suomiruokaa ja australialaisia hämähäkkejä

Mihinköhän tää postaus katos :D 

Ensinnäkin, oonko ainut jonka kissa harrastaa tätä?

wpid-img_20150508_150315.jpg
Aiheutin just ihan järkyttävän sotkun keittiöön, kun puuhasin illalle vadelma valkosuklaajuustokakun, ja välttelen sen siivoomiista ja elättelen toivoa, että Pee kokis jotain siivousintoa kun tulee surffaamasta kotiin. Voin loistavasti, vaikka eilen tuli nautittua pullo viiniä. Onneks olin turvalliseti nukkumassa jo ennen kymmentä.

Mä oon aina kuulunu niihin ihmisiin, jotka kukkuu yömyöhään vaikka kuinka ois aikanen aamu edessä. Mulla on ollu ihan kauhee totuttelu siihen, kun kaikki menee nukkumaan viimeistään yheksältä, mielellään jo kaheksalta. Sitten herätään puol kuus ilosena uuteen päivään. Mun viikon pelastus on ollu Masterchef josta alko uus tuotantokausi, en tiedä miten kukaan täällä näkee sitä kun jakso alkaa 19:30 ja kestää kaks tuntia. Ollaan siis pitkitetty nukkumaanmenoa aina puol kymmeneen ja jopa mä oon ollu ihan ruumis siinä vaiheessa kun lopputekstit on lähteny pyörimään. Ostin meille isommat kahvimukit, että jaksaa edelleen herätä onnellisenä sillon puol kuus uuteen päivään. Huoh.

Mulla on pieni jännitys että mitä tosta kakusta tulee, en oo ennen käyttäny liivatetta jauheena enkä onnistunu löytämään meijän lähikaupasta muutakaan. Nos jos siitä tulee vadelma valkosuklaa vaahtoa oreolla, niin väitän silmät kirkkaana että se on suomalainen perinneruoka. Kaikki menee läpi. Kun taistelin mun miesflunssaa vastaan otin ruokajuomaks teetä. Tehtiin pastaa ja mulla oli teemuki ja ruokalautanen vierekkäin. Olin vähän muissa maailmoissa ja puristin kunnon lorauksen hunajaa mun lautaselle. Pee tuijotti mua melko kauhistuneena ja vaan totes että suomalaiset on outoja. Jätin mainitsematta että en ollu tarkottanu sitä. Voin kertoa että bolognesekastike ja hunaja ei sovi yhteen.

Jos näillä on totuttelua muhun, niin mullakin on totuttelemista tähän maahan. Torakat ja pienet liskot voin hyväksyä, en pidä niistä, mutta me kaikki mahutaan tähän samaan kaupunkiin. Oltiin eilen tulossa kaupasta, poikaystävä ajo kun huomasin sen selkänojassa jotain outoa liikettä. Siinä oli lapsen nyrkin kokonen hämähäkki. Mä aloin kiljumaan  ja hyperventiloimaan ja olin hyppäämässä liikkuvasta autosta ulos.  Kolkytsekuntia myöhemmin kun poikaystävä vihdoin sai auton pysäytettyä johonkin puoli lailliseen paikkaan ja mä heittäydyn autosta kun missäkin action leffassa.

Hyi helvetti. Mulla ei yleensä oo mitään kauheeta ongelmaa hämähäkkien kanssa, siis  niiden suomalaisten, mutta toi oli niin iso ja karvanen ja yök. Ja mulle vaan naurettiin, koska ei se ollu ees myrkyllinen vaan joku perus karvanen taaperon kokonen hämis. Ja taas oli kaikilla hauskaa, kun ei se suomalinen tyttö ees tunnista mitkä karvaset ja jättikokoset hähähäkit on harmittomia ja mitkä ei. En suostu menemään enää autoon, ennenkun on tarkistettu ettei sielä oo mitään ylimääräsiä eläimiä.

why_arachnophobes_should_skip_australia_28

Kuvan hämähäkki lienee tapauksen hämähäkin lapsi.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

14 Comments

 • Reply Krista perjantai, toukokuu 8, 2015 at 09:04

  Hyiiiijumalauu…mä raavin täällä itteeni ihan hulluna ja käsikarvat nous pystyyn yääääk! Apua mä eläisin viikon ton jälkeen avaruuspuvussa O.O
  Toi kuva on maailman ällöin.

  Mut sä ihana ^_^

  • Reply Meri tiistai, toukokuu 26, 2015 at 01:57

   joo muakin alkaa aina raavituttaa kun ajattelinkin niitä. yäääk

 • Reply http://kukapelkaapallinaamaa.blogspot.fi perjantai, toukokuu 8, 2015 at 10:01

  Mä oon lähdössä kesätöihin ausseihin muutaman päivän päästä ja oon ihan kauhuissani noista hämähäkeistä! En tajuu miten selviin. :D Kaikki muut itikat ja ötökät menee. Oonhan sentään asunu kesän savimajassa Afrikassa, mutta noi hämyrit on jotain niin pelottavaa. :D Yhyyy.

  • Reply Meri tiistai, toukokuu 26, 2015 at 01:55

   ne on ällöttäviä, pitkät jalat ja yäääh

 • Reply maiju sunnuntai, toukokuu 10, 2015 at 12:31

  Juu, mulleki nauretaan aina, et turha panikoida, ei toi oo myrkyllinen hämis. Mitä hemmetin väliä sillä on??? Ne kaikki tuottaa mulle suurta inhoa ja pakokauhua koosta ja myrkyllisyydestä riippumatta!!! Hyi hele :( mä en pysty kohdata ”edes” torakkaa normaalisti. Perus metrin hyppy ilmaan ja itkunsekasta huutoa/vinkunaa päälle. Samanlailla perhoset. En vaan kestä niitä.

  • Reply Meri tiistai, toukokuu 26, 2015 at 01:54

   perhoset ja sudenkorennot ihan hirveitä! Meillä on lähinnä sellasia isojen muurahaisten kokosia torakoita, ne ei niin haittaa, mutta välillä tulee vastaan niitä isoja ja yäääääk

 • Reply noora sunnuntai, toukokuu 10, 2015 at 18:41

  Voi, ihana kisu! :) Voin ehkä vähän huonosti, kun mietin hunajan ja bolognesepastan yhdistelmää, hah.. :D Joo hyi, en tiiä selviäisinkö Ausseissa kaikkien karmeiden otusten kanssa. Hämähäkit on niiiiiiiiiiin ällöttäviä. Myöskin torakat aiheuttaa järjettömiä inhon väristyksiä. :D

  • Reply Meri tiistai, toukokuu 26, 2015 at 01:48

   joo mä en tykkää yhtään. Meillä oli makkarissa yks ilta torakka ja sain kauheen paniikkikohtauksen ja aloin imuroimaan keskellä yötä kun tuntu että oli niin likasta.

 • Reply Marika tiistai, toukokuu 12, 2015 at 14:49

  Siis noi hämähäkit on jotain ihan karmeeta ja vaikka asuis kuinka kaupungissa niin niitä silti ryömii jostain esiin. Hei mites sun viisumi asiat on nykyisellään? Aiotko hakea partner-viisumia Australiasta käsin?

  • Reply Meri tiistai, toukokuu 26, 2015 at 01:47

   joo jossain vaiheessa laitetaan se hakuun, sen hinta vaan pomppas melkein 7000 dollariin, niin täytyy rahotusta vielä vähän säätää. Mutta varmaan loppuvuodesta laitetaan paperit sisään

 • Reply Minna torstai, toukokuu 14, 2015 at 10:08

  Siis hyi hemmetti noita hämähäkkejä oikeesti! Mä en ole koskaan käynyt Australiassa, mutta olen usein miettinyt, että näkeekö niitä siellä usein? Siis jos niin kuin suunnittelisi muutaman viikon lomaa sinne päin, niin onko pelkoa kohtaamisesta :) Kerran näin kuvan sellaisesta, joka oli lajiltaan huntsman spider ( tai jotakin tohon suuntaan, en uskalla googlettaa, ettei se kuva taas läjähdä ruutuun ) ja ajattelin, että tuollainen jos löytyisi mun himasta, niin myisin koko kämpän irtaimistoineen.

  • Reply Meri tiistai, toukokuu 26, 2015 at 01:39

   toi oli toinen iso hämähäkki jonka oon täällä nähny. Ensimmäinen oli ulkona, joten se ei aiheuttanu.. luulen että se oli nimenomaan huntsman, koska se hyppeli siihen malliin. YÄÄÄK.

 • Reply heidi lauantai, toukokuu 23, 2015 at 18:28

  Mä luin sun blogia joskus vuosi(a) sitten, olin unohtanut tän olemassa olon! Vaikutat samanlaiselta sähelöltä kun minä, joten samaistun sun juttuihin. Ihanaa Australiaa :)

  • Reply Meri tiistai, toukokuu 26, 2015 at 01:26

   mä päivittelen niin harvoin että ihan ymmärrettävää että unohtuu :D

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post