tiistain pölinöitä ja synttäri suunnitelmia

Anoppi ryösti ipanan, että saisin rauhassa siivottua ja imuroitua. Imurointi on nykyään vähän hankalaa, kun Ipanan suurinta huvia on kiipeillä ja putoilla imurin päällä ja mahdolliseti painella on/off nappulaa. Samaan aikaan imuroida on pakko melkein joka päivä koska Ipana työntää kaiken lattialta löytyvän suuhunsa. Parasta on se kun imuri on unohdettu johonkin keskellä lattiaa, sen voi käydä painamassa päälle ja sen jälkeen kontata kauheeta vauhtia karkuun.

Avasin koneen oikeestaan sen takia, että pääsisin tutkimaan hauvavauvoja. Otetaan ehkä mun suomiloman jälkeen koiravauva, mutta täällä tuntuu olevan huomattavasti enemmän pentutehtailijoita, enkä oikein tiedä miten varmistaa että koira tulee hyvistä oloista (muuten kun käymällä kylässä moneen kertaan) Haluisin kauheesti ottaa rescue-koiran, mutta oon vähän arka kun Ipana on noin pieni, joten se ehkä jää viel toistaseks. Yritän googletella ja kysellä ihmisiltä ja ehkä tästä tulee jotain joskus jollain aikataululla.

Mun pitäis myös suunnitella Ipanan 1v synttäreitä. Täällä kun ei ristiäisiä vietetä samalla lailla kun Suomessa, niin 1v synttärit on sit isot bileet. Mä en haluis kutsua Peen kaikkiä tätejä ja setiä ja serkkuja ettei meijän juhlat paisu samallalailla 60-hengen juhliks niinkun mun baby showerit, mutta en myöskään halua mitään perheriitoja. Ehkä kutsun kaikki ja toivon etteivät pääse… Luulen että yritän pitää kinkerit jossain läheissä puistossa, mutta koska syyskuun alku voi säiden puolesta olla ihan mitä tahansa, niin täytyy sit miettiä plan b että siirtää juhlat sitten vaikka meille (tässä vaiheessa ne isot juhlat alkaa haittaamaan)

Mulla on kevyt ahdistus kun tuntuu että aussimammaryhmissä kaikilla on kauheen tarkat teemat valmiina ja kaikkien 1v-synttärit tulee olemaan kun suoraan Pinterestistä. Koska tästäkin on tullu tällasta hiton kilpavarustelua? Eikö vaan riitä että keitetään kahvit ja syödään mokkapaloja? Nyt kilpailutan pomppulinnoja vaikka Ipana on liian pieni sellaseen, mietin mitä karkkibuffassa tarjotaan, vaikka Ipana ei syö karkkia ja mietin että valitsenko unicorn-kakun vai sateenkaarikakun vaikka ipanalle ei kakkua tarjotakkaan. Onneks meijän kaveripiirissä yhetkään synttärit ei oo ollu ihan hirveen överit, joten ehkä mun ei tarttis ottaa tästä näin paljon paineita. Lisäks mun hyvä kaveri RAKASTAA juhlien järjestämistä, joten saan apuja siltä suunnalta. Mä tuun takas Suomesta kaks viikkoa ennen juhlia, joten mun pitäis kai ainakin kutsut hoitaa tai suunnitella etukäteen (koska tähänkään ei riitä tekstari tai facebook event)

Kuvat sunnuntailta – muotibloggaaja in making. Flanelipaita Target, sammarit Zarasta ja tossut eBay.

Ehkä kaivan sen imurin esille että oon saanu ees jotain tehtyä ennen kun lapsi palautetaan kotiin. Onko teillä mitään postaustoiveita vai palaanko tähän tuttuun ja turvalliseen jokapäiväseen löpinään? Mietin kysymyspostausta ehkä johonkin kohtaan ja jos meillä ois joku ees vähän mielenkiintonen päivä niin päivä Merin ja Ipanan kanssa ehkä.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply V tiistai, kesäkuu 13, 2017 at 10:16

  Ihanaa kun oot taas takasin kirjottamassa 😍😍

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 06:03

   ❤️

 • Reply Reetta tiistai, kesäkuu 13, 2017 at 11:50

  Löpinä on ihan parasta, toisaalta kiinnoistais kuulla vähän lisää teidän ipanasta, sen luonteesta jne. 😊

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 06:03

   mä yritän yhdistää näitä kahta :)

 • Reply Noonis tiistai, kesäkuu 13, 2017 at 12:05

  Meillä paisui kanssa 1-v juhlat, kun mothers Groupin naiset alkoivat kutsua toisiaan kaikkien juhliin. Päädyttiin pitämään kahdet juhlat, ettei kävisi liian ahtaaksi tai kiireiseksi. Ja mä pidin pääni tarjoilun suhteen, vauvaystävällinen menu kakkua myöden. Vähän kummastuneena osa Ausseista otti mun tarjoilut mutta mitä väliä, ei oo ensimmäinen kummallinen asia mitä on tullut täällä tehtyä.

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 06:02

   Mä luulen että teen vauvaystävällisen kakun ja sit tilaan jonkun buttercream-hirvityksen jostain. Noi kahet juhlat ei oo yhtään huonompi idea, täytyy kattoa että minkä verran noita sukulaisia tahtoo osallistua :)

 • Reply Kiasa tiistai, kesäkuu 13, 2017 at 12:19

  Mun mielestä tällänen jokapäiväinen löpinä on just parasta! Blogit on menny niin hienosäätöön viimevuosina (tai on ollu jo kauan), että semmonen perus ”mitä meille kuuluu” meininki on just jees ja kaivattua! :)

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 06:01

   Mulla on jääny blogien lukeminen ihan kokonaan, niin tuntuu että oon ihan pihalla että millanen blogin ”kuuluis” olla :D Jatkan siis tällä tiellä johon oon jääny :D

 • Reply mummi-56 tiistai, kesäkuu 13, 2017 at 17:09

  Kiva kun oot taas sivuilla. Mulle ainakin riittää ihan ne jokapäiväiset löpinät.
  Kuulostaa mukavalta ajatus sun ja tytön arkisesta päivästä.
  Mitä siellä näin talven tullen teette, mihin menette, jne. Millainen on lähialueenne lapsen kannalta, käyntikohteita, harrastusmahdollisuuksia.

  Itse asuin kolmisenkymmentä vuotta sitten ulkomailla muutaman vuoden. Lapsi oli tosin silloin tyttöäsi muutaman vuoden vanhempi. Joten kaikki kiinnostaa.

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 06:01

   Laitetaan korvan taakse :)
   Kiva että oot löytäny tänne ❤️

 • Reply Superäiti tiistai, kesäkuu 13, 2017 at 21:54

  Mä jätin ekat kolmet synttärit ihan tylysti järjestämättä. Sitten lapsi meni nursery schooliin ja alkoi synttärikutsujen vyöry. Pakkohan sitä oli itsekin vaivautua. Yäk, inhoan lastenjuhlia. Viidennet synttärit häämöttää ja ajattelin ulkoistaa jonnekin karmeaan sisäleikkipaikkaan, kun sankari ja vieraat on jo ihan järkevän ikäisiä.

  Jokapäiväisiä aivovuotoja on mukava lukea. Huippua, että olet tehnyt paluun.

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 05:56

   Ihanaa etten oo ainut! :D Joo sisäleikkipaikat on ihan ehdottomasti pelastus! Me oltiin tänään just trampoliinipuistossa ja siellä oli seinällä isolla mainossa että voi varata myös lastenjuhlia varten. Aijon ehdottomasti ulkoistaa synttärit sinne heti kun tyttö on vähän vanhempi!

 • Reply Jasmin keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 00:28

  Mukavaa, että oot alkanut päivittämään taas! Mun mielestä on mukava lukea arkisia löpinöitä. Sulla on hauska tapa kirjoittaa! Voin kuvitella, että juttelet samallalailla ja tuun siitä hyvälle tuulelle.

  Teillä on ihana pieni prinsessa! <3 Omat vastasyntyneet ovat jo 8-, 6- ja 3-vuotiaita ja toivon että vielä saisi pienen murun, jonka rutistaa syliin pieneksi palloksi. :D olkoonkin ylinopeita ja kaikessa rakastettavuudessaankin hermoja raastavia. :D

  Jatka samaan elämänmakuiseen malliin ja nauti elämästä!

  Olipa paatosta, tää kommentti, mutta väliäkö sillä, mukavaa kesää​ ja lomaa Suomessa.

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 05:54

   Ihanaa että ovat vielä tuossakin iässä vastasyntyneitä ❤️ Mullakin ihan vähän tekee mieli uutta palleroa, vaikka tavallaan tykkäänkin tästä taaperoiästä enemmän..

   Kiva että löysit taas ja kaikki kommentit ilahduttaa! :)

 • Reply Lotta keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 09:44

  Mä oon sinnikkäästi kaikki nämä kuukaudet käynyt tsekkailemassa jos oot tehnyt paluun ja pelännyt et oot kuollut tai jotain :D sit eksyin sun instaan viime viikolla ja huokaisin helpotuksesta. Ja heti sen perään postasit täällä joten olen nyt niiiin onnellinen! Musta on ihanaa lukea sun juttuja sieltä ausseista, kun siellä on aika erilaista arkea. Täälläkin vilistää kolmevuotias tyttö, joten myös lapsijuttuja on tosi kivaa lukea. Ihan perus arkijutut kiinnostaa, joten ei paineita!

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 09:07

   En oo kuollu, oon vaan ollu saamaton! Kiva että löysit taas 😘

 • Reply Janika keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 16:17

  Tätä sun paluuta on kyllä odotettu. Oon säännöllisin väliajoin käyny tarkistamassa et oisko tullu uusia juttuja. Ja oon enemmän ku iloinen et oot palannu blogin pariin.
  Oon seurannu sun blogia siitä asti kun lähditte Annan kans Ausseihin ja tää on ainut blogi mitä oon jaksanu ja halunnu seurata tähän päivään asti. :)
  Sulla on niin mielyttävä tapa kirjottaa, et kaikki jutut uppoo paremmin ku hyvin. ❤

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 09:05

   Kiva että oot jaksanu roikkua mukana 😘😘😘

 • Reply Rimpula keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 17:02

  Komppaan täällä muita ja on ihana lukea vaihteluksi tällaista päiväkirjamaisempaa blogia :) Teet vain sellaista juttua mistä itse saat itelles hyvää!

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 09:03

   ❤️

 • Reply Kuvia kiitos perjantai, kesäkuu 16, 2017 at 08:41

  Olisi kiva nähdä kuvia sinustakin vaikka oma lapsi on varmaan itsestä miellyttävin kuvattava :)

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 09:00

   Pitäis opettaa Ipana ottamaan kuvia 😂 joo mä yritän jos viikonloppuna sais vaikka kuvia missä mäkin näkyisin…

 • Reply Gia tiistai, kesäkuu 20, 2017 at 09:30

  En tiedä olenko ikinä varsinaisesti kommentoinut, mutta olen seurannut blogisi jo useamman vuoden ja ihanaa, että kirjoitat taas :)! Itse muutin vajaa vuosi sitten pysyvästi USA:an ja vaikka maa onkin eri, niin kaikki kulttuurierojutut kolahtaa kyllä ihan samalla tavalla ja siksi ulkosuomalaisten blogeja on kiva seurata :D. Lapsiakaan ei vielä ole, mutta toivottavasti parin vuoden päästä on ja siksi esim. kaikki kaksikielisyysjutut kiinnostaa myös. Olisi kiva lukea myös siitä, että kuinka nopeasti ”sopeuduit” Ausseihin. Tuntuu välillä, että täällä esim. aikuisiällä sydänystävien saaminen on vähän hankalaa, vaikka kavereita ja tuttuja onkin paljon.
  Meinasin sanoa, että aurinkoista kesää, mutta teillähän taitaakin olla talvi siellä :D!

  • Reply Meri keskiviikko, kesäkuu 21, 2017 at 08:58

   Mä luulen että jenkeissä ja ausseissa on aika paljon samaa!
   Joo ystäviä on vaikee löytää, Ipanan kautta vasta oikeestaan lähentyny muiden mammojen kanssa..

   Jep talvi ja kylmää 😭

 • Reply Eräs perjantai, kesäkuu 30, 2017 at 20:45

  Lapsesi ulkonäössä näkyy raskauden alkuvaiheen alkoholinkäyttö:
  http://www.iltalehti.fi/terveys/201706092200197668_tr.shtml

  • Reply Meri lauantai, heinäkuu 1, 2017 at 01:18

   Jaahas 😂😂

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post