Meri Lomalla: Farkkuopas

Tiedättekö mitä mä vihaan melkein enemmän kun silikoniolkaimia? Huonosti istuvia farkkuja.

Anna kirjotti tässä jo blogissaan, mutta koska asia mulle hyvin hyvin lähellä sydäntä ja koska oon opettanu Annalle noi asiat, niin saan ehkä kirjottaa omankin näkemykseni asiaan. :D

Oon monta kertaa suunnitellu et tekisin sellasen kunnollisen farkkujenosto-oppaan koska kun ihmisiä kattelee niin tän pillifarkkumuodin kautta korostuu se, että yli puolet käyttää väärän kokosia farkkuja. Joo, mä ymmärrän että kaikki ei tykkää käyttää supertiukkoja housuja, mut jos haluat käyttää pillifarkkuja niin pillit on kivat kun ne on tiukat, ei sillon kun ne roikkuu polvista ja perseestä. Mutta koska oon saamaton, ni ehkä tällänen lyhyt tiivistys on parempi kun mitään.

Kuten kaikille ehkä jo on selvää, niin oon vaateliikkeessä töissä. Mä lähes päivittäin väännän kättä asiakkaiden kanssa tästä aiheesta. Varsinkin äideille tuntuu olevan sulamahdottomuus ymmärtää että se niiden keijukaisen kokonen tytär jonka lantio on puolet mun reidestä ei tarvitse niitä 29 tuuman farkkuja. ”no kun ne kuitenkin kutistuu” PASKAT KUTISTUU. Kyllä joo, sillon kun farkut oli sitä 100% puuvillaa, niin niistä saatto pituudesta lähteä sentti tai kaks, mutta nykyään kun lähes jokaisiin farkkuihin laitetaan sitä elastaania niin ne VENYY. ei kutistu. VENYY, ei kutistu.Tiedätkö eron? Ja niitä lahkeen pituuksia voi sit vaihdella, jos pelkää että ne jää lyhyeks. Niitä yleensä on useampi.

Kuten Annakin sano, niin kattokaa sitä pesuohjelappua. 2% elastaania, joka on siis yleisin määrä farkuissa, venyy suurinpiirtein koon verran. 1% on aika napakkaa, mutta kyllä sekin pitää olla tiukka ostettaessa. Tosi vaaleeks (ja ohueks) kulutetut housut venyy yleensä viel vähän enemmän kun se raw-jeans joten miettikää myös sitä kangasta. Joihinkin farkkuihin (farkkuleggareihin) lähinnä lisätään kaiken muun lisäks vielä polyesteria, joka sitten taas tekee kankaasta tiukempaa, eli ne ei veny niin paljoa. Kyselkää myyjältä jos ette oo varmoja ja toivotaan että ne osaa asiansa :)

Mun nyrkkisääntö, mitä asiakkaillekkin hoen on se, että jos saat pienemmät housut jalkaan vedettyä niin sitten otat ne. Niin kauan, kunnes tuntuu et pienempi koko ei mene väkivalloinkaan siitä puolesta perseestä ylöspäin. Sitten saat luovuttaa ja ottaa sen isomman koon. Pelkästään se että et saa nappia kiinni kun kolmen minuutin punnertamisen jälkeen, ei oo riittävä syy ottaa isompaa kokoa.

Mun myyjäuran huippuhetki on se, kun sain yhen tytön ostamaan sen eka sovittamien 31 farkkujen sijaan 27 ja se, kun se sama mimmi tuli parin viikon päästä kiittämään, että oli löytäny parhaat farkkunsa siihen asti ja halus että mä autan sitä löytämään toiset yhtä hyvät. Koen sellasta äidillistä ylpeyttä kun se nykyään osaa ostaa jo ihan itse ne sopivat farkut ja tekee sen edelleen meijän liikkeestä.

Toinen asia josta pitäis luopua on kokolapun tuijottaminen. Mulla on farkkuja kokoakselilla 25-29 ja kaikkia käytän. Ja mun farkut nyt on lähes kaikki samasta liikkeestä, eli ei kannata sokeesti ajatella sitä, että kun viimekskin otin ton 27 koon, ni otanpa nyttenkin. Niin ärsyttävää kun se onkin, niin niitä housuja kyllä kannattaa sovittaa aina. Malli, merkki, materiaali, pesu kaikki vaikuttaa siihen kokoon.

Kannattaa siis ottaa aikaa siihen farkkujenostoon. Esim. JC:llä ne myyjät kilpailee siitä, että kuka myy eniten farkkuja, sieltä saa aina henkilökohtasta palvelua ja ne on yleensä saanu jonkinlaisen koulutuksen asiasta. Ne osaa varmasti kertoa että mikä malli sopii parhaiten just sun perseelle. Isommissa ketjuliikkeissäkin sitä palvelua varmasti saa jos vaan uskaltaa pyytää. Jos mä tiedän tarvitsevani myyjän apua jossain, niin suuntaan ostoksille sellaseen aikaan, kun tiedän ettei kaupassa oo pahin ruuhkahuippu menossa, sillon yleensä saa omittua helposti myyjän raahaamaan niitä kokoja sinne sovituskoppiin kun niillä on aikaa auttaa. Jos meet lauantaina klo 16 ostamaan farkkuja niin yhellä myyjällä on sun lisäks myös 10 muuta ihmistä jotka vaatii sen huomiota ja apua. Aamupäivät on parasta ostosteluaikaa aina.

Sitten lyhyt hoito-opas. Pesu nurinpäin käännettynä, ilman huuhteluainetta, vetskari kiinni ja nappi auki. Nurinpäin käännettynä pesu pysyy parempana. Huuhteluaine tuhoaa elastaanin. Farkkuja pitäis pestä mahdollisimman vähän muutenkin. Yleensä se pelkkä tuuletus riittää. Paitsi tietty sillon kun et oo uskonu mua, vaan ostanu ne liian isot farkut ja ne on venyny muodottomiks parin käytön jälkeen. Jos näin on käyny, niin voi kokeilla (tää omalla vastuulla) heittää housut kuivausrumpuun. Se on se joka sit kutistaa niitä housuja.

Nyt jokainen teistä osaa ostaa tarpeeks pienet farkut jos ja kun haluatte ne housut on slimmit myös viikonpäästä.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

82 Comments

 • Reply jea lauantai, heinäkuu 23, 2011 at 11:25

  Pirun hyvä postaus! Tällasia lisää.

 • Reply rgsgrgt lauantai, heinäkuu 23, 2011 at 12:25

  Voi niitä ihania jenkkakahvojen pursuamia, jos ostan sellaiset housut, jossa nappi menee vain väkivalloin kiinni. Uskon että tää on monella muullakin syy ostaa vähän löysempiä farkkuja, valitettavasti. :(

 • Reply Vaatetusalan ammattilainen lauantai, heinäkuu 23, 2011 at 13:02

  itse en kannata ostamaan liian pieniä farkkuja vaikka kuinka löystyisivät käytössä, ensinnäkin, onhan se karmivan näköistä kun koon 46 ihminen tunkee 38 farkkuja jalkaan? Kaikki tursuua eli ja ali ja saumat pikukisteleen niin ettei repeä. Toiseksi sille on terveydellisiä haittoja, kuten kireistä farkuista tulee helposti virtsatie tulehdus, verenkierto ongelmia yms. Istuvien farkkujen ei tarvitse olla kokoja liian pieniä, pääasia on että ne istuvat käyttäjän päälle nätisti ilman tursuamisia tai taas liian löysää pepun kohdalla yms. Mutta onhan ihmisiä jotka rakastavat näitä hopparifarkkuja, mutta minusta ne eivät vaan sovi kenellekään. Eivät istu ja ovat tyylillisesti last season.
  Pesuohjeet oli hyvä juttu, koska moni ei tiedä kuinka farkkuja kuuluisi edes hoitaa :)

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:23

   ei mutta se että se koon 36 kokonen ihminen ei ota niitä 40 koon farkkuja pelkästään siks että kuvittelee niiden kutistuvan :)

 • Reply aaan lauantai, heinäkuu 23, 2011 at 13:45

  Miten kauan menee sitten, että ne farkut venyy miellyttävä tuntuseks? Eikö oo aika ikävää pitää TOSI tiukkoja farkkuja päällä siihen asti ku ne venyy tarpeeks. Ite oon yrittäny aina ostaa mahollisimman tiukat, mutta vaikka niistä meneekin nappi kiinni niin ne puristaa niin paljon, että ihan sattuu.

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:43

   no se ikävin vaihe menee ohi yleensä parissa tunnissa :)

 • Reply Fenii lauantai, heinäkuu 23, 2011 at 16:01

  Kiitos tästä :D Itsellä on se ongelma, että pohkeeni ja reiteni ovat vähintään kokoa isommat mitä lantio/vyötäröni, eli farkut, jotka varmasti istuisivat vyötäröltä täydellisesti jumivat pohkeisiin tai viimeistään reisien kohdalle. Ja kun sitten farkut saa just ja just säärten ympärille, niin yhden käyttökerran jälkeen tajuaa, että niiden kans on pakko käyttää vyötä tai housuja saa olla jatkuvasti nostelemassa. Farkut siis ovat muuten slimmit ja istuvat täydellisesti, mutta vyötärö valuu. hoovee vaan kaikille housuilleni.

  Ehkä pitäis vaan ostaa ne 27 tuumaset pillifarkut, joihin mulla ei mahdu edes pohkeet. jos aikansa kävelee housut puolitangossa niin kai ne venyy sen verta, että mahtuisin niihin kunnolla sisälle. :P

  TAI vois alkaa syödä vähän enemmän ja liikkua vähemmän.

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:22

   ehdotan tota lihotusoperaatiota <3 kuulostaa täydelliseltä!

  • Reply ansku tiistai, helmikuu 7, 2012 at 18:17

   mulla on samantyyppinen ongelma. tai no ei mun vyötärö varmaan yhtä pieni oo kun sun, mutta kuitenkin. :) ostin ennen joulua itelleni Leviksen curveID farkut (semicurve malli) ja istuvat täydellisesti! ne on siis oikeesti suunniteltu sillei että pyllylle on tehty tilaa. ne kustantaa paljon, mutta on ne kyllä oikeestikin hyvät. jos taas jossain vaiheessa tulee lisää värejä valikoimiin käyn ostamassa uudet. :)

   ja siis niitä on kolmen kokosille pyllyille suunniteltu, myyjältä vaan kysyy mikä paras ja testaamalla löytyy. :)

   • Reply Meri keskiviikko, helmikuu 8, 2012 at 09:31

    jee kiitoksia tästä :)

 • Reply Laura lauantai, heinäkuu 23, 2011 at 16:23

  Luin joskus sun vanhasta blogista (?) tämmösen samantyyppisen kirjotuksen ja pari viikkoa sitten kun marssin Gina Tricottiin ostamaan niitä kahenkympin ”farkkuja” muistelin mitä olit kirjotellu farkkujen koosta. (En oo varma onks ne nyt ihan farkut) Otin sovituskoppiin koon 30, jotka mulla jo ennestään oli samasta mallista. Olin ostanu ne varmaan sen takia, että ne sai mukavan helposti vedettyä jalkaan, myöhemmin tajuttua että ne oli aivan liian isot. Kokeilun vuoks otin nyt myös koot 29 ja 28, ihan vaan, että olis kivempi jos saisin ostettua pienemmän koon. No, ekaks kokeilin kokoa 28, jonka sain just ja just mun jalkaan! Melkein alkoin hyppelehtimään siellä kopissa innoissani! En vaivautunu ees kokeilemaan 29 saatika kokoa 30. Ostin saman tien kahet ja kotona viskasin ne 30 roskiin! Kiitos sun, nää on just täydelliset, ja takapuolikin on paljon timmimmän näkönen! ;)

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:21

   jeee hyvä!

 • Reply Oonanna lauantai, heinäkuu 23, 2011 at 18:46

  Mä oisin ihan todella halunnu ostaa viimeks farkut näiden ohjeiden mukaan ja sain hypittyä ässät päälleni mut se nappi ei kerta kaikkiaan ylettäny kiinni! Ja hypin sen kolme minuuttia ja ängin ja ängin :(

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:21

   mä oon ostanu housut niin että nappi ei mee kiinni kaupassa :D himassa pari tuntia nappi auki, ni kyllä jo menee :D

 • Reply mendi lauantai, heinäkuu 23, 2011 at 19:29

  mä opin tän vasta pari päivää sitte, otin riskin ja ostin vähän kireemmät farkut ku yleensä (ennen mulla on kaikki menny muodottomiks). nyt tätä lukiessa tuli mietittyy et oisko pitäny ottaa se koko 32 sen 34 sijaan. hmpf

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:20

   jos ne meni kiinni, ni joo :D

 • Reply laponique sunnuntai, heinäkuu 24, 2011 at 00:36

  Mulle on farkkujen tai muiden housujen ostaminen ollu kauheeta viimeiset 4 vuotta. Mulla on ongelmana se että mulla on pitkät jalat (oon 186cm pitkä) ja sitä persettä ei melkein oo ollenkaa nii sitten ne farkut on yleensä niin että istuu ihanasti peffan kohdalla mutta sitten se lahke on siellä polven lähellä… siksi INHOAN housujen etsimistä.

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:20

   joo mul on niin tappijalat, et enemmän on ongelma et mist löytäis tarpeeks lyhyet housut :P

 • Reply tsadaa sunnuntai, heinäkuu 24, 2011 at 02:18

  jc:llä myyjillä ei ole jatkuvaa kilpailua farkkumyynnistä, satunnaisesti moisia kyllä voi olla. kyseinen ketju on vahvasti painottunut asiakaspalveluun ja sen laadun panostamiseen, siksi myyjät jo ihan luonnostaan auttavat asiakasta. ja jopa mielellään. ja jokainen myyjä todellakin saa koulutuksen perustuen farkkuihin. ja ei, en työskentele jc:llä, itse konserni periaatteineen on kuitenkin tuttu läpikotaisin. suosittelen.

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:19

   mun entinen pomo oli jc:n entinen mp ja ainakin siinä liikkeessä jossa hän oli, seurattiin jatkuvasti farkkumyyntejä / myyjä :) voi vaihdella varmaan myymälöittäin :)

 • Reply jonna sunnuntai, heinäkuu 24, 2011 at 22:56

  Miks nappi auki?

 • Reply Juuli maanantai, heinäkuu 25, 2011 at 17:45

  Sori, kommentoin nyt vähä vanhempaa postausta (+oot Nykissä) mutta halusin vaan sanoa, että KIITOS tästä postauksesta!! Sai vihdoin munkin silmät avautumaan ;D Oon ihan ilosesti ostellu AINA 30 tuuman farkut (saa kato vetää suoraan jalkaan! ISTUU), ja aina ajautunu siihen tilaa et ne on köytetty kiinni vyöllä ja roikkuu perseestä :D Nyt piti lähtee uusiks farkkukaupoille (ja onneks luin tämän ensiksi!), kun H&M:ien vetoketju oli jotenki taittunu niin, et kakslahkeisten housujen lisäks näytti olevan kakslahkeisten sukupuolielin siellä housuissa :DDD KUITENKIN;

  Oon ihan jossain onnen kukkuloilla, löysin kaikinpuolin täydelliset supertiukat pillit, alotin siittä normaalista 30:stä, mut poistuin oon 27 kanssa :D ja nää on vielä Guessin, minkä on jotenki aina mieltäny tekevän pieniä vaatteita…..

  Mut kerro kun palaat Suomeen, takasin työpaikalles. Haluun tulla sun asiakkaaksi, vaikka luultavasti asun satojen kilsojen päässä ;D mut Kiitos!

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:12

   haha jee hyvä!

 • Reply Oonanna maanantai, heinäkuu 25, 2011 at 21:23

  PS. sovituskopissa mukavan sopivat housut roikkuvat kahden viikon käytön jälkeen haaroista kuin vaihtoa vaativat vaipat. Taidan heittää ne kuivausrumpuun ja ostaa jatkossa farkkuni ohjeidesi mukaan…

 • Reply miranda-alina perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:29

  Tuli vaan mieleen, että minkä kokosia Ginan farkkuja käytät, kun sulla on kuitenkin vissiin aika lyhyet jalat kuten mulla?

  • Reply Meri perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 12:43

   32 on pituus :)

   • Reply miranda-alina perjantai, heinäkuu 29, 2011 at 20:37

    Miten ihmeessä ne on sulla hyvät kun mulle 32:ki on liian pitkät? :( Minkä kokonen vyötärö niissä sitten on? :o

    • Reply Meri lauantai, heinäkuu 30, 2011 at 03:16

     on ne yleensä vähän liian pitkät, mutta siihen on tottunu :D vyötärön koko vaihtelee eri farkkumalleissa

 • Reply Laurspa maanantai, lokakuu 24, 2011 at 16:57

  Ostin tänään riskillä Gina Tricotista kaks kokoo pienemmät farkut ku mitä yleesä käytän ja sain ne just ja just vedettyä jalkaan. Voin kertoo et on muute tiukat! :D Jos nää pysyy sopivan tiukkana eikä muutu semmosiks ku mulla yleesä et koko aja saa nostella ja kuristaa housut vyöllä kasaan niin alan pitää sua jumalaa vastaavana olentona! :DD

  • Reply Meri tiistai, lokakuu 25, 2011 at 18:40

   eiköhän ne pysy :) tai löystyy silleen sopivasti että ne on oikeesti myös mukavat jalassa :)

 • Reply tinde lauantai, marraskuu 19, 2011 at 20:54

  jee tän postauksen takia ostin ginasta kesällä farkut jotka sain vaivoin tungettua jalkaan ja ai että ne on hyvänkokoset nyt! mut mun ongelmana on et ostin farkut/farkkulegginssit jotka on 82% puuvillaa, 16% polyesteriä ja 2% elastaania ja joiden takana olevan vetoketjun saan 5min ponnistelujen jälkeen kiinni ja ne puristaa _paljon_. Onko mahdollista et ne venyis? ku täs oppaas sanoit et polyesterin takia farkut ei veny paljoa.

  • Reply Meri maanantai, marraskuu 21, 2011 at 05:19

   Toi polyesteri on aina vähän kinkkinen juttu, kyllä ne varmasti yhtään venyy, mutta ei niin paljon kun sellaset joissa on pelkkää puuvillaa/elastaania

 • Reply manski keskiviikko, marraskuu 30, 2011 at 13:52

  Mulla on pieni ongelma, ja ajattelin että osaisit ehkä auttaa. :)

  Eli oon siis tilaamassa asokselta näitä farkkuja (joissa 99% Cotton, 1% Elastane):
  http://www.asos.com/ASOS/ASOS-PETITE-Kate-Dark-Indigo-Jeggings/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1813050&SearchQuery=ASOS%20Kate%20Indigo%20Jeggings&sh=0&pge=0&pgesize=20&sort=-1&clr=Blue

  Ja nyt mietin siis, että pitäisikö minun ottaa koko UK 6 vai UK 4? Ennen en ole tuolta farkkuja tilannut, mutta esim stockerin farkkuleggarit kokoa XS (70% puuvilla, 27% polyesteri, 3% elastaania) ovat venyneet hurjasti, kun taas toiset samaa kokoa olevat stockerin vastaavat (78% puuvilla, 22% polyesteri) eivät ole venyneet kuin vähän. Mitä mieltä olet, UK 6 vai UK 4? Ja mietin, että kuinkahan paljon eroo on noitten lahkeenpituudessa? En kuitenkaan haluaisi sellasia farkkuja mitkä loppuu polviin.. :)

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 30, 2011 at 23:12

   noi venyy suunnilleen puol kokoa kun on 1% elastaania, eli ei siis hirveesti, selkeesti vähemmän kun noi stockerit joissa on 3%.. Noista toisista puuttuu elastaani niin siks ei oo venyny :)

 • Reply Zinaida tiistai, tammikuu 3, 2012 at 20:03

  Mun on pakko tulla hehkuttaa nyt tänne! Ennen ostin poikkeuksetta 28 kokosia farkkuja, lähinnä siks, että ne oli siellä kaupassa niin hyväntuntuset päällä. Tän farkkuoppaan luettuani, ostin 27, ja pari viikkoo sitten ängin JC:ssä 26 päälle! Ja nyt oon löytäny tähänastisen elämäni parhaat farkut!! Jiiiiiiiiiiihaaa! =)

  • Reply Meri keskiviikko, tammikuu 4, 2012 at 11:14

   jee oon ylpee susta! Täydellisen kokoset farkut vaan on parasta <3

 • Reply Cami tiistai, tammikuu 10, 2012 at 23:23

  Hyvät ohjeet, joista osan jo sinänsä tiesinkin, mutta mulla on niiin iso ongelma aina farkkujen ja housujen ostossa. Tarvisin varmaan sun tai jonkun (hyvän)myyjän kunnollista apua! Mun reidet on paljon leveämmät kuin lantio ja sen takia housut, jotka on sopivat reisistä on liian isot vyötäröltä. Tai housut, jotka on vyötäröltä sopivat, puristaa reisistä.. En oo vielä keksiny mitään hyvää keinoa hyvänkokosten farkkujen löytämiseen (muutakun sen, että kun oon taas lihonu muutaman kilon niin pitää laihtua että löytää istuvia housuja:DD). Ärsyttää niin paljon kun oon perinyt nää iskänpuolen hillittömät sotanorsureidet!!!!!:D

  • Reply Meri keskiviikko, tammikuu 11, 2012 at 08:23

   Meillä oli suositeltu että myyjät kokeilis kaikkia farkkuja, että osais just löytää asiakkaalle sopivat housut… Leviksellä taitaa ainakin olla joku malli jossa on reidet leveemmät… :) Suosittelen että suuntaat Carlingsille tai JC:lle, sieltä löytyy varmaan osaavimmat myyjät :)

  • Reply ansku tiistai, helmikuu 7, 2012 at 18:23

   mä kommentoin tännekin uudestaan tän saman. :D leviksen curveID farkut (n.100e) suunnattu juurikin heille/meille, joilla reidet ja pohkeet ja lantio ovat isommat kuin vyötärö. ne oikeesti istuu hyvin. :)

 • Reply ezzi keskiviikko, maaliskuu 28, 2012 at 01:30

  Kiitos Meri tästä! Tän postauksen rohkaisemana unohdin kaikki äidin neuvot ja uskaltauduin ostamaan farkut, joissa ei sovituskopissa mennyt edes nappi kiinni. Tänään oon pitänyt niitä muutaman tunnin ja voi kun ne istuu hyvin:) Pelastit varmaan mun koko pukeutumiskevään tällä, kun nyt mulla on vihdoinkin tollanen perusvaate joka istuu kunnolla:D

 • Reply tytti perjantai, toukokuu 18, 2012 at 16:18

  Heippa! Sori ku tuun näin vanhaan postaukseen kommentoimaan, mut tarttisin kipeesti apua farkkujen kanssa.
  Mulla on semmonen ongelma että kaikki farkut joita oon kaupoissa sovittanu, menee just ja just jalkaan (koska tykkään että farkut on niin ihonmyötäset kun vaan mahdollista) mutta sitten ei mee enää nappi kiinni! Tai menee, mutta se jo oikeestaan sattuu. Ja näyttää tosi törkeeltä ku jenkkikset tursuaa oikeen kunnolla yli. Eli siis, mitä voin tehdä? En viittis tosiaan isompia farkkuja ostaa ku vihaan ku ne alkaa roikkumaan perseestä tai polvista. Tänään ostin just farkut joissa on toi ongelma. Niissä on 1% elastaania, eli ei ilmeisesti kauheesti sitten veny.

  Ei kai tohon kyllä mitkään neuvot sinänsä auta kun ongelma nyt on mikä on.. Mut tiiätkö voisko noille tehä jotain, niinkun vaihtaa napin paikkaa tai sitten tehdä sinne taakse pieni halkio ja vaikka joku kangaspala siihen? Että ne niinkun siitä kohtaa vähän tulis väljemmiks.

  • Reply Meri perjantai, toukokuu 18, 2012 at 23:20

   no nekin käytössä venyy, et alkuun ehkä vaan pitää löysempiä toppeja? Silleen mä aina yritän piilotella jenkkiksiä :D

   napin paikka on itseasias aika helppo vaihta, et se vois olla yks vaihtoehto :) ja miksei toi halkioki jos sellasen osaa tehä :D

 • Reply Hametyttö perjantai, kesäkuu 29, 2012 at 00:17

  Entä kun lisäksi liian tiukat housut puristaa haaroista ja tulee ns. kamelin varvas? Eikö ne silloin ole kuitenkin väärää kokoa?

  Mulla on siis kans se ongelma, että jos housut on sopivat reisistä ne puristaa vatsasta – mutta myös haaroista. :/

  • Reply Meri sunnuntai, heinäkuu 1, 2012 at 19:12

   mä väitän että sillon on enemmän kyse siitä, että housun malli on väärä? ennemmin kun koko…

 • Reply tytti torstai, elokuu 23, 2012 at 21:50

  Noista farkuista joista aikasemmin kirjotin, niistä lähti nappi.. :D Ompelin uuden tilalle ja se on pysynyt hyvin. Muuten istuu loistavasti noi housut, mutta niihin tulee ihan jäätävät polvipussit. Mitä niille vois tehdä?:o Tai ens kerralla kun ostan farkut, mistä voin tietää tuleeko niihin kauheet polvipussit vai ei?

  • Reply Meri maanantai, elokuu 27, 2012 at 21:01

   en oikein tiiä :( varmaan jos kangas on tosi pehmeetä ja joustavaa ni tulee pussitkin sit helpommin…

 • Reply Kuukunanmuna sunnuntai, joulukuu 30, 2012 at 23:38

  Heip! Wooo, hieno artikkeli! Mikähän mahtaisi olla ongelman ydin kun kaikkiin (siis KAIKKIIN) farkkuihin tulee polven taakse sellanen pussimainen vaakasuora ryppyhässäkkä? Ja toinen iso ongelma on on se että persiin alle tulee ryppyjä jo kaupassa ja kun niillä farkuilla istuu tunnin niin sinne sisään mahtuisi kaksi persiitä.

  • Reply Meri tiistai, tammikuu 1, 2013 at 16:09

   siis paljon ryppyjä? niitä tulee pakostikkin jos koukistaa polvia :D Joo, toi venyminen on ongelma, ottaa mielummin sellaset jotka ei mee kaupassa kiinni :D

 • Reply Kuukunanmuna sunnuntai, tammikuu 6, 2013 at 23:21

  Heh, vähän epäselvästi selostettu… Polvien taakse tulee rypyt kun sovittaa ihan mitä vaan farkkuja kaupassa. Ihan kuin takaosassa olisi 10 senttiä liikaa kangasta, ja se sitten ryppyyntyy persiin alle ja polven taakse. Onkohan minul liian lihaksikkaat pohkeet ja liian litteä perä? :D

  • Reply Meri maanantai, tammikuu 7, 2013 at 10:47

   voi olla et on sit jalkojen mallista kiinni… en osaa sanoa :(

 • Reply Meri tiistai, tammikuu 22, 2013 at 23:34

  farkkuja ei pidä missään nimessä kuivata rummussa ellei halua niitä erikseen kutistaa. sit vaan lämmöt täysille.

 • Reply jossu tiistai, helmikuu 5, 2013 at 23:09

  ostin tänää ginan farkut, ne on aika tiukat, koska kaverini oli ilmeisesti lukenu just jonku että niitten pittää olla pienet koska ne venyy:D mutta nyt pelkään että koska ne on nii tiukat että ne repeää haaroista? mulla menee kaikki farkut aina reidestä siinä haarojen puolelle tulevan sauman vierestä rikki. ne kuluu siitä ja tulee reikä. onko jotain neuvoa miten saisin nämä tai yleensäkki jotku farkut kestämään?

  • Reply Meri torstai, helmikuu 7, 2013 at 21:10

   kyl ne venyy :) ei tohon taida olla mitään poppakonstia. netti on täynnä korjausohjeita tosin ;)

 • Reply jossu keskiviikko, helmikuu 6, 2013 at 20:11

  Ja onko farkut väärän malliset, liian isot vai oonko liian lyhyt koska mulla tulee aina kamalat pussit polvien kohalle vaikka housut olis muuten sopivat? :D

  • Reply Meri torstai, helmikuu 7, 2013 at 21:07

   en kyl osaa sanoa näkemättä

 • Reply Ryde tiistai, marraskuu 12, 2013 at 15:36

  Mun päätöksentekokyky on niin huono ettei vaateostoksista meenaa tulla yhtään mitään just noiden koko-juttujen kanssa. Eilen sitten kuitenkin ostin farkut Kappahlista ja nyt mietityttää että oisko sittenkin pitäny ottaa yksi koko pienempi. Edelliset farkut oli 36 kokoa ja ne on tietty venynyt (olen tosin itsekin levinnyt vajaa 10 kiloa, mutta sille oli syynsä). Nyt 36 ei sujahda yhtä helposti jalkaan, mutta kuitenkin menee juuri ja juuri kiinni pienen yrittämisen jälkeen. 38 meni jalkaan suht helposti ja päädyin sitten ostamaan ne. Äiti jauhaa aina et kalsarit pitäs mahtuu talvella farkkujen alle, mut kai ne mahtus sit ku 36 koko venys? Oiskohan sittenki pitäny ostaa se pienempi koko just sen venymisen takia (farkut on jotain super strecth mallia)? Hjälp! :3

  • Reply Meri tiistai, marraskuu 12, 2013 at 15:51

   Jos nappi menee kiinni pienemmissä ni sit ehottomasti ne, varsinkin jos on stretchiä!!

   • Reply Ryde tiistai, marraskuu 12, 2013 at 16:19

    Eli vaikka aluks ois vaikeeta kulkee ja olla farkut jalassa ja niin silti? Kiitos avusta.

    • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 13, 2013 at 10:18

     jep :D

 • Reply AAPUUVVA! sunnuntai, helmikuu 23, 2014 at 21:00

  Ostin perjantaina JC:stä mustat crockerin ”2ND SKIN” ”POW HIGH” denim farkut. Kokeilin kokoa 26 joka oli mulle aivan täydellinen, mutta sitten se nuori mies myyjä pakotti kokeilemaan pienempiä. Tungin kovalla työllä ja ähkimisellä 25 koon vaikka aluksi vaikutti silt, etteivät ne millään olisi menneet päälle. Nappinkin sain lopulta kiinni. Ostin sitten ne farkut ja muujä vakutti että, viikossa ne venyvät täydellisiksi (ovat 2% elastaania). En kuitenkaan uskolla pitää niitä nyt jaloissa sillä ne puristavat vatsasta ja haaravälistä ja jos käytän niitä, niin en voi vaihtaa enään suuremmaksi. Nyt oon ihan pulassa. Eivät ne varmaan vatsan kohdalta veny, enkä halua mitään virtsatien tulehdusta tai sisäeinten ongelmia tai muuta epämukavuutta aina kun pidän niitä farkkuja.

  APUA! Menenkö vaihtamaan vai en? Toivottavasti vastaat pian, vaikka kommentoinkin näin vanhaan postaukseen, sillä haluan äkkiä päästä käyttämään niitä farkkuja, ovat muuten niin kivat. Tämä on kauheaa kun ei tiedä!!!

  T: Rosita

  • Reply Meri maanantai, helmikuu 24, 2014 at 04:06

   Jos on kaks prossaa elastaania niin ne sen koon venyy kyllä! Eli melkein pitäisin ton pienemmän koon. Tietty jos ne oikeesti sattuu pitää päällä, niin sit vaiha isompaan.. mutta mun ohjenuora asiakkaille on ollu et niin kauan kun menee pöksyt kiinni niin se koko on hyvä!

 • Reply Jassu maanantai, maaliskuu 10, 2014 at 18:30

  Haha, tää on kyllä ihan supervanha postaus, löysin kun googlettelin farkun venymistä! Jos tuurilla vielä viitsisit vastata :D
  Mun kysymys ei koske nyt housuja vaan takkia. Ostin halvalla muuten täydellisen farkkutakin, mutta hihat siinä ovat aivan liian kireät. Ajattelin kaupassa, että otan ne ratkojalla irti ja teen uudet vaikka mustasta joustavasta tekonahasta tms (takki vaaleansininen), mutta en oo sitä saanut aikaseksi, kun en tiedä miten ompelukone kestää ommella farkkua… Takki on muuten löysän mallinen ja tavallista farkkutakkia pidempi, sekä hihan sauma laskee vähän käsivarren päälle, eli ei kiristä kainaloista mutta käsivarsista kyllä.

  Eli onko mitään toivoa, että 100% puuvillainen farkkukangas venyisi hihoista, jos kotona käyttäisin takkia sinnikkäästi? Vai onko parempi suosiolla poistaa hihat ja koittaa tuunata uudet? Kiitos jos vastaat! :)

  • Reply Meri tiistai, maaliskuu 18, 2014 at 04:39

   Ei kyl oikein, kun puuvilla itessään ei kauheena veny.. Melkein siis kannatan tota askartelua…

   • Reply Jassu sunnuntai, maaliskuu 23, 2014 at 00:14

    Okei, kiitos vastauksesta! Ehkäpä pitää uskaltautua testaamaan ompelutaitoja :D

    • Reply Meri sunnuntai, maaliskuu 23, 2014 at 02:31

     Kannattaa ainakin kokeilla… Ideana kuulostaa kyllä ihan superkivalta!

 • Reply meow keskiviikko, huhtikuu 2, 2014 at 10:36

  Heheeh, taas yksi kommentti vanhaan postaukseen :D Piti vaan tulla kommentoimaan, että tää postaus on aivan huippu! Käyn aina uudestaan pääpiirteittäin lukemassa tän jos oon menosssa farkkuostoksille. Eilen lähti kaupasta kahet farkut mukaan – ja tarpeeksi tiukan kokoiset ;) Kiitos!

  • Reply Meri maanantai, huhtikuu 14, 2014 at 19:13

   HYvä jos on hyötyä:)

 • Reply esteri tiistai, huhtikuu 8, 2014 at 15:25

  Hei, siis joustaako vaatekappale ollenkaan, jos siinä on 92% polyesteriä ja 8% elastaania? :)

  • Reply Meri maanantai, huhtikuu 14, 2014 at 18:07

   joustaa :) paljon! elastaani on yleensä se taikasana :)

 • Reply Heidi torstai, huhtikuu 10, 2014 at 14:45

  Hitsi mä niin muistan tän postauksen ja innoissani oon ostellut pienempiä ja pienempiä kokoja.
  Ennen tätä postausta ostin koon 31-32 kokoa ja nyt menee 26-27.
  Mulla on vaan yks ongelma: farkkujen venymisen jälkeen tapahtuu jompi kumpi vaihtoehdoista 1 tai 2.
  1) Farkut on muuten täydellisesti istuvat, mut löysä vatsa tursuaa seistessäkin farkuista yli.
  2) Farkut ovat täydellisen sopivat – kunhan ne pysyvät ylhäällä! Valuessaan alas, ilmestyy perse- ja polvipusseja. Jos ottaisin tästä yhtä kokoa pienemmän, tulee eteen ykkösen mukainen ongelma.

  HELP?

  Ps: Tuurilla kokeilen, joskos jaksaisit vastata näinkin vanhan ´(mut siis täysin ajankohtaisen) postauksen kommenteihin.

  • Reply Meri maanantai, huhtikuu 14, 2014 at 18:04

   No samoissa ongelmissa pyörin. Vissiin ”ongelmakohat” jollain muullakin samassa kohassa kun mulla :) Mulla on melkein kaikki paidat pidempiä/löysempiä jotka peittää sen pienen tursuumisen… ja sit parit sellaset pöksyt joihin mahtuu myös jenkkakahvat piilottaa, niin niiden kanssa pidän sit niitä tiukkoja paitoja :D (tai näin neljän päivän mahataudin jälkeen voin lähee mihin vaan napapaidassa ja matalavyötäröisissä houssuissa :D

 • Reply Maisakaisa keskiviikko, heinäkuu 2, 2014 at 13:31

  No mäkin kun muutki ;)

  Osaatko sano Lee-merkin farkuista ja venymästä?
  Sisältö on sitä samaa eli 98%puuvilla ja 2%elastaani.
  Ongelma on mulla tikkujalat yhdistettynä lörppöpömppä-mahaan.
  Eli jalat vaatii pienempää kokoa, mitä vyötärö kestää

  • Reply Meri torstai, heinäkuu 3, 2014 at 09:00

   kaks prossaa elastaania = venyy about koon verran :)

 • Reply Maria maanantai, elokuu 10, 2015 at 13:12

  Moi!
  Pakko kysyä vaikka vanha postaus jo :D mutta ostin siis farkut jotka on just passelit ei purista ja niissä oli 8%polyesteriä ja 1% elastaania. Kokoa pienemmät olivat hirveät jalassa ja koska ovat korkeavyötäröiset niin puristivat kamalasti :( Mietin nyt mitenköhän todennäköstä et noi isommat tulee lörpähtämään? :(

  • Reply Meri torstai, elokuu 13, 2015 at 14:09

   En usko, vaan 1% elastaania pitäis palautua hyvin viimeistään ainaki sit pesussa :)

 • Reply Jalkavammanen maanantai, tammikuu 25, 2016 at 17:28

  Help. Vieläköhän vastailet tänne. Ostin veromodasta farkkuleggarit, 3% elastaania, liki 40% polyesteria ja loput puuvillaa. Kamala tunkeminen ja repiminen jalkaan, mut menivät silti, joten ostin. Oon nyt kolme päivää pitänyt niitä jalassa ja lenkkeilly yms ne päällä ja ainut ongelma on enää polvitaipeet. Ne farkut puristaa niin hirveesti polvitaipeista, että päivän jälkeen polvitaipeet särkee. Oon kertaalleen koittanut venyttää niitä, mut onko sulla jotain vinkkiä, miten ne sais paikallisesti venytettyy, vai onko parempi vaan luovuttaa?

  • Reply Meri keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 02:35

   mitä jos yrittäisit vähän kostuttaa niitä? vaikka sumutuspullolla? Se saattais auttaa :)

 • Reply Aneel torstai, toukokuu 19, 2016 at 09:20

  Hei Meri! Asiantuntemustasi tarvitsisin. Kiitos etukäteen.

  Tuossa linkin kuvassa on farkut, jossa on samanlainen farkkujen etuosa, kuin minulla on tiukoissakin farkuissa. Tuollaisia kuvan löysiä farkkuja en pidä, mutta vaikka housut pepusta ja jaloista istuvat tiukasti, niin edestä jää tuon näköiseksi – löysäksi.

  https://www.junkyard.fi/jeans-kay-girlfriend-1

  Millaiset farkut kannattaisi hankkia, ettei tuota löysyyttä jäisi? Minullakin on hoikat jalat, kuten tuon kuvan mallillakin, mutta peppuni on vähän pyörempi. Kokoni on yleensä W27/L30.
  Kiitos paljon! :)

  • Reply Meri lauantai, toukokuu 21, 2016 at 04:52

   Ootko kokeillu Ginan Kristen mallia? Se saattais ehkä toimia. Muuten kannattaa vaan ottaa aikaa ja käydä sellasessa kaupassa jossa myyjillä on aikaa auttaa ja opastaa. Cubukselta esim saa yleensä loistavaa palvelua :) Mä oon ollu niin pitkään poissa suomesta, etten tiedä yhtään millasia malleja kaupat sielä tarjoaa, niin en ikävä kyllä osaa sen tarkemmin sanoa :(

 • Reply Aneel lauantai, toukokuu 21, 2016 at 16:40

  Kiitos Meri. Etsinpä jostain nuo Ginan farkut ja käyn vaikka Cupuksella tai muuallakin joku aamupäivä ajan kanssa. Jostain kirpparilta saattaisi vielä löytyä Leviksen bold curve -farkut. joita ei enää Suomen liikkeissä myydä. Ajattelin kokeilla pienempää kokoa minäkin. Tämä sun postaus on tosi hyvä. Olen oppinut farkuista monta hyödyllistä asiaa. Kiitos siitä ja kaikkea hyvää sinulle sinne, missä oletkin! :)

  • Reply Meri maanantai, toukokuu 23, 2016 at 04:30

   olin unohtanu bold curvet! Harmi ettei niitä saa enää suomesta :(

 • Reply Minna tiistai, joulukuu 27, 2016 at 18:16

  Tämähän oli todella hyvä postaus. En ole vähään aikaan käyttänyt farkkuja kuin nyt ihan hiljattain ostanut muutamat. JC:stä täytyy sanoa, että aika pettynyt olin kun väkisin tungettiin koon 30 farkkuja vaikka sanoin, että entiset olleet kokoa 28 ja venyneet käytössä verkkarin kokoisiksi eli eivät pysy ilman vyötä kunnolla enää päällä (vetämällä putoavat, istuessa valahtavat jne, ovat Zarasta). Silti kun pyysin pienempiä niin annettiin 30, jouduin itse etsiä koon 29 joka meni helposti ja vyötäröstä oli hieman väljä joten tarkoittanee että käytössä venyisi nopeasti liian suureksi? Aikoinaan, kun farkuissa ei vielä ollut elastaania sain juuri tuon ohjeen että oikea koko on se, jonka juuri ja juuri saa päälle. Farkut todella venyvät koon tai enemmänkin jos pitää samoja pitkään. Täytyneekö sulloutua edelleen kokoon 28. ;) Ainakin ennen elastaania venymisprosessi oli pari viikkoa minkä jälkeen farkut alkoivat tuntua mukavilta.

  Jos sinulla on suositella farkkuja 160/60 kokoiselle hieman omenavartaloiselle naiselle (laihis mielessä) niin mielelläni otan ehdotuksia. Joitakin leviksiä sovitin koossa 29. Toivoisin farkkuja, jotka pohkeesta alaspäin eivät nuolisi ihoa. Reidet saisivat olla ihan istuvat.

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post