Oslo haltuun kahdessa päivässä

Taisin rakastua Osloon! Se oli helppoa.

Vietimme viikonlopun mieheni yllätyssynttäreiden merkeissä Oslossa. Laatuaikaa kaksistaan ja uusi kohde meille kummallekin. Olin Oslossa käynyt kerran aikaisemmin, mutta työmatkalla. Tällä kertaa ottaisimme Oslon haltuun pienen kaupunkiloman merkeissä.

Lento Osloon on helppo ja lyhyt. Vain hetki ja perillä ollaan. Miksi emme ole käyneet siellä useammin? Lentoasemalta pääsi kätevästi paikallisjunalla alle puolessa tunnissa keskustaan.

Asuimme aivan ydinkeskustassa Karl Johanin, Karl Johans Gate, kävelykadun ja ostoskadun varrella hotellissa Comfort Hotel Karl Johan. Hotelli osoittautui loistavaksi valinnaksi; sijainti mitä parhain ja palvelu ystävällistä. Aamiainen oli mielestämme erinomainen raikkaine hedelmineen ja runsaine tarjoiluineen. Jo senkin takia siellä kannattaa majoittua. Ja mikä parasta! Sunnuntain myöhäinen aamiainen oli tarjolla kello 12 asti. Hotellin tyyli on rento ja moderni, designia ja rouheutta. 

Kivoja, kohtuuhintaisia ravintoloita ja kahviloita

Oslo on helppo ottaa haltuun kävellen. Laskimme, että viikonlopun aikana tuli käveltyä yhteensä 30 km aivan huomaamatta. Kävellen näkee ja aistii, ja on sujuvaa poiketa reitiltä, kun jotakin kiinnostavaa tulee eteen. Oslossa autot ovat keskustatunnelissa, joten liikennettä ei juuri keskustassa ole. Mikä rauha! Paljon kävelykatuja, puistoja ja kukkapenkkejä. Fiksu veto kaupungilta.

Keskustassa on kaikenlaisia kivoja bistroja ja kahviloita, joihin on helppo poiketa. Löysimme kummallekin päivälle myös hyvät illallisravintolat. Aivan keskustassa tuomiokirkon, Oslo domkirke, muurissa on muun muassa kahviloita ja ravintoloita, jossa nautimme illallisen italialaisessa Baltazarissa. Todella hyvät pizzat. Ja tunnelma ihana. Tuomiokirkko on muuten yksi Oslon tunnetuimmista rakennuksista.

Toisena päivänä söimme Trattoria Popolaressa Grünerlokkan kaupunginosassa. Grünerlokka sijaitsee noin kilometrin päässä keskustassa, teollisuusalueen takana. Siellä on paljon kivoja ravintoloita, baareja ja kahviloita sekä gallerioita ja putiikkeja. Rento, taiteilijoiden suosima alue.

Karl Johan Gate ja Vikelandin puisto

Karl Johanin kävelykatua pitkin näkee kaupungin nähtävyyksiä; esimerkiksi parlamentin ja kuninkaan linnan puistoineen. Kävelimme lopulta Vikelandin puistolle, Vigelandsparken, asti patsaspuistoon. Etenkin kesällä puisto on varmasti kaunis valtavine kukkaistutuksineen ja kahviloineen. Matkalla piipahdimme myös pop-up -antiikkimarkkinoilla.


Oopperan katto on pakollinen nähtävyys

Oslossa yksi nähtävyys on ehdottomasti oopperatalo. Siellä kannattaa käydä. Oopperatalon katolle pääsee kiipeämään ja ihailemaan maisemia merelle tai keskustaan. Itse rakennus on myös vaikuttava. Joku on kuvaillut rakennusta jäävuoreksi.

Holmenkollen

Kun käy Oslossa, on käytävä myös Oslon maamerkillä Holmenkollenilla. Otimme sinne junan keskustasta, noin puolisen tuntia matkaa. Kaikki julkiset kulkuvälineet toimii hyvin ja liput saa ostettua automaateista kortilla tai käteisellä. Jo junamatka sinne oli kokemus; oslolaisia nuoria ja perheellisiä hiihtovälineet, laskettelukamat tai kelkat matkassa kaikki menossa vuorille. Oslolaisten viikonlopunviettoa parhaimmillaan. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Mikä sen parempaa.


Holmenkollenilla pääsi ylös hyppyritorniin. Sieltä avautui ylhäällä terassilta 360-asteisesti koko Oslo ja sen lähiympäristö. Upeita maisemia, upeita huviloita, upea Oslo. Tornissa oli myös talviurheilumuseo.

Meille jäi Oslo-nälkä. Kaupunki yllätti rentoudellaan ja viihtyisyydellään. Sinne on helppo solahtaa ja päästä kiinni tunnelmaan parissakin päivässä. Helposti lähestyttävä kaupunki. Oslo on otollinen kohde vaikka viikonlopun mittaiselle pienelle lomalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *