Merin keittiössä: Porkkanamuffinit (ja pari palomiestä)

Te tiedätte mut, tässä blogissa on jaettu yhteensä ehkä kolme ruokaohjetta, koska, no oon äärettömän laiska ruoanlaittaja ja pysyttelen niissä mulle tutuissa ruokalaijeissa. Nää Porkkanamuffinit kuitenkin ansaitsee erikoismaininnan ihan vaan siks, että nää on ihan törkeen hyviä. Laura teki näitä kun olin viime viikolla kylässä ja oon siitä asti näitä himoinnu! Ohje on siis varastettu röyhkeästi suoraan Lauran blogista :)

Pictures

  • 2-3 pientä porkkanaa (tai 1,5 isompaa)
  • 100g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/4 tl soodaa

Sekoita voi ja sokeri, lisää munat ja vaahdota vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sooda turkkilaiseen jugurttiin. Lisää voisokerimuna seokseen kuivat aineet, porkkanaraaste ja jugu varovasti keskenään.

Valmis taikina muffinivuokiin ja uuniin 175°C about 25minuuttia. (jos haluaa palomiehiä eikä muffineita niin voi jättää esim yön yli uuniin)

Suosittelen käyttämään vähintään tuplavuokia, taikina on aika painavaa ja yksittäinen vuokra levähtää helposti (nimimerkillä kokemusta on)

Sen jälkeen kun muffinit on selvinny pois uunista ja oot hetken kiroillu niitä muutamaa jotka ei oo tajunnu pysyä vuoassaan ja kärähtänyt niin, että menee ikä ja terveys irrottaa ne uunipellistä anna niiden niiden jäähtyä ja yritä olla syömättä kovin montaa, koska paras on edessä, eli kuorrutus.

KUORRUTUS

  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 dl sulatettua voita
  • 2,5 dl tomusokeria

Mä lisäsin tohon myös ihan vähän sitruunamehua, koska se tuo musta kivaa raikkautta tohon kuorrutteeseen.

Ja sit on valmista ja keittiö täynnä porkkanaraastetta. NIIN HYVÄÄ!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply Suski lauantai, elokuu 10, 2013 at 16:27

    Tää ei liity nyt mihinkään, mutta pakkoa sanoa, että kun tänään luin iltalehteä niin huomasin, että oot Maria Sidin kaksoisolento!! :D Eihän se sattumoisin oo sun joku sukulainen? haha

    • Reply Meri maanantai, elokuu 12, 2013 at 10:31

      ei se kyl oo :)

  • Reply pöö sunnuntai, elokuu 11, 2013 at 00:35

    Meri olet paha! :D sait mut koukuttumaan how i met your motheriin ja rakastumaan prinssi harryyn. Piru sinut periköön, toivottavasti ainakin piristin päivääsi.

    • Reply Meri maanantai, elokuu 12, 2013 at 10:31

      haha :) kiva etten oo yksin!

  • Reply Anniina sunnuntai, elokuu 11, 2013 at 10:25

    Porkkanapiirakka on mun all time favorite! Pitääpä siis testata näitä, kiitos vinkistä! :)

    • Reply Meri maanantai, elokuu 12, 2013 at 10:30

      suosittelen, noi on ihan törkeeeeen hyviä

  • Reply nanna tiistai, elokuu 13, 2013 at 13:25

    Nam, noita muffinsseja on tehtävä. Palomiehistä kun ajatukset lähti harhailemaan niin löysin itselleni niin täydellisen ovimaton ”If you’re single, rich and handsome, I’m home.” <3

    • Reply Meri perjantai, elokuu 16, 2013 at 12:39

      hahah ihan huippu! Mä haluun kans tollasen!

      • Reply nanna keskiviikko, elokuu 21, 2013 at 19:35

        Tänään mä niitä sit tein. Ihan taivaallisia ja kuohkeita! (yleensä mun muffinssit on lässähtäneitä ja kuivahkoja…) Mullakin näitä tuli 14. Namnamnam.

        • Reply Meri lauantai, elokuu 24, 2013 at 09:51

          Joo toi on sellanen muffins for dummies ohje, minkään ei pidä olla just oikeen paksusta vaahtoa jne, ni siks tolla yleensä onnistuu :D

  • Reply muffinien testausta torstai, elokuu 15, 2013 at 21:03

    Hmm teinköhän mä jotain väärin, kun tuon ohjeen mukaan pitäis tulla 8-12 kpl, mut mulla tuli peräti 16+1 (jaon ensin 16:een 2-3 lusikallista ja oli pakko laittaa vielä yhteen, kun taikinaa jäi). Mulla on kans noita raitaisia paperivuokia, mut sit löysin kaapin uumenista vähän syvempiä (?) ja rakenteeltaan jykevämpiä bruno-merkkisiä italianleivosvuokia (en tiiä mitä matskua ne on) ja laitoin kaiken tavaran niihin, ettei tarvi laittaa kahta hentoa paperivuokaa päällekäin. Taikinaa tuli melkein kukkuroilleen kaikkiin 17:een vuokakupposeen. En tiedä miksi mulle tuli niin paljon tuota taikinaa? Ainoa missä poikkesin ohjeesta oli se, että tossa alkussa vaahdotin munan ja sokerin ensin vaahdoks ja lisäsin sitten vasta sulan voin, jonka myös vedin vatkaimella vaahdoks. Ehkä siksi tuli jotenkin kuohkeampaa ja enemmän sitä massaa? Porkkanaraasteenkin otin vain kahdesta suht pienestä porkkanasta, kun tuntui, että niistäkin tuli ihan hirveesti sitä tavaraa. Tai ehkä mulla oli vaan joku Jeesus-päivä, eli saan pienestä määrästä määrästä taiottua suurempaa. Muffinit on kohta valmiita tuol uunis ja näyttää tosi hyviltä, jee! Ykskään ei kohonnut yli tai lässähtänyt. En malta oottaa, että pääsen maistamaan kera kuorrutteen. Pelkkä taikinakin oli tosi namia (monesti se raaka taikina on jopa parempaa kuin valmis tuote). Ai niin. Ehkä tossa ohjeessa oli 8-12 kpl siks, että normisti 1/3 taikinasta menee suuhun eikä vuokiin…? :D Kiitos paljon ohjeesta!

    • Reply Meri perjantai, elokuu 16, 2013 at 12:25

      Mullakin tuli varmaan 15.. :D Riippuu varmaan ihan vuokien koosta :) Toivottavasti tuli hyviä!

    Leave a Reply

    Previous Post Next Post