vauvafashion

Voi mikä onnen päivä, mä elin siinä uskossa etten saa ollenkaan palautuksia, mutta tilillä olikin tonni enemän tänään! Tarkottaa sitä, että voin tilailla Spiderille vähän lisää vaatteita.

mini-rodini-ss13-poppyscloset.com_1

Hyvä puoli siinä, ettei selvitetty vauvan sukupuolta etukäteen oli se, että mun vaatteiden ostelu ipanalle pysy aika hyvin aisoissa. Ikävä kyllä tähän on nyt tullu loppu. Samaten kun siihen perjaatteeseen etten pue lasta vaan vaaleenpunaseen. No ei kaikki vaatteet oo pinkkejä, mutta vallan monessa on ainakin jotain vaaleenpunasta. En ees muista koska oisin ostanu itellenni mitään uutta vaatetta saati sitten Peelle joka oli ennen mun suosikkipuettava (okei synttärilahjoja ei lasketa) Täällä oli nettikaupoissa isot blackfriday alet ja ainut joka niistä hyöty oli ipana.

Mä en tiedä johtuuko se siitä että asutaan täällä maalla, mutta mulle vauvafashion on vähän vieras käsite. Liityin johonkin suomalaiseen facebook- vauvakirppari ryhmään, kun ajattelin että voin sieltä poimia edullisesti esim talvihaalarin ipanalle ja luulin oikeesti pariin kertaan että hintoihin oli vahingossa tullu nolla perään. Kun tavallisen näkösestä collegehaalarista pyydettiinkin vitosen sijaan viittäkymppiä. Minirodinit yms merkit oli mulle ennen tätä ihan vieraita. Ihania vaatteita ja söpöjä kuoseja kyllä, mutta kun oon tottunu siihen että saan laadukkaan potkupuvun kymmenellä eurolla, niin tuntuis kauheelta laittaa viisinkertanen summa vastaavaan vaan merkin takia.

916x478-Xmas-Baby-3

Australian vauvamuoti (meillä löytyy toi mekko erivärisenä tosin ja noita haalareita varmaan neljä tai viis..)

Täällä lastenvaatteet on aika yleisesti aika edullisia. Tai kalleimmat vaatteet mitä oon ostanu ipanalle on varmaan hennesiltä eikä niitäkään oo hinnalla pilattu. Ne lukuisat vuodet vaatekaupassa on opettanu sen verran että väitän aika hyvin osaavani poimia ne hyvät materiaalit kaiken keinokuidun keskeltä, eikä yhessäkään vaatteessa käytön jäljet juuri näy niiden parin kuukauden aikana mitä niitä ollaan ehitty käyttämään. (ollaan siirrytti koosta 56 62:n ja muutaman viikon päästä varmaan otetaan käyttöön pienimmät 68 – koon vaatteet) Ainut merkki josta aussimammat hypettää (mun kokemuksen mukaan) on Bonds joiden vetuketjulliset haalarit (nepparihaalarit on helvetistä, varsinkin nyt kun lapsi on oppiny kääntymään, vetoketju on ainut vaihtoehto kun sen saa nopeesti vedettyä kiinni) on kyllä ihan huippuja ja tunnustan että niitä oon hamstrannu useamman. Syytän siitä aussikauppoja jotka jatkuvasti tarjoaa 40% alea niistä. Toki täälläkin on merkkejä joista maksetaan samaa hintaa kun niistä suomen ”muotimerkeistä” mutta tuntuu, että niiden ostajakunta on paljon rajatumpi.

Mä en raaskis laittaa montaa kymppiä lasten vaatteisiin kun niiden käyttöaika on niin lyhyt. Toki varsinkin Suomessa jälleenmyynti arvo on varmasti ihan älyttömän hyvä ja ne on helppo saada eteenpäin, täällä en tiedä onnistuisko kun kirpparikulttuuri ei oo samanlainen. Ja laadusta joo maksaa mielellään, mutta jos viitsii katsoa vaatteiden materiaaleja edes vähän, niin samalla lailla kun aikuisille löytyy hennesiltä tai ginasta oikeesti kestäviä vaatteita, löytyy lapsillekkin.  Tietty sitten jos suunnittelee esim kuuden lapsen hankkimista ja kaikilla käyttää samoja vaatteita niin sittenhän kerta hinnaks ei tuu niin paljoa vaikka viiskymppiä kerran maksaiskin. Nyt kun oon ostanu noita halpoja vaatteita oon säästäny vaan lemppareimmat mahdollisille tuleville lapsille ja ne vähemmän suosikit vieny punasen ristin keräykseen.

Me tullaan Australian kuumimmasta kesästä Suomen talveen, eli pitää ostaa kuuden viikon tarpeiks lämmintä vaattetta. Toivon todella ettei Spider kasva ton kuuden viikon aikana ulos niistä vaatteista joita oon ostanu :D Onneks on alennusmyynnit käynnissä kivasti kun tullaan.  Voitte sitten muistutella mulle tästä ”en maksa suuria summia vauvan vaatteista” kun sekoon muumi ja mauri kunnas – vaatteista. Mun suosikkivaate Spiderille on Herra Hakkarainen housut jotka näyttää paikallisen silmään varmaan aika sekopäisiltä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Previous Post