juustokakkuvaimo

Koska mulla oli tänään viimonen (!!!) työpäivä, ajattelin sen kunniaks ilahduttaa duunityttöjä juustokakulla. (Eli aiheutin niille ruokamyrkytyksen niin, ettei niillä ainakaan jää mua ikävä) Mä en hallitse ruoanlaittoa kovinkaan hyvin, joten oon aina fiiliksissä kun keksin jonkun uuden jutun jonka osaan tehdä.

VADELMAJUUSTOKAKKU

Pohja:
1paketti (175g) minttu dominokeksejä
50g voita

Voi sulatetaan ja keksit murskataan (tehosekotin on paras väline tähän puuhaan) sen jälkeen sekoitetaan keskenään ja painellaan irtopohjavuokaan leivinpaperille.

Täyte:
4 liivatelehteä (tai viisi..)
2 rkl punaista mehua
2-3 dl paseerattua vadelmaa
1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
0,75  dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa

Laitetaan liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutiksi.

Vadelmat sulatetaan ja painellaan siivilän läpi niin, ettei siemeniä tule kakkuun. Itse oon yleensä käyttäny 2 pakastevadelmapussillista.. Tää on ärsyttävää puuhaa, joten kannattaa pakottaa esim. pikkusisko ko hommaan.

Liotetut liivatelehdet liuotetaan kiehuvan kuumaan mehuun.

Sekoita tuorejuusto ja vadelmat keskenään, sitten vaahdotettu kerma johon lisätty sokerit.

Tasasimman tuloksen saa kun käyttää sähkövatkainta….

Sitten voi varmistella pariin kertaan että seos maistuu hyvälle…

Ja sitten seos kaadetaan vuokaan ja vuoka yöks foliolla peitettynä jääkaappiin.

Aamulla jännitetään että hyytykö kakku vaiko eikö. Jos ei hyydy, niin tää on hyvää ihan lusikoitunakin :D Mutta mulla onneks pysy kiltisti kasassa ja tää maistukin hyvälle, eli hyvä niin.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

18 Comments

  • Reply suvi perjantai, tammikuu 7, 2011 at 17:41

    Ulkomaiset pakastevadelmat pitäis aina paistaa uunissa (useimmissa lukee siellä pussin takana paistoaika ja paistolämpötila) koska ne voi aiheuttaa just ton ruokamyrkytyksen.

    Muuten resepti kuulostaa ihanalta. Kesällä vois kokeilla vaikka ihan suomalaisia vadelmia.

    • Reply Meri perjantai, tammikuu 7, 2011 at 17:44

      Mulla on aina ollu mutsin vattupuskista poimittuja, ni en tiedä noista :)

    • Reply kökkö maanantai, tammikuu 10, 2011 at 00:11

      heh. ne keitetään . mut ei vadelmia kyl yleensä ”paisteta”

      • Reply Meri maanantai, tammikuu 10, 2011 at 06:19

        mäkin ihmettelin tota paistamista :D

  • Reply Iituuu perjantai, tammikuu 7, 2011 at 17:54

    Teetkö Spotify-soittolistan sinne bileisiin?
    Aattelin voitko linkittää sitä tänne blogin puolelle?.. Itsellä juhlat tulossa, ja haluaisin
    juuri biisivinkkejä :)

    • Reply Meri perjantai, tammikuu 7, 2011 at 18:09

      joo voin yrittää :D en tiiä osaanko.

  • Reply Heidi perjantai, tammikuu 7, 2011 at 18:26

    NAM! Mä oon aika toivoton leipuri mutta tää vaikuttaa niin herkulliselta, että pakko kokeilla! Josko jo huomenna…

    Lahjakortti tuli muuten perille, kiitos :)

  • Reply sohvi perjantai, tammikuu 7, 2011 at 18:27

    aaa jumpin <3

  • Reply llaura perjantai, tammikuu 7, 2011 at 19:54

    mulla on jo 54 euroa säästössä mun tulevaan australian matkaan teidän luo. voitko tehdä sillonkin mulle juustokakkua?

    • Reply Meri lauantai, tammikuu 8, 2011 at 09:45

      vaikka kolme ♥

  • Reply Heini lauantai, tammikuu 8, 2011 at 00:59

    Näyttää tosi hyvältä! Vois tässä joskus kokeilla :)

  • Reply pinsku lauantai, tammikuu 8, 2011 at 01:41

    Näin sut tänää työpaikallas!! :) Katoin vaan silleen ku tuut jostai takahuoneesta (tai jostain, en tiiä mikä se paikka on) ja jäädyn totaalisesti vaa tuijottaan sua (sori). Se vaa on aika outo tilanne nähä toinen ”livenä”, ku se toine ei tiiä ees sun olemassaolosta ja sä tiiät siitä aika paljonki, ku luet sen elämästä melkeen päivittäin. Sä siinä jotain kysyit kassalla olevalta myyjältä (olin jonossa) kävit taas siel ”takahuoneessa”, ja hetken päästä tuut takasi :D

    Se oli kyl vähä hassua nähä sut, ku tää blogi kuuluu ehdottomasti mun top kolme blogeihin ja tosissaa luen tätä melkeempä päivittäin, ja sitte näinki sut iha yllättäen livenä työn touhussa :)
    Sori purkautuminen. Nyt voisin olla hiljaa ja sulkee koneen, enneku saan suunniteltua lisää tälläsiä kommentteja. Paitsi et ps, kui herkulliselta toi resepti vaikuttaa… mmm… kiva, nyt mun pitää huomen lähtee kauppaa tän takii, kiitti vaa :(

    Ja pps. Osaatko sanoo, kui kaua ton vähintää pitäis olla siel jääkaapis? :) Tai ku tos lukee vaan että yön yli, nii mietin että kuinka nopeesti tollasen sais tehtyä :) Jos esim. olis nii kärsimätön ettei jaksa venaa yön yli. Mitä en tietysti ole.

    • Reply Meri lauantai, tammikuu 8, 2011 at 09:49

      haha aww :D no eilen oli mun viimenen työpäivä, et osuit hyvällä hetkellä paikalle :) Ja ens kerralla jos näät ni tuu ehdottomasti sanoo moi, lupaan et se vast kivaa onkin kun mä jäädyn ihan totaallisesti

      luulen et tossa riittää joku 4-5 tuntia? voi olla et vähempiki.. mä oon aina sinnitelly sen yön verran ni on ainaki varmasti hyytyny. Sitä voi käydä aina välillä tökkimässä, et josko se ois valmis… :)

      • Reply Nuppu lauantai, tammikuu 8, 2011 at 11:10

        Mie oon antanu juustokakun hyytyä vähimmillään kolme tuntia ja siinä ajassa ehti hyytyä :) Mieluummin kyllä neljä tai jopa viis ettei varmasti mee pilalle mutta myös kolmessa ehtii, varsinki jos on vähän ohuemmin sitä täytettä.

        • Reply Reetta sunnuntai, tammikuu 9, 2011 at 14:11

          Juustokakkuvinkkinä hei, pistätte pariks tunniks pakkaseen (mutta vaan siks ajaks, että kakku hyytyy, sitten jos se jäätyy, onkin hupasa sulatella sitä… :D), niin kakku jähmettyy huomattavasti nopeemmin kun jääkaapissa. Sitten kun se on jähmettyny ja luultavammin maisteltukin palaset, niin jääkaappiin vaan säilymään. :)

  • Reply Lissu lauantai, tammikuu 8, 2011 at 12:24

    Namnam! nuo juustokakut on siitä hyviä et tämmönen keittiönkauhukin osaa tehdä niitä ja niistä tulee silti himskatin hyviä! Tää on mun ikilemppari: http://chocomum.vuodatus.net/blog/466200

  • Reply possu lauantai, tammikuu 8, 2011 at 13:58

    Apua tehän lähette jo 3 päivän päästä! Jännittääkö? :) Oikein ihanaa ja antoisaa aussivuotta!

  • Reply Peeta sunnuntai, tammikuu 9, 2011 at 18:37

    Oooo nam! Näyttääpäs herkulliselta. Pitänee ehkäpä joskus testata (sanon siksi näin koska tällaiset asiat aina tuppaavat jäämään). Mut ainakaan en saa enää kattoa noita kuvia koska toi näyttää ihan liian hyvältä!

  • Leave a Reply

    Previous Post Next Post