Hyvää Joulua!

Hyvää itsenäisyyspäivää, joulua, uutta vuotta ja Australiapäivää! Unohtukohan jotain muuta? Ja ISO KIITOS edelliseen postaukseen tulleista kommenteista, oon lukenu niitä, mutta koska haluun yrittää vastata jokaiseen, niin julkasemisen on hieman jälkijunassa

Viisumihakemus on sisällä, mulla oli suuret suunnitelmat tulla kirjottamaan tosi tyhjentävä postaus koko parisuhdeviisumirumbasta sen jälkeen kun olin viimesen liitteen hakemukseen lisänny, mutta olin siinä vaiheessa niin täynnä koko aihetta ja viisumia, etten halunnu ajatella koko asiaa. Viisumihakemuksessa on esimerkiksi kohta johon pitää luetelle molempien tekemät ulkomaan matkat viimesen kymmenen vuoden aikana. Ja tarkat päivämäärät. Yritä siinä sitten pohtia että monta viron risteilyä tuli tehtyä vuonna 2006 ja olikohan se kesäkuu vai heinäkuu, viides vai kaheksas päivä? Käytiinkö Tukholmassa? Ehkä. Kuka tietää.  Kirjotin sinne suoraan että sorppa, saattaa puuttua yks tai kaks viron päiväristeilyä, mutta parhaani tein.

IMG_4238

Nyt on sitten odottelua luultavasti vähintään vuos, ennenkun asia etenee mihinkään suuntaan. Luultavasti maahan tulevat pakolaiset ja heidän hakemukset on suomivaimojen edellä. Onhan toikin tietty taktiikka, maksat sen noin 5000€ siitä että saat jättää viisumin ja sen jälkeen huomaat 9 kk jälkeen että ei tää Australian arki ookkaan mun juttu, pakkaat kamat, jätät siipan ja palaat maitojunalla kotiin. Helppo 5000€ Australian valtiolle ilman että niiden pitää tehdä yhtään mitään. Jossain oli joskus kerrottu summa, mitä Australia tekee niiden viisumimaksuilla ja se oli aika huikee.

No toivottavasti ei tule mitään kovin kummosia lisäkysymyksiä. Jotain papereita mun pitää varmaan käydä vielä todistamassa oikeeks, mutta mietin sitä sitten kun ottavat yhteyttä. Tuskin ne mun viisumia hylkää sen takia että en oo vuos sitten saatua ystävänpäiväkorttia käyny notaarilla todistamassa oikeeks ennen koneelle skannaamista.

En tiedä kuinka montaa tää asia kiinnostaa? Jos kiinnostaa, niin mulle voi laittaa viestiä vaikka facebookin kautta, lisäks meillä on naamakirjassa yhteisö suomimimmejä jotka ton saman hakuprosessin on käyny läpi / käymässä läpi niin sieltä saa hyvää vertaistukea siinä vaiheessa kun se siippa ei tajua että mitä helvettiä taas vouhotat jostain pikkuasiasta.

Meillä on kesä, nytkin istun tuulettimen edessä ja suljen ikkunoita kämpästä, kun ulkona on niin kuuma. En tiedä johtuuko siitä, että meijän kämppä tuntuu olevan ku mikänkin terraario, sen verran monta hämähäkkiä on meille muuttanu, muista ötököistä puhumattakaan. Mun piti googletella hyviä pest-control firmoja ja pyytää arvio siitä että joku tulis myrkyttää talon sisältä ja ulkoota..

IMG_4240

Ja samointein kun olin kirjottanu ton äsköisen lauseen bongasin redbackin meijän ikkunalaudalta. Otin jopa kuvan ja varmistin että oli redback, sen jälkeen edellinen puras mua niin oon ylpeä itestäni että varmistin asian ennenku päätin ton myrkyllisen perkeleen elämän tän maan päällä vasaralla. Jos ne on ulkona, niin voin vaan juosta karkuun, mutta makkariin en niitä kaipaa.

Mitäköhän muuta, joulu meni, ei tullu oikein joulufiilistä missään vaiheessa vaikka mulla kuinka oli kinkku ja turun sinappi. Nää syö lähinnä mereneläviä jouluna ja pelkkä katkarapujen haju saa mut voimaan pahoin (en voi kaupassa kävellä kalatiskin ohi ilman että pidätän hengitystä) joten lähinnä istuin ulkona ja keskustelin Peen siskon tytön kanin kanssa ja yritin ettiä sille neliapiloita syötäväks.  Uus vuos oltiin kotona, mä heräsin kaheltatoista laittamaan ikkunan kiinni kun heräsin ilotulitusten ääneen ja jatkoin tyytyväisenä unia. Villiä elämää siis täällä.

IMG_4249

Mun BFFFFF Henna oli Ausseissa ja käymässä Central Coastilla ja ettei neiti tylsistyis kuoliaaks tehtiin viikonloppumatka Sydneyyn. (josta kuvatkin on) Otettiin hotelli keskustasta ja dumpattiin pojat lähimmälle terassille istumaan ja lähettiin tyttöjen kanssa shoppailemaan. Mä niin tykkään Sydneystä. Vaikka mulla olikin sielä vähän maalaishiiriolo. Kun lähtee täältä maalta isoon cityyn niin onhan se ihmeellistä, niin paljon ihmisiä! Ja meinasin pyörtyä järkytyksestä kun jossain joku puhua Suomea. Tein itelleni lupauksen, että alan käymään sielä vähän useemmin, kärsin sen muutaman tunnin junassa. Jo ihan nyt vaan senkin takia etten innostuis niin paljon pelkästään siks että nään henkkamaukan tai Vapianon. Autolla sinne ajaminen on yhtä helvettiä, kun liikenne on aina ihan kaaos, mutta julkiset kulkee pari kertaa tunnissa. Kyllä mä pystyn siihen.

Yritin kattoa hyviä hotellidiilejä Gold Coastilta, jos menis sinne pitkäks viikonlopuks joskus tossa helmikuussa ja lopettais tän kotona kököttämisen. Jotenkin ei oo nyt huvittanu istuu autossa kauheesti kun ulkona on +40, mutta jos se kohta alkais kallistua syksyyn ja laskis sinne kivaan 25 tai 28 asteeseen. Sitten onkin talvi ja voin taas valittaa kun sisällä on +15 ja märkää.

Alan vastaamaan nyt edellisen postauksen kommentteihin niin kauan kun akkua vaan riittää. En sattuneesta syystä uskalla mennä makkarista sitä hakemaan ennenkun joku on todennu huoneen mulle turvalliseks.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Hulijo keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 07:45

  Ihanaaaaas että oot takas!!!!!!:)

  • Reply Meri keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 08:35

   Yritän muistaa päivittää taas ennen kesää :D

 • Reply Sari keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 09:15

  Nyt tulee henkilökohtainen kysymys johon tuskin saan vastausta, mutta ihan pakko silti kysyä: ootko raskaana? :) mulla nimittäin on sellainen pelottava etiäinen IHAN aina kun joku on raskaana, oli se sitten kaveri tai joku tuntemattomampi tyyppi tai näköjään myös bloggari :D Mua oikeesti itteäkin häiritsee tää, kun yleensä aistin sen jo sillon ku tyyppi ok ehkä just tehny testin ja tienny asiasta ja mä tuun ja möläytän sen asian ilmoille :/
  Mutta ihanaa ku oot takas!!

  • Reply Meri keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 09:30

   En ainakaan tietääkseni, pitäiskö käydä ostamssa testi :D

   • Reply Heidi keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 12:21

    Really..? ;)

    • Reply Meri keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 12:43

     :D SORI

 • Reply noora keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 09:49

  Ihanaa, uusi postaus! <3 Olin edellisen tekstin jälkeen henkisesti varautunut siihen, että tänne ilmestyy enää korkeintaan joku lopetusteksti, mutta onneksi ei. :) Mun mielestä on kiva lukea ihan mitä vaan sieltä Aussien arjesta, oli aiheena sitten viisumisotkut tai ruoka tai paikalliset ötökkäörkit (googletin redbackin, hyi.. :D). Ei kai teillä hengaile sisällä myös jotain järkyttävän kokoisia karvaisia hämyreitä? Saan inhonväristyksiä ajatuksestakin. :D

  • Reply Meri keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 23:31

   mä lukeudun niihin ärsyttäviin bloggaajiin jotka aina uhkailee lopettavansa, mutta ei sitä sitten kuitenkaan tee :D

   noita karvasia kavereia ei oo onneks sisällä ollu, autossa oli yhen kerran ja se riitti traumatisoimaan mut. Poikaystävä kerto että se oli joskus laskenu auton aurinkolipan alas ja sieltä oli pudonnu iso hämähäkki, joten en uskalla enää koskea koko häikäsysuojaan. (vai mikä se on :D )

 • Reply Eve keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 10:45

  JEEEE IHANAA MERI!!! Oon aina välillä täällä käyny kärkkymässä, et jos oisit päivittäny :D

  • Reply Meri keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 23:29

   kiva että löysit, mä yritän feissariin tai johonkin aina muistaa ilmotella kun tällanen ihme tapahtuu :)

 • Reply Maiju keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 10:46

  Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta! :D
  Kiljasin äänee, ku näin bloglovinissa et uus postaus Merilt. Hauskaa!! :)
  Hyvä kuulla et viisumiasia on kunnossa näiltä osin.

  • Reply Meri keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 23:29

   juu vihdoin! on kyllä sellanen paino pudonnu hartioilta ettei tosikaan :)

 • Reply noora keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 17:26

  Kiva kun kerroit ötökän tappamisen vasaralla.. oli hauskasti kirjotettu.. itse oon menossa junalla töistä kotiin ja naamioin mun naurunalun äkkiä yskäsyks ennenku kukaan huomas mitään :D

  • Reply Meri keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 23:28

   mä olin varma että joutuisin selittelemään miks päädyin ton julmaan tapaan vaikka kyseessä olikin hämähäkki joka pahimmillaan voi tappaa :D

 • Reply Roos keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 20:49

  Ootko töissä? Jos et niin kuinka viihdyt toimettomana? Kyllästyin asuu ulkomailla ku ei motivoinu työnhaku olemattomien palkkojen vuoksi.

  • Reply Meri keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 23:27

   Joo oon, ei ”omaa alaa” mutta jotain kuitenkin. :) Tuo ”toimettomuus” on asia johon tottuu ja sitä täyttää päivänsä sitten muulla kun työnteolla :) Täällä huomattavasti korkeempi minimipalkka kun esim suomessa, mutta toki tuo on maakohtasta :)

 • Reply iituliina torstai, tammikuu 28, 2016 at 16:00

  Olipa ihanaa kun olit taas kirjottannu!

 • Reply Hmclehto sunnuntai, helmikuu 7, 2016 at 02:31

  Jee Meri visa hakemus sisässä !! Mäkin ajattelin ootkohan töissä, vaikka aina haaveksin ettei tarvis tehdä duunia niin äkkiä tylsistyn ja viikonloppujakin arvostaa ihan eri lailla.

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 17, 2016 at 10:05

   juu vihdoin! Joo vapaapäiviä osaa taas arvostaa ihan erilailla :)

 • Reply marika keskiviikko, helmikuu 24, 2016 at 03:17

  Hei kohtalontoveri. Samaa parisuhdeviisumisoopaa taalakin pain maailmaa yritetaan. Kuulostaa hyvin samanlaiselta tuo prosessi Australiassa kuten taala Kanadassa. Todisteiden keraamista, papereiden virallistamista.. Ja niin yllatavan rankkaa etten olisi ikina uskonut! Koettelee parisuhdetta rankalla kadella ja kirjoitin sen hakemukseenkin, etta kuulostaa ”aidolta ja jatkuvalta” suhteelta riitojen kera. Ota kuva siella ja ota kuva taalla, ja saasta kuitit ravintoloista ja leffailloista. Ihan alytonta. Me ollaan naimisissa ja sekaan ei tunnu riittavan naille paperinpyorittajille. Oletko kuullu etta on aika mahdotonta tuoda puolisoa enaa Suomeen, jos tuloraja esitys menee lapi?

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 17, 2016 at 10:05

   juu hitonmoista paperisotaa! Onneks se on nyt ohi, nyt pitää päätöstä enää odotella about vuos. Juu kuulin siitä tulorajasta, ei tarvi vissii meijän perheen muuttaa suomeen.. :P

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post