Raskausappsit ja autokaupat..

Oon koko aamun hyräilly ”mutta mä rakastan sua” – biisiä. Hämmentävää, koska mun piti äskön googlettaa että kenen biisi se on, enkä tiedä yhtään  missä oisin voinu sen kuulla viimeks. En vaan saa sitä pois mun päästä.

Hurraa alle 13 viikkoa laskettuun aikaan. 90 päivää jos tarkkoja ollaan. Mullahan on siis suunnitelma, että aivastan vauvan ulos jokus viikolla 37, enkä mee missään nimesä yhtään yli lasketun ajan, eli oikeestaan kymmenisen viikkoa jäljellä.

Desktop

Mun ehdoton suosikki raskaussovelluksista on Ovia Pregnancy

Nykyaikana on hienoa olla raskaana, joka päivä mun viis erilaista raskausappsia kertoo mulle miten vauva kehittyy ja kasvaa. Saan vertauksia leluihin ja hedelmiin, jotta osaisin ajatella minkä kokonen ipana on. Ei sillä että osaisin silti. Mulle vauva on edelleen päärynän kokonen ja vihreen karvan peittämä ja näyttää avaruusoliolta. Pientä realiteettia toi ekaa kertaa kunnolla vasta mun australian elokuun-mammaryhmässä syntyny vauva. Tää pikkupoika päätti, että 14 viikkoa ennen laskettua aikaa on oikein hyvä aika syntyä tähän maailmaan ja sitä kautta on sitten itekki nähny kuvista ja videoista joita vauvan mami on jakanu, että minkä kokonen pipana suunnilleen tuolla mahassa oikeesti möyryää. Onneks pikkupojalla on kaikki hyvin ainakin tässä vaiheessa, vaikka niin aikasin tulikin maailmaan. Jos tää mun pulla viel kuitenkin kypsyis hetken aikaa.

Koko raskaus on jotenkin niin outo asia. Vaikka tyypin tuntee ja se selkeesti on jo pieni persoona, reagoi ulkopuolisiin ääniin jne (Spotifyssä alko soimaan Antti Tuisku tossa yks päivä ja vauvalla alko ihan hirveet karkelot. Samanlaiset karkelot yleensä saan vaan jos syön suklaakakkua tai jos Pee juttelee mun mahalle) niin ei koko juttu silti tunnu todelliselta. Tai se, että muutaman kuukauden päästä meijän perheeseen kuuluu kolme tyyppiä ja meillä on ihan oikeesti OMA vauva. Ei sellanen jota halitaan ja pussaillaan ja annetaan pois sitten kun se alkaa kiljumaan / haisemaan. Jotenkin niin epätodellista. Oonko huono äiti, kun en vielläkään osaa kuvitella tätä tilannetta? Nään jatkuvasti unta, että meillä on lapsi, mutta unessa yleensä unohdan sen vauvan johonkin tai hukkaan sen muuten vaan. Nää unien vauvat on myös lähes poikkeuksetta löydettyjä. En oo mitenkään erityisen huolissani, tiedän kyllä että me pärjätään ja me molemmat opitaan ihan hyvin vanhemmiks, mut vissiin jossain alitajunnassa silti huolestuttaa. Ehkä se on ihan normaalia.

Desktop1

Toinen kovasti käytetty sovellus on Baby Pics, oon tunnollisesti ottanu mahakuvan kerran viikossa viikolta 15 lähtien. Tuolla saa lisättyä tollasia turhaakin turhempia, mutta silti niin ihania, tarroja kuvia kuviin. Lähinnä nää kuvat on ollu omaks iloks, näkee miten se pötsi kasvaa. Suomalaisista oon käyttäny vauva lehden Odotukseni appsia, ilmeisesti vau.fi odotus on parempi. Ehkä lataan sen seuraavaks.

Ah, mulla ei oo vielläkään autoa. En oo ikinä ennen ollu osallisena autokaupoissa, joten en tiedä onko tää normaalia. Käytiin siis viikko sitten kattomassa autoa. Se oli musta kiva, se malli joka on kuukausien googlettelun jälkeen todettu mulle hyväks pikkuautoks mutta johon saa kuitenkin lapsen rattaineen mahtumaan. Tää auto jota käytiin kattomassa oli 6 vuotta vanha, ihan priimakunnossa ja vaan.. no kiva. Ei kelvannu, liikaa kilometrejä mittarissa ja liian vanha (ne kilometrit ja valmistusvuosi oli kyllä tiedossa ennenkun mentiin kattomaan autoa, joten en ymmärrä tätä) Tän tiedostamiseen meni miehellä kaks päivää. Sen jälkeen se päätti, että ostetaan mulle ihan uus auto. Silleen ettei oo niitä kilometrejä ja vuoden 2016-malli kaikilla hilavitkuttimilla. Mä kohauttelin olkapäitä ja totesin että en tiiä, eiks vähempikin riittäis. Tätä pohdittiin taas pari päivää jonka jälkeen päätettiin, että ehkä mulle oiskin paras noin 2 vuotta vanha auto. Tästä on jo useampi päivä, joten en tiedä mikä mielipide on tänään.  Meijän piti eilen mennä kattomaan autoja, mutta autokauppa oli kiinni. Oon aina ajatellu että sunnuntai ois ideaali auton ostonpäivä ja kaupat ois sillon auki. Ilmeisesti ei. Auton lisäks nyt ollaan ilmeisesti alettu pohtimaan, että käytetäänkö meijän säästötilin rahoja (joita säästellään taloa varten) vai otetaanko autolaina. Saan siis auton ehkä ens vuonna. Muuten kiva, mutta kun mulla ei oo omaa autoa tällä hetkellä kun Pee ajaa meijän autolla töihin ja kauhee säätö aina kun mun pitää päästä johonkin. Julkinen liikenne on täällä lähinnä vitsi.

Mun lastenhuoneen kalusteet on ilmeisesti osa Melbournessa ja osa Sydneyssä. Näillä kahella kaupungilla on välimatkaa 900 kilsaa. Alan epäilemään, että oon perunu kaikki menot tältä päivältä turhaan ja taidan perua myös huomisen lounastreffit ihan suosiolla.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Sini maanantai, toukokuu 23, 2016 at 09:17

  Toi epätodellisuuden tunne on ihan normaalia, tai ainaki tuttua mulle! Koko raskauden olin sitä mieltä, ettei siellä mahassa mitään vauvaa oo, ja synnytyksen jälkeen olin edelleen sitä mieltä, et haikara toi sen. Vauva on kohta 8 kk ja se maha on kaukainen (epätodellinen) muisto vain :D oon mä kai silti ihan hyvä äiti :)

  • Reply Meri tiistai, toukokuu 24, 2016 at 08:50

   no hyvä, ehkä mullakin on jotain toivoa sit viel :D voiku voisin pikakelata seuraavat viikot

 • Reply Hulijo maanantai, toukokuu 23, 2016 at 11:17

  En kestä noitq autokauppoja 😂😂😂😂

  • Reply Meri tiistai, toukokuu 24, 2016 at 08:48

   mä oon ehkä vähän turhanki impulsiivinen ostaja, niin en ymmärrä ollenkaan tällasta…

 • Reply jennajones maanantai, toukokuu 23, 2016 at 13:06

  Hahah, voi autokaupat kuulostaa raskailta :D toivottavasti saat auton ennenkun joudut alkaa kuskaa muksua treeneihin!

  • Reply Meri tiistai, toukokuu 24, 2016 at 08:47

   luultavasti en :D Nyt me mennään ehkä kattomaan viikonloppuna jotain toista uutta autoa, siinä on tällä hetkellä vikana vaan hinta, mut jos sitä sais tingattua alaspäin… niin ehkä toivoa ois!

 • Reply annabrisvegas tiistai, toukokuu 24, 2016 at 04:14

  Et oo huono äiti jos et osaa kuvitella, että kohta teillä on vauva! Mä olin ihan samanlainen, ei sitä vaan osannut millään kuvitella/tajuta, että kohta on vauva tässä. Ei vaikka viikkaili vaatteita lipastoon, ei vaikka se siellä mahassa mellasti jatkuvasti. Nyt kun on yhdeksän viikkoa tätä vauva-arkea takana mä jään välillä vieläkin tuijottamaan tota pikkusta ja en meinaa edelleenkään uskoa, että se on mun ja että mä oon äiti. Se tuntuu välillä edelleen epätodelliselta :)

  Noi appsit näyttää hyviltä. Mulla on windows phone (välillä mietin että miks hitossa) ni ei ollu kovin montaa vaihtoehtoa mut löysin onneks yhden ihan ok raskaus appsin.

  • Reply Meri tiistai, toukokuu 24, 2016 at 08:46

   missä sun kaikki blogipäivitykset vauvasta on ;)

   Mä kokosin tänään hoitopöytää ja odotin koko ajan jotain tunneaaltoa, mut ei viel näkyny :D

   Mulla oli kans windowspuhelin vähän aikaa joskus ajat sitten, luovutin kun tuntu ettei siihen saanu yhtään mitään, oon liian puhelimen orja :D !

   • Reply annabrisvegas tiistai, toukokuu 24, 2016 at 10:58

    joo toi blogi vähän jäi kun nää pari viimistä vuotta on ollu aika mielenkiintoisia, elämä heitti täysin häränpyllyä.
    Mulla on itseasiassa ollu teksti luonnoksissa jo hetken aikaa mut en oo saanu aikaseks julkasta sitä mutta ehkä ois aika elvyttää blogi…

    • Reply Meri tiistai, toukokuu 24, 2016 at 12:18

     Mun mielest ainakin :) ootko siis Brissyssä kuitenki viel?

     • annabrisvegas tiistai, toukokuu 24, 2016 at 13:27

      Joo oon edelleen Brissyssä :)
      Ja laitoin nyt sitten sen tekstin sinne blogiin, katotaan jos siitä tulee vielä jotain

     • Meri torstai, toukokuu 26, 2016 at 08:39

      HURRAA! :)

 • Reply Eveliina tiistai, toukokuu 24, 2016 at 07:28

  Bongasin jo aikasemmin sun instasta ton Ovia Pregnancyn, kiitos vaan vinkistä! Parasta hupia aina kun uusi viikko alkaa ja näkee minkä otuksen kokoinen vauveli nyt onkaan :) Jotenki alkais kyl olee jo vähän kypsä tähän raskauteen, onneks parin viikon päästä alkaa viimeinen kolmannes!

  • Reply Meri tiistai, toukokuu 24, 2016 at 08:44

   Ah, mulla on ihan sama fiilis! Ei oo tiedossa ainakaan enää ultria tai mitään, niin nyt vaan on raskaana, lihoo ja odottaa että vauva syntyis…

 • Reply Petra tiistai, toukokuu 24, 2016 at 10:50

  Tiktakilla on ainakin ton niminen biisi vuodelta nakki :D

  • Reply Meri tiistai, toukokuu 24, 2016 at 12:17

   Jep 😂 mä en tiedä mistä oon saanu sen päähäni kun täällä tuskin tiktak on soinu missään…

 • Reply Elli keskiviikko, toukokuu 25, 2016 at 21:23

  TULEEKO SULLE VAUVA??????????? TAI SIIS TEILLE? OOOOOOOO!

  Siis mikä POMMI, joskus viime vuonna lopetin koko blogin kyttäämisen siks, kun et ikinä kirjottanu, ja nyt tänne vahingossa eksyin ja täällä on TÄMÄ? Olen JÄRKYTTYNYT! :D Oon lukenu siun blogia jonkun varmaan 10 vuotta, vai onko se ees mahollista? Kuitenkin alusta saakka. Tuntuu ikuisuudelta.

  Ihan hirveesti onnea, vaikka tästä nyt kovin järkytyinkin! :D :D <3

  • Reply Meri torstai, toukokuu 26, 2016 at 08:38

   tulee juu, elokuussa :D

   kiva että eksyit tänne taas! Luulen ettet oo ainut joka on luovuttanu päivitysten kanssa ja ällistyny tästä uutisesta :D

 • Reply Anet keskiviikko, toukokuu 25, 2016 at 21:51

  Ootteko siis saamassa pojan, kuin kirjotit tuolla? Onneksi olkoon!! :)

  • Reply Meri torstai, toukokuu 26, 2016 at 08:37

   Ei tiedetä kumpi tulee :) Fb-kaveri siis sai poikavauvan, ilmasin asian ehkä jotenkin sekavasti :D (Baby brain!)

 • Reply elli keskiviikko, toukokuu 25, 2016 at 23:09

  Oot heittämällä ehkä mun lempparein bloggaaja! Sun tapa kirjottaa on ihan paras. Meidän elämäntilanteet on tosi erilaiset mut koska kirjotat niin hyvin ja nasevasti niin näitä jaksaa lukea :-) tsemppiä loppuraskauteen ja kiitos tästä blogista!

  • Reply Meri torstai, toukokuu 26, 2016 at 08:36

   aww kiitos <3

   kiva että jaksat lukea vaikka tää onkin pelkkää vauvahöpötystä koko ajan :)

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post