”Välikorvantulehdus, otiitti, on pikkulasten vaiva”

Bullshit.

Ihan totta. Keräilen kaikki maholliset taudit. Sen jälkeen ku olin viimeks postannu ni korvakipu senku pahenin. Vedin overdosena panadolia ja buranaa kunnes joskus neljän aikaan aamuyöllä ajattelin et mun on päästävä lääkäriin tai kuolen kohta. Oon aika varma että Van Goghilla oli korvatulehdus, koin äärettömän suurta halua iskeä korvan kirveellä (miekka, moottorisaha tai tylsä puukko, mikä tahansa ois oikeestaan käyny) irti. Eiku taksiin ja BIMC Hospitaliin (kiitos lukijoille vinkeistä!) Satuin sinne samaan aikaan joidenki aussiääliöiden kanssa jotka oli ilmeisesti tapellu koska kaikki oli ihan helvetin jurrissa ja ihan verissään. Meen siihen tiskille sit ihan itkusena et moi mun korva on tosi kipee. Ne katto vähän pitkään. Ei siinä mitään. Välikorva pahasti tulehtunu, kaks antibioottia ja panacodia kipuun ja takas himaan nukkumaan. Lasku 1,5 miljoonaa (ei toiminu suoravelotus aktian kanssa, jos joku joskus joutuu asiaa pohtimaan)

Koko eilinen meni enemmän tai vähemmän sumussa. Pari tuntii siitä ku pääsin sairaalasta kotiin ni tärykolvo puhkes ja nyt oon siitä asti vuotanu sellasta oksettavaa mätää. Jos en ois oksentanu eilen vartin välein niin oisin varmaa lähteny takas käymään lekurissa jos ne ois voinu puhdistaa sen, mutta ku en uskaltanu lähtee kauheen kauas vessasta. Antibioottien jälkeen oli aina kiva parituntinen ku makasin sikiöasennossa ja yritin kaikin voimin pitää ne sisällä et jos tää hiton tauti vaik sit lähtis. Tää on mun elämäni ensimmäinen korvatulehdus, ei ollu lapsena näitä tai muutenkaan, et kiva sairastaa nää lapsen taudit sit näin 27 vuotta myöhässä. Kaikki netin hoitovinkitki on lapsille suunnattu. Esim mun puheen opettelu saattaa viivästyä. Samoin jos en anna kattoa korvaan niin kannattaa molempien vanhempien pitää kiinni ja jos potilas on veltto eikä oo kiinnostunu saduista tai leikeistä niin kannattaa viedä lääkäriin. Oon kiinnostunu lähinnä sängyssä makaamisesta ja uikuttamisesta. Hakkaa kaikki migreenit laudalta tää särky aika sata-nolla.

Brendan oli ihan paniikissa ja käytiin pariin otteeseen keskustelua et lähenkö takas sairaalaan tippaan ku ei pysyny vesikään oikein sisällä. Muuten se oli hirveen kiltti ku paijas päätä koko illan ku mä oksentelen ja itken kauheeta oloa ja valitan kaikesta ja uhkaan lähteä kotiin ku on ikävä äitiä. Pakotin sen lähtee joskus ennen kuutta surffaa ku sen kaikki kaverit oli menossa ja mä en oo tottunu siihen et joku koko ajan hyysää ja sille teki ehkä ihan hyvää päästä välillä ulos.

En saa päästää vettä korvaan ja mun pitäis keksiä keino pestä tukka, koska puol päätä on siinä nesteessä jota mun korva erittää. Niksipirkassa ois varmaan ollu niitä sadottain..

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

66 Comments

 • Reply blörghh keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 03:31

  ikinä en ole kuullut mistään näin ällöttävästä! mutta ihan yleissivistävää, kai… :D paranemisia, voimia, toipumisia!

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:55

   eiks oo kiva et jaan teijän kans kaiken :D

 • Reply Katinka keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 04:27

  Vinkki kokemuksesta, pää alaspäin saa pestyä hiukset ilmat että menee vettä korvaa :) tietty taiteilemalla muutenki mutta itse olen kokenut tuon helpoimmaksi.

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:55

   Joo se oli kyl helpointa :) kiitos vinkistä :D

 • Reply Nina keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 07:09

  Voi ei, mua melkein kävi itkettämään sun puolesta. Kipeenä on niin kurjaa olla kaukana kotoa. Tai ite kaipaan ainaki äitiä joka kerta ku oon kipee kun se asuu eri kaupungissa (ajatella mitä tekisin jos ei asuttas ees samassa maassa). T. Äitin tyttö 27-vee :D

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:54

   Must tulee niin vauva ku oon kipee mikä on tosi reilua koska sit äiti on tosi huolissaan :D

 • Reply Mari keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 07:57

  Voi Meri! Mä meinasin kommentoida sitä sun edellistä korvatulehduspostausta ja kertoa kuinka mulla puhkes korva kesäkuussa, mutta sitten ajattelin, että ihan turha alkaa pelottelemaan.

  Mulla oli ihan samaten ensin kurkku kipeä ja sitten lopulta yhden makuulla vietetyn päivän päätteeksi toinen korva meni lukkoon, rupes humisemaan ja iski hirveä kipu. En voinu edes kuvitella, että mulla tässä iässä olisi korvatulehdus, mutta kyllä se siitä sitten valkeni seuraavana aamuna, kun peilissä näkyi verinen korva.

  Ihan paniikissa lääkäriin.

  Enkä haluaisi vieläkään pelotella tai varsinkaan turhauttaa, mutta….. se välikorvantulehdus on joku vittumaisin paranemaan. Se tulehdusneste mitä sinne välikorvaan nyt kerääntyy ton puhkeamisen jälkeen lilluu siellä mooooooonta päivää ja tuntuu, ettei ne antibiootit edes auttaisi, mutta kyl ne oikeesti auttaa. Se edistys vaan tapahtuu niin tuskasen hitaasti, ettei mitään järkeä. :( Se on kamalaa :(

  Mulla meni kesällä vajaa kuukausi varmaan palautua ihan normaalikuntoon, koska antibioottikuurin loppumisen jälkeen olin vielä reilun viikon ihan sumussa ja väsynyt, kun taisi olla aika kova tulehdus.

  Tuo suihkussa käyminen oli kans yhenlainen suoritus, koska sinne tulehtuneeseen korvaan ei todellakaan sitä vettä halua. Ainakin Suomesta saa apteekista semmosia jotain korvatulpan tapaisia, mitä tenavilla käytetään usein näissä korvajutuissa. Ilman semmosta ei kannata veden kanssa läträtä. Sittenkin sai olla välillä ihan vainoharhanen, että meniköhän nyt vettä vai ei :D

  Ainiin!! Koska toi oli mun tuskasin ja turhauttavin tauti, jonka oon sairastanu, niin googletin tietysti ihan kaiken sen parin viikon aikana, mitä sohvalla makasin tv-sarjoja katellessa ja löysin niinkin hassun ohjeen, minkä pitäisi korvatulehdukseen tehota eli valkosipulista leikkaa pikkupalan päästä pois, kietoo sen johonkin talouspaperiin tms ja sit tunkee tohon korvansuulle.

  Koitahan parantua ja malta levätä.

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:54

   Mul on antibioottikuuri loppu ja oon vähä ihmeissäni ku yleensä tekee mieli lopettaa kuuri kesken ku ei oo mitään oireita. Nyt oisin voinu jatkaa syömistä viel viikon. Mä nukun parit päikkärit päivässä ja oon vaaka-asennossa periaattees kaiken kotonaoloajan. Noita sipuliohjeita mäkin luin… täytyy käydä pummii valkosipuli jostain lähiraflasta :D

  • Reply adele perjantai, joulukuu 6, 2013 at 12:07

   Hei kokeile tosiaankin tota valkosipulia! Yöks laitat tyynyn viereen:) mutsi ei ikinä antanu mitään lääkärin määräämiä lääkkeitä meille lapsena korvatulehukseen vaan nimenomaan valkosipulin kynsi pariksi yöksi viereen:)
   Toivottavasti pian alkaa helpottamaan!

   • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 12:58

    ihan vaan viereen? oho. pakko hankkia jostain sipuli :D

    • Reply adele perjantai, joulukuu 6, 2013 at 15:47

     Joo! Vähän murskaa tai palottelee sitä ensin ja vaik ohuen sukan sisään se valkosipuli ettei leviä ympäriinsä.

     • Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 19:24

      jos ei ala helpottaa ni kokeilen tota!

 • Reply juuliae keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 08:19

  Sekö paijjas sun mätäistä päätä koko illan ? He’s a keeper !!

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:52

   MÄ TIIÄN! :D

 • Reply choiru keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 08:26

  hei sikana sympatiaa! mä olin onneton korvatulehdusmagneetti skidinä ja edelleen aina välillä iskee. MIKÄÄN ei satu niin saatanasti. oon mm. itkenyt koko yön kun en oo voinut nukkua ja heitellyt poikaystävää tavaroilla, kun se yrittää ummistaa silmänsä. kun ei se voi NIIIN paljon sattua. kyllä voi. poikaystävä meni sittemmin vaihtoon.

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:52

   vähemmästäkin lähtee poikaystävä vaihtoon :D

 • Reply Ninski keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 10:00

  Nykyään suositellaan niin, että suojataan korva (apteekissa myydään silikonitulppia) jos mennään uimaan ja esim sukelletaan, suihkussa voi käydä normaalisti kunhan ei suoraan sinne korvaan suihkuta sitä vettä. Nimim. miljoonia tulehduksia ja tärykalvojen puhkomisia ja putkituksia takana niin aikuisena kuin lapsena ja viime viikolla 11kk lapsen kanssa putkituksessa käyneenä.

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:51

   aa okei, no sit ei ehkä tarvi olla ihan niin hysteerinen sen kanssa et jos sinne tippa vettä pääsis kaikkien niiden pumpulitukkojen läpi…

 • Reply Jaana keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 10:10

  Laita sinitarraa korvan suulle niin ei mee vettä sisään! :) Tosin mitenköhän Balilla löytyy sellaista?

  Mä olen erikoistunut korvatulehduksiin ja 24 ikävuoteen mennessä mulla on ollut useita kertoja putkia korvissa ja viimeisin korvatulehduskin 1,5 vuotta sitten. Mun korvakäytävät on kuulemma kuin 4-vuotiaalla lapsella. :) So I feel your pain!

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:51

   Luulis et sinitarraa myydään ihan kaikkial maailmassa? :D

 • Reply Sipe keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 10:16

  Moikka!
  Pomolla oli toi välikorvantulehdus vähän aikaan sitte ja se joutu ihan sairaalaan ku tosiaan oksens koko ajan ja tasapaino ei pitäny ollenkaan eli suosittelen menee sinne lääkäriin mahd. pian jos toi olo ei ala helpottaa.

  Pomolla kesti toi setti 4 päivää eli tsemppiä hirveesti kärsimyksiin!

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:51

   Kiitos kiitos, toivottavasti tää tästä!

 • Reply Feline keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 11:04

  Auts, toivottavasti antibiootit auttaa nopeesti! :/

  Itellä tuli korvatulehdus Espanjassa juurikin ilmastoinnin takia, n. viikko ennen kotiinlähtöä. Paniikissa lääkäriin ettei tarvis kipeellä korvalla nousta lentokoneeseen, oli melkosta pantomiimia paikallisen lekurin kanssa :D Tsekkas mun korvan, huudahti wow ja hetken pohdittuaan otti pöydältä punasen kynän ”Your ear has the color of this pencil” :D Sain antibiootit, särkylääkkeet ja korvatipat, thank god firman luottokortille, en uskalla ees arvata paljon maksoi….

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:50

   voin kuvitella.. tääl onneks lääkärit puhu tosi hyvää englantia, ainut vaan et oma sanasto on vähän rajottunu mitä noihin korvaelimiin tulee :D

 • Reply elina keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 11:43

  Auuuuts, kävin ton saman läpi viime kesänä! Mulla oli samaan aikaan kummassakin korvassa toi välikorvien tulehdus. Tippaa ehoteltiin mullekin, mut hammasta purren pysyin kotona ja vedin ihan hulluna niitä lääkkeitä. Joten I feel you, se on ihan tuskaa!! Tsemppiä Meri<3

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:49

   Kiitos <3

 • Reply Juli keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 12:26

  Mulla puhkesi tärykalvo kun hepan kavio huitaisi sopivasti korvan kohdalta, ja mulla oli kanssa sairaalasta kotiuduttua melkosta painia toi suihkussa käynti :D Oli muutenkin olo jotakuinkin hutera ja sitten piti tukkia sitä korvaa.. En tiedä miten hyvin se toimi, mutta sulloin aina kunnon mällit pumpulia korvaan. Ja noh, ihan hyvin se ainakin loppupeleissä parani :)

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:49

   pumpuli on yllättävän tehokas :)

 • Reply äntee keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 12:41

  Oivoi. Mulla on monesti ollu korvatulehdus aikuisena, joten tiiän miten kauheeta se on. Ku multa puhkes tärykalvo, ni ostin sellasta korvavahaa, joka oiti laittaa korvaan, ku meni suihkuun. En sitä kuitenkaa koskaa käyttäny vaa pidin vaa yksinkertaisesti pään kallistettua suihkussa, eikä korvaan koskaan menny vettä.. mulla on kyllä tosi lyhyet hiukset..:) Tsemppiä ja muista parannella se tärykalvo kunnolla ennen ku meet uimaan, muuten ei hyvä heilu..:,)

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:49

   Joo pientä voimistelua toi suihkussa käyminen on, mutta kai tää tästä. :D Joo täytyy odottaa kiltisti, en haluu ottaa riskiä et tää toistuu ihan heti…

 • Reply AnniMaria keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 14:38

  Voi ei!! Korvatulehdus on kyllä jotain niin järkyttävää eikä sitä kipua kyl pysty ees kuvaileen. Lääkärissäkin vaan saa vittuilua osakseen et yleensä on vähän pienempiä potilaita. Sain kans panacodia kipuun joskus mut siitä vasta riemu repeskin ku se pisti mut oksentaan ja halailin semmosen kaheksan tuntia vessanpönttöö täristen… Et pystyn samaistuu tohon kipu+oksu- comboon, mulla sen yrjön vaan laukas se lääke… :DD semmosta. Superpaljon paranemisia!!!!!

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:48

   Joo mulla tais kans olla toi kodeiini joka sai mut oksentaa.. En vaan osannu yhdistää ku ei koskaan ennen oo ollu mitään vastaavaa…

 • Reply n keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 16:46

  Voi ei! Tsemppiä sinne!!

  Mulla oli kans joskus vuosi sitten korvatulehdus ja se kipu oli kyllä ihan järjetön! Mulla on aika korkea kipukynnys ja esimerkiksi tulehtunut umppari ei tuntunut läheskään yhtä kipeältä kuin se korva.. Teki mieli hypätä parvekkeelta, olo oli niin sietämätön! Mulla oli muuten varmaan viikon kuulo sen tulehduksen jälkeen aika huono siinä korvassa.

  Mutta toivottavasti menee sulla pian ohi pahin kipu!!

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:47

   Mä oon kans mieltäny itelleni aina suht korkeen kipukynnuksen, mutta toi oli jotain niin kauheeta etten toivo sitä ees pahimmalle viholliselle.. Toivottavasti tää kuulo parantuis pian :(

 • Reply bansku keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 17:22

  Pese hiukset pää alaspäin niin ei mee vettä korvaan niin helposti tai sit jos löydät vaseliinii ja pumpulii jostain ni pyöritä sitä pumpulia vaseliinissa ja tee siitä semmone ”tulppa”! :D itelläkin oli joskus tärykalvot auki ja nää huomasin toimiviks:)

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:46

   Joo tein tupon ja pesin pää alaspäin, vähä huippas, mutta ainaki sai tukan puhtaaks :D

 • Reply mallu keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 18:50

  Kamalaa! Koita parantua! Ite oon lapsena sairastunut korvatulehduksia tosi paljon, ja jossain vaiheessa näin aikuisenakin aina flunssan jälkitautina oli korvatulehdus. Tärykalvo puhkes joskus teininä yöllä, vaikka korva ei ollut kipeä ja käppäilin koulussa terkkarille, joka oli ihan kauhuissaan, että mitä sä tääl teet – lääkäriin ja hus :D Kerran sitten lensin korvatulehduksessa, kun kävin lekurilla Damissa ja ne väitti, että ei ole tulehdusta ja saa lentää. Apua se kipu oli kamalaa, kotona sitten kun pääsin lääkäriin, niin taas kauhisteltiin, että kuinka olin pystynyt ja miksi olin lentänyt… Mutta tän jutun pointti piti olla se, että kun se tärykalvo puhkes ni sinne ei saanut päästä vettä tippaakaan, ja suihkussa piti laittaa sellaista korvakittiä (jonkunlaista vahaa, jonka sai muotoiltua hyvin korvaan suojaksi). Jos sieltä jotakin sellaista apteekista löytyisi?

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:46

   Multa on varmistettu varmaan 10 kertaan et ei kai mun tarvii lentää mihinkää koska se ei nyt sovi. En myöskään saa mennä patikoimaan mihinkään vuorille missä ilman paine muuttuis :D

   Täytyy kysellä kitistä :D

 • Reply Noora keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 20:10

  Hyvin monta korvatulehdusta oon sairastanut 25v aikana ja tiiän ton tunteen, korvakipu on ihan kamalaa. Joskus muksuna mun (tupakoimaton) kummitäti poltti röökiä ja puhalsi savua mun korvaan, se helpotti kipua. Onks sulla ketään tupakoivaa frendiä siel niin voisitte kokeilla? :D

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:44

   Kaikki polttaa tääl, niin ehkä meen vaan kyselee random ihmisiltä jos ne vois puhaltaa savua mun korvaan :D

  • Reply heidi sunnuntai, joulukuu 8, 2013 at 01:35

   Tää samainen korvaanpuhaltelu oli myös (ainoa) tapa, jolla pappani korvatulehdusta hoidettiin, kun hän oli pieni. Eipä muuten kuule enää sillä korvalla. :)

   • Reply Meri sunnuntai, joulukuu 8, 2013 at 05:35

    hui :o

 • Reply ~Taata~ keskiviikko, joulukuu 4, 2013 at 23:43

  Ihan vinkkinä tulevaisuuden varalle, Folksamilla onnistuu kyllä suoraveloitus (Aktian vakuutuspuoli on nykyisin Folksam). Sairaala itse ei välttämättä sitä tiedä/osaa hakea suoraan, mutta kun on yhteydessä Folksamin matkahätäpalveluun, niin he kyllä tuppaavat kaikkeen järjestämään maksutakuun ja korvauskäsittely tehdään sitten jälkeenpäin :) Toki voi olla, että heillä on yhteistyö sairaaloita / klinikoita, mutta heidän hätäpalveluunsa soittamalla selviää :)

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:44

   Mun matkavakuutuskortissa lukee näköjään vaan Aktia enkä ees tajunnu alkaa tarjoo niille Folksamin nimee… Täytyy kaivaa se numero jostain, nyt ei oo onneks ollu ku aika pieniä laskuja niin noi on voinu itekki maksaa, mut et jos tapahtuis jotain suurempaa ni ois aika nihkeetä venailla sit vakuutusrahoja ja syödä sen aikaa pelkkii nuudeleita..

 • Reply sophy torstai, joulukuu 5, 2013 at 06:57

  Voi kohtalotoveri! Alotin yksinreissaamisen muutama päivä sitte ja parin vuorokauden unettomuus ja maailman kauheimmat paikasta toiseen siirtymiset teki sen, että heräsin yöllä siihen ku kurkku oli turvonnu melkein umpeen ja samalla alko lentää laatta. Sääliä ei herunu keltään ja huonekavereina oli mm. mulkku alasängyssä nukkunut amerikkalainen, joka välttämättä halus tulettimeen puhaltaan suoraan kasvoille ja turvottaan entisestään mun blokattuja hengitysteitä. Sukellukset tietenki peruuntu tilapäisesti ja raahautuessani lääkärille ajattelin miten perseestä mun tuuri on. Nyt jo helpottaa, mutta sen hetken epätoivo oli jotain aivan järkyttävää. Toivottavasti paranet pian <3

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:42

   Kipeenä on paskaa olla reissussa. Mulla on onneks ollu kaks hoitajaa koko ajan jotka on varmistanu et mul riittää vettä ja omenamehua huoneessa :P Tsemppiä sinnekkin! Toivottavasti loppureissun pysyt terveenä! :)

 • Reply iiiiida torstai, joulukuu 5, 2013 at 08:51

  Jätä panacod pois! antbiotit harvemmin oksettaa ( ja tähän auttaa maitohappobakteerit aika hyvin) mutta panacodista se taitaa olla aika yleinen sivuoire, terkuin muutamat yöt tipassa sen takia viettänyt

  pikaista paranemista! :(

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:42

   Mul ei oo koskaan ennen Panacod oksettanu, mutta nyt näköjään sit aiheutti ton :P Onneks tajusin lopettaa ja nyt vedän sit vaan normi panadol+burana yhdistelmää :P

 • Reply Henna torstai, joulukuu 5, 2013 at 10:32

  Tsemppii!! Mä niin tiiän tunteen! Sain joskus Intiasta tuliaisena korvatulehduksen ja kun se kipu iski, luulin et kyseessä on vähintään joku aivoverenvuoto. Mehiläisen lääkärisetä sano ettei oo koskaan nähny yhtä ärhäkkää korvatulehdusta aikuisella. Kun kipu lähti niin samalla lähti kuulo melkeen kaheks viikoksi, se oli kans viehättävää :D
  T:lukija sadan vuoden takaa :)

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:41

   Tää kuulon alentuminen / lähteminen on pahinta :D Oon vaan kiukkunen koko ajan ku oon ihan pihalla mistä muut puhuu vaik kuinka yritän asettuu aina niin että terve korva on ihmisiin päin :D

 • Reply susann torstai, joulukuu 5, 2013 at 11:00

  voi ei sua! :( toivottavasti ab-kuuri puree pian ja alkaa helpottaa, kuulostaa kyllä inhottavalta! :( ja toi on muuten syvältä, kun saat jonkun ”lastentaudin” aikuisena, eikä mistään löydy mitään helpottavaa tietoa, kun kaikki on aina tyyliin: juota lasta paljon ja jos lapsella on kuumetta 5vrk vie lääkäriin. tsemppiä kovasti! ihanaa kun silti jaksat postailla kuulumisia sieltä :)

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:40

   joo, mutta osaanpahan sit ainaki hoitaa omien lapsieni korvatulehdukset ku oon lukenu niistä niin paljon :D

 • Reply riikka torstai, joulukuu 5, 2013 at 12:43

  Mullekin tuli toi ekaa kertaa elämässä pari vuotta sitten eli reippaasti yli kakskymppisenä :D mut ei oo kiva vaiva joo. Sinänsä hyv et sun tärykalvo puhkes, koska sit se ”möhnä” pääsee sieltä ulos, mikä auttaa. Mä jouduin ite ihan tärykalvopistoon, koska mitkään antibiootit ym ei tepsiny. Se oli tosi ihanaa ku eka puudutus, joka sattu ihan pirusti ja sit se hirvee litku imettiin sieltä pois ruiskulla :S mut oikeesti toi autto! Sun varmaan kandee ottaa rauhallisesti sukeltelujen ym kaa ku sehän sit kestää et se kalvo taas umpeutui.. Koita pärjäillä!:)

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:39

   Joo siis kipu helpotti heti ku puhkes, tai nyt sen saa kuriin jo särkylääkkeillä mitä ei kyl tapahtunu aiemmin… Joo ei oo mitään asiaa sukeltaa ihan hetkeen :D

 • Reply riikka torstai, joulukuu 5, 2013 at 12:47

  Voi ei mäkin sain ekan korvatulehduksen kans yli parikymppisenä ja se oli ihan hirveetä :( mitkään antibiootit ym ei auttanu vaan jouduin tärykalvopistoon, jossa siis ne nesteet sieltä imettiin ruiskulla veke. Ennen sitä toki puudutuspiikki, joka sattu ihan sairaasti! Mut varmasti sunkin kohalla parempi, että ne ”nesteet” pääsis pois sieltä korvasta? Niin päin se varmasti paranee paremmin. Kannattaa varmaan viel käydä siel sairaalas jos olo ei parane. Tsemii! Ja niin varo veden kanssa ku sehän sit tosiaan kestää et se tärykalvo paranee.

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:38

   Joo siis mä jo melkein toivon että ne poistais ne kokonaan ku ärsyttää koko ajan miettii et vuotaakohan mun korvasta verta ja pelottelenko ihmisiä tääl… :D

 • Reply hese torstai, joulukuu 5, 2013 at 18:36

  Heippa! Kato mitä antibioottei oot saanu ja googleta, osa mitä noissa maissa annetaan on ihan jäätäviä myrkkyjä:S tsemppiä!

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:38

   mä googletan itseasias aina kaikki antibiootit et mitä saan :D Toi oli joku ihan normi mitä määrätään suomessakin. :)

 • Reply minnt torstai, joulukuu 5, 2013 at 19:39

  Hui! Koita pärjäillä ja mee ihmees takasin sairaalaan jos tuo tosta pahenee…

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:37

   Joo menee hermo.. :(

 • Reply jj torstai, joulukuu 5, 2013 at 20:40

  Mulla puhkes tärykalvo kun olin jotain viis ehkä ja se paikattiin ekalla luokalla. Jouduin sen kaks vuotta käyttämään aina suihkussa korvassa semmosta silikonipalloa ettei sinne menis vettä. Kerran oltiin kylässä ja mentiin saunomaan ja silikonit unohtu niin tehtiin pumpulista sopiva pallo ja kuorrutettiin vaseliinillä. Piti silti olla varovainen. Kannattaa hoitaa se kuntoon koska mulla on leikkauksesta kohta 14 vuotta ja kuulo on edelleen paljon huonompi siinä korvassa mistä puhkes tärykalvo.

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:37

   Joo mä oon tehny pumpulista ja vitaliksesta sellasen tupon jonka oon tunkenu korvaan ku en oo vaselinia viel bongannu…

 • Reply pihlu torstai, joulukuu 5, 2013 at 22:19

  keinoja:
  1. tunge korva täyteen sinitarraa

  2. eristä jesarilla ja muovipussilla

  3. kuivashampoo

  4. älä pese hiuksia

  5. sivele se ruokaöljyllä! sehän hylkii vettä ………?

  paranemisia!

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 04:36

   Kiitos! :)

 • Reply Tarja perjantai, joulukuu 6, 2013 at 10:08

  Apteekista sellaiset silikoniset korvatulpat, niin saat tukan pestyä :) (lapselle vielä siihen päälle sellainen leveä panta, niin voi mennä uimaankin – mutta tuskin haluat sellaista ;) ei ole ihan hirveän tyylikäs…) Ilmeisesti välikorvantulehdus on aikuisella kivuliaampi kuin lapsella. Omallani on ollut noita vissiin n. 20-30 ja vain pari kertaa itkenyt kivusta. Toinen juttu olikin sitten korvakäytävän tulehdus (joka on siis eri asia) ja joka oli todella kivulias. Koeta pitää korvan puhtaudesta huoli, ettei tule tuota korvakäytävän tulehdusta. Se voi tulla esim. siitä, että korvassa on joku nirhauma ja siihen menee juuri tuota mätää, jota välikorvasta valuu. Lämmin ilmasto saattaa vielä edesauttaa tuommoisenkin syntymistä. Siksi saattaisi olla hyvä, että se mätä imaistaisiin sieltä korvasta pois lääkärin toimesta. Toivottavasti paranet pian! Tsemppiä! t. äiti-ihminen :)

  • Reply Meri perjantai, joulukuu 6, 2013 at 13:02

   hahahaha, mä niin nään itteni sellanen panta päässä surffaa :D

   Joo lapsella ne on kai välillä aika iisejä, tai kun noita keskustelupalstoja ku luin ni pohdittiin et voiko lapsen laittaa tarhaan. Meri 28v ei todellakaan ois kyenny duuniin (tai tarhaan) enkä varmaan pystyis vielläkäään… Joo mä kyl haluisin tän korvan tyhjäks ku vuotaa jo kolmatta päivää.

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post