Lentokonebongausta

Matka lähenee eikä pieni ihminen meinaa pysyä housuissaan. Jokojo tänään. Ei ihan vieläkään.

Onneksi 10min päästä kotipihasta on pieni, mutta aktiivinen Turun lentokenttä, johon tiemme on useana päivänä vienyt. Eihän siellä mitään ihmeellisiä koneita näe, mutta riittämiin pienen ihmisen tarpeisiin.

Näitä Norran koneita näkee Turun kentällä eniten. Sillä ne kulkee Turun ja Helsingin väliä ”non-stoppina” ja osa tekee mutkan vielä Maarianhaminaankin. Välillä koneet ovat ihan täynnä ja välillä vain muutamia matkustajia. Toisinaan niihin kiipeää kyytiin vain jokunen ihminen, toisinaan useampi kymmentä ihmistä.

Näitä WissAirin koneita näkee harvemmin, vaikkakin päivittäin lentoasemalla käyvät. Nämä on sitäkin rakkaampia, koska ne ovat pinkkejä. Tämän kyytiin pääsee halvimmillaan alta kympin. Ehkä se (Gdansk) on seuraava reissukohde, vaikka yhden yön retkenä.

Näitä ThomasCookin kaunottaria käy kahdesti viikossa vierailulla meillä täällä, kun kotikentältä voisi lähteä Kanarialle. Näissä koneissa tapahtuu niin paljon sen hetken aikana, kun ovat kentällä, että itseäkin hengästyttää.

Näin läheltä pääsee seuraamaan matkatavara-autojen ja hihnan yhteistyötä sekä kerosiiniautoa, rappusautoa yms muuta mukavaa. Näkipä jopa kapteeninkin vilaukselta ikkunassa.

Parasta kuitenkin taitaa olla se, että näkee jäänestoauton puhaltamassa punaista pölyä koneeseen. 🙂

Joten hyvää matkaa kaikille! Ja tervemenoa katsomaan koneita lähikentälle.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Christa 8.2.2018 at 15:23

    Teillä näkee paljon paremmin lentokoneita kuin Helsinki-Vantaalla, joka on meidän lähin kenttä. Sinne ei oikeastaan kannata edes mennä lentokoneita katsomaan, jos ei itse matkusta, kun lähelle ei pääse. Ollaan joskus äyty lasten kanssa Tuusulantien varressa lentokonebongauspaikalla, jossa näkee kun koneen nousevat ja laskeutuvat kiitoradalle ja siitä lapset ovat kovasti tykänneet. Mutta vielä kiinnostavampaa olisi ainakin esikoisen mielestä nähdä juuri koneen tankkaus.

  • Reply erityinenmaailmalla 11.2.2018 at 09:48

    Olen tämän saman huomannut, että Helsinki-Vantaalla on vähän huonot katselumahdollisuudet.
    Itsekään en ole aiemmin nähnyt noin läheltä kaikkea tuota mitä tunnissa koneen ympärillä tapahtuu siitä kun se laskeutuu siihen kun se taas on ilmojen tiellä. Hyviä puoliakin näillä pikkukentillä.

  • Leave a Reply