Muuttovalmisteluja, osa 4

Lyhyttä päivitystä luvassa valmistelujen etenemisestä. Kaikki isot asiat, kuten asuntojen vuokrasopimukset molemmissa maissa, muuttokuorman aikataulu sekä hotelli- ja autovaraukset alkavat olla ihan reilassa, joten moni muu asia tuntuu olevan aika silppua niiden rinnalla. Vaikka toki tärkeitä asioita nekin.

Irtisanoin tänään meidän kodin laajakaistan ja sen rinnakkaisen iPadin dataliittymän. Tämä sujui oikein näppärästi Saunalahden puhelinpalvelussa (!). Kyselin samalla edullisinta vaihtoehtoa säilyttää oma vanha (rakas) kännykkänumero, ja sain ehdotuksen ottaa Tarkka 2G liittymä, jossa 4,90€ kuukausimaksu. Ei paha, mutta sovittiin että voin tehdä muutoksen tarvittaessa itse netissä, ja jos oleskelen Suomessa vaikkapa lomalla pidemmän aikaa, voin vaihtaa liittymätyyppiä tarpeen mukaan lennosta.

Sitten soitto DNA:lle, jossa miljoonan ”Jos asiasi koskee asiaa X, ja haluat palvelua kielellä Y, paina 3” vaihtoehdon jälkeen sain ihmisen langan päähän. Vain kuullakseni, ettei meillä ollutkaan siellä enää mitään dataliittymää, kuten luulin. Noh, kysyin sitten yhtälailla edullisinta vaihtoehtoa säilyttää oma kännykkänumero, ja hinta heillä on tarjota liittymä hintaan 2,90€/kk, johon kuuluu ”ihan pikkuruinen netti”. Laitoin tilauksen tästä sisään.

Sitten soitto sähköyhtiöön eli Helenille. Useamman minuutin jonotuksen ja Charlie Chaplinin ”Smilen” pakkokuuntelun jälkeen luovutin ja laitoin irtisanomisilmoituksen nettilomakkeen kautta.

Kotivakuutus olikin miehen nimissä, joten vakuutusyhtiön (nopeasta) puhelinpalvelusta sain ohjeen pyytää miestä lähettämään irtisanomisilmoitus verkon kautta.

Täyteltiin myös Kelan sivuilla oleva lomake ulkomaillemuutosta, ja itselle tuli hieman yllätyksenä se, että Kela tekee erikseen päätöksen meidän ilmoituksen mukaan, kumman maan sosiaaliturvaan jatkossa kuulutaan. Olin jotenkin automaattisesti ajatellut, että siirrymme Saksan sosiaaliturvaan, mutta katsotaan nyt tuo päätös vielä.

Lasten kanssa tehtiin iltapuuropöydässä listaa heidän (Arminin) toiveista, mitä kaikkea olisi vielä kiva ehtiä tehdä Suomessa ollessa.

 

toivelista

Eipähän tule tylsät vikat viikot Suomessa! Yritin myös heti alkuunsa lempeästi teroittaa, että tämä on toivelista, kaikkea ei välttämättä ehditä tehdä. Äiti alkaakin nyt sitten täyttää kalenteria tämän mukaan, ja teen sen kyllä erittäin mielelläni.

Lue aikaisemmat osat:

Osa 3: Vuokrasopimus, lääkäri, rokotustodistus, kampaaja

Osa 2: Tavaroiden läpikäyntiä yms

Osa 1: Ilmoitus työpaikalle, päiväkotiin, koti vuokralle, ajokortti, virkatodistukset

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply KirsikkaHoo 11.1.2017 at 18:01

  Olipa hauska löytää sun blogisi, meillä on Berliiniin muutto edessä kahden viikon päästä. 🙂 Toisaalta myös hiukan pelottavaa lukea miten pitkällä teillä on kaikki, kun tuntuu että omat hommat on vielä ihan levällään… No, onhan tässä aikaa. 🙂

  Suurella mielenkiinnolla jään siis seuraamaan blogiasi!

  • Reply valkkis 11.1.2017 at 21:55

   Heissan toinen hausfrau! 😀 Onhan tässä aikaa, ihan samaa mäkin oon itselleni toistellut. Pysytään kuulolla, toivottavasti saat jotain pikkuvinkkejä muuttoon täältä 🙂 Voidaan sitten jakaa mahdolliset kulttuurishokit myöhemmin!

  Leave a Reply