Juoma&Ruokakulttuuri

Ajateltiin nyt lyhyesti kertoa aiheesta mikä varmasti kiinnostaa kaikkia, ketkä ovat matkustamassa tai ovat suunnitelleet matkustavansa Nepaliin…Elikkä mättö!

Pääraakaaineena useimmissa ruuissa on kana ja mausteet ovat myös isossa roolissa. Useimmissa ruuissa on chiliä ja currya, sekä joitain paikallisia mausteita mistä emme ole saaneet selkoa. Herkkävatsaisen tai tulista ruokaa kammoavan on melko vaikeaa löytää annosta itselleen, mutta myös näitä ihmisiä on ajateltu! Menussa annoksen vieressä on suluissa ilmoitettu (no spicy)

Muita lihoja mitä ruuista löytyy ovat puhveli,lammas ja possu. Valittavana on myös kokonainen Nepalilainen perinneateria joka sisältää riisiä, salaatteja ja eri kastikkeita. Jokaisen ruuan mukana tuodaan myös mausteisia pikkelssejä. Juomista sen verran, että viinit sekä viskit ovat melko kalliita johtuen siitä, että ne ovat tuontituotteita. Viinipulloa esim et alle 10eurolla ravintolasta saa. Nyt esittelemme muutaman paikallisen ruuan kuvien kera ja pari paikallista olutta.

Kuivattua paistettua pinaattia, muita kasviksia ja tulista kastiketta. Hinta n. 1,30e

Paistettua kanaa sekä yrttipikkelssiä. Hinta 1,30e

Paistettua riisiä kanan ja kasvisten kera. Hinta n. 1,20e

Ranskalaisia tulisella tomaattikastikkeella. Hinta. n. 1e

Momo. Yksi kuuluisimmista perinneruuista. Ohuen taikinakerroksen sisällä joko kanaa, kasviksia taikka puhvelia. Saatavana paistettuna tai höyrytettynä. Hinta n. 1e

Puhveliburgeri. n. 1e

Pari paikallista lagerolutta. Everest & Nepal Ice. Hinta ravintolassa n. 2,70e ja kaupassa n. 1,50e. Koko 0,65l

Kanaa jälleen. Hinta n. 1,20e

Kasvispihvejä. Hinta n. 1,20e

Enjoy your meal!

Epi&Ville Kathmandu, Nepal

 

 

10 vastausta artikkeliin ”Juoma&Ruokakulttuuri

 1. Mielenkiintoinen blogi! Ensinnäkin siksi, että ollaan tulossa Nepaliin ensi kuussa ja kaikki informaatio kyseisestä kohteesta kiinnostaa. Toiseksi, että olette matkailualan opiskelijoita, jota opiskelemaan laitoin itsekin juuri paperit vetämään 🙂 Missä päin Nepalia pyöritte, vai ootteko vaan samassa mestassa (työharjottelun takia)?

  Sieltä varmaan löytyy liharuokien lisäksi ihan kasvisvaihtoehdotkin? Mä vaihdoin Intiaan tullessani vähän niin kuin puolivahingossa kasvisruokavaliolle, välttääkseni epämiellyttävät puoliraa’aksi jätetyt lihayllärit..

 2. Kiitos kaikille kommenteista!

  Yövymme pääkaupungissa Kathmandussa, Thamel nimisessä kaupunginosassa. Thamel on turistialuetta ja täällä hinnat ovat korkeimillaan muihin alueisiin nähden, mutta liikkuessa alta pari kilometriä pois alueelta hinnat tippuvat hyvinkin. (Blogin kuvat otettu Thamelin ulkopuolelta).

  Pyörimme siellä sun täällä Nepalissa.Toimisto jossa työskentelemme sijaitsee kilometrin päässä Thamelista, Jai Nepalissa. Paljon tulee pyörittyä muuallakin kenttätyön vuoksi. Maahan on täynnä vuoristoja, joten luontoon kannattaa lähteä pyörimään.

  Puoliraakoja liha-aterioita ei ole tullut vastaan. Silloin tällöin olemme kurkistaneet lihaa ja varmistaneet onko kypsää ja näin parin viikon ajan ei ole tullut ikäviä yllätyksiä vastaan. Ja kaikkeahan saa myös vegenä =)

 3. Hauska blogi ! Kiva on lukea kuinka viihdytte ja kuvia on ihana kattoa (vois olla enemmänki:)
  Olin ite Nepalissa viime keväänä pari kuukautta, ja ihanat muistot tulee mieleen teijän blogista 🙂
  Hauskaa reissun jatkoa !!

 4. Totta on että alunperin momot Kiinasta kotoisin, mutta näinä päivinä voidaan jo laskea kuuluvan nepalilaiseen keittiöön sillä momoja on löytynyt ruoka-menusta jo melkoisen kauan. Ja koko kansakunta nauttii näistä. *Kiitos kuitenkin muistutuksesta * =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *