The End?

Niinhän se on, että kaikki kiva loppuu aikanaan, kuten tämäkin reissu. Kaksi kuukautta Nepalissa ja kaikkea sitä tulikin tehtyä ja kaikkialla käytyä. Nepalimatkan viimeiseksi artikkeliksi mainitsemme muutamia varteenotettavia paikkoja ja ajanvietteitä, jos tänne päin vaikka juuri sinä olisit tulossa piipahtamaan.

 Kathmandun Thamelissa:

City Heaven Restaurant – (edullisin ravintola)

K-Too – (ravintola, josta maittavimmat pihvit)

Shisha Terrace – (kenties paras illanviettopaikka, live-musiikkia joka ilta kaikkien makuun)

 Jos tempelikylissä käynti, trekkaileminen vuorilla tai muuten jouten-olo kyllästyttää ja kaipaa adrenaliiniryöppyjä, kannattaa ehdottomasti käydä benj-hyppäämässä 160 metristä joen rotkoon.

Tunnin varjoliitely eksoottisen Pokharan kaupungin yläpuolella,  josta avautuu upean vihreä vuoristoinen maisema, on varmasti myös upea kokemus. Korkeanpaikan kammovia ihmisille suosittelemme intensiivisiä koskenlaskuja Pokharan lähettyvillä.

Lentokoneesta

Lopuksi tahdomme kiittää Royal Mountain Travel-Nepalia työharjoittelupaikasta ja myös Mandala Travelia yhteistyöstä Suomen päässä.

PS Kiitos kaikille blogimme seuraajille!

Epi&Ville

http://www.mandalatravel.fi/

http://www.royalmt.com.np/

Chitwan – welcome to the jungle

Kostean kuumasta Pokharasta suuntasimme vieläkin eksoottisemalle alueelle, Chitwaniin, jossa pääsimme temmeltämään elefanttien kanssa.  Bussilla Pokhara-Chitwan matka vei 6 tuntia taukoineen. Jo matkan alkupäässä liikenne pysähtyi täysin puoleksi tunniksi johtuen kodittomien mielenosoituksesta. 

Majapaikkanamme toimi Hotel Sapana Village Lodge

Chitwaniin saavuttuamme kurkistimme hotellin lehtiseen, josta saatoimme valita monista eri kymmenistä aktiviteeteistä mieluisimmat.

Listasta löytyi muun muassa seuraavia vaihtoehtoja: elefantin pesu, sadonkorjuu, korujen valmistaminen, jeeppisafari, viidakkokävely (mahdollisuus myös yöaikaan)… Ja me pojat valitsimme elefanttisafarin ja kanoottiajelun elefanttien synnyttämiskeskukselle.

 

Elefanttisafarilla vastaamme tuli pari kaurista sekä sarvikuonoa. Päivän olisi kruunannut, jos olisimme nähneet bengalin tiikerin, mikä olisi ollut oppaiden mukaan harvinaista herkkua.

 

Esitteen mukaan kanoottiajelun aikana tulisimme näkemään  kahta eri krokotiililajia, mutta meidän tuurillamme emme nähneet vilausta kummastakaan.

Elefanttien synnyttämiskeskuksella saimme mahdollisuuden nähdä maailman ainoat elossa olevat elefanttikaksoset, jotka ovat tallustelleet maan päällä jo viisi vuotta.

Puolitoista viikkoa kaiken auringon ottamisen, hikoilemisen, itikoiden puremisen, monenlaisien eläimien näkemisen ja busseilla matkustamisen jälkeen paluu kotikulmille Kathmandun arkeen.

 

Epi&Ville Chitwan, Nepal

Pokhara part 2

Aamulla herätessämme huomasimme sään olevan mitä mainioin veneilemiseen, siispä lähdimme kohti järvenrantaa vuokraamaan botskia.

 Järvelle oli samana päivänä saapunut myös monia muita veneilijöitä, tässä vaan murto-osa monista muista.

Aika paljon kertoo paikallisten uskonnollisuudesta, että myös keskellä järveä olevalle saarelle oli rakennettu temppeli. Tämä paikka olikin päivän aikana täynnä porukkaa koko ajan.

Kuuman päivän takia päätimme myös lyödä veneen parkkiin ja pulahtaa uimaan.

Pokharassa vuokrasimme vielä pyörät kolmeksi tunniksi (hinta 1,5€ per naama) ja kiersimme ympäri kaupunkia. Myös tätä suosittelemme veneilyn lisäksi.

Varjoliitely kaupungin yläpuolella olisi tullut maksamaan 80 euroa, mutta kun köyhillä opiskelijoilla budjetti on äärimmäisen rajallinen niin tämä riento täytyi ikävä kyllä jättää väliin tällä kertaa.

Seuraavaksi suuntaamme Chitwaniin, joka on valtaosin viidakkoa. Siellä suunitelmissa käynti  norsusafarilla ym, mutta tästä lisää seuraavassa artikkelissa.

Epi&Ville Pokhara, Nepal

Pokhara – Toisenlainen Nepal

Noniih! Oli aika lähteä lomailemaan ja kohteeksi valitsimme paljon hehkutetun kaupungin, Pokharan. Nepalin toiseksi suurin kaupunki, turistien suosima city ja monella tavalla erilainen kuin pääkaupunki Kathmandu. Alta puolen tunnin potkurikoneella lentämisen jälkeen huomasimme ensimmäisenä korkean ilmankosteuden ja luonnon rehevyyden. Tiedossamme olikin jo, että kaupunkia sivuaa suurehko järvi, jonne täytyy ehdottomasti mennä veneellä soutelemaan virvokkeiden kera.   Johtuen turistien paljoudesta, liikkeet ovat pari tuntia myöhempään auki ja hinnatkin ovat hitusen korkeammat kuin Kathmandussa.

Ville yhdistelee meditaatiota ja levitaatiota

Pääsimme avaamaan futiskaudenkin vihdoin ja viimein.

Pokharasta lisää tunnelmia tulossa…

Epi&Ville Pokhara, Nepal

Puolivälin juhlakuvat

Kunniakkaasti ja menestyneesti saavutettu puoliväli reissustamme, 1/2 kk, minkä kunniaksi julkaisemme tänne läjän ”taiteellisia” julkaisemattomia kuvia.

Kathmandua lentokoneesta

riksa

 

Khopasissa

 

Khopasissa

 

 

Monkeys

Thamelin rajalla

 

kansalliskasvi, lali guras

 

 

 

Panautissa

 

 

Pakodaa Panautissa

Bricks Cafe (kantaravintola)

"muu"

Chisapanissa trekkailemassa

Epi&Ville Nepal