Tänään jäljellä: 8 työpäivää.

Mun usko ihmisiin viime päivien aikana on menny mm. seuraavista syistä.

– Meillä pyörty asiakas. Myyjän (mun mielestä luonnollinen) reaktio oli mennä auttamaan tyttöä joka tuupertu maahan. Kassalla asioineen reaktio ”kai hei palvelet mut eka!?”

– ”SIIS PALJON TÄÄ -50% ON TÄSTÄ 9.90?”

– ”Miten teil on tääl näin sotkusta? Voisitko tehä asialle jotain?” Mä niin toivon että olisin kuullu ton jonkun ihmisen suusta muualla kun omassa kaupassa. Oisin läksyttäny NIIIIN pahasti. Tyydyin yltiöystävälliseen pahoitteluun siitä että teemme kyllä parhaamme mutta se vaan ei aina riitä, kun ihmiset sotkee niin kovaa vauhtia.

– Lastenrattaat kanttaa ehdottomasti tuoda alennusmyynteihin, lisäpisteitä siitä, että jätät ne poikittain käytäville ja tukit näin ollen kaikkien kulkureitit. extrabonusta itkevästä lapsesta talvivaatteissa. Lapsi parka.

– ”No siis tää kyllä oli tuolla alealueella, eikös sun tehtävä oo siivota ne normaalihintaset sieltä pois.” (henkilön takana 20 ihmisen kassajono. Joo venaa hetki, käyn siivoomassa.)

Mun mielestä jokaisen ihmisen kuuluis olla elämänsä aikana sen verran kaupassa duunissa, että oppis helvetti käyttäytymään sielä. Voin kertoa teille mm. sen, että sitä purkkaa oo pakko liimata siihen pöytään jossa on t-paitoja tai ees sovituskopin seinään. Tai sitä limutölkin tarvitse jättää pöydälle josta se kaatuu kuitenkin vaatteiden päälle. Uskokaa tai älkää niin terveyssiteiden / käytettyiden tamponien paikka ei ole sovituskoppien peilit / naulakot. Tai jäätelötötteröä jota et jaksa syödä, ei tarvitse laittaa ylösalaisin kokolattiamatolle.

Sit kun tapaan mun rikkaan aviomiehen, ettei mun tarvi käydä enää töissä, alan kuluttaa aikaa ruokakaupoissa seuraamassa ihmisiä jotka jättää pakasteet leipähyllyyn tai lihatiskituotteet lehtitelineeseen ja viskomaan niitä tavaroilla. Vaatekaupoissa syötän jokaiselle tamponin ripustajalle koko homman naruineen päivineen.

Sitä odotellessa. Ja kyllä, tämä on minun ikioma mielipiteeni, edustan itseäni, en firmaa jossa työskentelen.

Meen nyt töihin. Moi.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

85 Comments

 • Reply Catbear keskiviikko, joulukuu 29, 2010 at 20:35

  Juu ja lähes yhtä kivaa ellei jopa vielä upeampaa on löytää ne käytetyt siteet ja tamponit myytävänä olevien vaatteiden taskusta. Että kyllä näitä riittää… Vaikka täytyy kyllä sanoa, että nyt kun vaihdoin teiniketjusta ”hiukan vanhempien” vaateliikkeeseen niin on ollut ehkä koko seitsemän vuoden aspa-urani helpoin ale. Ja tämän sanottuani huominen on tietysti täyttä helvettiä…

 • Reply minella keskiviikko, joulukuu 29, 2010 at 20:59

  Joo voin niin samaistua tähän, olen itse opintojen ohella ruokakaupassa töissä ja voi herranjumala sitä käytöstä sielläkin. Voin kuvitella vaatekaupan alennuksien olevan jotain vielä kamalampaa.
  Ja sekin on totta, että jos jokainen ois edes hetken kaupassa töissä, niin muuttuis varmasti se käyttäytyminen. Mulle ei tulis mieleenkään jättää (enää) hirveää kasaa vaatteita sovituskopin lattialle tai ruokakaupassa täyttä koria tavaraa, joita en haluakaan ostaa, keskelle käytävää… Mutta minkäs teet, ei se auta kuin nätisti hymyillä ja kerätä kaikki pois :D

 • Reply Eiju keskiviikko, joulukuu 29, 2010 at 22:02

  oon täysin samaa mieltä varsinkin pakollisesta työjaksosta asiakaspalvelussa!!

  Kaverini on töissä isossa halpavaateketjussa ja heidän myymälänsä pukukoppiin joku kävi PASKOMASSA ?!

  • Reply ? torstai, joulukuu 30, 2010 at 09:26

   !!??????!!!!!!!! Melko jäätävää :D

   • Reply Petra torstai, joulukuu 30, 2010 at 12:01

    Ei tämä ole niin tavatonta, olen töissä isossa ruokakaupassa ja kyllä, meillä käydään paskomassa sovituskopeissa :DDD

 • Reply laalaa keskiviikko, joulukuu 29, 2010 at 22:41

  AAMEN! :D
  Ja lisäksi ihanat ale-asiakkaat, vaikka siinä sovarilla ei joka sekunti ole myyjää antamassa niitä helkutin numerolappusia, se EI tarkoita sitä, että saat jättää ne 10 sovittamaasi vaatetta mytyssä sinne sovituskopin lattialle!
  Terkuin, kolleega pohjanmaalta

 • Reply Salla keskiviikko, joulukuu 29, 2010 at 22:55

  Meri. Yhdyn mielipiteeseesi täysin, turha varmaan sanoa :D. Lastenrataskohtaan lisäyksenä vielä se, kun ne tuodaan siihen kassalle ja kysytään myyjältä ”Voitko vahtia näitä” ja pahimmassa tapauksessa lapsi istuu rattaissa <3.

  • Reply Meri keskiviikko, joulukuu 29, 2010 at 23:00

   haha joo! forumissa ne jätti ne vaunut siihen ylös ja lähti ite alas shoppailee. sit oli kiva ku se lapsi alko itkee niissä :D

   • Reply Salla torstai, joulukuu 30, 2010 at 17:03

    hahaha jep! muistelinkin et sä just olit todistamassa tota tilannetta :D

 • Reply maria torstai, joulukuu 30, 2010 at 00:02

  itsekin alennusmyynneissä töissä ja tässä ”parhaita palojani”

  -pyydetään apua, ja kun kysyt että miten voit auttaa, niin vastaus on ”onko teillä mitään alennuksessa nyt?” Välillä tekis oikeasti mieli vastata, että ”ei ole, älä kerro kenellekään, mutta alekyltit on hämäystä, että saadaan asiakkaat sisään, sitten kaikki tavarat onkin normihintaisia” :D mitä helkkaria joku tulee alennusmyynteihin kyselemään tollaisia

  -tullaan kassalle, ja siinä on lakanoita, rasvoja, rintsikoita, imuri, lastenvaatteita ja jalkapallo. Sitten kysytään jokaisesta tuotteesta yksityiskohtaisia tietoja (samalla kun se 100hikistä asiakasta huokailee syvään asiakkaan takana ja kattoo myyjää murhaavasti). Kyllä, minä olen yleinen infopiste, enkä oman osastoni ammattilainen. Mahtavaa.

  -avataan purkkeja, paketteja, rikotaan sinettejä, yms, ja sitten jos myyjä huomauttaa nätisti, että tuotteita ei saisi avata kun ne menee myyntikelvottomiksi.. ”mutta täähän on alennuksessa”. Jep, kaikki aletavara on paskaa, eikä haittaa vaikka sylkisit siihen, kyllä sen joku ostaa. Ei, ei näin.

  – Tullaan kauppaan untuvatakki kaulaan asti sujettuna, pipo päässä, kolmet hanskat kädessä, villahousut pitkisten päällä, jne, ja valitetaan, kun on KUUMA.. No shit sherlock. Jos sitä pipoa pikkuisen ottaisi pois, niin vois helpottaa.

  -valitetaan siitä, kun tavara on alennuksessa. ”miksi tavaraa on alennuksessa just joulun jälkeen, kun sitä alennusta tarttisi ENNEN joulua”. no, alennuksia tietty oli MYÖS ennen joulua, vähän erilaisia, ja nythän pystyy kätevästi ostamaan ensi joulun lahjoja, jos haluaa. ”Eihän niitä nyt VIELÄ voi ostaa.” No mitäs vittua sitten valitat.

  -alepöydästä löytetyt tavarat. Jos pöytä on täynnä lumenen rasvoja ja siellä on yksi punainen Calvin Kleinin kaulaliina, niin se EI tarkoita sitä, että se kaulaliina olisi samalla hinnalla kuin tuo rasva. Ja ei, et tule saamaan sitä sillä hinnalla vaikka kuinka huutaisit, ja ei myöskään, se ei ole kuluttajasuojalakien rikkomista jos kaulaliina on rasvapöydässä, kun hintalapussakin selkesti lukee ”LUMENEN kasvovoide 9,90€”. Ja ei, en soita pomoani paikalle tämän takia. Enkä myöskään kuluttajasuojapalveluun, kiitos hei ja tervetuloa vaan uudelleen.

  -valitetaan siitä, kun on ruuhkaa.. Kello on 12, nyt on välipäivät, alennusmyynnit ovat juuri alkaneet, ja kyllä, pari ihmistä lähti liikenteeseen. Kyllä, myös SINÄ ITSE lähdit liikenteeseen, kello 12, välipäivinä. You do the math.

  Odotan niin sitä päivää, kun pääsen kassan takaa itse asiakkaaksi, stalkkaamaan ihmisiä ja heittämään heitä jollain kovalla päähän, kun he kouraisevat rasvapurkista rasvaa, puhdistavat kätensä myytäviin vaatteisiin, jättävät avatun purkin kodinkoneosastolle ja valittavat kun on sotkuista.
  Järki käteen, idiots! :)

  Rakkaudella, Maria

  • Reply aio torstai, joulukuu 30, 2010 at 02:59

   niin hyvin kirjotettu kommentti, nauroin jo aika lujaa tässä kohtaa:
   ja nythän pystyy kätevästi ostamaan ensi joulun lahjoja, jos haluaa. “Eihän niitä nyt VIELÄ voi ostaa.” No mitäs vittua sitten valitat.

   ihmiset osaa olla aika aivottomia joskus..

   • Reply Elina torstai, joulukuu 30, 2010 at 10:23

    Ahah. Tällekki pointsit. Eläimiä vai ihmisiä…mene ja tiedä.

 • Reply Emppu torstai, joulukuu 30, 2010 at 07:26

  Argh miten ihmiset voi ollakkaan olla niin pällejä välillä.. Uskon että menee vähemmästäkin hermot :D Voin myöskin samaistua tähän, itse en ole vaatekaupassa töissä, mutta asiakaspalvelualalla kuitenkin ja voi että niitä kommentteja mitä on saanut sinä aikana kuulla kun on töissä ollut.

 • Reply hmmh torstai, joulukuu 30, 2010 at 09:44

  Pakko nyt kommentoida, tuli noista jutuista hieman oma työ mieleen… Olen siis sairaalassa töissä ja tulee huomattua että ihmiset osaa olla kyllä niin uskomattomia välillä. Useamman kerran on ollut tilanteita, että olet esim. elvyttämässä potilasta, huoneessa siis täysi tilanne päällä. Sitten kuuluu naapurisängystä ”voisitko auttaa nämä sukat jalkaani?”, ”jep, TOTTAKAI! Jätetään tää toinen potilas tähän kuolemaan ja mä autan sulle sukat jalkaan.”.

 • Reply Elina torstai, joulukuu 30, 2010 at 10:20

  Tän vois nii laittaa jokaisen asiakaspalvelupaikan ilmotustaululle…kahvihuoneesee tietty mut unelmissa olis et asiakkaiden nähtäville. I so feeeel youuuu. Ihan loistava teksti.

 • Reply kassaneiti torstai, joulukuu 30, 2010 at 13:00

  AH, asiakaspalvelun parempi puoli kyllä tulee taas esiin:)
  Itse olen kans ollut about 3 vuotta asiakaspalvelussa, ja katson aina ymmärtäväisesti muita myyjiä kun ihmiset haukkuvat heitä kaikesta kokemastaan ” vääryydestä ” . huoh.

  On aika piristävää lukea myös näitä:

  http://www.aasiakas.net/

 • Reply Noona torstai, joulukuu 30, 2010 at 13:06

  Joo ja itsekin näin aspa -alalla, kun olen töissä, niin tuli mieleen vielä se ihmisryhmä, jossa kaupasta etitään ne tuotteet, jotka on jo tyyliin 99% alessa ja sit huudellaan et josko siitä vielä sais jotain. Puoli-ilmasta tavaraa, kun kerran on jo, nii tottakai kannattaa kerjätä vielä vähän lisäalennuksia..

 • Reply janitaa torstai, joulukuu 30, 2010 at 13:44

  voin vaa kuvitella ! iteki vihaan yli kaiken naisia/miehiä jotka tunkee niiden lastenrattaiden kanssa pahimpaan alerysäykseen ja tukkii kaikkien kulkureitit, sekä vielä ne lapsiraukat jotka joutuu raahautumaa mukana koko pyörityksessä. kannattais varmaan harkita sitä shoppailu ajoitusta vähä tarkemmi (ymmärrän että toisilla voi olla pulaa rahasta, MUTTA kyllä ne lapset saa aina johonki hetkeks hoitoon). tulipas taas vähä vuodatettua, mutta jos minä 16 vuotias teini osaan käyttäytyä asiallisesti kaupassa niin siihen pystyy kuka tahansa, mutta toisille näköjään alekamat on tärkeempää ku siisteys ja hyvä mieli.

  tsemiä sulle, koitaha jaksaa ;-)

 • Reply anette torstai, joulukuu 30, 2010 at 14:32

  Get used to it. :) Mun mielestä ei kannata turhaan hermostua ihmisten huonosta käyttäytymisestä, vaan hyväksyä se vaan, koska ei sille oikeen mitään mahda. Aina on ihmisiä jotka ei osaa käyttäytyä. Kuitenkin suurin osa ihmisistä, siellä kaupassakin, osaa käyttäytyä, mutta tottakai tollaset muutamat pahimmat jutut jää mieleen. t. Itsekin kaupassa töissä

 • Reply Pippuri torstai, joulukuu 30, 2010 at 18:05

  Aamen tälle. Tietysti ympäri vuoden, milloin vaan on yhtään kiireisempää.

  Uskokaa tai älkää, en ole täällä töissä ihan vaan pilatakseni teidän elämänne tai pikaruokailunne.

  T. Herburger-täti

 • Reply piu torstai, joulukuu 30, 2010 at 18:52

  Ai.

  Ja mulle tulee kuuden päivän morkkis siitä ku kerran vuodessa uskallan jättää vaatteen sovariin. Ja sillonki kyttään että ei kai kukaan myyjä nää. Ja illalla peiton alla mietin että olis pitäny viedä rekkiin.

 • Reply mari torstai, joulukuu 30, 2010 at 20:38

  Hitto unohin kommentoida tätä eilen! Mut nää tällaset postaukset ihmisten idioottikäyttäytymisestä on aina parhaita :) Jos vaikka sais jonkun jossain ajattelemaan asioita ees vähäsen..

 • Reply anonuuli torstai, joulukuu 30, 2010 at 21:59

  Hmmmm… Jos on noin vaikeeta, kannattaisko hankkia joku _parempi_ duuni?

  • Reply Lina perjantai, joulukuu 31, 2010 at 00:28

   Hmmm… Jos on noin vaikeeta, kannattaisko lukee jotain _muuta_ blogia?

   • Reply Meri perjantai, joulukuu 31, 2010 at 00:36

    ♥ :D

 • Reply kaupantäti perjantai, joulukuu 31, 2010 at 16:31

  ”Tässä lukee ihan selvästi että tää kahvipaketti on euron! Sun pitää nyt antaa kuule tää mulle eurolla, koska tässä lukee niin. Huijaamistahan tuo on, jos se maksaa 3,99e!”
  *yhdessä katsomaan*
  Hyllyssä lukee: ”Kaurakeksi”
  ”Ei pitäisi olla noin epäselvästi! Tuo hinta on heti tuossa kahvipaketin vieressä, että tästä helposti voi luulla, että kahvi on alennuksessa! Nuo pitäisi kyllä laittaa pois tuosta!”

 • Reply ??? sunnuntai, tammikuu 2, 2011 at 21:34

  Tää on loistava postaus ja niiiiin totta. Okei, Stockan Herkussa harvemmin oli tollasia sikailijoita mut joskus tuli sellanen fiilis et jos meidän pitää osata asiakaspalvelua niin asiakkaille pitäis opettaa kaupassakäymistaitoja.. sillekin vois olla joku ajokortin tapanen läpyskä.

 • Reply Ihana Elisa sunnuntai, tammikuu 2, 2011 at 23:55

  iso kiitos tästä postauksesta!

  nimim. Kaupantäti

 • Reply Olyah keskiviikko, tammikuu 5, 2011 at 22:11

  hahahha mä törmäsin kans tollasee ”paljon on -50% 9.90e” :D en voinut muuta vaan ku hajoo päin naamaa, vaikka olikin tuntematon henkilö!

 • Reply nenna lauantai, kesäkuu 18, 2011 at 11:16

  Haha siis kyllä tiesin että pällejä on liikkeellä mutta kun asiakaspalvelutöihin menin niin voi huh huh!! En tosiaan kanssa tajua miten sinne ostoksille mennään sikailemaan ja myyjälle puretaan oma huono päivä.Muutaman kerran olen töissä miettinyt kanssa että miten se lukeminen voi olla niin hankalaa.Jos kyltissä lukee mikä on alennuksessa niin miksi sitä pitää vielä kysyä ja ihmetellä.
  Olikohan niin hyvä idea hakea päivittäistavarakauppaan töihin….siis jos sovituskoppiin paskominen on noinkin yleistä.Ei hyvää päivää.

  • Reply Meri sunnuntai, kesäkuu 19, 2011 at 10:32

   mun ikuisia suosikkeja on ne jotka iskee kassalle 8 farkut joissa on -50% tarra ja sen jälkeen meuhkaa että miten niin nää ei oo 50snt.

  1 2

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post