

PS2. En tiedä minne bittiavaruuteen mun Honkkarin kuvat on kadonnut, mutta niitä vaan ei löydy mistään. Joten saatte nauttia googlen tarjoamista superpienistä kuvista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *