Syyslomaviikko kuvina

Silloin kun näppäimistöltä ei juurikaan synny järjellistä tekstiä, on aika turvautua kuviin. Meidän syyslomaviikko kuvina, olkaa hyvä!

Kävin itsekseni kuvaamassa Düsseldorfin ehkä vähemmän tunnettua puolta, katutaiteen valtaamaa Kiefernstrassea Flingernissä. En ehkä ilta-aikaan menisi alueelle, mutta keskellä päivää auringon paistaessa ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Sain otettua upeita kuvia, joten pidempi juttu luvassa myöhemmin.

Lasten kanssa piti keksiä jotain tekemistä ja leipominen toimii meillä aina. Leipomiseen kuuluu olennaisena osana omat leivontaessut, kaiken mahdollisen maistelu (myös venhäjauho ja leivinjauhe) ja sekoitusvälineiden nuoleminen. Tällä kertaa tehtiin pannareita, ja käytin Saksasta hankittua leivinjauhetta. Lienee jotenkin tujumpaa tavaraa kuin Suomen vastaava, tutulla reseptillä tehty pannari meinasi vyöryä täysin yli äyräidensä.

Keskellä viikkoa lähdettiin Phantasialandiin, joka oli tällaiselle lähinnä Linnanmäkeen tottuneelle huvipuistokävijälle ehdottomasti ikimuistoinen reissu. Tästäkin olisi tarkoitus kirjoitella pidemmin paremman inspiraation hetkellä. Nyt tyydyn vain toteamaan, että jos olet käymässä Kölnin kulmilla, varaa päivä tai kaksi tälle teemapuistolle – voisin kyllä itse lähteä paikan päälle kauempaakin. Huvipuiston toisessa hotellissa Ling Baossa lapsille parasta taisi olla huoneen kerrossänky, aikuiset nauttivat rauhallisesta itämaisesta tunnelmasta.

Loppuviikosta päästiin vielä paijailemaan ihan supersöpöjä 5-viikkoisia koiranpentuja. Kukaan ei kyllä liene koskaan nähnyt rumia koiranpentuja, mutta kyllä nämä olivat aivan erityisen söpöjä! Rotu on rhodesiankoira eli rhodesian ridgeback,  joka oli minulle vielä joitain vuosia sitten täysin tuntematon rotu, ja nyt tuntuu että näitä isotassuisia leijonanmetsästäjiä on joka puolella. Ja antaa olla vaan, ainakin näitä ruttunaamoja. Armin ja Reettakin pääsivät ensimmäistä kertaa elämässään pitämään koiranpentua sylissään.

Viikonlopuksi saatiin Suomesta kummitytön perhe kylään, joten ohjelmassa on ollut jo vakioksi muodostunut Rheinturm-näköalatorni ja sunnuntaiajelu Kölniin.

Sellainen viikko! Mites sun viikko?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply