No one can get inner peace by pouncing on it.

Yäk, en oo nukkunu yhtään. Mamma toi mulle nätisti tulostetun ja kansioon reijitetyn 55 sivun mittasen Australian Partner Migration – opuksen johon mun pitäis tutustua. Ajattelin että selaan sitä ihan pikkasen. Panikoin koko yön. Nyt oon taas sitä mieltä etten tuu koskaan enkä ikinä saamaan sitä helvetin viisumia sinne. Mun pitäis esimerkiks saada Indonesiasta jostain joku poliisitodistus ja voin jo valmiiks kuvitella miten helvettiä se tulee olemaan. Kun se ei varsinaisesti oo mikään kaikista järjestelmäsin maa. Kaverin kaveri tosin hoitaa ammatikseen indoille Aussiviisumeita, joten ehkä se osais auttaa mua.

Katoin myös pari jaksoa Australian Rajalla joka saa mut joka kerta vakuuttuneeks siitä etten pääse enää edes maahan. Oon siellä jossain vankilassa, eikä ne usko etten aio mennä mihinkänä tehtaaseen laittomiin töihin. Varsinki jos joudun lentämään yksin, niin voi apua. Tosin multa ei oo viel kertaakaan kysytty mitään vaikka oon lentäny aina pelkällä menolipulla ja maassa oon ilmottanu olevani sen pari kuukautta.

Pitäis vaan omaksua se ”no worries” – asenne jostain, mutta ku vähä iskee ressi. Yritän muistuttaa itelleni että Suomeen oleskeluluvan saaminen on kuulema myös ihan helvetin vaikeeta ja toisekseen tää ei oo se maa jossa haluan asua. Pee ehdotti et aletaan merirosvoiks ja tai haaksirikkoudutaan johonkin autiolle saarelle. Sitä vaan naurattaa tää mun panikointi. Toisaalta jos onnistuu löytämään aussin joka stressais ylipäätänsä jostain jotain, niin myönnän jonkun palkinnon.

Ehkä pitäis lopettaa vaan se panikointi, odottaa siihen että pääsen ausseihin ja sitten istuttaa Pee alas ja laatia toimintasuunnitelma. Sit vaan alkaa keräämään papereita ja todistuksia ja ties mitä ja vaan puskea se hakemus läpi ja vakuuttaa niille ettei mua oo tilattu Ebaysta.

koala-baby-02

Loppuun rauhoittava kuva Koalasta. Mun vaatimus on päästä  kattomaan koaloita ASAP.

ja Ihan loppuun gallupkysymys. Meijän lähikaupan kassalla on tosi hyvää hajuvettä, onko outoa jos kysyn mitä se on? Oon haistellu sitä tyttöä kohta kaks kuukautta, enkä oikeesti saa mielenrauhaa :D Hajuvesiin pitäis olla sellanen Shazam-henkinen apsi.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

18 Comments

 • Reply mimmeli lauantai, tammikuu 24, 2015 at 10:59

  Kysy pois vaan! :D sanot alkuun että et halua tunkeilla tai mitään mut haluisit kysyä.. Mä oon pariinki otteeseen joutunu samat tekeen, kysyin kerran bussissa naiselta joka istu mun viereen että mitä hajuvettä se käyttää… :D meni hetkeks hämilleen mut sit onneks tajus mistä kyse. Se tuoksu vaan tunkeutu mun takaraivoon asti sillä hetkel ku tuli istuu mun viereen, ja tiesin etten saa mielenrauhaa jos en saa tietää mikä hajuste kyseessä :D

  • Reply Meri lauantai, tammikuu 24, 2015 at 12:31

   Hyvä etten oo ainut jolla tulee pakkomielteitä :D

 • Reply V lauantai, tammikuu 24, 2015 at 11:14

  Ei oo outoa! Pari vuotta kaupan kassalla kököttäneenä kaikki ton tapaset kysymykset vaan piristi, muistutti siitä, että olen kassatätiyden lisäksi myös ihminen. :)
  Ootteko suunnitellut visa expertin palkkaamista? Mulla on tuttu joka lisääntyi aussimiehen kanssa,, asuivat vuoden yhessä mut joutu silti menemään naimisiin saadakseen yhteisen lapsen äidille viisumin. Onnea matkaan siis!

  • Reply Meri lauantai, tammikuu 24, 2015 at 12:31

   hyvä pointti :D En mäkään varmaan pitäis sitä outona, varsinkin jos toinen nainen kysyis miltä tuoksun eikä esim joku keski-ikänen mies :D

 • Reply ttaa lauantai, tammikuu 24, 2015 at 12:12

  hahaha, huippua! :D tottakai voi kysyä, vaikka vähän outoahan se on mutta siis hyvällä tavalla outoa (meinasin eka kirjottaa että ”hyvin outoa” kunnes tajusin et ei tarkota ihan samaa..)! En uskois, että loukkaantuu tms, itelle ainakin tulis vaan hyvä mieli jos joku kehuis miun tuoksua! :)
  plus onnea ton viisumin kanssa!!

  • Reply Meri lauantai, tammikuu 24, 2015 at 12:30

   Kiitos, sitä tarvitaan ! :) Mun on varmaan pakko kysyä :D

 • Reply katja lauantai, tammikuu 24, 2015 at 12:25

  tsemppiä muuttoon! eihän se ikinä helppoa oo mutta pelkästään Euroopan sisällä eri paikkoihin muuttaneena kyllä tätä viisumien puuttumista arvostaa… Noh toivotaan että kaikki menee hyvin :) Ja ehdottomasti on ok kysyä tosta hajuvedestä, ite ainakin ottasin ihan kehuna :P

  • Reply Meri lauantai, tammikuu 24, 2015 at 12:30

   Kiitos :) Joo ja kun ei se euroopassakaan varmaan aina helppoa ole… Ehkä mä sit uskallan kysyä, en vaan ehkä kerro että oon pohtinu sitä niin kauan :D

 • Reply wilma lauantai, tammikuu 24, 2015 at 13:37

  oon ehdottomasti samaa mieltä että joku tommonen app pitäis keksiä!! oon nyt varmaan jonkun yli vuoden ollu han rakastunut hajuveteen mihin törmään aina vähän väliä mutta en tiedä mikä se on ja tahdon sen!!! en vaan ikinä viitsi ihan randomeilta ihmisiltä kysyä keskellä katua että mitä hajuvettä sulla on.. :D:D

  • Reply Meri lauantai, tammikuu 24, 2015 at 16:57

   Mä aion kyl ens kerralla kysyä :D Toivottavasti se tyttö on viel töissä !

   • Reply mimmi tiistai, tammikuu 27, 2015 at 18:59

    Hei kerro sit meilleki! oot kans diggaillu escadoista niin ku itsekin niin vois olla kiva tietää toi :)

    • Reply Meri tiistai, tammikuu 27, 2015 at 20:32

     En oo nähny sitä vielä :( Toivottavasti se on viel töissä enennkun lähen takas!

 • Reply Heli lauantai, tammikuu 24, 2015 at 16:49

  Mun mies on ruotsista ja oleskellu nyt muuten vaan mun luona pari kk ja nyt ku tytöt kuuli koulussa asiasta niin ne kauhistu että se on laittomasti täällä! aloin itekki miettiin et voi ei jos se onki laittomasti suomessa mut hitto ruotsalainen ei voi olla laittomasti suomessa mut käytiin varmuuden vuoksi nyt sit maistraatissa vaihtaan sen osote suomeen:D turhaa panikointia mulle ja sullaki varmaan vähä samaa turhaa stressiä ku eikös suomella on jotkut parhaimmat kansainväliset levelit että päästään joka paikkaan omalla passilla :D että suomi tyyliin turvallisin maa ja suomalaiset kans tms :D varmaan taputtaa ilosena ausseissa että jee saadaan turvallisesta maasta asukas meille :D

  • Reply Meri lauantai, tammikuu 24, 2015 at 16:56

   Joo suomen passi oli vissiin siinä top kolmosessa, ja kyllä sen huomaa että ne rajallakaan kysele mitään kun oon pienestä ja viattomasta suomesta :) ja uskoisin et ton viisumin saaminen on helpompaa mulle kun jollekkin thaimaalaiselle tai filippiini tytölle

 • Reply Noora sunnuntai, tammikuu 25, 2015 at 00:11

  Tunnen stressaavan aussin! :D Se oikeesti on välillä pahempi ku minä, stressaa töistä ja matkustuksesta ja kaikkee.. :D Ja mua sanotaan stressihirviöks. :D

  Mitä saan palkinnoks? :D

  • Reply Meri maanantai, tammikuu 26, 2015 at 16:49

   hahah, mä lähetän sulle uuden aussin? :D

 • Reply hmclehto sunnuntai, tammikuu 25, 2015 at 06:42

  Lopeta jo tuo panikointi, ei ongelmia kun tosiaan oot Suomesta! Mun miehen nephew vetas naimisiin Thai tyton/naisen kanssa alle 3kk tapaamisesta, Rose (tosi thai nimi lol) oli taalla opiskelija visalla joka oli loppumassa, joten naimisiin vaan ja saivat sen temp residencyn kahdeks vuodeks ja sittenhan saa hakea ja automaattisesti tulee permanent. Mutta eivat ees tuossa tilanteessa tehneet asiasta liian vaikeeta. Mun mielesta tosi selva juttu visa avioliitto, mutta ei immi haistanut karya ;)

  • Reply Meri maanantai, tammikuu 26, 2015 at 16:49

   Joo noilla on kans joku serkku jolla on filippiini-vaimo vissiin vähän samalla kaavalla otettu :D

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post