JohannaK
JohannaK

Kroonisesta matkakuumeesta kärsivä kolmen lapsen äiti suunnittelee ja toteuttaa reissuja joko kahdestaan aviomiehen kanssa tai koko perheen voimin. Juttua myös jo tehdyistä matkoista. Tervetuloa mukaan!

Etsi Blogista
Follow Us
Facebookinstagram
Arkistot
Instagram Slider
Kategoriat
Sharing
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebookinstagram
Kaksin matkassa Kaupunkilomat

Lost Souls Alley

By on perjantai, helmikuu 17, 2017

Jos rakastat kauhuelokuvia, et voi olla rakastamatta tätä. Tai pelkäämättä kuollaksesi. Tai et ehkä uskalla lähteä edes kokeilemaan, kun saatat aavistaa mitä voi olla edessä. Kaiken kaikkiaan, aivan mieletön kokemus, mutta uudestaan en taitaisi uskaltaa, vaikka tiedänkin mitä odottaa.

Lauantaina palattuamme Krakovaan käytyämme Auschwitzissä ja Wieliczkan suolakaivoksilla, oli ilta vapaa. Kävimme ensin syömässä jonka jälkeen arvoimme pitkään uskallammeko lähteä Lost Souls Alleyyn. Uteliaisuus voitti. Kun kerran Krakovassa olitiin, niin ei tälläistä tilaisuutta voinut jättää käyttämättä.

Lost Souls Alley on perusajatukseltaan samankaltainen, kuin suositut huonepakopelit ovat. Löydä tiesi ulos huoneesta/huoneistosta. Erotuksena tässä se, että Lost Souls Alley on kuin sinut heitettäisiin keskelle kauhuelokuvaa. Siis oikeasti. Huoneissa olevat tehtävät/lukot ovat aika yksinkertaisia, mutta pelko saa niiden selvittämiseen kuluvan ajan tuntumaan minuuttien sijaan tunneilta.

DSC_0916

Lost Souls Alley sijaitsee aivan Krakovan keskusaukiolta, Rynek Glownynlta, lähtevän sivukadun varrella. Meillä oli tarkka osoite, mutta etsimme silti pitkään tietä sinne. Talo, jossa Lost Souls Alley on, löytyy pienen porttikongin perältä sisäpihalta. Jo talon ulkonäkö ja portaikko puistatti, mutta uskalsimme kuitenkin mennä koputtamaan portaiden yläpäässä olevaa ovea. Heti emme päässeet sisään, vaan saimme varattua ajan puolentoista tunnin päähän, jolloin iltakin oli jo asiaan kuuluvasti hämärtynyt. Nettisivuilta olisi pystynyt kyllä varaamaan ajan etukäteen, mutta hyvin onnistui näinkin. Yhdet lasit viiniä kävimme juomassa ennen koettelemusta, mutta humalassa taloon ei olisi mitään asiaa.

Sovittuna aikana palasimme talolle, ja seuraamme liittyi sattumalta toinenkin Suomalainen pariskunta. Ryhmämme sai yhden yhteisen pienen taskulampun, jonka avulla meidän pitäisi löytää tiemme takaisin sivistyksen pariin. Taloon sisälle päästyämme unohdimme täysin, että kaikki näkemämme ja kokemamme oli vain hyvin järjestetty show. Voin  rehellisesti sanoa, että tuskin kukaan meistä on aikaisemmin pelännyt mitään niin paljon, vaikka tiesimmekin ettei meille oikeasti tapahtuisi mitään pahaa. Seikkailimme ja selvitimme tiemme huoneesta toiseen, ja lopulta myös ulos. Leikki olisi ollut myös mahdollista jättää kesken, mutta siihen emme onneksi sortuneet, se olisi varmasti harmittanut jälkeenpäin.

Käynti maksoi 19 – 23 Puolan Zlotya/hlö (4.30€ – 5.30€) riippuen ryhmän koosta. Ikäraja on 14 vuotta, mutta itse en kyllä veisi tuon ikäistä taloon, mielestäni hyvä ikäraja voisi olla 16, tai jopa 18 vuotta. Tämän muistan varmasti koko ikäni, ja voin suositella niille, jotka haluavat testata kylmäpäisyyttään tai hermojaan. Kannattaa käydä katsomassa paikan kotisivuilta lisäinfoa ja ohjeita jos ajattelee käyvänsä kokeilemassa.

Tervemenoa pahimpaan painajaiseesi!

http://www.lostsoulsalley.com/

TAGS
RELATED POSTS
2 Comments
 1. Vastaa

  Janni / Lentopelko

  keskiviikko, maaliskuu 1, 2017

  Kuulostaa niin siistiltä! Harmi, ettei tiedetty tästä paikasta kun vuosi sitten Krakovassa käytiin. Hintakin on tosi edullinen. Ois varmasti käymisen arvoinen paikka, ois myös kiva kokea, että voiko siellä oikeasti pelottaa paljon, kun tietää että kaikki on vaan järkättyä.

  • Vastaa

   JohannaK

   keskiviikko, maaliskuu 1, 2017

   Tää oli kyllä sellanen one in a lifetime -kokemus, ettei taida ihan heti tulla samanlaista vastaan! Ja usko pois, heti kun siitä ovesta astuu sisään, unohtaa täysin että kaikki on järjestettyä 😀

LEAVE A COMMENT