29 + 4

Hellurei!

Taas on hävinny muutama viikko, kyllä se aika lentää kun on mammalomalla ja päivisin ei tee yhtään mitään. Sen jälkeen kun melkein pyörryin kaupassa, multa on kielletty ruokaostoksilla käynti tai muuten vaan rehkiminen sekä kävelylenkit ilman seuralaista siltä varalta, että nuupahdan jonnekkin kadun reunaan. Mainitsin tästä neuvolassa että kaikki on vähän ylihuolehtivaisia ja hössöttää liikaa ja jouduin hirveeseen tenttiin et pidetäänkö mua vankina kotona ja onko Pee aina näin kontrolloiva. Yritin toppuutella, ettei tässä mitään hätää oo, että se ottaa tän isäks tulon vaan vakavasti ja kääris mut ja vauvan pumpuliin jos vaan pystyis. Meillä on nyt varmaan jotkut isot huutomerkit meijän tiedoston kohalla, että perheoloja seurataan. Nojoo parempi että ne kiinnostuu ja kyselee tarkasti, niissä tapauksissa kun kotona oikeesti on ongelmaa tai perheväkivaltaa tms. Jos ees muutama tapaus tulee niiden tenttauksen kautta tietoon, niin hyvä!

10 viikkoa laskettuun aikaan. Ja 8 vauvan syntymään koska oon päättäny että vauva syntyy kaks viikkoa etuajassa. Se että mä ite synnyin melkein kaks viikkoa myöhässä, ei ihan hirveesti tue tätä mun päätöstäni, mutta pidän mielen positiivisena ja otan kaikki poppakonstit käyntiin. Vadelmanlehtiteetä ja tabletteja, tulista ruokaa ja ananasta. Kyllä tää tästä! Ihmettelen ettei Iines estäny mun puhelinnumeroa ja facebookkia kun olin vähän malttamaton vauvan syntymän kanssa ja tiedustelin vointia jatkuvasti :D Ihanaa kun on ollu kaveri joka on muutaman kuukauden edellä raskauden kanssa, niin on voinu kysyä oireista jne.

Kävin pari viikkoa sit testailemassa veren sokeripitosuuksia jotka oli ihan kunnossa, jouduin kuitenkin johonkin tarkempaan testiin kun ne tajus lukea mun paperit läpi ja totes että mulla on perheessä diabetesta. Niinpä istuin tiistaina taas kaks tuntia labrassa perse ihan puutuneena ja annoin verikokeita. Näytän ihan narkkarilta kun ilmeisesti mun käden mielest 4 verikoetta kolmen päivän sisään on liikaa. Olin just aiemmin käyny testauttamassa veren jotain vitamiinijuttuja. Lääkäri ei oo soitellu joten toivon että oon selvillä vesillä. Mul on niin rajottunutta muutenkin toi mun syöminen, että raskausajan diabetes ei varsinaisesti ois tervetullut (onko se koskaan) Syön aamupalan kyl kiltisti ja lounaaks muutaman hapankorpun, mut iltasin ei vaan maistu yhtään mikään ruoka. Ellei se sit oo jotain ihan kauheeta roskaruokaa. Mäkkäri ja pizza kyllä maistuu mihin vuorokauden aikaan tahansa. No sallin itelleni sen muutaman palan pizzaa tai juustohampparin sillon tällön. Välillä on sellasia päiviä, että voisin syödä hevosen ja sen varsat helposti, mutta useimpina päivivä luulen et vauva painaa mun vatsalaukkua niin ettei vaan huvita.

Sanotaan, että vauvan luonne paljastuu jo tässä vaiheessa. Ne vauvat on aika rauhallisia ja ei potki juurikaan jatkaa kuulema samaa chillaus-meininkiä myös vatsan ulkopuolella. Mikäli se pitää paikkaansa, niin oon pulassa tän meijän ipanan kanssa, joka kuvittelee ilmeisesti olevansa superpallo. En oo ihan varma onko ipanalla jotain ylimääräsiä raajoja kun välillä tuntuu että potkuja ja iskuja tulee ihan joka puolelta. Ehkä ipana harjottelee haarahyppyjä. Mutta varsinkin sillon kun oon menossa nukkumaan niin hätkähtelen aina hereille kun osuu isku johonkin kylkiluiden väliin.

Mulla ei EDELLEENKÄÄN oo autoa. Käytiin maanantaina koeajamassa kahta autoa, sitä ihan samaa mallia mitä tähänkin asti ja joissa ei oo muuta eroa kun ajetut kilometrit. Ja joka kerta pitää esittää, että ei tiedetä tarkkaan mitä halutaan (no ilmeisesti ei tiedetä ja sillä, että onko autolla ajettu 20 000 vai 30 000 kilsaa on massiivinen ero auton kannalta) joten oon kuullu saman auton tylsät ominaisuuden miljoonaan kertaan. Ei sillä että se kakslitranen moottori kertois mulle mitään autosta sen enempää kun ennenkään.

Sunnuntaiaamuna ollaan menossa taas kattomaan niitä samanlaisia autoja, joiden välillä ei mun mielestä oo yhtään mitään eroa. Saan auton ehkä siinä vaiheessa kun ipana alottaa futistreenit ja mun pitää ajaa sinne. Toisaalta mun elokuun facebook-vauvaryhmässä synty kolmas vauva. Kahella mammalla oli laskettu aika mun jälkeen ja poikaystävä tais tajuta et periaatteessa vauva saattaa ihan oikeesti syntyä jo kohta, koska nyt näille autokaupoille on raivattu aikaa ihan erilailla. Pee myös järkytty ku tajus etten oo vielläkään tilannu vaunuja ja lupasin hoitaa asian vielä tällä viikolla.  Tän postauksen jälkeen täytyy alkaa siis näppäilemään vaunutilausta, jännää!

IMG_4939

Se pakollinen peiliselfie. Tosin tää on jo viikon vanha. Nyt maha on kasvanu sen verran, että sellaset asiat kun jalkojen sheivaaminen tai kenkien sitominen on muuttunu ylivoimasen vaikeeks.  Jos epähuomiossa rojahdan meijän toiselle sohvista, niin  joudun kierähtää siitä pois, koska muuten ei oo mitään mahollisuutta päästä ylös.

Ah oltiin (taas) syömässä kaverin ja sen naulapää tyttöystävän kanssa (jonka mielestä kakskielisyys pilaa lapsen ja tekee siitä älyllisesti vajaan) Olin jo valmis antamaan tytölle toisen mahollisuuden, koska se oli tosi mukava eikä yrittäny antaa mulle enempää kasvatuksellisia ohjeita mut sit se mimmi tilas salaatin. Ei siis kanasalaattia tai fetasalaattia vaan puolikkaan jäävuorisalaatin. Siis sen kerän. Toki jokainen voi tilata mitä haluaa, mutta mitä helvettiä? Menenenpä ravintolaan ja maksan 10 dollaria salaattikerästä jonka saisin kaupasta kahella. Ehkä tää on vaan mun mutinaa ja morkkista kun ite vetäsin jonkun kermasen pastan ja valkosipulileipää naamariin.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Sipelisopeli torstai, kesäkuu 9, 2016 at 07:32

  Ihana masu. <3 Mulla viikkoja 33+4 ja tossa viikko sitten soittelin supistuksista jo sairaalaan. Paikat oli kuitenkin vielä ihan kiinni jne. Salaa haaveilin, että saisin tuomion, että vauva olis tulossa esim. viikolla 37. Mä tulin itse 3vkoa etukäteen. :D Täällä kanssa yhä kauhee meininki mahassa, vaikka ei pitäs kuulemma olla tilaa. Ei kyllä ookkaan ilm. kun aina selvästi erottaa kyljestä pepun tai jalan. :D Sattuu sikana, mut tietääpä, että elossa siellä ollaan. :D <3 Kaverin vauva kuulemma aina liikahti ehkä muutamasti päivän aikana. Olisin kyllä ihan hermoraunio, jos olis niin hiljainen. :-)

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 08:04

   Mä en kans tajua ku sanotaan ettei vauvalla oo enää oikein tilaa ja on kuulema kiltisti jo pää alaspäin, niin miten se voi samaan aikaan osua ylös ja alas… Mä erotan yleensä minne tyyppi on parkkeerannu peppunsa jo senkin takia että siinä on kovempi kumpu…

   Ja siis joo, jos ipanalla yhtään venyy unet niin oon heti juomassa jääkylmää vettä ja tökkimässä mahaa, että miksei vauva liiku.

   Mul ei oo ollu vie yhtään harkkasuppareita, mutta eiköhän nekin kohta ala…

   Ja toivotaan että vauva syntyy sullekkin sit hyvin kypsyneenä heti sen 37 viikon jälkeen !! :D

 • Reply Kikaltsu torstai, kesäkuu 9, 2016 at 07:51

  REPS :’D siis salaatin, jäävuorisalaatin!! :D
  Jos sen vielä pitää esittää sille jätkälle ettei ”sirot, oikeet tytöt” syö eikä piereskele :D
  Todellakin ravintolassa tilataan just sitä mitä ei kotona saa/viiti alkaa tekee! Tai jospa sillä vaan teki mieli salaattia..? (as if) Kuulostaa kyllä hyvin jännältä tapaukselta.

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 08:02

   ah totta, ehkä ne on vielä tässä vaiheessa parisuhdetta kun pidetään yllä kulisseja :D

   Ja siis mikäs siinä, jos on ihan älytön jäävuorisalaattihimo niin se varmaan pitää sit kans tilata :D Ehkä sekin on raskaana ja sillä on terveellisemmät mieliteot kun mulla :D

 • Reply Tarja torstai, kesäkuu 9, 2016 at 09:53

  Jäävuorisalaatti :D :D Enpä moista ole ikinä kuullut.
  Tuosta lapsen luonteesta: meillä meni kyllä ihan päinvastoin mahassa liikkuminen ja realiteetit. Esikoinen oli mahassa se superpallo ja hän on luonteeltaan äärimmäisen rauhallinen ja harkitseva. Pienempi oli mahassa hyvinkin rauhallinen ja alkoi kiipeillä ennen kuin oppi edes kävelemään. Tätä olen jaksanut itsekseni ihmetellä useamman kerran :) Mutta ennen kaikkea onnea! En ole onnitellut vielä, mutta nämä vauvauutiset kyllä oli aivan ihania! <3

  • Reply Meri torstai, kesäkuu 9, 2016 at 10:28

   ah, meilläkin on siis toivoa ettei vauvasta tuu ihan villilasta! :) Hyvä tietää, rauhottaa mieltä :D

 • Reply Maiju torstai, kesäkuu 9, 2016 at 11:25

  Ihana masu!!! <3 en vieläkää kestä et sust tulee äiti :') ihanaa!
  Hyvää loppuraskautta! (vai miten sitä toivotetaan)

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 15, 2016 at 08:13

   toi on ihan hyvä toivotus. :D kiitos <3

 • Reply Hulijo torstai, kesäkuu 9, 2016 at 11:38

  Sun kirjotukset 😍😍😂😂😍😍😂😂 kiiiitoos!!!

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 15, 2016 at 08:13

   pus <3

 • Reply Nanna torstai, kesäkuu 9, 2016 at 11:41

  Jäävuorisalaatti, eikä!! :D OMG LOL! :D Täällä ilmoittautuu sun blogin pitkäaikainen lukija, koskaan ennen en ole kyllä kommenttia jättänyt. Ihanaa odotusaikaa sinne ja paljon lämpimiä ajatuksia täältä Suomesta. :)

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 15, 2016 at 08:13

   kiitos <3

 • Reply Iines torstai, kesäkuu 9, 2016 at 13:57

  En mä nyt sua estäis :’D <3

  • Reply Meri perjantai, kesäkuu 10, 2016 at 03:23

   En selviäis ilman sua 😘

 • Reply Noora torstai, kesäkuu 9, 2016 at 14:09

  Meilläkin oli tosi hiljainen kaveri masussa, mutta paljastuikin oikeen liikkuvaksi tapaukseksi kohdun ulkopuolella 😁 Neuvolastakin oikeen sanoivat, että älä vaan jätä hotopöydälle _koskaan_ yksin!

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 15, 2016 at 08:13

   mua on enempi alkanu huolestuttaa se millanen yökukkuja tää vauva on :D Päivisin yleensä nukkuu eikä juurikaa potki, mutta siinä vaiheessa kun oon menossa nukkumaan niin alkaa bileet ja kun yöllä herää vessaan on yleensä bileet edelleen menossa…

 • Reply lillamy torstai, kesäkuu 9, 2016 at 19:05

  Haha siellä ainakin tarkkaillaan kunnolla perheoloja! :D Musta tuntuu, että lapsi perii energisyyden sulta (tai enhän mä tiedä onko Peekin samanlainen kun sä, siinä tapauksessa kummaltakin vanhemmaltaan)! Kyllä te vaan elätte jänniä aikoja nyt!

  Tsemppiä ja onnellista odotusta <3

  Ja hei MITÄ HITTOA, jäävuorisalaatti?!!?! En tiennyt, että sellasen voi ees tilata ravintolassa! Tää tyyppi on kyllä itse ihan selkeesti älyllisesti vajaa, miten sä kestät sen seuraa :'D

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 15, 2016 at 08:11

   Mä oon se rauhallinen meistä kahesta, joten mulla saa nähä miten ADHD tapaus ipaasta tulee.

   Mä luulen että siel ravintolassa ei kovinkaan montaa jäävuorisalaattia oltu tilattu, kun ne ei viittiny ees asetella sitä siihen lautaselle :D

 • Reply Mikaela sunnuntai, kesäkuu 19, 2016 at 22:54

  Nauratti monta kertaa tätä lukiessa! :D ihana masu ja tsemppiä! :)

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 15, 2016 at 08:10

   kiitos :)

 • Reply Kamomi torstai, kesäkuu 23, 2016 at 16:54

  Poikani oli mahassa tosi vilkas, synnyttyään taas tosi tosi rauhallinen. Kun hän alkoi liikkua, vilkkaus nousi taas esille, onneksi ihan kivalla tavalla. :D Kai se luonne alkaakin paljastua enemmän liikkeelle lähdön jälkeen, vaikka voihan jo vauvakin osoittaa merkkejä temperamenttisuudesta.

  Itse synnytin 42+1. Olihan muuten elämäni pisimmät odotella 2 viikkoa lasketun ajan jälkeen. Katsoin tuon 2vkoa Frendejä repeatillä. Pysähtyyköhän poika sen takia nykyään aina kuuntelemaan sen tunnusmusiikkia…! :)

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 15, 2016 at 08:06

   Mä oon miettiny et minkä sarjan säästäisin siltä varalta että menee yli. Oon nyt kattonu HIMYMiä alusta, mutta se loppuu kohta. Frendit vois kyllä olla ihan hyvä vaihtoehto…

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post