Ei vieläkään otikkoideoita

Vietin ihastuttavan aamun Immigrationissa säätämässä pass- ja viisumiasioita. Täällä noi viisumipidennysjutut voi hoitaa joko ite, joka vaatii pelkästään pitkää pinnaa ja aikaa tai sitten voi maksaa vähän ylimäärästä ja saada agentin hoitamaan kaikki paperijutut sun puolesta ja yleensä pääsee jonojen ohi. Mulla on uuden agentin etsintä edessä, koska nykyisen kanssa on ollu niin hitonmoista vääntämistä ja passi on aina muutaman viikon kadoksissa ennenkun se löytyy oletettavasti jostain kirjahyllyn takaa ja prosessi pääsee jatkumaan. Muutaman hermoja raastavan tunnin ja parin läpäistyn Candy Crush Saga tason jälkeen, kaiken pitäis kuitenkin taas olla reilassa ja toivottavasti saan passin takas parin päivän sisään. Aina kevyt stressi päällä, kun se ei takataskua ole lämmittämässä.

_DSC0902

Pee lähti eilen töihin, mikä tarkottaa mulle siivouspäivää, pyykkipäivää ja kotona piileskelypäivää. (mitä nyt pitää raahata reilu 15kg pyykkiä pesulaan) Mä oon tässä kuluvien kuukausien aikana todennu, että ihan sama miten kuljen Peen perässä ja nalkutan vaatteiden laittamisesta pyykkikoriin ja tavaroiden laittamisesta paikoilleen, niin ne ei sinne kulkeudu. (tässä kohdassa äiti nauraa vatsa krampissa, koska mä en koskaan ole ollu se maailman siistein ihminen, mutta trust me, oon löytäny ihmisen joka on vielä tuplasti mua pahempi)

Yritin arvioida jossain vaiheessa, että minne ne vaatteet yleensä päätyy ja siirrellä pyykkikoria sen mukaan, mutta tuloksetta. Niinpä meijän koti on joka kolmas viikko ihan ydinräjähdyksen jäljiltä. Peellä on hämmästyttävä tapa saada kaikki vaatteensa vaatekaapista lattialle noin kolme minuuttia siitä kun se on ulko-ovesta sisään astunut. Ausseissa ei ollu ongelmaa kun tavaralle oli tilaa enemmän kun kymmenen neliömetriä, mutta pienessä tilassa on tavaroiden paikalleen saaminen muutenki aika tetristä, niin yks siivoustaidoton mies tekee asioista yhtä helvettiä.

IMG_2615

Yks aurinkoinen päivä lisää Nusa Duassa. Missä se sadekausi viipyy?

Tytöt on ollu takas, mikä on kivaa kun pääsee olemaan negatiivinen ja valittamaan kaikesta mahollisesta ihan sydämensä kyllyydestä (meijän keskustelut on kun metron tekstaripalsta) toisaalta tyttöjen näkeminen on lisänny entisestään melko pahana olevaa koti-ikävää. Pitää nyt kattoa et mitä tekee ja mihin menee ja ääääääh. Ekaa kertaa elämässäni kadun sitä aiemmin vietettyä vuotta Ausseissa, ois niin helppoa kun vois ottaa Working Holidayn ja mennä tyhjentää aivoja johonkin banaanifarmille. Ilmotin Peelle, että meillä on parisuhteen kehityskeskustelu kun se tulee takas kotiin (sopivasti kolme tuntia sen jälkeen kun se oli lentäny maasta, että se saa rauhassa panikoida seuraavat pari viikkoa) niin voin nyt sitten alkaa laatia listaa asioista mitä haluan muuttaa. (pois Indoista kun vuokrasoppari loppuu ja isomman pyykkikorin ja lupauksen ettei se tahdo jatkaa nykyisessä duunissaan ikuisesti tai vaihtoehtosesti ottaa mut mukaan laivan kannelle ottamaan aurinkoa samalla kun ite metsästää mulle uusia helmiä)

Koska en pääse sinne banaanifarmille tienaamaan miljoonia, niin mainostetaan Yves Rocherin joulukammpista jolla saa 10€ pois, mikäli ostoskorin loppusumma ylittää 39.90€

Fullscreen capture 20112014 115000 AM

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply eini torstai, marraskuu 20, 2014 at 13:20

  Kiva kun kirjoitat taas! Onko sulla ikävä Suomeen vai Ausseihin? Jotenkin nykyään vähän putoaa kärryiltä näissä teksteissä, en oikein aina pysy mukana et mikä on sulle se ”koti”. Varmaan ahdistavaa miettiäki, mut onks sulla jotain tulevaisuudenhaaveita siitä, missä maassa eläisit(te)? :)

  • Reply Meri perjantai, marraskuu 21, 2014 at 13:06

   En oikein itekkään tiedä. Kauhee halu päästä pois täältä, oon ollu niin kauan täällä ettei asioita osaa enää arvostaa niinkun pitäis. Kyllä me ausseihin asetuttais jo ihan kielenkin takia. :)

 • Reply Essi lauantai, marraskuu 22, 2014 at 23:17

  Mä asuin Jakartassa ja siellä mulla ainakin noi viisumiasiat meni niin helposti, että ihan hämmästyttää! Mun immigrationissa (joka kaupunginosalla omat) ei ainakaan ollu mitään jonotussysteemejä, nopeat syövät hitaat. Eli ei muuta kun tungettiin vaan tiskille heti kun semmonen vapautu ja kaikki hoitu kätevästi samassa kerroksessa. Se mihin se aika sitten meni, oli se matkustaminen sinne! En tiiä ootko Jakartassa käyny, mutta jos oot niin ymmärrät mitä tarkotan… Se määrä minkälaista vempelettä siinä liikenteessä on, on jotain ihan uskomatonta!

 • Reply Aussilove keskiviikko, marraskuu 26, 2014 at 01:15

  I feel you, kamala ikävä Ausseihin. Itekin käytin WH-viisumin jokunen vuos takaperin, en kadu sekuntiakaan! Älä säkään, koska se on varmasti ollut ikimuistoinen vuosi. Tekee vaan asiat vähän monimutkaisemmiksi, kun ei voi töitä tehdä. Muutama kk koulua jäljellä, sitten vähän töitä, niin saa rahaa kerättyä reissuun, ja ties vaikka siellä tavattaisiin! :D

  Ps kiva kun oot kirjotellut vähän useammin nyt :)

 • Reply Elisa keskiviikko, joulukuu 3, 2014 at 23:26

  Sellasta olisin halunnu kysyä että onko se niin että kun sen WH-viisumin kerran käyttää niin sulla ei perjaatteessa ole muuta mahd. saada visaa ilman että meet naimisiin?(okei en tiiä miten tää ausseissa toimii ku Jenkeissä näin..) vai onko mitään mahd. saada viisumia ja työskennellä/asua ausseissa? Kiitos kovasti jo etukäteen!

  • Reply Meri torstai, joulukuu 4, 2014 at 10:35

   Työviisumin voi saada jos on ammatti ja duunipaikka joka on valmis sponssaa sen. Naimisiin ei oo pakko mennä, avoliitto riittää parisuhdeviisumiin…

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post