Koe Tallinna pyöräillen – vuokraa pyörä päiväksi!

Kesäinen Tallinna avautui ihan uudella tavalla, kun vuokrasimme viikonloppuna fillarit. Ihana päivä! Pyöräilimme huomaamatta 15 km pitkin rantatietä ja puistoja. Kaupungin sai haltuun helposti pyörän selästä ja matkan taittuessa sai makupaloja kaikilla aisteilla. Hameet hulmuten sotkimme menemään.

Pyörät vuokrasimme City Bike -vuokraamosta (Tallinnan vanhakaupunki, Vene 33).  Asialliset pyörät ja kypärät, ja hinta huokea. Kolme tuntia maksoi 7 euroa ja jokaisesta lisätunnista maksoimme 2 euroa lisää. Palvelu toimi sujuvasti. Saimme myös kaupungin kartat mukaamme.

Lähdimme pyöräillen kohti Piritaa, joka on muutaman kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Ajoimme upean Kadriorgin puiston läpi. Kadriorgin puisto täyttää muuten 300 vuotta tänä vuonna. Sanotaan, että puisto on Viron näyttävin palatsi- ja kaupunkipuisto. Kannattaa poiketa tai pysähtyä vaikka pidemmäksi aikaa.

Kadriorg-puistosta suuntasimme Tallinnan Laululavalle. Ja sieltä kohti rantaa. Autoilijat huomioivat yllättävänkin hienosti pyöräilijät.

Piritan rantakadun vieressä matkan varrelle osui myös uudistettu Maarjamäen kartano. Upeat tilukset ja kaunis kartanon pihapiiri. Kävimme katsomassa pihalla historian suurmiesten patsaita ja nauttimassa kylmät juomat. Ihana, rauhallinen miljöö. Suosittelen käymään. Kartanon alueella on myös elokuvamuseo ja itse kartanossa Viron historiallinen museo. Viron 100-vuotisen itsenäisyyspäivän kunniaksi kartanossa avattiin näyttely ”Minun vapaa maani”. Kartanoalue sopii vierailukohteeksi koko perheelle ja on kuvauksellinen paikka!

Pyöräilyn lomassa pysähtelimme janon ja nälän tullen terasseille ja ravintoloihin. Esimerkiksi ravintola Sardiinid osoittautui kivaksi paikaksi – ja lounassalaatit maukkaiksi. Sardiinid sijaitsee Piritajoen sataman vieressä rannalla, Jahtklubin  rakennuksessa. Ravintola on kohtuuhintainen.

Itse Piritan hiekkaranta on pitkä ja tunne on, kuin olisi jossain kauempanakin etelässä! Uimarannalta avautuu merinäköalan lisäksi Tallinnan silhuetti; moderni ”Manhattan” ja vanha kaupunki. Ehdoton kesäkohde! Ihanat lehtimetsäpolut ympäröivät aluetta, joissa on myös kiva pyöräillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *