Mamman helppo minestronekeitto

Maaliskuussa aurinkoiset kevättalven päivät kutsuvat ulos reippailemaan eikä hellan ääressä halua liiemmin aikaa viettää. Niinpä Mamman keittiössä kokkaillaankin tähän aikaan vuodesta usein minestronekeittoa, joka valmistuu noin puolessa tunnissa vähällä vaivalla ja on todella maistuva reippailupäivän ruoka tuoreen leivän kera.

Minestronekeitto on italialaista alkuperää ja se edustaa ns.cucina poveraa, joka vapaasti käännettynä tarkoittaa köyhää keittiötä. Minestrone valmistetaan kauden vihanneksista ja juureksista sekä höystetään vaikkapa edellispäivän ruuantähteillä, kuten kinkulla.

Tämän tyypillisen italialaisen maalaisruuuan juuret ovat antiikin Roomassa saakka ja reseptejä on yhtä monia kuin tekijöitäkin. Tässä Sinulle Mamman keittiön helpon, edullisen ja nopeasti valmistuvan minestronekeiton resepti, prego!

Minestronekeitto ainekset Photo © Elämää ja Matkoja

Mamman helppo minestronekeitto
  • 750 g peruna & keittokasvissekoitusta, pakaste (Apetit)
  • 15 dl kasvislientä
  • 3 dl tummaa minispagettia (Myllyn Paras tumma rakettispagetti)
  • 300 g kinkkusuikaleita (Herra Snellman)
  • 1/2 dl tomaattipyreetä (Mutti)
  • 1 tlk tomaattimurskaa (Mutti)
  • 2-3 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 ½ tl hienosokeria
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl valkosipulijauhetta tai 1-2 tuoretta valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ripaus kuivattua cayennepippuria

Valmistus

  • Laita jäinen peruna & keittokasvissekoitus kiehuvaan tomaattipyreellä maustettuun kasvisliemeen. Kuumenna kiehuvaksi, jonka jälkeen laske lämpö miedommalle niin, että keitto poreilee rauhallisesti.
  • Keitä miedolla lämmöllä puolikypsäksi (n. 10 minuuttia) ja lisää tomaattimurska, spagetti ja mausteet. Käyttämäni spagetti kypsyy 6 minuutissa, mutta miedolla lämmöllä hieman pidempään kypsytellessä keiton maku tekeytyy paremmaksi ja spagetin rakenne pysyy silti hyvänä.
  • Kun keittovihannekset/-juurekset ovat kypsiä, lisää kinkkusuikaleet ja anna niiden lämmetä viitisen minuuttia.

Keiton pinnalle voit halutessasi ripotella parmesan-lastuja ja koristella tuoreen basilikan lehdillä. Tarjoile tuoreen leivän kera.

Lisäämällä pakasteherneitä kypsennyksen loppuvaiheessa saat mukavaa vaihtelua minestronekeittoon.

Buon appetito!

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Outi tiistai, maaliskuu 7, 2017 at 23:28

    Keitot ovatkin ihanaa ruokaa pakkaspäivinä.
    Mukavaa tiistai-iltaa ja huomista naistenpäivää ❤️

    • Reply Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog keskiviikko, maaliskuu 8, 2017 at 08:57

      Keitto on niin helppoa ja riittoisaa arkiruokaa, että jää ruuanlaitolta aikaa moneen mukavaan, kuten vaikkapa ulkoiluun!

      Ihanaa naistenpäivää myös Sinulle Outi!

    Leave a Reply