Laos – Matkalla Vang Viengiin!

Tänään on aika sanoa heipat Saigonille (en oo päättäny, että pidänkö vai en…) ja ottaa tunnin lentomatka Phu Quociin.. Palataan kuitenkin viel takas blogin  kanssa hetkeks Laosiin..

Mun Laosin ykkösjuttu oli Vang Vieng, jota niin moni mun kaveri on hehkuttanu. Mun yks parhaista kavereista, Mathias oli menny moikkaamaan paria kaveriaan Vang Viengiin Vietnamissa asuessaan, tarkotuksena oli viettää viikonloppu ko paikassa, mutta kummasti se kaks päivää veny kaheks viikoks. Monet tietää ehkä paikan Madventuresista jossa pojat hehkutti paikan rentoutta ja suositteli tubeilua.

Bussimatka Luang Prabangista makso n. 12e ja kesti kai 7h. Pari euroa halvemmallakin varmaan pääsee jos jaksaa kilpailuttaa eri yhtiöitä.. Matka on myös mahollista mennä jokilaivalla, joka ois ollu musta supersiisti tapa matkustaa, mutta aika ei riittäny :( Ens kerralla sitten! Tota väliä kulkee myös speedboat joka on ilmeisesti suunnilleen yhtä nopea kun bussi, mutta ykskään nettisivu jota luin aiheesta ei pitäny kyseistä matkustustapaa kovinkaan turvallisena…

Olin lukenu jotain keskusteluja ja blogeja aiheesta jossa sekä bussit että tiet kirottiin alimpaan helvettiin, mutta meillä ainakin suju oikein mukavasti ja maisemat jälleen kerran oli varsin hulppeet. Vaikka siis lentäen ton matkan pääsis vajaassa tunnissa, niin toi bussimatka ja mieletön auringonlasku vuorten keskelle oli niin uskomaton, että suosittelen kyllä sitä ihan koko sydämestäni.

Bussi kierteli pieniä vuoristoteitä ja sitä vaan toivo, että jarrut on kunnossa. Se on jännä miten ne kaikista isoimmat ajoneuvot tuli vastaan aina siinä kohtaa, missä tuntu että tie oli kapeimmillaan…

Mä en oikein tiedä mitä mä odotin, mutta en ainakaan sitä mitä paikka tarjos. Kun päästiin ulos tuktukista joka toi meijät kaupunkiin bussiasemalta vastaan hyökkäs länkkäri-sisäänheittäjiä jotka tuntu nauttineen muutaman niitä ilmasia bucketteja joita ne meille tarjos (toim. huom. Bucket = lasten hiekkaämpäri johon Laosissa tehtiin suuri osa drinkeistä)

Meille oli suositeltu majotusta joen rannalta, joten otettiin ensimmäinen joen rannassa ollu guesthouse. Taidettiin maksaa huoneesta yhteensä 12e / yö, jälleen, halvemmalla pääsee (halvimmat huoneet taitaa olla 4 eurosta ylöspäin..) mutta jokinäköalasta, lämpimästä suihkusta ja siististä huoneesta voin mielelläni maksaa sen 6euroa yöltä.

Meijän oli tarkotus käydä syömässä ja käydä yksillä ennen nukkumaanmenoa, mutta törmättiin Jorgeen ja Michaeliin, Kanadalaiseen pariskuntaan joihin tutustuttiin bussimatkalla Vang Viengiin ja jotenkin se ilta venähti. Kolmen jälkeen Anna repi mut korvasta nukkumaan, just kun mulla oli oikeen mielenkiintonen keskustelu menossa pojan kanssa jolla oli musta silmä ja tiikerihattu päässä.

Ja hei, kun muutama on kyselly niin huomenna saatte uuden IsoSmilen alekoodin! :) Ihan siltä varalta että joku on tekemässä tilausta sinne tänään :)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Sanna tiistai, helmikuu 14, 2012 at 19:47

  Oooh, en tiiä oonko eniten kade bucketeista, maisemista vai siitä Tiikeripojasta. Kaikki näyttää/kuulostaa todella maukkailta.

  • Reply Meri keskiviikko, helmikuu 15, 2012 at 05:45

   ämpärit oli kivoja, samoin maisemat tiikeriki oli iha kiva, miinuksena se että se kuunteli ihan paskaa musiikkia :(

 • Reply Minna tiistai, helmikuu 14, 2012 at 22:16

  Ihan tajuttoman hienoja kuvia…♥

  Hyvää ystävänpäivää maailmanmatkaajille! :)

  ♥,
  Minna
  Missingsparkles.com

  • Reply Meri keskiviikko, helmikuu 15, 2012 at 16:06

   kiitos sitä samaa ♥

 • Reply Sirpa keskiviikko, helmikuu 15, 2012 at 09:24

  Jess, innolla odotan jatkoa tähän, meillä lokakuussa lennot Saigoniin ja sieltä
  bussilla & lautalla Phu Quockin saarelle !

  • Reply Meri keskiviikko, helmikuu 15, 2012 at 15:49

   oi kuulostaa jännältä reissulta! Me mentiin ihan vaan lentokoneella toi matka :(

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post