Uusi-Seelanti – saarelta toiselle

La 24.3.2012, Wellington (Pohjoissaari, NZ) – Greymouth (Eteläsaari, NZ)

Lauantainaamun herätys oli aikainen, sillä lautta Wellingtonista Eteläsaaren Pictoniin lähti puoli yhdeksältä ja satamassa piti olla tuntia ennen laivan lähtöä. Sataman autojonoon ehdittiinkin hyvissä ajoin, jo hieman ennen määräaikaa. Jono oli melko pitkä, mutta autokansi ei kuitenkaan lopulta näyttänyt tulevan aivan täyteen.

Matka kesti hieman yli kolme tuntia ja ei oikeastaan yleisjärjestelyiltään poikennut paljon esimerkiksi matkasta vaikkapa Helsingistä Tallinnaan. Laiva tosin oli hieman pienempi vaikkakin kaikki tarvittavat palvelut kuten kahvila, baari ja ravintola siltä löytyivät. Porukkaa oli, varmaankin osin lauantaistakin johtuen melko paljon ja suuri osa matkustajista vaikutti samantapaisilta autoturisteilta kuin mekin.

Aamutuimaan sumuisessa Wellingtonin satamassa. Kuvassa näkyvä lautta on kuulemma (johon siis tässä jonotetaan) suurin Uuden-Seelannin pääsaarien väliä liikennöivä.

Maisemia laivamatkan vuonomaisesta loppuvaiheesta. Kuvassa näkyvä laiva on samaa reittiä kulkeva, saman varustamon vastaantuleva alus.

Perilliä Pictonissa oltiin puolilta päivin ja matkaa jatkettiin välittömästi kohti Eteläsaaren länsirannikkoa ja etelää. Alkumatkan maasto oli vain hieman kumpuilevaa ja osin tasangoista koostuvaa. Viinitarhoja alueella näytti olevan paljon. Päivän edetessä tie muuttui vuoristoisemmaksi ja mutkittelevaksi. Sää ei ollut lauantaina kovin häävi. Vettä nimitäin satoi käytännössä koko iltapäivän ja maiseman peitti usein sankahkokin sumu.

Yöksi majoituttiin Greymouthin pikkukaupunkiin saaren länsirannikolle, jossa oltiin kehnosta säästä huolimatta vielä valoisaan aikaan, kuuden jälkeen alkuillasta. Retkeilymajatyyppisissä majapaikoissa vaikuttaa tähän vuodenaikaan olevan tilaa ilman etukäteisvarauksiakin, niitä nimittäin ei ole Uudessa-Seelannissa tehty. Ongelmia ei pedin löytämisessä kuitenkaan ole tähän mennessä ollut.

Iltapäivän maisemia. Nähtävää jylhässä ympäristössä olisi ollut viljalti, mutta sää oli mitä oli - kuten kuvastakin näkyy.

 

Facebooktwittergoogle_plusmail

2 vastausta artikkeliin ”Uusi-Seelanti – saarelta toiselle

    • Meinasin ensin sanoa, ettei tuo juuri näy vaan enpä sanokkaan. Aihe tuntui nimittäin eilen olevan esillä, himan humoristiseen sävyyn, kaikissa radiouutisissa sekä myöskin tv:ssä. Enbusken naljailut olivat laajalti esillä, yksi jopa soitettiin iltapäivän radiouutisissakin. Liikenneministeri muuten käyttää ilmeisesti Nokian kännykkää, josta siitäkin jotain vitsiä saatiin irti. Tänään ei enää, ainakaan ajellessa kuulluissa uutisissa asiaa käsitelty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *