naisia hermoromahduksen partaalla

Note to self: Pidä huolta, että ensi kerralla kun päätät ostaa ikeasta huonekaluja, niitä on myös kokoamassa joku.

Mä rakastan Ikeaa, niinkun varmaan jokainen normaali naishenkilö. Oon kuitenkin normaalisti ollu sen verran taitava mun ”neito pulassa”-leikissä, että oon saanu jonkun pojan kokoomaan kalusteet mulle. Mulla oli suunnitelma, että olisin jättäny tän homman C:lle, mutta koska Herra oli mielummin töissä, kun kokos mun huonekaluja, niin jouduin ihan itse suoriutumaan tästä hermojaraastavasta hommasta. Ees sulkapallopoika ei tajunnu vihjettä kun se kyseli kuulumisia eilen (se on selkeesti lukenu jotain pelimiehen käsikirjaa kun anto odottaa 3 päivää treffien jälkeen ennenku anto kuulua itestään, hauskaa tässä on toki se että mä melkein salaa toivoin ettei siitä enää kuuluis..)  ja sanoin että menetän järkeni Ikeakamojen kanssa. Mikä näitä miehiä vaivaa?

Noita ruuveja ja muttereita on 102 erilaita ja kaikki näyttää samalta. On kuitenkin äärettömän tärkeää että kohdassa 3 käytät juuri oikeaa ruuvia koska muuten olet kusessa kohdassa 28. Voisin myös keskustella hetken noiden ohjeiden piirtäjien kanssa. Sulla on kolmen kuvan mittanen ohjeistus siitä miten käännät jakoavainta oikeaan kohtaan, mutta laatikon kokoamiseen ohjeet laitetaan yhteen kuvaan.


Tässä vaiheessa mua itketti jo melkosesti. Laatikostossa ei oo pakko olla takaseinää jos ei tykkää vasaroida?


Monen kirosanan ja raivokohtauksen ja ruuvimeisselin seinään heittämisen jälkeen se on kun onkin valmis. Mulla jäi muutama ruuvi yli ja toivon kovasti ettei ne puutu mistään kovin tärkeestä kohdasta, niin että toi pysyis kasassa nyt ees sen vuoden verran.

Muuten koti alkaa näyttää jo kodilta, muutama pikkujuttu puuttuu vielä, mutta kaikki oleellinen on hankittu, vaatteet on kaapeissa ja muutenkin tavarat löytää paikkansa. Laitoin eilen tilaukseen läjän valokuvia että saan askarreltua vähän eloa näihin seiniin. Eli jee koti jee! Vihaan muuttamista (oon tainnu joskus mainita asiasta..) enkä aio poistua tästä asunnosta enää koskaan.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

43 Comments

 • Reply SK maanantai, helmikuu 7, 2011 at 10:10

  Mulla on toi sama laatikosto, eikä kokoamisessa yksin ollut mitään ongelmaa, siinähän on ihan selvät ohjeet!

  • Reply randomkisu maanantai, helmikuu 7, 2011 at 10:23

   olin just tulos sanoo samaa :D tosin kokemusta niist astetta isommista :)

   • Reply Srapers maanantai, helmikuu 7, 2011 at 12:25

    Kaikki kuitenkaan ei tajua aina ohjeita, vaikka olisivat ne kuinka selkeitä tahansa :) seon ihan ymmärrettävää. varsinkin jos ei ole koonnut ennen mitään !

    • Reply Meri maanantai, helmikuu 7, 2011 at 12:52

     joo harjotus tekee varmaan tässäkin asiassa mestarin :)

 • Reply Liia maanantai, helmikuu 7, 2011 at 10:38

  Juu samoilla linjoilla…:D Kokemusta on Ikean jos jonkinnäköisten huonekalujen kokoamisesta ja kaikissa on aina ollut tosi selkeät ohjeet ja helppo koota. Eli ehkä teit vähän isomman jutun tosta kun se olikaan…:)

  • Reply Meri maanantai, helmikuu 7, 2011 at 10:48

   tai EHKÄ mulla vaan meni hermo sen kanssa?

 • Reply zibby maanantai, helmikuu 7, 2011 at 11:02

  aiotteko asua koko vuoden tuolla samassa paikassa? varmaan reissaatte siellä ympäriinsä mutta pidätte kuitenkin ton kämpän koko ajan?

  • Reply Meri maanantai, helmikuu 7, 2011 at 12:50

   jep

 • Reply jenni maanantai, helmikuu 7, 2011 at 11:49

  Onneks noissa on aina vararuuveja, jos vaikka hukkaa kasaamisen aikana niitä jonnekin. Joten siinä suhteessa ei varmaankaan hätää :) Avomiehen kanssa toivotettiin kaikki ne kaapistot yms alimpaan helvettiin, joihin pitää naulata joku taustalevy kiinni. Hermoromahduksen ja kiroiluaallon aiheuttaja ei ollut IKEAn tavaraa mutta toimi samalla periaatteella. Siinä vaiheessa teki mieli itkeä, kun kirjahyllyn taakse piti naulata yhteen vajaan sentin mittaiseen rimaan kaksi taustalevyä. Voin kertoa, että ne levyt oli vinossa ja naulatkin tuli siitä taustalevystä läpi, eikä osun ku alkumatkasta (jos siitäkään) siihen rimaan. Meidän IKEAn kirjahyllyssä oli paljon paremmat ohjeet ja muutenkin fiksumpi kasaussysteemi kuin tossa Sotkan versiossa. Nykyisessä IKEAlaisessa on sotkalaiseen verrattuna melkein kolminkertainen se rima mihin naulat lyödään ja tuplaleveään hyllyynkin meni vain kaksi taustalevyä Sotkan pienemmän version viiden sijaan. Vasaratumpelo kiittää.

 • Reply Kohtalotoveri maanantai, helmikuu 7, 2011 at 11:51

  Älä huoli, mun mielestä niitä ruuveja ja muita hössöttimiä tulee aina pari ylimäärästä mukana kaiken varalta! :)
  Isän kanssa tapeltiin pari kesää sit muuttaessa ku koottiin jotain hyllyä ja ku hyllyssä oli jo tavaratki paikoillaan, nii isä huomaa että takalevy unohtu laittaa! No eipä siinä muuta ku tavarat pois ja uudestaan taas :D käytettiin neljä tuntia yhden lipaston kanssa ku koottiin se 3 kertaa uusiks :D VAIKKA OLI MIES KOKOAMASSA :D eikä mun isä mikää poropeukalo oo, ku rakennusmies ihan ammatikseen :D kaikista mukavina on koota jotain toisessa huoneessa ja huomata kokoamisen jälkeen, että oho ei tätä saa mitenkään vietyä tuonne toiseen huoneeseen :D

  • Reply Meri maanantai, helmikuu 7, 2011 at 12:55

   joo, siis me koottiin (isi kokos) joskus mun vaatekaapin olkkarissa ja siinä vaiheessa kun se piti saada makkariin ni todettiin että se ei mahu ovesta sisään :D eikun purkamaan…

 • Reply rrain maanantai, helmikuu 7, 2011 at 11:58

  ite kalustin kaksioni lähes täysin kierrätyskeskuksesta ostettuilla eli halvoilla, hienoilla ja jo valmiiksi kasassa olevilla kalusteilla. mielummin hion ja lakkaan vanhan ruokapöydän, ku alan ostaa /kasata kokonaan uutta. tää siis vaan ihan ehdotuksena ja vinkkinä kaikille.. myönnän että vaatii ehkä enemmän etsimistä löytää käytetyistä ne helmet, mutta mun mielestä on ehdottomasti sen arvosta. näistä huonekaluista en haluis ikinä luopua :)

  • Reply Meri maanantai, helmikuu 7, 2011 at 12:53

   joo siis tollaset kamat on ihan aarteita jos vaan löytää :) mä en oo löytäny paikallista kierrätyskeskusta vielä, sieltä vois kyllä tehä löytöjä. Haluisin työpöydän joka ois jotain muuta kun ikeaa :(

 • Reply Emma maanantai, helmikuu 7, 2011 at 12:12

  Siis kaappien yms kasaaminen on kyllä niin miesten hommaa, ettei ikinä. Joskus tekis mieli laittaa koko kaappi kasaan vaan jeesusteipillä, ellei se näyttäs sit niin rumalta…

  • Reply Meri maanantai, helmikuu 7, 2011 at 12:52

   miksen keksiny tota jesaria jo eilen?!

 • Reply cloé maanantai, helmikuu 7, 2011 at 12:28

  Moikka! :) Voinko käyttää banneriasi blogissani? Se tulisi postaukseen lempibloggaajani ja toimisi linkkinä sinun blogiisi. :)

  • Reply Meri maanantai, helmikuu 7, 2011 at 12:49

   tottakai :)

 • Reply Fenii maanantai, helmikuu 7, 2011 at 12:29

  I feel you… Itse taistelin yksin ikean tv-tason kanssa ja voi sitä kirvaamisen määrää ETENKIN kun se helevetin ”tällä väännät ruuvit”-homma hajosi. On mulla tuossa yksi lauta väärinpäin, mutta se on sitä persoonallista touchia (näin selitin homman miesvieraalleni, joka jälkeenpäin asiasta mainitsi).

  Ehkä tuo huonekalujen kokoaminen tarvitsee tietyn fiiliksen. Sillon kun saa rauhassa koota ja on hyvä mieli ja tekee mieli istua kämpillä muttereiden kanssa niin ohan se mukavaa hommaa. Mutta sillon ku tekis mieli olla muualla tai saada hommat kasaan mahd.pian niin voi jeesus sitä vitutusta.

  • Reply Meri maanantai, helmikuu 7, 2011 at 12:51

   nimenomaan toi persoonallisuus on tärkeetä, mullakin on maali lohjennu tosta, kun heitin sitä ruuvarilla :)

 • Reply vimpsu maanantai, helmikuu 7, 2011 at 12:38

  tai ehkä oot meri ihan täysin oikeeessa koska jokaikisessä ikean perkeleen huonekalussa jonka oon sieltä ostanu on ollu tajuton vaiva koota ja oon repiny ruuveja ja seiniä irti niistä hermoromahdukseen asti… ja kyllä ainaki meillä päin toi on ihan yleisessä tiedossa että tarvii einsteinen lukemaan niitä ohjeita! :DDD

 • Reply Inka maanantai, helmikuu 7, 2011 at 12:46

  Me laitettiin perjantaina kaks Ikean valkoista Lack-hyllyä seinään. Kelattiin frendin kanssa laittaa ne kahdestaan, kun poikaystävillä kesti tulla paikalle. Katsottiin kuitenkin parhaaksi venata heitä, varsinkin kun tää mun miekkonen on paria kuukautta vaille valmis rakennusinsinööri. Hyllyt aseteltiin eri tasoihin ja ensimmäinen hylly menikin hyvin seinään, ja vatupassin ansiosta suoraankin. Toisen hyllyn kohdalla me käytiin frendin kanssa käyttämässä koira ulkona, ja kun tultiin takasin, oli toinen hylly vinossa kun Titanic upotessaan, reiät niin isoja ja vinossa, että niiden poraaminen suoraan olis aiheuttanut neljä isoa reikää seinään. Pojat ei ollut sitten kelannut käyttää sitä vatupassia laisinkaan, vaan kattonu silmämääräsesti sen suoruuden. Nyt on sitten seinä täynnä reikiä ja hylly kiinni ainoostaan oikeesta laidasta.

  Mä oon ihan käsi noissa kokoomisissa ja hermot menee jo siinä pakkauksen avaamisvaiheessa, joten I definitely feel ya! Mut parasta tossa kokoomisessa on se, kun se on ohi ja voi hyvin mielin korkata yhen kylmän bissen!

  • Reply Meri maanantai, helmikuu 7, 2011 at 12:51

   MIEHET !

 • Reply hohoohoh maanantai, helmikuu 7, 2011 at 13:50

  asutteko sä ja anna siis erillää ny vai?

  • Reply Kimsu maanantai, helmikuu 7, 2011 at 14:31

   SAANHAN VASTATA MERI SUN PUOLESTA SAANHAN?!

   OPETTELE *blogin kiroittaja siistinyt kommenttia hieman* LUKEMAAN!!

   En tajua miten bloggaajat kestää näitä ääliöitä jotka ei tajua mitään tai ei osaa lukea ja joka helvetin kommenttilaatikossa on samat kysymykset. Et hei siis niinQ, onks C sun poikaystävä ja siis se on nyt sit sama tyyppi ku sulkapallotyyppi ja sit muutit viel Annan kans erilleen ja siis onks siel nyt se myrsky ja tulva ja missä päin australiaa oikein ootte?

   • Reply Meri maanantai, helmikuu 7, 2011 at 14:34

    repesin :D

    • Reply elliii maanantai, helmikuu 7, 2011 at 17:25

     Joo meikä on kelannu ihan samaa :D mut ehkä nämä kyselijät on jotain pähkinäpäitä ku ei tajuu kattoo aijempia postauksia / kommenttien vastauksia

 • Reply Jenssku maanantai, helmikuu 7, 2011 at 14:44

  Pöh, mä olen varmaan sitten epänormaali nainen, koska inhoan Ikeaa rakastamisen sijaan, enkä ole siellä koskaan käynytkään (ja tuskin tulen käymäänkään)! :-D

 • Reply Kim maanantai, helmikuu 7, 2011 at 15:08

  Ikean tuotteiden kasaaminen on musta ihanaa! Siis oikeasti voisin koota niitä vaikka työkseni, saan siitä niin nautintoa :D Monet kaverit jo tietääkin soittaa mut hätiin kun itsellä alkaa hermot mennä Ikean mööpeleiden kanssa. Aina tästä mieltymyksestä ei kyllä oo hyötyä sillä jokaisen suhteen koetinkiveksi on joutunut yhdessä kalusteiden kasaaminen. Tahdon tehdä hommat juuri omaan tahtiini ja tyyliini että siinä on moni heikompi mies ehtinyt saada lapikasta jo ennen ensimmäisen ruuvin kiinnitystä. Nykyisen mieheni tiesinkin olevan juuri se oikea sillä meillä ikean kirjahyllyn kasaaminen yhdessä sujui loistavasti eikä mulla mennyt kertaakaan hermot tolloon äijään :)

  • Reply lillli tiistai, helmikuu 8, 2011 at 10:52

   vihaan ikeaa paikkana mutta AHHHHHHHHH SE KOKOAMINEN ! ! ! <3 <3 <3 oon vahvasti sitä mieltä et se on maailman rentouttavinta puuhaa. tää ei oo sarkasmia. voisin elää rakentaen ikeakalusteita.kaverit ei soita mulle voinko tulla kokoomaan, vaan soitan et SAANKO tulla kokoamaan.

   • Reply Meri tiistai, helmikuu 8, 2011 at 12:26

    sääli ettet soittanu mulle tollon :(

 • Reply julia maanantai, helmikuu 7, 2011 at 16:43

  ei oo kyllä mitää nii ärsyttävää ku ikea kamat :-s

  julia-angelika.blogspot.com

 • Reply Nannah maanantai, helmikuu 7, 2011 at 18:43

  Meri-rakas, ei Ikean tavaroiden kasaamiset ole vaikeaa. Kuvat ovat simppelit, hyvin näkee mitä tarkoitetaan (tai sitten kiltisti katsoo alusta mitä mutteria oikein tarkoitetaan). Ostapas täältä Suomesta Sotkasta, Isku/Askosta sun muusta huonekaluliikkeestä, joiden ohjeissa ei ole mitään järkeä, painojälki kehno, eikä tarkkeja numeroita ole miljoonista nauloista, vaan on tuurilla kasattava ja toivoa ettei montaa osaa jää jäljelle. Se on loistava tunne, kun huomaat että perkeles, olen saanut kasattua yksin kokonaisen lipaston, ilman miehen miestä!

  Ja kyllä, rakastaisin olla töissä Ikeassa ja kasaamassa tavaroita. IHAN OIKEESTI :D!!

 • Reply jebajee maanantai, helmikuu 7, 2011 at 19:11

  Hei moi semmosta vaan aattelin kysästä, että onko tuo sininen semmonen kokolattiamatto? Ite jotenki kuvittelen etten osais tommosessa asua (ilmaisu just joo:D), jos jotain siihen tippuu ni se on siinä. Aattelin vaan ku on useemmassa kuvassa..
  Ja eikö teillä ollu sellanen kämppä mikä on kalustettu valmiiks? Eli periaatteessahan teillä on sillon aikamoisen halpa vuokra..?

  • Reply Meri tiistai, helmikuu 8, 2011 at 12:30

   on joo kokolattiamatto. Ne on ikävä kyllä tosi yleisiä täällä ja tää kämppä oli yks harvoista jossa sitä ei ollu koko asunnossa. Mä kaadoin viime viikolla vaaleen beigelle matolle puol pulloa punasta kynsilakkaa ja se irtos siitä, niin eiköhän tosta sinisestä saa myös kaiken pois.

 • Reply nna maanantai, helmikuu 7, 2011 at 19:41

  Ou pladi hell, kauhulla odotan nyt kun pitää muuttamisen seurauksena ostaa melkeen kaikki tarvittavat kalusteet. Ikeasta, of koors. Ja poikkishan on strategisesti poissa tän koko prosessin ajan.
  Mä toivon, että saan ne kokoon Ihan Ite ja ei tarvi naapurin kaverille taas soittaa.. Viimeks kokosin vaatekaapin ylösalaisin 8(

  • Reply Meri tiistai, helmikuu 8, 2011 at 12:28

   haha ♥

 • Reply Ronja maanantai, helmikuu 7, 2011 at 20:55

  sori kun kysyn täällä, mut en tiiä missä muuallakaan, nii miten Mungolifen annan blogin kommentteihin pääsee kun oon yrittäny vaikka ja mitä? =)

  • Reply Meri tiistai, helmikuu 8, 2011 at 12:28

   ihan samalla lailla ku tännekkin?

 • Reply Hanna maanantai, helmikuu 7, 2011 at 21:32

  Tiiäkkö mulla on toi tasan saman laatikosto, sekä sen paholais-isosisko: lipasto. Toi pikkunen on vielä ihana, koska kerran kasattua se on pysyny kasassa. Mutta se paholaismaxikoko, siitä on laatikoiden etuseinät vuoronperään irtoillu, vaikka tasan on oikein rakennettu. Kyseessä kuitenkin alle puoli vuotta vanhat tuotteet että ei voi edes kulumiseen vedota.
  Oon tässä pohtinu että millä jesarilla sen sais pysymään kasassa. ideoita otetaan vastaan

  • Reply Meri tiistai, helmikuu 8, 2011 at 12:27

   jeesusteippi ja superliima.

 • Reply juulia maanantai, helmikuu 7, 2011 at 21:41

  Mulla on joka ikinen kerta jäänyt niitä hiton ruuveja yli ja toistaseks ainakin on kaikki pysyny ihan yhtenä kappaleena, joten älä turhaan stressaa ! : ) Musta sitä paitsi tuntuu, että ainakin mitä ite oon vierestä kattonu miesten ponnisteluja, niin se mun viiden tunnin kiroaminen ja huonekalun osien paiskominen on vielä pientä ! : ) Tai sit mulla on ollu väärät miehet kokoamassa…

  • Reply Meri tiistai, helmikuu 8, 2011 at 12:27

   joo miehet ehdottomasti vaihtoon ! :D

 • Reply Sofi keskiviikko, helmikuu 9, 2011 at 22:11

  Multakin löytyy tuo samainen laatikosto yöpöytänä ja muistan, että sen kokoominen ei ollu helppoa ja sentään mun isä kokos sitä :D Muutenkin kaikki noi Ikean laatikostot on jotenkin todella omituisia koota… Mutta saat kyllä kaikki sympatiat multa, kun jouduit tekemään ton itse :)

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post