Milford Sound ja muutama hassu kivi

Noniin, viimosta viedään Uuden-Seelannin osalta, huomenna päästään Hawaii-kuviin :)

Ajeltiin Milford Soundiin oikein hurmaava 7h matka. Matka ei oo kun vajaa 300km mutta tiet on sellasia pieniä vuoristoteitä joissa suurinpaan osaan mutkista on lätkästy 25km/h nopeussuositus.. Lisäks ajettiin jälleen kerran pimeellä ja tiet oli täynnä itsemurhahakusia opossumeja, possumeita (kyllä ne on kaks eri eläintä jompikumpi on pussirotta ja toisesta ei oo hajua mikä se on suomeks) ja pupuja. Niitä sitten väistellessä (todella turvallisia jarrutuksia…) ja samalla arvuutellessa, että mitäköhän täällä NZ:n kuulema kauneimmassa paikassa oikein näkyy valosaan aikaan.

Milford Sound on siis laakso vuorten keskellä jossa ei oo oikein mitään vaikka se onkin ihan supersuosittu turistikohde. Isoin juttu taitaa olla Satama, että päästiin jälleen kerran pällistelemään vuoristomaisemia veneen kyydistä. Noita erilaisia miniristeilyaluksia oli varmaan 10 siinä valmiina kyyditsemään porukkaa…

Ja kyllä niitä maisemia taas riitti (tosin tässäkin karkas sellanen ”se Laosin putous oli kyllä hienompi..” kommentti)

Tää on oikeestaan hassua, miten pähkinöinä sitä on järvistä ja kallioista, niitä on katellu suomessa kuitenkin sen 25 vuotta. Toki tuolla järvet on isompia, kirkkaampia ja kalliot korkeempia ja massiivisempia, mutta silti…

Sielä oli hylkeitä!! Ja luin just paikan Wikipedia-sivun ja siel ois ollu ehkä pinguja! Pinguja! Ihan oikeita! Mä lähen takas. Aloha vaan Havaiji, mä tahdon pingviinejä!

Kun oltiin nähty tarpeeks Milfordia lähettiin ajamaan kohti Dunedinia, poikettiin saaren eteläosan kautta, mutta sielä ei ollu oikein mitään nähtävää… Toisaalta oltiin hitosti liian väsyneitä kiinnostumaan yhtään mistään. Dunedinissa yötä ja seuraavana aamuna jatku matka jälleen kerran kohti Christchurchia.

Matkalla käytiin kattomassa… No kiviä.

Kyseessä on siis kasa isoja kiviä rannalla jotka ilmeisesti aallot on muovannu pyöreiks… Nätti paikka ja kivaa vaihtelua kun ei tarvinu tehä mitään muuta kun kävellä portaat alas rannalle :) En ajais noiden takia montaa sataa kilsaa, mutta jos suunnalla on, niin kannattaa käydä tsekkaamassa :)

Äärettömän väsyny matkalainen :D

Reissu oli ihan huikee, kuten sanoin heti Uuden-Seelannin alkuvaiheilla haluun ihan ehdottomasti vielä uudestaan, meillä oli myös täällä vähän turhan kunnianhimonen aikataulu, mutta toisaalta en ois halunnu jättää yhtään mitään poiskaan. Viikko ei siis riitä mihinkään :)

Noita erilaisia autonvuokrausfirmoja on tuolla monia, meillä oli Jucyn auto, toinen iso oli Spaceship jotka erottu joka parkkikselta ja leirintäalueelta. Jos reissua suunnittelee, kannattaa kilpailuttaa noita firmoja. Varsinkin vakuutusten hinnat vaihtelee paljon.

Meijän reitti vielä kokonaisuudessaan. Kilometrejä meille kerty 2600 (eksyttiin ilmeisesti 300km edestä)

Ens kerralla mukaan kasa lämpösiä vaatteita (elin tossa Volcomin hupparissa koko viikon) ja retkeilyhullupoikaystävä. Mä en oo koskaan ollu kiinnostunu mistään vaellusasioista suomessa, mutta tuolla ois must kiva tehä joku pidempi lenkki. Ens kerralla otan siis ehkä trekkauskengiks jotkut muut kun ne valkoset Converset.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Suvi sunnuntai, maaliskuu 25, 2012 at 14:40

  Miks odotin tuon otsikon perusteella näkeväni kuvia hassusta linnusta?! (Ja joo, tiijän kyllä, että se kirjotetaan kiwi, mutta jotenkin luin mielessäni tuon v:n tuplana. :D) Mikä pettymys!

  Ja sitte semmonen, että hittoko te Annan kanssa kirjottelette samat asiat eri tahtiin, niin tässähän menee yksinkertanen lukija ihan sekasin, että missä nyt millonki ootte menossa ja mitkä meret, vuoret ja kivet on mistäkin. Enkä haluais lopettaa kummankaan blogin lukemista. Minulla on niin vaikeeta…

  /Suvi

  • Reply Meri sunnuntai, maaliskuu 25, 2012 at 22:59

   mä en nähny yhtään Kiwi lintua! :( mentiin jonkun kiwi-parkin ohi, mutta sinne makso sisään tyyliin 60 dollaria tai jotain muuta yhtä käsittämätöntä :(

   mulla ei oo mitään hajua ikinä mistä Anna kirjottaa / on kirjottanu, niin meen sit siihen tahtiin mihin itse kerkiin :D

 • Reply Maiju sunnuntai, maaliskuu 25, 2012 at 22:15

  Oot äärettömän söpö matkalainen!:) En edelleenkään kestä noita maisemia (missä se mun maailmanympärysmatka -voitto piilottelee?) ja noi kivet on söpöjä (:D), ne näyttää sukeltavilta jättikilppareilta. Mut pingviinit!! voiei! Oon ihan aina halunnu nähdä niitä!

  • Reply Meri sunnuntai, maaliskuu 25, 2012 at 22:54

   mäkin! oisin kuollu onnesta ku ois nähny muutaman oikeen :D

 • Reply erika perjantai, syyskuu 14, 2012 at 05:14

  Kannattaa ehdottomasti kierrellä myös Seelannin pohjoissaari, nää kaks eri saarta eroo toisistaan niin paljon! Ite asustelen tällä hetkellä Aucklandissa ja täällä meininki on varmaan lähempänä ausseja, hiekkarantoja ja trooppisempaa kasvustoa :) etelässä on sitten ne vuoret ja LOTR maisemat. Mutta koko maa on ihana <3 kannattaa tulla uudestaan :)

  • Reply Meri perjantai, syyskuu 14, 2012 at 09:35

   Joo voin kuvitella! Haluisin tulla silleen et ois vaik kuukaus aikaa kiertää molempia saaria :)

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post