Tallinna

Eilinen meni siis tosiaan Tallinnassa, lähettiin aamulla yheksän aikaan ja tultiin takas viimosella laivalla niin, että oltiin suomessa joskus 23. Oli aikamoinen ”tervetuloa todellisuuteen ja suomeen”-retki, kun jengi on aivan pelti kiinni aamusta iltaan. Ihan hirveetä katottavaa miten kännissä ihmiset on ja huutaa sitä suomea kovaan ääneen. Puhuin kiltisti kaikille englantia ja kun kaks myyjää kysy et mistä oon, teki kovasti mieli valehdella.

Yllättäen mun ainut pakko päästä kohde oli rotermannin kauppakeskus, oisin sen jälkeen voinu lähteä tyytyväisin mieli takas kotiin :D Toiset suuntaa superalkoon ja lähtee takas laivaan, mä tänne.

Päivä oli ihan täydellisen aurinkoinen ja lämmin, nii oli kiva vaan istuskella terassilla ja syödä jätskiä ja kävellä ympäri kaupunkia. En jaksanu kauheesti keskittyä shoppailuun ton ekan pysähdyksen jälkeen ja varsinkin illan olin kevyen jetlagin  takia vähän muissa maailmoissa, mutta kivaa oli silti. (jos ei oteta mukaan sitä suomihäpeää jota jouduin tuntemaan)

Käytiin syömässä vapianossa, joka on mulle tuttu jo ausseista (toi taitaa kyllä olla noin 3 kertaa kalliimpi sielä..) Mutta jos ette oo käyny, niin suosittelen ihan överihyvää ruokaa. Saat siis ite valita minkä pastan haluut ja sitten se tehään sulle siinä odottaessa. Mä valkkasin Funghin, se on ihan huippu.

Noi pizzat oli kans hyviä kun vaadin pikkuveikalta ja äitiltä maistiaisen. Hinta-laatu suhde ehdottoman paikallaan! Toi paikka on tulossa vissiin kesäkuussa myös Helsinkiin Mikonkadulle, eli suosittelen ihan ehdottomasti visiittiä sinne.

Sain Canonilta lainaan taas ton G12-kameran joka on niin pelkkää rakkautta ettei mitään järkeä. Oon niin kade Iinekselle jolla se on ihan ikiomana, ja mun pitää ehkä alkaa oikeesti harkitsee sitä että oisko se mulle sopiva kakkoskamera järkkärin rinnalle isosta koostaan huolimatta…

PS: Sellasen pienen blondmoment-”mitenniingotlantieimukaoovirossa” jälkeen, on hyvä kertoa että Visit Swedenin Gotlanti-sivuilla voi muutens voittaa Ipad2:sen (okei en tykkää maceista, mutta tykkään e-kirjoista ja toi ois niiin kätsä siihen[mikään halvempihan ei käy]) kun kertoo lomaelämyksen jonka haluaa kokea. Ja tää kiinnostaa muakin, joten kertokaa myös mulle mikä ois paras lomakokemus! (mä en arvo ipadia :( tuntuu tyhmältä arpoa enää mitään, kun kaikilla muilla on niin superfancyja yhteistyökumppaneita ja sit omat ois sellasia ”tässä on nyt huulirasva ja kuulakärkikynä jossa mieheltä katoo housut kun sitä kääntelee-palkinto”)

PPPSSSPPS: Se huuto.net!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

35 Comments

 • Reply Sara sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 13:50

  Voi että tuli ikävä Tallinnaan.. Olin siellä vaihdossa tänä keväänä kuukauden ja kotiinpaluusta on nyt kuusi viikkoa. Noi kuvat ei lievitä mun hirveää ikävää yhtään!

  • Reply Meri sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 14:05

   se on kyl nätti kaupunki.. <3

 • Reply IH sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 13:50

  Käys suomessa ollessas tsekkaa tää paikka http://www.bravuria.fi/

 • Reply Maria sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 13:52

  Vapianosta saa kyl oikeesti ihan parasta ruokaa !
  Ihanaa et se tulee suomeenki ;>

  • Reply Meri sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 14:05

   joo ihan huippua :)

 • Reply myy sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 14:44

  Siis oon ihan hirveen kauan miettiny, että jos lähtee Tallinnaan niin mitä kieltä siellä pitää puhua? :D ymmärtääkö ne siellä suomea esim. just ravintoloissa vai pitääkö puhua englantia?

  • Reply Meri sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 14:48

   eiköhän ne tallinnan ravintoloissa jo ymmärrä aika hyvin.. Voi kokeilla sanomalla ”moi” jos saat palvelua sen jälkeen suomeks ni anna mennä, jos englanniks, niin voi vaihtaa kieltä sitten siihen… Musta tuntu että moni puhu mulle suoraan englantia kun ne otin ulkomaisen kortin esille…

 • Reply Rii sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 15:20

  No aika raa’an repäisyn teit kun lähdit tallinnaan heti kotiinpaluun jälkeen :D :D Ehkä se tallinnan-laiva on se karuin paikka suomalaisuudelle… No joo, onneksi ihan kaikki siellä ei kuitenkaan riehu ja rehaa niin järkyttävästi :D Ja tosta englannin/suomen puhumisesta, luulen et se on siellä aika sukupolvikysymys… Mun virolainen kaveri Hollannissa ei puhu yhtään suomea eikä ees yritä puhua mun kanssa tai ymmärtää sitä. Englanniksi hoituu kommunikointi :)

  • Reply Meri sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 15:55

   no jotenkin sitä pitää kotiinpaluuta juhlistaa :D joo voi olla että ne on sit nuoremmat jotka ei puhu sitä suomea, vanhemmat on joutunu kattelee suomen urpoilua niin kauan että ne on jo tottunu ;)

 • Reply ärrr sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 15:54

  Moi! Oot ihan tosi nätti ja sul on maailman paras huumorintaju :p ootko käyny tatuioimassa ”too fast for love” – tekstin kroppaas, vai oonko nähny unta? Ois kiva nähä joku kuva sun tatskasta, ku itelläni on ainakin kauhee tatskakuume :P

 • Reply sarrrri sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 16:56

  Tuutko Meri tiistaina sinne Rantapallon blogitapahtumaan?

  • Reply Meri sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 16:58

   en mä kerkii ku oon sopinu muuta siihen :( ootko sä menossa?

   • Reply sarrrri sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 17:09

    Mitä voi eiii!! Olin jo suunnitellut että oisin lahjoittanut sulle fanilahjana paketillisen silikoniolkaimia…. No ei ihan mut oikeesti harmi! Tuleeko Anna?

    Mä oon siis menossa joo :)

    Ps. Peru se muu!

    • Reply Meri sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 17:11

     VOI EI! :D Tallinnassa myytiin itseasiassa pinkkejä ja liloja ja turkooseja silikoniolkaimia. tulit mieleen ♥ Anna on kai ruotsissa tiistaina…

     • sarrrri sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 17:13

      :DDDDD TURKOOSEJA! Virallisesti nyt on tullut aika lähteä Tallinnaan silikoniolkainten pyhiinvaellusmatkalle.

     • Meri sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 17:14

      pitäisköhän järjestää joku seuramatka?

 • Reply sarrrri sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 17:16

  Joo :D ”Lähde mukaan matkalle Tallinnaan ja tutustu värikkääseen paikalliseen silikoniolkainkulttuuriin! Matkan hintaan sisältyy Merin opastettu kierros paraatipaikoille sekä vanukas.” ♥

  • Reply Meri sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 17:43

   joo! unohda se pakettimatka puolaan juttu, ja ala työstämään tota!

 • Reply Laura H sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 17:16

  Mikä järkkäri sulla on? Muistan ku joskus jossain postauksessa mietit että sun pitäis hankkia sellanen mut mulla on menny vähän ohi että minkä oot ostanu :)

  • Reply Meri sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 17:43

   varastin annalta sen nikonin d3000 kun se hankki uuden :)

 • Reply Tepaz sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 17:25

  Heei onkos tulossa postausta ostoksista ? (: Jotenkin oon aina niin koukussa kaikkiin ostospostauksiin :D

  • Reply Meri sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 17:44

   joo on heti ku saan kuvattua ne, eli ehkä huomenna? :)

 • Reply Sunkissed sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 19:06

  Mulla on paljon lomakokemuksia, joista oon aina unelmoinut. Yks oli delfiinien kanssa uinti, jonka sit hiihtolomalla sain kokea :) Lisäks halusin käydä pyramideilla, Dubaissa ja Karibian risteilyllä, joista kaks ekaa on toteutunut ja kolmas toteutuu syyslomalla. Saavuttamattomia unelmia on sitäkin enemmän, oon nimittäin päättäny että tuun käymään kaikissa nykyisissä maailman seitsemässä ihmeessä (eli aika paljon reissaamista tiedossa:D). Olis kiva kuulla myös sun omista, jos haluaisit tehdä esim. postauksen niistä tai ootko jo tehnyt? :)

  • Reply Meri maanantai, toukokuu 23, 2011 at 06:18

   noi delfiinit ois kyl bueno… joo oon mä joskus tehny jonkun unelmakohteet, mut vois tehä tollai yksityiskohtasemmankin :)

 • Reply paala sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 21:19

  Hei toi känni-homma on jännä!!! Oon kolme kertaa asunu ulkomailla ja luoja varjele, miten aina muualla ollessa pääsee unohtuun toi suomalainen känniääliömeuhkaaminen ihan suht lyhyessäkin ajassa.
  Kyllähän sitä nyt muuallakin osataan juoda enkä itsekään aina sieltä selväpäisimmästä päästä oo, mutta eipä ole tullut törmättyä missään muualla (paitsi ehkä Irlannissä vähän) esimerkiksi sellaiseen ilmiöön (sillai niinku viiden metrin välein kaupungilla kävellessä), että kymmeneltä lauantai-ilta ollaan siinä kunnossa, että jalat just ja just kantaa ja jokainen ohikulkija on vähintään paras kaveri. Parastahan tietenkin on se, että tää sama jengi on suunnilleen samassa tilassa vielä sunnuntaina aamulla kello kuus.

  Mutta joo, jotenki siihen aina kuitenki tottuu. Kolme kuukautta sitten olin vielä ihan hiilenä noiden möykkääjien kanssa, mutta nyt menee jo suuremmissakin annoksissa.
  Vois kyllä seuraavan kerran pidemmän ulkomailla oleskelun jälkeen kokeilla tota Tallinnan risteilyä. Vois olla aika jännä!

  • Reply Meri maanantai, toukokuu 23, 2011 at 06:19

   joo sitä näkee asiat ihan eri perspektiivistä ku ei oo ollu suomen yöelämässä viiteen kuukauteen ennen risteilyä :D

 • Reply Tiramisu sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 21:23

  Mitäääää? onko toi ravintola tulossa Suomeen!? Haha, mahtavaa! Tähän asti oon vaan Tallinnassa siellä vieraillut ja hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohillaan! jeejee :)

  • Reply Meri maanantai, toukokuu 23, 2011 at 06:19

   jep nyt mun mielestä kesäkuussa… :) saa nähä mimmoset hinnat ne iskee suomeen, tuskin päästään yhtä halvalla ku mitä tallinnassa :)

 • Reply Feline sunnuntai, toukokuu 22, 2011 at 21:25

  ”sopiva kakkoskamera rinnalle isosta koostaan huolimatta…”

  Anteeks mistä isosta koosta :D Itellä toi G11 (samaa kokoa ku G12) ja sen voi tunkea melkein taskuun! Ei nyt ehkä pikkuruisimpaan baari-clutchiin, mutta kyllä olen sitä suht pienessä veskassa roudannut (:

  Ja on muuten ollu jokaikisen euron arvoinen kapine, keikkakuvista true-kuvaajat kysyy että millä putkella on kuvattu niin saa aina hihitellen vastata että ihan tolla pokkarilla…. 8)

  • Reply Meri maanantai, toukokuu 23, 2011 at 06:20

   oon tottunu noihin ixuksiin jotka on 1/3 ton koosta ;) mut joo, on ihan älyttömän hyvä kamera, pakko toi varmaan on ihan omaks ostaa

 • Reply saara maanantai, toukokuu 23, 2011 at 00:40

  vähän ohi aiheen, mutta oot ihana ja sun blogi on parasta piristystä päiviin, kiitos siis siitä! :)

  monesko päivä muuten lähdet taas ausseihin? nauti suomessa olostasi oikein kunnolla!

  • Reply Meri maanantai, toukokuu 23, 2011 at 06:21

   vissiin 6? :) mutta kiitos kiitos, nautin varmasti :)

 • Reply kukkaruukku keskiviikko, toukokuu 25, 2011 at 21:02

  ” (tuntuu tyhmältä arpoa enää mitään, kun kaikilla muilla on niin superfancyja yhteistyökumppaneita ja sit omat ois sellasia “tässä on nyt huulirasva ja kuulakärkikynä jossa mieheltä katoo housut kun sitä kääntelee-palkinto”) ”

  Ihana Meri, en tienny itkee vai nauraa.. :DD Mua ei ainaka haittaa yhtään vaikkei sulla oliska fancyja yhteistyökumppaneita, oot paras. :))

  • Reply Meri perjantai, toukokuu 27, 2011 at 10:04

   jee, kai lupaat osallistua mun arvontoihin sit viel?

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post