fetalihapullat!

Vitsi oon ylpee itestäni, osasin tehä ihan superhyviä fetalihapullia! Bongasin alkuperäsen ohjeen Xenian blogista, mutta muokkasin noita ainesten määriä vähän…

Seuraa ehkä tän blogihistorian kolmas tai neljäs ruoka-ohje :D

  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 1,25dl (eli 1 cup) korppujauhoja
  • 1 keskikonen sipuli (mä käytin punasipulia, toimi hyvin)
  • 400g jauhelihaa (possunautasekotus on aina parasta mun mielestä lihapullissa, tarpeeks rasvasta..)
  • n. 100g fetaa (mä käytin tollasta tiskistä ostettua, luulen että parhaiten sitä vastais se Apetinan fetajuustotetra, tai vastaava joka murenee hyvin..)
  • vajaa desi (tai niin monta kun jaksaa pilkkoa) mustia oliiveja

Sekota kanikset, maito ja korppujauhot keskenään ja anna turvota sen aikaa kun pilkot sipulin ja oliivit. mausta maun mukaan (itse laitoin ihan vaan pippuria..)
heitä sekaan pilkotut jutut, jauheliha ja feta -> muussaa keskenään (kannattaa käyttää tähän kumpaakin kättä, niin että kun oot ihan siinä jauhelihataikinassa niin puhelin soi varmasti) Pyörittele pellille, märillä käsillä, söpöjä pullia ja työnnä 200°C uuniin n. 20minuutiks. Mä unohdin noi vähän turhan pitkäks aikaa uuniin, kun en ajatellu sitä faktaa, että ne ei ruskistu niinku normipullat, kun toi feta vaalentaa, mutta hyviä tuli silti.

Ens kerralla ajattelin korvata maidon sour creamilla (lue kermaviili) kun toi taikina oli aika löysää.

JEE!

Mä en jaksanu puuhata mitään perunajuttua tohon kaveriks, joten söin ihan vaan kurkun ja tzatzikin kanssa. Toimii.

Kyllä musta vielä hyvä vaimo tulee. (kunhan mies elää bolognese-kastikkeella, puolukkakinuskirahkalla ja muutamalla eri variaatiolla lihapullista)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply jennny lauantai, lokakuu 1, 2011 at 17:33

    Näyttää superherkuilta! Pistäkkö pari tänne Istanbuliin tulemaan, ku täällä ei noi muslimit syö sitä sikaako se nyt on (?) ja ei täällä kyllä fetaakaa oikee mistää löydä :(

    • Reply Meri maanantai, lokakuu 3, 2011 at 07:43

      mä laitan! :D mä en kestäis viikkoakaan ilman possua ja fetaa :D

  • Reply r-ii lauantai, lokakuu 1, 2011 at 18:48

    noi lihapullat on oikeestaan aika oksettavan näköösiä mutta eihän ruuassa se ulkonäkö ookkaa tärkeintä;) vois koittaa noita tehä noita joskus. mutta musta parasta on kyllä perus lihapullat ja perunamuusi <3 muusi ei sovi mihinkää muuhun mut tossa toimii:D ja pstästä oikeesti huomaa et kaikki jotka väittää ettei osaa tehä mitään ruokaa osaa kyllä kunhan vaan yrittää:D

    • Reply Meri maanantai, lokakuu 3, 2011 at 07:42

      joo ja joku hyvä kastike siihen ni omomomom. ♥

  • Reply Sanna lauantai, lokakuu 1, 2011 at 22:05

    Omnomnom!

    Mä voin mennä sun kaa naimisiin any day, pärjään varmasti noilla safkoilla. Ite voin heittää diiliin tonnikalapastan, tonnikalanuudelin ja tonnikalalasagnen. Ja perunamuusia. Jälkkäreissä mangorahka ja täytekakku (voidaan juhlia syntymättömyyspäiviä) ja aion tässä vuoden sisä’llä opetella mahdollisesti juustokakkuvelhoksi.

    • Reply Meri maanantai, lokakuu 3, 2011 at 07:41

      mä osaan tehä vadelmajuustokakkua! unohin sen kokonaan tosta mun listasta!

      • Reply Sanna maanantai, lokakuu 3, 2011 at 12:29

        Jee mun ei siis tarvi! Mä voin sit keskittyy noihin alkoholipirtelöihin. joo tästä tulee hyvä (paitsi ehkä mun pitää odottaa vielä myöntävää vastausta sulta).

        • Reply Meri maanantai, lokakuu 3, 2011 at 17:38

          TAHDON <3 (paitsi jos mun miehenhakumatka onnistuu sillon tammikuussa)

  • Reply elli sunnuntai, lokakuu 2, 2011 at 12:54

    pitäiskö tää tulkita niin että uunin valo oli palanu kun lihapullat ei ruskistunu? ;)

    • Reply Meri maanantai, lokakuu 3, 2011 at 07:39

      meijän uunissa se pitää erikseen laittaa päälle ja itseasiassa unohin sen ku paistoin noita! Oon varma että sillä on osansa tohon noiden vaaleuteen :D

  • Reply oonis sunnuntai, lokakuu 2, 2011 at 23:00

    one cup on kyllä kaks ja puol desiä :)) näyttää kyllä herkullisilta !

    • Reply Meri maanantai, lokakuu 3, 2011 at 07:37

      joo pieni painovirhepaholainen :D

  • Reply vs maanantai, lokakuu 3, 2011 at 00:37

    1 cup on kyllä semmoset 2,4 desiä :) Suomalainen perinteinen mitta ”kahvikuppi” eli kkp taas on tollaset 1,25 dl.

    • Reply Meri maanantai, lokakuu 3, 2011 at 07:35

      joo, tarkotin ½ cup :) voi tulla vähän korppusta jos laittaa koko 2,4dl :)

    Leave a Reply

    Previous Post Next Post