keittiössä

Mulla on onnenpäivä, bongasin eilen facebookin aussiryhmästä vinkin juustosta joka muistuttaa Oltermannia. Pee oli just päässy suihkusta ja heittäytyny sohvalle hyvään asentoon kaljan kanssa kun sain pakkomielteen päästä kauppaan hakemaan tätä kyseistä juustoa. Muutama anova koiranpentukatse ja se lupas lähteä käyttämään mua kaupassa.  Meillä on lähimpään kauppaan ehkä kolmen kilsan matka, mutta se on alueena vähän epämääränen, enkä tykkää varsinkaan ilta-aikaan käydä siel yksin. Enkä varmaan sais ees lupaa, koska mun suhtaudutaan aika ajoin edelleen kun lapseen joka saattaa eksyä. As if en löytäis juustohyllylle ja kotiin. Olin kuulema hypelly ja hymyilly koko kauppareissun ajan, ehkä mun pitäis vaan hyväksyä mun hiiri- lempinimi jos innostun noin paljon muutamasta sadasta grammasta keltasta taivasta.

IMG_20150526_191359-001

Se on jännä miten ruoka on niin samanlaista, mutta silti niin eri. Tai about samat valikoimat täällä on kun suomalaisissa ruokakaupoissa. (HEVI-osasto on yleensä ”normi”-kaupassa tosin prisman tai sittarin tasoa, ainakin omasta kokemuksesta. Toki tääkin on perhekeskeistä, mutta täällä syödään huomattavasti enemmän lihaa, Suomessa syön pihvin harvemmin kun kerran kahessa kuukaudessa, täällä ainakin parina iltana viikossa.  (syödään melko usein anoppilassa, koska ne on kokannu pienelle armeijalle, siinä vaiheessa kun mä avaan vasta kaapin ja pohdin et mitä tänään  syötäisiin ja onko ok syödä tacoja viitenä iltana viikossa)  Lisäks käydään melkein joka torstai läheisellä golf-clubilla huitasemassa naamaan 10 dollarin (vajaa 8€) t-bone pihvi. Mun voileivät aiheuttaa hymistelyä, koska kaikki tietää että normaali-ihminen syö leipää vain toastin muodossa tai vaihtoehtosesti koko dinnerin lampaan kylkineen voi työntää kahen valkosen paahtoleivän väliin ja runsaasti bbq-kastiketta perään. Tomato saucea lisätään ruokaan kun ruokaa (tosin mun pikkuveli lisäs ketsuppia mm. puuroon, joten ehkä tää ei oo vaan aussiasia, ite oon vaan aina ollu enemmän sinappi-ihminen)  Lisäks asia joka mulla vaatii edelleen totuttelua, on se että ruoka annostellaan valmiiks lautaselle. Pidetään huoli että kaikki saa samanverran uunikurpitsaa ja perunaa. Parsakaali keitetään pehmeeks mössöks ja vasta vähän aikaa sitten uskalsin sanoa, että tykkään syödä parsakaalin ja kukkakaalin melkein raakana. Myös pastan käyn pelastamassa keitinvedestä viittä minuutta aiemmin kun muu perhe, koska en kestä kun se muuttuu sellaseks mössöks. Mä saan edelleen eniten kasviksia koska oon vieras ja salaisesti siirtelen niitä sitten poikaystävän lautaselle.

Vegemite on on tuote, jota ehkä jokainen ausseissa vieraillu on joutunu maistamaan. Se on hiivajätteestä valmistettu suolanen levite joka erehdyttävästi muistuttaa maapähkinävoita ulkonäöltään, mutta maku on todella kaukana siitä. Meillä on jääkaapissa yleensä aikankin kolme purkkia sitä, ihan siltä varalta että loppuis kesken. En voi sietää sitä, vaikka periaatteessa tykkäänkin kaikesta suolasesta. Nyt siitä on tehty suklaata, oon harkinnu et maistaisin sitä, koska esim salmiakkisuklaa on tosi Toinen asia mitä en tajua on meat pie joka on myös suurta herkkua täällä. Periaatteessa ideassa ei oo mitään vikaa. mutta silti en vaan saa mausta kiinni.  On täällä paljon hyviäkin asioita, oon oppinu että punajuuri kuuluu olennaisena osana hampurilaisen väliin ja että timtamit on pieni pala taivasta. Lisäks suklaa jossa on seassa kolan makusia paukkukarkkeja on oikeesti hyvää ja Lindtin suklaa on melkein aina jossain tarjouksessa, niin että sen saa murto-osalla suomen hinnasta . Lisäks löysin vihdoin kirpeitä karkkeja jotka on melko lähellä missä äxiä.

Aussie-Cuisine

Jopas innostuin.

Travis, meijän kissavauva on taas vaihteeks vähän raskaalla tuulella ja pudottelee tavaroita mun yöpöydältä. Vinkkinä ehkä että ei tarttis säilyttää niin paljoa tavaraa siinä. Kun hätistin sitä pois siitä se yritti pyydystää mun polvea ja iski kyntensä kiinni siihen. Nyt se tekee pesää mun aamutakkiin. Travis on oikeestaan anopin kissa, joka pelastettiin löytöeläinkodista, mutta se vähän niinkun puolvahingossa on muuttanu meille. Se vaihtelee kämppiä sen mukaan missä on parempaa ruokaa ja enemmän rapsutuksia.  Toinen kissa Tom (juu, anoppi on blink 182 fani) vaihtaa paikkaa sen mukaan missä Travis ei oo, vanha herra jotenkin ärsyyntyy siitä kun joku pureskelee sen korvia tai yrittää koko ajan painia. Välillä se kuitenkin unohtaa ettei ookkaan 15 ja sillon pojat on hirmu söpöjä.

IMG_20150527_103005

Mun yks aussikaveri lähti  tänään lomalle suomeen ja mun pitää alkaa kirjottaa listaa karkeista joita sen pitää mulle tuoda. Mitenköhän monta kiloa on soveliasta vaatia osakseen toisen matkatavaroista? Toisaalta se on poika, eikä ne kai pakkaa niin painavasti kun tytöt?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

20 Comments

  • Reply Sonja keskiviikko, toukokuu 27, 2015 at 06:35

    Voi ei apua hahah niin totta kaikki kohdat!! Ja kääks mitä karkkeja oot löytänyt??

  • Reply Karo keskiviikko, toukokuu 27, 2015 at 09:50

    Kokemuksella voin sanoa ettei sitä vegemite suklaata kannata ostaa. yäk. :D

    • Reply Meri keskiviikko, toukokuu 27, 2015 at 11:25

      Voin kuvitella :D meillä on sitä kaapissa, oon vaan tuijotellu sitä :D taidan pysyä siinä

      • Reply Karo lauantai, toukokuu 30, 2015 at 03:59

        Vein omani anopille :D

        • Reply Meri tiistai, kesäkuu 2, 2015 at 05:26

          Julma :D

  • Reply Kaisa keskiviikko, toukokuu 27, 2015 at 14:01

    Oon ollut Etelä-Afrikassa kesävaihdossa ja siellä kans löyty aina Vegemitea. Hyhhyh, se oli kamalaa.

    • Reply Meri perjantai, toukokuu 29, 2015 at 01:47

      En tiennykkää et sieltäki saa aitä! Joo ei maistu ei, kaipa se on sellanen maku johon pitää oppia, sana kun ruisleipä tms..

  • Reply Tiia torstai, toukokuu 28, 2015 at 06:42

    Vegemite suklaa!? Mun on ehkä pakko saada nyt heti. Nyt myös tiedän mitä viedä suomeen tuliaisena ;)

    • Reply Meri perjantai, toukokuu 29, 2015 at 01:45

      Mä varmaan vien kanssa, en kyllä usko et kukaan tykkää siitä, mutta aina voi kokeilla…

  • Reply Laura torstai, toukokuu 28, 2015 at 06:53

    Hei! Oli pakko kommentoida toi juusto on niiiiiiin hyvää!! Meinasin vedellä koko paketin kerralla.. Yli 2 vuotta on/off asuneena täällä kesti pitkään löytää hyvää juustoa :P elän toivossa että reissumies tai ruispalat eksyis tänne asti joku päivä.. Toivossa on hyvä elää kai vissiin..

    • Reply Meri perjantai, toukokuu 29, 2015 at 01:44

      Muata tuntuu että rye-paahtis on nyt niin muodikasta, että ehkä joskus jotain sen henkistä… :D

  • Reply Sara torstai, toukokuu 28, 2015 at 12:08

    Colesin kauppatäti maistatti tuota suklaata ja pitihän sitä kokeilla, aattelin että sais sen saman fiiliksen ku joku ulkomaalainen joka maistelee salmiakkisuklaata. Mutta YYYäk! Laittoman pahaa :D

    • Reply Meri perjantai, toukokuu 29, 2015 at 01:43

      Poikaystävä joka laittaa vegemiteä about kaikkeen oli sitä mieltä että toi oli ihan kamalaa :D kuulin jostain että ois tulossa milo-suklaata, en malta odottaa!

  • Reply L maanantai, kesäkuu 1, 2015 at 12:20

    Ah noi sourpatch karkit oli kyl hyvä korvike suomikarkeille ! Ihan parhaita ✌️

    • Reply Meri tiistai, kesäkuu 2, 2015 at 05:26

      Ihan superhyviä! Törmäsin niihin jollain lasten kutsuilla ekan kerran jossa se oli ipanoille lähinnä haaste, että uskaltaako ne maistaa niitä ku oli niin kirpeitä, mä oisin voinu vetää koko pussin kerralla :D

  • Reply lillamy maanantai, kesäkuu 1, 2015 at 16:32

    Haha, no maistuko se juusto Oltermannilta? :D Mullekin kelpais hyvät pihvit useammin, syön ehkä kerran kuukaudessa jos sitäkään.. Musta tuntuu, että porukka keskittyy Suomessa kesäisin vaan makkaran grillaamiseen (_vähän_ yleisestetysti :D), mikä on harmi mun kannalta, kun vihaaaaan makkaraa!

    Yyh Vegemite on pahaa :D Vaikea uskoa, että se suklaa vois olla hyvää, mutta jos testaat niin kerro sitten mielipitees!

    Toi punajuuri hampparissa kiinnostaa tavallaan, vaikka en yleensä kyllä mikään punajuuri-fani olekaan :D Tuoretta punajuurtako vai säilöttyä?

    • Reply Meri tiistai, kesäkuu 2, 2015 at 05:24

      Etäisesti :D kyllä se parasta juustoa on mitä täällä oon syöny! Säilöttyjä punajuuria, sopii tosi hyvin sen pihvinkanssa! Mä kyllä tykkään muutenkin punajuuresta…

  • Reply never maanantai, kesäkuu 1, 2015 at 21:40

    teetkö mitään töitä?:) ei tarvi vastata, jos liian henkilökohtanen kyssäri.

    • Reply Meri tiistai, kesäkuu 2, 2015 at 05:23

      En saa täällä mennä töihin kun ei oo siihen soveltuvaa viisumia vielä :(

    Leave a Reply

    Previous Post Next Post