Hevimatkaajatar tositoimissa
Hevimatkaajatar tositoimissa

Far Far Away
Where no man has ever gone
Far Far Away
Heavy Metal Savior
Far Far Away
I will solve the mystery
And I will rewrite history
Stories of my journey will be told
Far Far Away

- Battle Beast

Hevipelastajaksi eivät rahkeet riitä, Olkaamme siis matkaajia.

Subscribe by Email

Completely spam free, opt out any time.

Email address
Lentomatkat Yleinen

Eka matka Ryanairilla – kuinka sujui?

By on tiistai, elokuu 22, 2017

Jason Ortego/Unsplash

Tunnustan, että minulla on ollut pitkään ennakkoluuloja Ryanairia kohtaan. Mielikuvani yhtiöstä on ollut jotenkin tuhjuinen ja nuhjuinen, johtuen ehkä nakukalentereista ja muista kohuotsikoista tyyliin ”Ryanair haluaa vessakäynneistä maksullisia” tai ”Matkustajat halutaan seisomapaikoille”.

Osittain mielikuva johtui myös edellisessä postauksessa mainitsemistani Charleroin-kokemuksista: jouduin sattumalta kentälle, jota käyttivät pääasiassa Ryanairin matkustajat. Mieleen jäi vain täpötäysi parakkimainen halli, jossa tungeksi valtava määrä väkeä. Vessa oli tukossa, eikä ilmastointi toiminut. Huussin haju kuumassa salissa sementoitui mieleen ja yhdistyi Ryanair-käsityksiin.

Eli tällaisin ennakkomiettein lähdin taannoiselle Saksan-matkallemme, jolle järkevin lentoyhteys oli Ryanairin reitti Tampereelta Bremeniin. Hivenen hirvitti, mutta lähdinpä kuitenkin. Loppujen lopuksi esimerkiksi Air Balticin tai Norwegianin käyttäminen on minulle täysin luonteva ratkaisu, eikä halpalentoyhtiön kyyti juuri muista eroa. Lyhyillä lennoilla se tarjoilun maksullisuuskaan ei haittaa.

Ryanair käyttää Pirkkalassa kakkosterminaalia, joka oli pieni ja palveluiltaan varsin karsittu. Kone saapui kuitenkin paikalleen ajoissa ja boarding hoitui rivakasti. Siitä piste. Eikä se kone ollut sen ahtaampi kuin muutkaan, vaikka sitä etukäteen uumoilinkin. Vähän räikeämmin väritetty vain.

Liikkeelle lähtö ja turvallisuusopastukset sujuivat ihan normaliin tapaan, eikä lennossa muuten mitään merkittäviä eroja ollut. Paitsi että juotavaa, syötävää ja muuta kaupattiin ehkä äänekkäämmin ja useammin kuin mihin olen tottunut. Ekstrana vielä omalla palvelukierroksellaan koneessa myydyt raaputusarvat.

Bremeniin laskeuduttiin aikataulussa. Oli todettava, että turhaanpa olin etukäteen jännännyt ja nyrpistellyt. Ihan asiallisestihan tuo lento sujui. Kuten myös paluukyytikin, tosin myös silloin silmään pisti yhtiön käyttämien terminaalitilojen karuus ja simppeliys. Ei mitään luksusta, vain yksi myymälä ja yksi kahvila. Ihan vain perusjutuilla mennään ja siinä se. Jos se riittää, ei Ryanair ole perusyhtiöitä huonompi vaihtoehto. Perille pääsee silläkin. Mutta jos haluat lökötellä loungessa tai tehdä ylellisiä ostoksia, voit varautua myös maksamaan lipusta enemmän.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT