Tulvivaa jokea ihmettelemässä

Ajaessamme pari päivää sitten illalla kotiin Düsseldorfin läpi, kiinnitin huomiota muutamaan puun latvaan, jotka näyttivät sojottavan keskeltä kaupungin halkovaa Rein-jokea. Tuolloin näkyvyys sillalta oli kuitenkin suoja-aidoista ja pimeydestä johtuen heikko.

Sunnuntaina perinteisen uintireissun jälkeen puettiin kunnon ulkoiluvaatteet päälle – paitsi että olin tietysti unohtanut oman pipon! – ja ajeltiin Düsseldorfin keskustaan päin ihmettelemään joen noussutta pintaa. Suunnattiin ensin Theodor-Heussin sillan kupeeseen, vedettiin auto parkkiin ja suunnattiin kohti rantaa. Ja se ranta todella oli lähempänä kuin koskaan! Deutsche Wellen nettisivujen mukaan joen pinta on noussut 7,79 metriin ja nousun odotetaan jatkuvan vielä tiistaihin saakka.

Vertailun vuoksi alla kuvaa samasta rannasta viime toukokuulta, jolloin puut kasvoivat vielä kuivalla maalla ja rantaan oli siltikin matkaa. Kuva otettu vähän kauempaa sillalta, mutta siinä näkee hyvin pienempien puiden vierustaman saman vihervallin, jonka penkereeltä ylempi kuva on.

Rein kulkee myös Kölnin läpi (Köln on reilut 40 km etelään Düsseldorfista), ja siellä joessa kulkeva laivaliikenne on jouduttu keskeyttämään kokonaan. Veden pinta on niin korkealla, etteivät laivat mahdu kulkemaan siltojen ali turvallisesti.

Ajettiin seuraavaksi auto Rheinturmin parkkiin ja käveltiin jonkun matkaa rantabulevardia pitkin. Kävelykadun paikalla oli kuitenkin joki ja sen varrella satoja muitakin tulvan ihmettelijöitä.

Vastarannalla, Oberkasselin kaupunginosan kärjessä näkyi olevan puita keskellä jokea. Oli vaikea uskoa, että rantaviiva kulkee normaalisti noin kaukana. Puiden jälkeen rannalla on normaalisti vielä pitkät kivikkoiset kaistaleet. Olen aiemmin vähän naureskellut näille valtaville tulva-alueille, mutta enpä naureskele enää.

Vielä keväällä rannat näyttivät tältä:

Vanhankaupungin rantabaarit ovat valmiudessa sulkea ovensa ja viranomaiset ovat toimittaneet hiekkasäkkejä suojaamaan rakennuksia. Satama-alueellakin kävelyreitit olivat veden vallassa.

Päivä oli onneksi sateeton, mutta tuuli sen sijaan kipakka.

***

Blogini löydät myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogit.fi:stä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Katriina 7.1.2018 at 23:51

  Teillä kävi hyvä tuuri, kun ette joutuneet keskelle hirmumyrskyä Burglindiä perjantaina ja ehditte ennen lumimyrskyä Ruotsinkin läpi. Minä en yhdellä matkalla ehtinyt. Menomatkalla joulupäivinä raivosi lumimyrsky Hannoverista Tukholmaan ja taas paluumatkalla loppiaisena Tukholmasta Trelleborgiin: 650 km jään ja lumen päällä talvirenkailla ilman nastoja 80 km/h, koska pyhäpäivänä ei aurattu eikä suolattu. Kadehdin niitä harvoja matkalla olleita ruotsalaisia, jotka porhalsivat nastareinkaillaan ohi. Tiukkaa teki, mutta ehdimme onnellisina Travemündeen menevälle lautalle. Silloin ei moottoritietä E 4 ollut vielä Jönköpingistä etelään, vaan ajoin koivet polviin asti jäässä ja lapset takapenkilla täkkien alla kaikkien söpöjen ruotsalaisten paikkakuntien läpi.Olivat niin tunnelmallisia ja kauniita jouluvalaistuksissaan. Muistan iäti kiitollisena Levorannan autokoulun opetusta Vammalassa.

  • Reply Valkkis / http://www.rantapallo.fi/hausfrau/ 11.1.2018 at 23:29

   Kuulostaa hurjalta kokemukselta! Onneksi pääsitte kuitenkin turvallisesti perille 🙂

 • Reply lena / london and beyond 8.1.2018 at 11:15

  Hui!! Mä olin jo varma että ne Kasemattenin kahvilat on jo veden vallassa – ehkei sittenkään. Toivottavasti helpottaa pian. Me jouduttiin luultavasti tuon Katriinan mainitseman myrskyn tai sen ”kaveerin” kouriin lennolla Helsinkiin viime viikolla – oli muuten sellainen koettelemus, ettei heti toivo toistuvan.

  Nähdään pian!!!

  • Reply Valkkis / http://www.rantapallo.fi/hausfrau/ 11.1.2018 at 23:30

   Huh, ei kuulosta kivata :/

   Näytti monet Reinin rantojen puut jo kasvavan taas maalla, joskin märällä sellaisella, nopsasti laski tulva.

   Toivottavasti nähdään pian! 🙂

  Leave a Reply