todotodotodotodo

Mä rakastan to do-listojen tekemistä.

Australian kanssa tää lista on kasvanu varsin pitkäks ja oon aina yhtä fiiliksissä kun saan kirjotettua ton ok:n jonkun kohdan perään.

Passi kunnossa ja hepatiittirokotukset samaten. Muiden mahdollisten rokotusten tarkistus vaatii yhen googlettamisen jota en vaan oo saanu aikaseks.

kansainvälisenreseptin tarviin ihan varmuuden vuoks noiden mun astetta tujumpien särkylääkkeiden takia, ettei mun retki ala sillä että istun pidätettynä huumausainerikoksessta (tosin aussipoliisit saattaa olla komeita)

Jälleenvuokraussopimus sekin vaatii aikaa n. 5min laatia sellanen. Mun kaveri muuttaa mun kämppään siks aikaa kun oon muualla, eli mitään kovin pilkuntarkkaa sopimusta ei tarvita. Kunhan nyt joku on.

Viisumi, hoidettu. Working Holiday visa maksoi 235AUD eli n. 180e.

Turhien kamojen karsiminen on ihan kivalla mallilla, vaatii viel yhen kirppiskäynnin (sitä ennen jonkun kaappien suursiivouksen) että saa tänkin kuntoon.

Kun siellä Ausseissa niitä tuttuja nyt on, niin hyödynnän noita nettikauppoja josta saa shampoot + kamat tilattua ilmaseks kotiovelle -> suoraan australiaan. taas monta kiloa kevyempi matkalaukku.

Muuttoilmotuksella ei oo kiire, kunhan muistan sen tehä jossain vaiheessa.

Noi matkavakuutusasiat vie multa edelleen järjen. Parhaan tarjouksen on tähän asti antanu Aktia ja If, täytyy pyytää tarjous vielä parista paikasta ja saada tää asia kuntoon joskus joulukuun aikana.

Suomiliittymäks pitää muuttaa joku missä ei oo isot kuukausmaksut. Tuskin sitä pahemmin sielä tarvii kuitenkaan.

Kansainvälinen ajokortti ei oo ku vuoden voimassa (toi versio joka me tarvitaan) se pitää muistaa hankkia joskus joulukuun lopussa/tammikuun alussa.

Soundwawe-liput, tärkein hankinta koko reissussa :) Sielä esiintymässä mm. slayer, slash, 30 seconds to mars, bullet for my valentine, sum41 ja joku iron maiden (yäk)

Aussinetin pitää olla melko hyvä, koska kaks hc-koneenkäyttäjää asuu saman katon alla. Ihan vaan että vältetään ”SÄ VIET AINA NIIN PALJON KAISTAA!”-riidat. Tääkin vaatii sitä googlea.

Aussipankkitilin voi avata vasta paikan päällä. se ois ihan kiva olla, olettaen että löydän jonkun työpaikan.

Ja uus puhelin pitää ostaa ehkä jo suomesta että saa sit aussiliittymän siihen.

Uus matkalaukku (ehkä kaks) on pakko hankkia. Mun nykyinen näyttää siltä että se ois pudonnu lentokoneesta ja mua pelottaa koko ajan koska se hajoo lopullisesti.

Täytyy muistaa listätä tohon listaan vielä uus läppäri, ihan vaan siks että tää mun nykyinen on niin iso etten jaksa raahata tätä mukana.

Asuntoja ollaan kateltu kovasti ja löydetty monta ihanaa, mutta ne yllättäen on vuokralla nyt eikä tammikuussa. Tähän pitää paneutua paremmin marraskuun lopussa – joulukuussa.

Elämän hankkiminen vois olla tarpeellinen jos jaksaa väsätä tällasia listoja.

Sähkösopimus ois kiva muistaa irtisanoa. Samoin Tapiolan vakuutukset jossa mulla tähän asti on ollu koti ja matkavakuutus. Niiden hinta tolle vuodelle oli vaan n.400e kalliimpi kun parilla muulla joten vaikka kuinka oon tähän asti ollu tyytyväinen, niin en sentään ihan NOIN tyytyväinen.

Töihin on kans ehkä ihan kohteliasta ilmottaa että lopetan sielä 7.1.2011. (käykö tää virallisesta irtisanomisilmotuksesta?)

Mitäköhän oon unohtanu vielä? Mahollisten laskujen muuttaminen sähköseks.. Näitä ei taida olla ku luottokortti lasku, joka onkin se tärkein ette Äiti pääse tutkimaan miten holtittomasti se tytär maailmalla oikein elää.

Mitäs vielä?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

You Might Also Like

39 Comments

 • Reply JennaK keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 19:00

  http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=2278507
  hehee, tervemenoo ausseihin :P kerrot sit vastaavista kokemuksista!

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 19:34

   haahhah <3 awww

 • Reply moi keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 19:08

  Ootteko menossa ton Aussi-vuoden aikana tai sen jälkeen Jenkkeihin? Oon jostain syystä saanu tälläsen käsityksen/lukenu vähän rivien välistä…

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 19:35

   meen oikein mielelläni jos maksat lennot? :D

   • Reply moi keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 22:09

    oookke :D

 • Reply caramba keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 19:08

  mitäää miks viisumi usaan?

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 19:36

   ei?

 • Reply iines keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 20:23

  ei meriiiii :D:D en voinu lukee tätä ees loppuun kun mua alko naurattaa niin paljon toi ”Hanki: -elämä”-kohta!! hahahahahahah oot niin paras <3

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 21:54

   puspus<3

 • Reply tsah keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 21:24

  kannattaa kuitenki kattoa minkä yhtiön ehdot on kattavimmat. halvin ei ole paras, ei toki kalleinkaan välttämättä. mutta itsellä tapiola on ollut aina toimivin!

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 21:52

   niissä ehdoissa ei oo hirveesti eroja ollu. Itseasiassa tapiolalla tais olla huonoimmat ehdotikin jos oikein muistan. Mäkin oon ollu tyytyväinen tapiolaan tähän asti, mut toi hintaero oli niin naurettava ettei järkeä.

 • Reply NeitiN keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 21:30

  Mistä sivuilta ootte kattellu noita vuokra-asuntoja?

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 21:53

   no siis vähän ympäriinsä… tähän asti parhaat kämpät on löytyny http://www.domain.com.au/

 • Reply Roosa keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 21:47

  Hei kantsii tsekkaa noi dnan liittymät. siel on alle euron kuukausimaksut :)

  http://www.dna.fi/Yksityisille/Matkaviestinta/Liittymat/Sivut/redirect.aspx

  tsekkaa lopusta noi minuuttihinnoitellut liittymät :)

  hauskoja pakkaushetkiä! :)

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 21:53

   juu noita taitaa olla aika monella :)

 • Reply katri keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 21:49

  Mää vaan sellast, että kannattaa se toinen puhelin ostaa vasta ausseista, kun sitä ei aina tiä etta toimiiko aussi sim-kortit suomipuhelimiin ja tollasta. Tai tällästä meille niissä vaihtari-valmennuksissa puhuttiin, että siitä ei aina voi olla varma että pelittääkö, niin kannattaa vetää varman päälle että toimii, ja ostaa sen aussi-puhelimen sit vasta paikanpäältä:)

  • Reply Meri keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 21:54

   hmm. okei! kiitos vinkistä! :) ehkä siirrän puhelimenoston ihan varmuudeks sit ausseihin

   • Reply anni keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 23:59

    ja hyvällä lykyllä saat kännykän ostettuu ausseista halvemmalla? :D you never know =)

 • Reply Annika keskiviikko, marraskuu 17, 2010 at 21:56

  Hahaa olen ihan samanlainen! Rakastan tehdä to do -listoja, jotenkin tehtävät hommat tulevat paljon selkeämmin esille ja on MAHTAVAA ruksata homma tehdyksi! =D

  • Reply Meri torstai, marraskuu 18, 2010 at 18:07

   sitä voi kuvitella että ihan oikeesti tekee joskus jotain ;)

 • Reply meiju torstai, marraskuu 18, 2010 at 00:06

  Tähän postaukseen mitenkään liittymättä: Jee jee sun blogi ei enää hidastele mun koneella! Eli rantapallojuttu on vaan hyvä muutos, nyt pystyn lukemaan sun juttuja!

  • Reply Meri torstai, marraskuu 18, 2010 at 18:08

   hei jee! :)

 • Reply Hanna torstai, marraskuu 18, 2010 at 02:47

  Meinasin sanoa kanssa, etta puhelin kannattaa ostaa vasta paikan paalta. Sen saa melkein puoli-ilmaiseksi kun avaa liittymaan samalla, vaikka olisi prepaid liittymakin.

  Netista en huolehtisi viela tassa vaiheessa :D Moni asuu taalla kimppakampissa niin jos sellaiseen meinasitte niin siella on netti todennakoisesti jo valmiina. Jos taas kahdestaan olette muuttamassa uuteen kamppaan niin ne yleensa kytkee sen netin kanssa sun puolesta, kerrotte vaan minka yhtion kanssa haluatte menna. Noista isommista oon huomannut etta paras on talla hetkella Optus. Niin ja netin hinta riippuu taalla kaytetyista gigoista eika nopeudesta mika oli itesta tosi outoa. Eli otat vaikka 90G on peak ja 120G off peak ja kun olet kayttanyt tuon niin se netti hidastuu taysin.

  Niin ja saa taaltakin shampoita ja muita! Priceline on ihan paras kauppa, sielta saa ainakin joitain BedHeadin ja Redkenin shampoita 10dollarilla.

  Rokotuksia en tieda tarvittavan Australiassa. Ja toinen hyva sivusto kampan loytamiseksi on gumtree.com.au!

  • Reply Meri torstai, marraskuu 18, 2010 at 18:09

   okei no hyvä tietää! Kiitos miljoonasti tästä(kin) vinkistä! :) Noi nettijutut käyttää siis viikossa ja loppuajan kiroilee kun on niin hidasta :( Ja jee, hyvä tietää toi priceline! Ja toi kämppähomma pitää ehdottomasti myös tsekata :)

 • Reply riikka torstai, marraskuu 18, 2010 at 11:10

  Ilmoitus Kelaan ulkomaille muutosta/ulkomailla oleskelusta (whatever sen lomakkeen nimi onkaan…)! Suosittelen hoitamaan tän asianmukasesti niin ei tuu yllätyksiä ja tuskasia selvityspyyntöjä ja Kelakortin kahtileikkaamisia….Nimim. Ilman sosiaaliturvaa…

  • Reply Meri torstai, marraskuu 18, 2010 at 18:09

   jep :) Oon lukenu netistä niin monta kauhutarinaa tosta et täytyy tehä. :)

 • Reply Lis torstai, marraskuu 18, 2010 at 12:07

  aussien sim-korit on ihan samoja kun suomessa, eli kyllä toimii suomalaisissa puhelimissa :) ausseissa kaikilla oli nokia tai iphone. ja pankkitilin voi myös avata valmiiks :) itelläni oli sellasessa pankissa kun nab, avasin tilin niitten nettisivuilla ja kävin sit paikan päällä vaan hakemassa pankkikortin :) oon ite siis kans asunu ausseissa, ja nyt sun juttuja lukiessa tulee kauhee himo lähtee takas!

  • Reply Meri torstai, marraskuu 18, 2010 at 18:10

   okei! no mut toi ois kätevää jos sen kortin sais haettua sit heti kun menee sinne eikä tarttis ootella? Täytyy käydä tsekkaa noiden nettisivut! kiitos tästä :)

 • Reply mindii torstai, marraskuu 18, 2010 at 15:55

  Mitää onks Australiassa oikeesti noin halvat vuokrat? Katoin tosta sun linkittämältä sivuilta asuntoja, ja yksii ihan kiva kämppä oli vaan vähän yli 200 australian dollaria kuussa ( onks se australian dollari? :D) Se kyl taitaa riippuu kyl ihan kämpän sijainnista :)

  • Reply Meri torstai, marraskuu 18, 2010 at 18:20

   noi sivustot ilmottaa yleensä viikkovuokran :) ja toi 200 kuulostaa siltä et se on sitä ollu :) Eli ei sentään ihan niiiin halpaa!

 • Reply mickey torstai, marraskuu 18, 2010 at 16:52

  Just töissä mietittiin pomon kanssa, kuinka paskamaista on hoitaa muuttokeikkoja :) Olin tulossa informoimaan, että jos rahtina kamaa laitatte, ei sinne tosiaan kannata MITÄÄN kemikaalia laittaa – edes hammastahnaa, hiuslakkaa, tms. Ellette sitten merirahtina laittele! Muttamutta… Mä sain sellasen käsityksen, että ostatte kaiken kosmetiikan paikan päällä? Tietty lentokoneen käsimatkatavaroina voi ottaa jotain mukaan :)
  Hitto mä oon niin innoissani tästä teidän matkasta! Kelaa, Ausseihin! Joku päivä sä olet lentokoneessa matkalla Ausseihin ilman, että paluumatka on varattuna (Vai onko?)! Varmaan pikkasen eri fiilis kuin se, että menis vaan jollekin parin viikon matkalle? Hitsi, munkin tekis kamalasti mieli, mut elämässä niin paljon kaikki muut unelmat menee etusijalle. Ehkä mä joku päivä matkustan Ausseihin pariks viikoks? Ehkäehkä…

  Vaikka teki nyt mieli näin kaverillisesti kirjottaa, niin pakko vielä varmistaa, että ei, sä et tunne mua… okei, ollaan nähty joskus viime vuoden puolella, kun kävin Ginassa vaateostoksilla ja sä olit kassalla. Moikkasin, mut en tunnustanut, että luen sun blogia ja se on ihan kiva :) Mun teki kamalasti mieli alkaa kirkuu ja kaikkee, mut sit mä naama punasena hipsin poikaystävän luokse, joka sit kysy multa, että miks mä oon punanen. ”No kun mä luen ton kassatytön blogia!!!!” Olin vähän että hitsinvitsi.

  • Reply Meri torstai, marraskuu 18, 2010 at 18:13

   Ajattelin et tilaan valmiiks kaiken sinne? feeluniquesta tms..? Oletan et niil on joku sopimus australiankin kanssa :) Jos ei oo, niin sit ostan sieltä kun sieltäki kuulema halvalla saa :)

   Ihanaa et joku muukin on innoissaan tästä :) Ja joo, en osaa kuvitella mikä fiilis siin koneessa on, et hitto nyt sitä on oikeesti menossa, vasta sitä on 7 vuotta meinattu.

   Ja hei, aina pitää tunnustaa jos lukee mun blogia, saa nähä kun Meri punastuu ja alkaa änkyttää ;D

 • Reply Zibby torstai, marraskuu 18, 2010 at 18:37

  Nyt sä kyllä paljastit et meette johonki muuallekin :D Kun noi peitetyt kohdat oli just noiden otsikoiden alla.

  • Reply Meri torstai, marraskuu 18, 2010 at 18:46

   Summennokset peittää myös kysymysmerkit kohteiden perässä, mutta joo, suunnitelmia on käydä muuallakin, saa nähä mitä pystytään toteuttaa :)

 • Reply vaau torstai, marraskuu 18, 2010 at 19:31

  MERI! Ootko sä ****** töissä? ja siirryitkö sieltä eilen keskiviikkona siihen hooetämmään käymään? 8)

  • Reply Meri torstai, marraskuu 18, 2010 at 19:33

   sori sensurointi ;D Mutta joo oon mä ja päätin ruokiksella et nyt kyl ostan jotain, mut en löytäny mitään! :(

 • Reply Elina torstai, marraskuu 18, 2010 at 19:55

  Mää luulen, ettei sitä sun kaveria kauheena haittaa, vaikka jättäisit ne sun putelis odottelemaan sitä sinne sun kämppään ;D

 • Reply nanna perjantai, marraskuu 19, 2010 at 13:48

  Kysy matkavakuutuksen tarjous ehdottomasti myös op-yhtymältä! Tosi kattava ja silti halvimmasta päästä :>

 • Reply :) tiistai, marraskuu 23, 2010 at 00:44

  älä hanki puhelinta suomesta, koska saattaa olla et joudut ostamaan sieltä liittymäpuhelimen! ja siellä hoidat puhelinasian helposti :)

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post