visainen visa

Minnekköhän muutama päivä taas katos? Kun on tottunu Koala-elämään jossa päivät katoilee niin nyt on ihan kummallista kun ne katoo sen takia että on koko päivän töissä.

Oon ihan tötteröö, lähinnä sen takia että tein virheen ja luin pienenä iltalukemisena Australian viisumijuttuja ja se vie multa aina yöunet ja aiheuttaa kauheen stressireaktion koska ne on kirjottanukkin kaiken jo niin helvetin hankalaks nettisivuilla, että en kestä. Täytyis varmaan vaan tulostaa sileltä ulos koko ohjekirja ja alkaa tutkimaan sitä korostuskynän kanssa. Vois sit olla viisas ja mahdollisesti hankkia jotain papereita jo nyt Suomessa ollessa, niin ei tartte sit Ausseissa alkaa pohtimaan. Lisäks harmittaa etten taas oo heränny asiaan paria kuukautta aiemmin, kun vuoden vaihteesta pomppaa hinta pari tonnia ylöspäin. Kiva pieni korotus hei. No ehkä se ei siinä konkurssissa enää haittaa.

Mä oon ihan stressipallona ja Pee vaan kohauttelee olkiaan ja sanoo et kyl se siitä järjestyy. Yleensä  mä oon se joka ei stressaa mistään, mutta tää asia kyl ylittää sen pisteen joka ajaa mut hulluks. Haluun Ausseihin mahollisimman pian, että voin raahata herran niskaperseotteella Sydneyyn ja käydään rekisteröimässä meijän parisuhde (poistuu se vuoden yhdessä asumisen pakko, siitä tulee nimittäin varmasti sanomista muuten kun toi yks on duunissa) ja avataan vihdoin se yhteinen pankkitili (joka ei varmaan onnistu turistiviisumilla) (kerroinko jo minkälaisen vastaanoton sain viimeks kun ilmotin Peelle että haluun pankkikortin sen tiliin?) ja voin sitten vaan toivoa että jostain ilmestyy joku rikas ja kuollut serkun kaiman kummi joka tahtoo välttämättä testamenttaa koko omaisuutensa, että suvun hulttiopoika ja saa eurooppalaisen vaimokkeensa laillisesti maahan. Niillä pitäis olla immigrationissa joku kuuma linja johon voi soittaa ja kiroilla omalla äidinkielellään kun turhauttaa.

Onneks viisumisääntöjä on muutettu sentään sen verran, että siinä vaiheessa kun hakemuksen jättää saa ilmeisesti suoraan tekemään duunia, mikä on ihan kiva koska asutaan varmaan jossain sillan alla sen jälkeen kun ollaan maksettu se viisumimaksu.

Kysymys: Onko kukaan hakenu pidempää kun  sitä normaalia 3kk turisti viisumia?  Oiskohan se sit subclass 600 ? Oliks iisi? Peen vissiin pitäis kertoa niille että se lupautuu elättämään siipeilijävaimonsa ? Vai pitääkö? Entäs medical-recordsit? Google on täynnä tietoa mutta 90% tapauksissa tuntuu vaimot olevan Filippiineiltä, mikä on ilmeisesti vähän eri ”riski”luokituksessa kun Suomi.

2014-12-30 13.08.07

Meen kiukuttelemaan äitille jonka mielestä tää tuntuu olevan mulle vaan ihan oikein koska oon tehny niin typerästi ja ottanu aussimiehen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

19 Comments

 • Reply Ane tiistai, joulukuu 30, 2014 at 16:17

  Sun tarttee selkeesti perustaa suomeen yritys, jolla paritat suomalaisia tyttöjä aussimiesten kanssa. Sillä elelisitte makeaa elämää, kun kaikki tytöt täällä maksettaisiin maltaita aussi hunkseista ;)

  Ei vaan, tsemppiä tosi paljon ja toivottavasti pian tulee onnenpotku ja kaikki sutjaantuu kuin itsestään :)

  • Reply Meri tiistai, joulukuu 30, 2014 at 16:25

   hahaha saiskohan tolla työviisumin? Vaihtaisin oman paikkani australiassa sillä että lähetän suomeen määrän X aussipoikia :D

 • Reply Marika tiistai, joulukuu 30, 2014 at 20:08

  Hei, ajattelin nyt kommentoida kun kysyit tota viisumiasiaa. Itse hain 12kk turistiviisumia koska poikaystävä asui Australiassa. Se oli tosi helppoa. Poikaystävän piti vaan todistaa että pystyy elättämään mut ja mulla on tarvittavat varat lentolippuun takaisin kotiin. Tämä tosiaan tapahtui vuonna 2011, joten voihan asiat olla muuttunut noista ajoista. Mutta kysy lisää, jos tästä oli apua.

  • Reply Meri tiistai, joulukuu 30, 2014 at 20:16

   Jep kiitos! ilmeisesti sen 6kk saa ilman sen suurempia kyselyitä ja tohon vuoden settiin pitää sit todistaa just toi varallisuus ja mahdollisuus elättää… Tarviko siihen todisteeks muuta kun jotain palkkakuitteja tms?

   • Reply Marika lauantai, tammikuu 3, 2015 at 01:51

    Mä en ihan tarkkaan nyt muista mitä lappuja piti laittaa. Mut ensin täytin netissä viisumihakemuksen ihan samalla tavalla kun siinä 3 kk viisumissa. Sitten kaks päivää myöhemmin tuli pyyntö lisälapuista ja tosiaan muistan vaan et oli ihan helppoja juttuja, sellaisia norm. ihmisen tehtävissä :) tilin saldo piti molempien antaa, siis pankin virallinen lappu ja sit joku paperi asumisjärjestelyistä. Viisumi myönnettiin viikkoa myöhemmin. Olin itsekin vähän hämmästynyt miten helppo juttu se oli. Mähän vielä opiskelin lyhyt kurssin ja olin vapaaehtoistöissä samaisella viisumilla.

    • Reply Meri lauantai, tammikuu 3, 2015 at 11:52

     Okei.. Mä meen varmaan ekaks sillä normi evisitorilla ja sit käyn uudessa seelannissa tai balilla kääntymässä ja haen ton viisumin. Oon niin sekasin kaikesta viisumiasiasta että olin tossa joku hetki jo varma ettei mun eVisitorkaan enää kelpaa :D Mä ajattelin kans käydä jonkun kurssi jutun, mutta sen taitaa saada käydä tolla evisitorillakin…

 • Reply Meri tiistai, joulukuu 30, 2014 at 22:17

  Hei kaima! Mä hain 12kk turistivisaa kahden WH vuoden päätteeksi netissä, ja se myönnettiin about tunnin sisällä hakemuksen jättämisestä! Ei tarvinnut todistella yhtään mitään rahajuttuja eikä muutakaan. Ainut vaan, että maasta pitää poistua 3kk välein, mut toisaalta saa ainakin hyvän tekosyyn pyytää mieheltä Fijin tai Uuden Seelannin lomamatkoja säännöllisin väliajoin ;)
  Luulin että mulla ois ollut tosi pienet mahikset tohon viisumiin kun tosiaan olin jo Ausseissa ollut kaks vuotta sitä ennen. Good luck ja jos kaipaat suomiseuraa Sydneystä niin täällä ois toinen sekopää-Meri :D x

  • Reply Meri tiistai, joulukuu 30, 2014 at 22:24

   Niin siis se tavallinen turistiviisumi? Sillä mäkin oon ollu nyt viimosen vuoden aikana ausseissa, mutta toi visitor visa on sellanen jolla sais olla putkeen se 6-12kk eikä tarttis lähteä käymään missään siinä välissä :)

 • Reply Nini tiistai, joulukuu 30, 2014 at 23:39

  Just tulostin iltalukemiseksi itelleni 54 sivuisen ’partner migration’ lehtisen. Hyvin meni younet. Ja oma mies samanlainen ’kaikkijarjestyy’ -tyyppi, joka ei stressaa mistään. Liekö joku australialainen geenivirhe tuo ’she’ll be right’ meininki… Tsemppiä sinne!

  • Reply Meri tiistai, joulukuu 30, 2014 at 23:52

   jossain keskustelupalstalla oli todettu hyvin, että se koko prosessi on olemassa vaan siks, et voidaan karsia kaikki ne sellaset tyypit jotka ei kykene tähän aussilaiseen ”no worries” -ajattelutapaan :D Mun pitäis kanssa tulostaa se opus, ettei vahingossakaan tarvi nukkua enää ikinä.

 • Reply Katie keskiviikko, joulukuu 31, 2014 at 00:02

  Moikka!

  Mä sain just oman parisuhde viisumin puoli vuotta sitten. Se paperisota on täyttä tuskaa…. Ja munkin mies oli et ”no worries”. Jos et Australian suomalaiset facebook ryhmässä niin kannattaa liittyä!:) siellä oli ihan vasta pitkä viestiketju aiheeseen liittyen. Laita ihmeessä mulle sähköpostia kaikista kummista kysymyksistä..:) mielelläni jaan omat kokemukset.

  • Reply Meri keskiviikko, joulukuu 31, 2014 at 00:07

   Hei kiitos tosta facebook vinkistä! Täytyy liittyä! Kysymyksiä on pää niin täynnä etten osaa jäsentää niitä vielä, mutta varmaan jossain vaiheessa pommitan sua kunhan oon päässy ausseihin ja pääsen kunnolla pyörittelemään kaikkia papereita :D

   • Reply Katie keskiviikko, joulukuu 31, 2014 at 00:44

    Suomesta kannattaa maistraatista hakea paperi joka on ns. syntymätodistus. Kulkee nimellä virkatodistus. Maksaa jonkusen euron. Helpompi hankkia se Suomesta käsin kuin tilata myöhemmin ausseihin…;-) parisuhde viisumin tarttee myös poliisirekisterit maista joissa on asunut viimeisen vuoden aikana… Suomesta se oli helppo saada mut en tiedä miten toimii Balin suhteen…;-)

    • Reply Meri keskiviikko, joulukuu 31, 2014 at 00:54

     Joo ton virkatodistuksen tilasinkin jo, täytyy tilata myös poliisirekisteri valmiiks.. Löysin jopa jonkun nettisivun josta sais ton indojutun hoidettua, mutta en tiiä onko se sitten aito… tulee mielenkiintosta sen kanssa…

 • Reply Laura keskiviikko, joulukuu 31, 2014 at 03:29

  Moikka!
  Mä itseasiassa just eilen laitoin sisään oman partner Visa hakemuksen netissä. Mä oon turistiviisumilla ausseissa ollut jo noin 2kk et seuraavan kuukauden sisään mun ois joka tapauksessa pitäny tehä se. Ja siis tehtiin tä nyt sitten ennen tota vuodenvaihdetta ton kivan hinnan korotuksen takia…. Ja tästä hinnankorotuksesta saatiin tietää viime viikon lopulla ku oltiin vielä joulua viettämässä toisella puolella Australiaa :D kiva stressi tässä ollu päällä viimiset päivät mut kunnialla siitä selvittiin.

  Ja hei lisäyksenä muutamaan kommenttiin että tarviit rikosrekisteriotteet kaikista maista missä oot asunut 12kk tai enemmän. En tie olitko sen 12kk ausseissa mut se pitäis olla suht helppo saada täältä kuitenkin. Toivottavasti et oo Jenkeissä asunu niin kauaa nimimerkillä minä olen ja mun on tällä hetkellä melkein mahdoton saada sieltä rikosrekisteriotetta.

  Kunhan muistat ottaa Suomesta kaikki tarvittavat paperit mukaan ni helpottaa suunnattomasti :) tsemppiä!!

  • Reply Meri keskiviikko, joulukuu 31, 2014 at 09:39

   Mä olin ausseissa muutaman päivän alle vuoden, mutta voi olla että mun sekin pitää hankkia sit kuitenkin… Indoistakin oon ollu välillä aina pois, mutta voi yhteensä siel vietetystä ajasta tulee sit yhteensä vuos.. Se tuleekin olemaan jännää… Mä en oo vaan varma että kauan nää suomen paperit on voimassa, että onko liian myöhästä sit joskus kesäkuussa jos ne on päivätty nyt…

 • Reply simppa perjantai, tammikuu 2, 2015 at 21:25

  Muista niin omat fiilikset kun hain Ausseihin de facto viisumia.. Todella stressaavaa ja kun noi ”aussiääliöt” todellaki ottaa sen prosessin aika paljon kevyemmin. Yritä ajatella niin, että teidän parisuhde on totta ja keräätte vaan kaiken mahdollisen tarpeellisen materiaalin/todistusaineiston kasaan niin hyvin menee varmasti!
  Paljon siinä on hommaa ja kallista se on, mutta ihan varmasti saat sen ja pääset rakentamaan elämää Central coastille :) Itsehän tosin päätinkin muuttaa takas Suomeen oikeestaan heti kun mulle oli myönnetty se kahden vuoden oleskelulupa, elämä ei aina mene niinkuin suunnittelee..
  No worries ja tsemppiä viisumihakemuksen pariin! x

  • Reply Meri lauantai, tammikuu 3, 2015 at 11:56

   Joo siis sehän tässä on tyhmää kun ei tosiaan olla huijaamassa mulle sitä viisumia ja silti tällanen stressi. :D Mä hengittelen vielä hetken, säästän rahaa ja sit alan toden teollla kasaamaan niitä papereita… Ehkä saan parissa kuukaudessa tohon mieheenkin vähän tartutettua tätä stressiä niin ei tarvi yksin paineilla :D

 • Reply simppa lauantai, tammikuu 3, 2015 at 14:44

  Pahoin pelkään ettei stressi tuu tarttumaan toiseen osapuoleen, jos nyt yhtään aussimiehiä tunnen! Mut ihan varmasti hakemus menee läpi niin että helähtää. Paljon se de facto viisumi nykyään maksaa?

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post