Hevimatkaajatar tositoimissa
Hevimatkaajatar tositoimissa

Far Far Away
Where no man has ever gone
Far Far Away
Heavy Metal Savior
Far Far Away
I will solve the mystery
And I will rewrite history
Stories of my journey will be told
Far Far Away

- Battle Beast

Hevipelastajaksi eivät rahkeet riitä, Olkaamme siis matkaajia.

Subscribe by Email

Completely spam free, opt out any time.

Email address
Kotimaa ruoka Yleinen

Ravintolavinkkejä Kuopioon – 5 suosikkipaikkaani

By on perjantai, syyskuu 1, 2017

Puijon torni on Kuopion symboli. Kuva Kuopion kuvapankki.

 

Ei sitä savolaisuuttaan saa katoamaan edes asumalla pitkään pääkaupunkiseudulla. Olen kotoisin Kuopion seudulta, ja asunutkin kalakukkokaupungissa. Siksi siellä tulee vierailtua kerran, pari vuodessa. Ja usein myös syötyä ulkona. Joten tässä vähän listausta omista Kuopio-suosikeistani. Osa on vanhoja tuttuja vuosien takaa, osa uudempia – mutta vierailemisen arvoisia. Joten olkaapa hyvä!

Isä Camillo

Isä Camillo (Kauppakatu 25-27) on ollut Kuopio-suosikkini jo 90-luvun lopusta. Suomen Pankin vanhassa pankkitalossa sijaitseva ravintola on viihtyisä, ja sen pankkiholvissa sijaitseva kabinetti on aika veikeä. Camillolle plussaa rennosta tunnelmasta, monipuolisesta ruokalistasta ja yhdestä kaupungin parhaista kesäterasseista.

Häveten on tunnustettava, etten ole velä koskaan syönyt samojen omistajien Mustassa Lampaassa, joka on gourmet-paikan maineessa. Sivistysaukko on paikattava vielä jossain vaiheessa!

Kummisetä

80-luvun lopulla perustetussa Kummisedässä (Minna Canthinkatu 44) on reilua retrotunnelmaa. Si sijaitsee suojellussa puurakennuksessa, ja ravintola sisustus henkii arvokkaalla tavalla takavuosikymmeniä. Ruokalista ei kuitenkaan ole tunkkaisen vanhahtava, vaikka sieltä klassisia ravintolaruokia löytyykin. Ei ihan halvin paikka, mutta vierailun väärti!

Wanha Satama

Matkustajasatamasta löytyvä Wanha Satama palvelee nälkäisiä ja janoisia, mutta valitettavasti vain kesäisin. Ravintola avattiin 90-luvun alussa, ja sen vetonauloja on mielestäni vanhan satamamakasiinirakennuksen hieno tunnelma. Ravintolan rakennus on sininen puutalo, ja sisätilojen tunnelme suorastaan merellinen vaikka sisävesisatamassa ollaankin.

Tänä kesänä tuli pitkästä aikaa piipahdettua Wanhassa Satamassa, ja popsittua lounas vanhaan puuveneeseen katetusta kalabuffetista. Oli muuten hyvää! Ja plussana vielä mainittava, että buffan antimista löytyi myös muikkukukkoa.

 

Gourmet-burgerit ovat pitkään olleet iso juttu. Kuopiossa sellaista kaipaavan kannattaa suunnistaa Ehtaan.

Ehta

Muutaman vuoden Sokos Hotel Puijonsarvessa toiminut Ehta (Minna Canthinkatu 16) on tuoreempi ravintolatuttavuus, mutta ihan kelpoisa paikka sekin. Ehta luottaa varsinkin simppeliin menuun, jonka kulmakivenä ovat burgerit. Oikein maukkaat sellaiset, tuli todettua kun pistäydyimme siellä keväällä isommalla porukalla.

Burgerien täytevaihtoehdot ovat kiitettävän monipuolisia: keittiöpäällikön omalla tehtyjen sämpylöiden väliin voi valita esimerkiksi karamaellisoitua possua tai haudutettua ankkaa. Kasvisvaihtoehtojakin toki löytyy.

 

Torin kojut ja kahvilat

Pienempään nälkään löytyy purtavaa niin Kuopion Kauppahallista kuin toriltakin. Tiedän, että monet käyvät pitkää kiistaa siitä, ovatko Hanna Partasen vaiko Irene Partasen kalakukot parempia. Samoissa myyntipisteissä kaupataan myös lihapiirakoita, joiden paremmuudesta on samanlainen vääntö käynnissä.

Itse suosin pragmaattisesti sitä kojua, jonka jono on lyhyempi. Tuotteet ovat yhtä hyviä, ja miten niissä voisi suurta eroa ollakaan? Irene Partanen kun oppi aikoinaan taitonsa anopiltaan Hanna Partaselta!

Kahvien nauttumiseen paras vaihtoehto kesäisin on Marttakahvio! Tosin jos välttämättä haluaa kahvitella sisätiloissa tai on talvi, kannattaa suunnata Kauppahallissa sijaitsevaan Truben kahvilaan. Yli satavuotiaan kuopiolaisleipomon herkkuja kaupataan maanlaajuisestikin.

 

Kuopion torilta löytyy myös ruokapaikkoja. Kuva Kuopion kuvapankki.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
TAGS
RELATED POSTS
2 Comments
 1. Vastaa

  sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa

  perjantai, syyskuu 1, 2017

  Asuin vuosituhannen alussa Kupiossa pari vuotta ja tässä on monta sen aikaista suosikkiani. Kummisetä, Isä Camillo ja Wanha Satama. Muistoja tulvii mieleeni. Ja Kuopion torista mieleen tulee aina voissapaistetut muikut ; )))

  • Vastaa

   Marianne/Heavy Metal Traveler

   perjantai, syyskuu 1, 2017

   Itsekin viihdyn tuossa kolmikossa samoihin aikoihin, ja hyvien muistojen takia niihen tulee palattua aina vain uudelleen.

LEAVE A COMMENT