Seikkailuja vasemmanpuoleisessa liikenteessa

Uuden-Seelannin loppuvierailumme aikana kokeilimme mm. uudemman kerran sohvasurffaamista, seka harjoittelimme vasemmanpuoleisen liikenteen kayttoa vuokra-auton ratista kasin.

Coromandelin ihatuttavasta kylasta jatkoimme matkaa Aucklandiin, josta siis vuokrasimme henkiloauton kayttoomme. JP hyppasi rohkeasti vasemmanpuoleiseen liikenteeseen seka oikealta puolelta ajettavaan autoon, aloittaen uusien liikennetottumustren harjoittelemisen Aucklandin keskustasta.

Kaupunkiajosta selvisimme kuitenkin kunnialla ja suuntasimme nokkamme kohti Bay Of Islandia. Maan pohjoisimmat osat koostuvat mutkittelevista maanteista, vihreista kukkuloista, hiekkarannoista seka valtavista maarista karjaa! Pohjoista kierrellessa kiinnitimme erityisesti huomiota myos hyvin harvaan asutukseen. Vahaisesta asukkaiden maarasta kertonee myos kokemuksemme vieraillessamme Ruavai nimisessa kylassa. Saavuimme kylaan tiistai paivana kello seitseman aikoihin illalla. Ensin suuntasimme kylan ainoaan majataloon, jossa lisaksemme asusteli yksi pidempiaikainen asukki. Kyselimme hostellimme omistajalta mista pain kylaa loytaisimme kaupan, jotta voisimme suorittaa paivittaistavaraostoksemme. Nainen kuitenkin kertoi meille hymyssa suin, etta ei lahimain kaupat enaa tahan aikaan ole auki. Lahdimme kuitenkin viela itsepaisina kylalle katsomaan, eiko tosiaan mikaan kauppa ole enaa seitseman pintaan tiistai-iltana auki, ja nainhan asia oli. Kyla oli autio. Paatimme kuitenkin kayttaa tilanteen hyodyksi ja myos mina uskaltauduin auton rattiin harjoitteklemaan vasemmanpuoleista liikennetta. 🙂

Pohjoisen vierailun jalkeen suuntasimme takaisin Aucklandiin, talla kertaa muutakin kuin ohikulkumatkalle. Vietimme kaupungissa muutaman paivaa joiden aikana tutustuimme kaupunkiin kiertelemalla sita ympariinsa, seka vierailimme museolla jossa perehdyimme paremmin mm. Uuden-Seelannin historiaan. Aucklandissa majoituimme coachsurffin- sivustolta bongaamamme Kuopiolaisen Jannen luona. Vietimme pari tunnelmallista yota Jannen lampoisalla lattiamatolla kera makuupussien vanhoja partion yoretkia muistellen. Kiitos kaikesta Jannelle!

Uudesta-Seelannista kaansimme nokan kohti Aasiaa, Singaporea.
Seikkailut jatkukoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *