VALMIS!

June 22, 2017

Valmistuin tänään 22.6.17 tradenomiksi.

Opiskelin kansainvälisellä puolella, ja englanninkielinen nimikkeeni on Bachelor of Business Administration. Kolme vuotta siinä meni, ja täytyy kyllä sanoa, että tulee vähän ikävä koulua 😀 Ihan outoa, etten syksyllä palaa pulpetin ääreen. Outoa, että olen nyt valmistunut.

Kokonaisuudessaan koulu meni erittäin sujuvasti ja helposti. Tekemistä riitti, mutta sain aina kaiken ajallaan tehtyä, ja ilman sen pahempaa stressiä. Oppariin liittyvä stressi oli enemmänkin stressiä siitä, että tapani mukaan jätin senkin viime tippaan, ja palautuspäivän lähestyessä mietin että MIKSEN VOI VAIN TEHDÄ SITÄ JO VALMIIKSI… ja samalla ajattelin, että mitä nyt yksi vapaapäivä taas tähän väliin. Kuitenkin sain opparinkin valmiiksi ajallaan, jopa ennen palautuspäivää. Välillä tappelin matikan ja taloushallinnon kanssa ja mietin, että taidan olla LAMKin kirjoilla forever, koska en pääse kyseisiä aineita millään läpi, mutta pääsinpä kuitenkin. Enkä edes rimaa hipoen. Hahaha, mitä ihmettä…

Kaiken kaikkiaan jäi hyvät fiilikset koulusta. Nyt on tutkintopaperit kädessä ja pitäisi varmaan ruveta aikuiseksi ja etsiä oman alan töitä. Katellaan sitä sitten loman jälkeen. SUNNUNTAINA LÄHTÖ!

Palaillaan 😉

Route 66 matkasuunnitelma

June 5, 2017

Yksi mun ultimaattinen unelma toteutuu tänä kesänä kun lähdetään perheen kanssa Jenkkeihin ajamaan legendaarinen Route 66 Chicagosta Los Angelesiin. En millään malttaisi odottaa! ENÄÄ KOLME VIIKKOA LÄHTÖÖN! Tässä ennen matkaa pitää tietenkin suunnitella menoja ahkerasti, koska meillä on vain kolme viikkoa aikaa reissussa. Sen lyhyempään en olisi edes suostunut alkaa suunnitella yhtään mitään. Kolmessakin viikossa pisin aika mitä olemme aloillamme, on vähän päälle kaksi kokonaista päivää. Tulemme siis olemaan tien päällä käytännössä koko loman. Nähtävää riittää onneksi, ja ollaan jo ihan fiiliksissä!

Tässä on meidän alustava matkasuunnitelma. Ottakaa huomioon, että matkalla tulee varmasti spontaaneja pysähdyksiä ym. taukoja, ja tietenkin välillä pysähdymme syömään. Merkatut ajo-ajat ovat viitteellisiä, ja olen pyrkinyt huomioimaan tauot.

25.6. Lennämme Helsingistä Chicagoon Finnairin suoralla lennolla. Chicagossa viivymme pari päivää.
28.6. Chicago – Springfield – St. Louis, Missouri. Springfieldissä pysähdymme katsomaan Abraham Lincolnin kotia ja hautaa, ja ajamme sitten St. Louisiin Missourin puolelle. Ajoa 4,5-5h.
29.6. St. Louis. 
Päivä tässä kaupungissa!
30.6. St. Louis – Oklahoma City, Oklahoma. Ensimmäinen pidempi ajopyrähdys kun suuntaamme syvemmälle etelään kohti Oklahoma Cityä. Suunnitelmissa on pysähtyä matkalla Tulsassa. Ajoa 7-8h.
1.7. Oklahoma City. Vietämme päivän täällä!

2.7. Oklahoma City – Amarillo, Texas – Roswell, New Mexico. Toinen pitkä päivä. Pysähdymme Amarillossa, Texasissa, jossa sijaitsee Cadillac Ranch. Maahan pystyyn istutettujen Cadillac-autojen muodostama jono on kuuluisa nähtävyys Route 66:n varrella, ja niihin saa spray-maalilla jättää oman merkkinsä. Amarillosta eteenpäin poikkeamme Route 66:lta, kun suuntaamme Roswelliin. Ajoa 8h.
3.7. Roswell – Albuquerque, New Mexico. Tutustumme Amerikan UFO-pääkaupunkiin Roswelliin ja iltapäivällä suuntaamme takaisin pohjoiseen päin Albuquerqueen. Ajoa 3h.
4.7. Albuquerque – Navajo Reservation, Arizona – Cortez, Colorado. Haluamme päästä tutustumaan Navajo-intiaaniheimon maihin, ja menemme muutaman tunnin Jeeppi-kierrokselle Chelly-kanjoniin siellä asuvien intiaanien opastuksella. Sieltä suuntaamme pohjoiseen päin Coloradoon yöksi. Ajoa 5-6h.

5.7. Four Corners – Monument Valley, Utah – Cameron, Arizona. Four Cornersilla yhdistyy Coloradon, Utahin, Arizonan ja New Mexicon osavaltioiden kulmat, ja kaikissa neljässä osavaltiossa voi seistä yhtäaikaa. Route 66 ei kulje täällä, mutta haluamme ehdottomasti nähdä upean Monument Valleyn ja ajaa kuuluisista näköaloistaan tunnettua 163-tietä Utahista Arizonan puolelle. Lopulta jäämme Cameronin tienoille yöksi, josta on hyvä jatkaa seuraavaan kohteeseen. Ajoa 7h + ajo MV:ssa).
6.7. Cameron – Grand Canyon – Hoover Dam – Las Vegas, Nevada. Grand Canyon on varmasti monien bucket listillä. En jaksa käsittää että tänä kesänä pääsen näkemään sen omin silmin. Meinaan raahata koko konkkaronkan ylös ennen auringonlaskua, jotta pääsemme ihailemaan sitä paikan päälle. Sieltä suuntaamme kohti Hooverin patoa, ja saavumme illalla Las Vegasiin, jossa viihdymme pari päivää, ja aiomme myös ajella vähän syrjäänkin katselemaan Area 51:stä (tai mitä siitä voi nähdä (portit ahahha). Ajoa 6-7h.
9.7. Las Vegas – Santa Monica, California. Route 66 päättyy Santa Monicaan ja näin on kaikkien aikojen road trip melkein suoritettu. Pysyttelemme Los Angelesissa kaksi päivää. Ajoa 5-6h. 

12.7. Los Angeles – Sequoia National Park – Salinas, California. Sequoia National Parkissa sijaitsevat maailman suurimmat puut, joita menemme tänään katsomaan. Sen jälkeen palaamme takaisin rannikolle päin. Jäämme yöksi sopivaan paikkaan. Pitkä päivä! Ajoa 7-8h.
13.7. Salinas – Big Sur – San Francisco, California. Olen nähnyt niin ihania kuvia Big Surista, että sinne on päästävä matkalla viimeiseen päämäärään. Salinasista joudumme ajamaan hieman taaksepäin, koska hiljattain sattunut maavyöry on sulkenut Highway 1:n etelämmästä, emmekä sen vuoksi voi yöpyä etelämpänä ja ajaa sitä tietä pohjoiseen… Olipa monimutkainen selitys. Ajamme rannikkotietä, Highway 1:tä ylös San Franciscoon asti, jossa vietämme loppuajan lomastamme. Ajoa 5-6h.
16.7.  Lennämme Finskillä San Francisco – Helsinki. 

Siinäpä se sitten on. Matkaan lähden äidin, veljen ja kälyn kanssa, ja EI HIISI VIE KUN EN JAKSAISI ENÄÄ ODOTTAA!!!!!!!

SE ON OHI!

May 17, 2017

Arvaatte varmaan mikä.

Oppari.

Se on valmis ja palautettu. HUHHUH!

Kyllä on ollut kevät. Stressasin enemmän stressiä itseään kuin oppariprosessia, ja lopulta molempien takia ahdisti enemmän ja vähemmän. Kun viimein sain kirjoitushomman etenemään, helpottui olo huomattavasti ja näin jälkikäteen voin jo sanoa, että kokonaisuudessaan ei ollut yhtään niin kamala koettelemus kuin mitä odotin. Niin se vain nopeasti aika kultaa muistot. Lyhytkin aika. Ihan käsittämätön fiilis, että nyt se on viimein ohi! Siis se hymy kesti huulilla pitkään, kun olin viimeisen sanan kirjoittanut ja tajunnut että se oli siinä. Tämä prosessi on ollut meneillään viime syksystä lähtien ensin suunnitelmana, sitten käytännön asioiden järjestelyinä ja toteutuksena ja lopulta kirjallisena. Nyt minulla on viimeinen, vihoviimeinen, kurssi meneillään koulussa, ja se loppuu tämän kuun lopussa. Sitten minulla olisi 213 opintopistettä kasassa ja kunhan en munaa kypsyysnäytettä tai unohda laittaa valmistumishakemusta niin täällä olisi yksi valmis tradenomi 22. kesäkuuta 😀

Mitä nyt sitten?

No, niinkuin jo tiedätte, kesällä on yksi mahtis reissu tiedossa. Sen tiimoilta on luvassa postauksia ja videoita. Tämän kesän aion myös pysytellä kahdessa nykyisessä työpaikassani ja vasta reissun jälkeen alan arvioimaan tilannettani uudelleen. Ennen sitä ei ole järkeä tehdä mitään suuria muutoksia.

Blogille haluan muutenkin uhrata enemmän aikaa nyt kun sitä on. Kesän aikana tuskin ideapula iskee, mutta haluaisin myös muuttaa blogin ulkoasua. Hitto kun pitäisi opetella koodaamaan, edes vähän…

Että tällaista. Ensi viikolla tulen esittelemään teille meidän kesän matkasuunnitelman!!! Alan olla jo niin fiiliksissä siitä ettette uskokaan. Anteeksi jo etukäteen kaikille, ketkä mua seuraa Instassa, koska mä niin tulen räjäyttämään teidän feedin.

Later, babies!

 

Miltä opinnäytetyöprosessi näyttää?

May 2, 2017

Opparin työstäminen ei ole vain kirjoittamista. Siihen liittyy paljon muutakin, paljon sellaistakin mitä ei heti keksisi. Varmasti jokainen opparin kanssa tappeleva voi samaistua mun kokemuksiin. Olkoon tämä postaus muistutuksena niille, jotka ovat jo valmistuneet ja joilta aika on kullannut muistot, ja pienenä varoituksen sanana niille, joilla tämä homma on vielä edessä. Älkää kuitenkaan kamalasti säikähtäkö 😉

Oppariprosessi on:

 • Stressiä. Olenko tehnyt tarpeeksi? Ansaitsenko tätä välipäivää?
 • Pelkästään sitä itseään – opparia. Pelkästään sanat “oppari” ja “opinnäytetyö” saa veren kiehumaan.
 • Myöskin perheenjäsenet kyllästyy kuulemaan opparista. Ja blogin lukijat.
 • Roskia… kaikkialla. (Jos siis olet niinkuin minä, joka en välitä siitä miten sotkuista ympärilläni on.)

 • Lähdemateriaalin metsästystä tietokannoista.
 • Koulun kirjastossa haahuilua.
 • Nettilähteiden etsimistä pienien Facebook-taukojen siivittämänä.
 • Sosiaalisen elämän ikävöimistä.
 • Kurtussa olevia mattoja
 • Olkkarissa seisova rikkinäinen pyykkiteline,  jonka sidoin kasaan vanhoilla rintsikoilla kun teline räsähti rikki. Se on muuten seissyt tossa about kuukauden, koska miksi mä sitä purkaisin ennen kuin ehdin ostaa uuden? Ja minähän en ehdi ennen ku toi OPPARI on valmis.
 • Velvollisuuksien lykkäystä. No jos kirjoitan huomenna sit vähän enemmän ni voin tänää pitää vapaapäivän… Mulla on vielä kuukaus aikaa, ei täs oo mikää kiire. EI SAAMARI MULLA ON VAAN KUUKAUS AIKAA MIKSEN VOI ISTUA PÖYDÄN ÄÄREEN JA KIRJOTTAA SORMIANI VERILLE?!
 • Tiskejä… työpöydällä, sängyn vieressä, olkkarin pöydällä, lattialla.. kaikkialla paitsi tiskialtaassa tai -koneessa.
 • Unelmia opparin jälkeisestä elämästä.
 • Unelmia opparia edeltävästä elämästä ja katumusta siitä, kun otit kaiken itsestäänselvyytenä.
 • Asioiden liitoittelua.

Mun oppari on viittä vaille valmis, ja vaikka useamman kerran mietin tosissaan onko tää sen arvosta että valmistuisin kesäkuussa (koska ei tosiaan olisi maailmanloppu jos valmistuminen venähtäisi lokakuulle) ja kaikki tuntu menevän päin seiniä, niin nyt tuntuu jo kuin olisi koko homma mennyt kuin siivillä (vaikkei se ihan niin mennyt). Sain muutaman päivän kovan työn jälkeen käännettyä homman ympäri ja niin paljon aikaan, että nyt on jo hyvä fiilis kaikesta. Jos ei yllätyksiä tule, niin 22.6. saan paperit käteen. Toivotaan että hyvä fiilis ei mee pois ja kaikki sujuu suunnitelmien mukaan 🙂