Koti maailmalla – Kulttuurishokki!

Kotoa lähtö vai kotiin lähtö?

On taas aikaa kulunut ja paljon on tapahtunut. Ei liene mikään yllätys. Mutta se mikä on tosi ihanaa, on se, että on koti Afrikassa ja se, että joku siellä ajattelee minua joka hetki, jakaa elämänsä kanssani ja että tunne on molemminpuolinen, unohtamatta ihanaa perhettäni Suomessa. Minua odotetaan <3

Barcelonaan paluu oli lievästi sanottuna sekä pomppuinen että masentava. Olin omassa kodissani aamuyöstä ja nukuin jonkin aikaa. Se mitä sitten aloin tekemään, tuskin on sekään yllätys, aloin pakkaamaan. Barcelonan koti menee nyt pakettiin. Miljoonia kokemuksia rikkaampana Barcelona jää nyt taakse. Tosin, vannomatta paras, eli en edelleenkään sano, ei koskaan.

Herätessäni Karoliina ystävällisesti tarjosi matkalaiselle aamupuuron ja kahvin, jonka jälkeen aloin taas täyttämään matkalaukkuja. (Edellinen muutto oli kolme viikkoa aiemmin, Afrikassa, syyskuun alkuun mennessä kaksi vielä edessä). Mitä pakkaan Suomeen, mitä myyn, mitä lahjoitan? Aikani pakkailtuani lähdin tapaamaan Ciutadellan puistoon Afrikkalaistaustaista, hollantilaista ystävääni Milaa, joka juuri tällä hetkellä odottaa junaa Santsin asemalla. Barcelona jää taakse myös häneltä. Metromatkan, kävelymatkan ja puistossa olo ajan olin täysin apaattinen. Miten näin tunteikas ihminen voi olla ilman minkäänlaista tunnetta, kertakaikkiaan minkäänlaista? Katselin apaattisena tuttuja ympäristöjä. Halusin pois. Kylmäkin oli. Ibra, jonka äitiä kävin Gambiassa tapaamassa, jaksoi edelleen jakaa reggaen ilosanomaa ihmisille. Taas joku espanjalainen on päättänyt vangita koiran, haukusta päätellen ison, ahtaaseen kerrostaloasuntoonsa. Tällä kertaa naapurissani. Nyt viikon täällä olleena, olo on hiukan kohentunut, mutta edelleen koen olevani väärässä paikassa.

Kerroin tuntemuksistani miehelleni. Ei ole helppoa hänelläkään. Seitsemän kuukautta yhdessäoloa 24/7. Taas on opeteltava uusi elämismuoto kunnes olemme jälleen yhdessä.

Suomeen paluu lähestyy. Odotan ja pelkään. Miten ikävä onkaan ollut perhettä, silti tiedän, että siellä tulee olemaan henkisesti kovat ajat.. Olen tosin aina sitä mieltä, että ihmisellä on hyvä aina olla jotakin tärkeää, mitä odottaa. Kyllä tämä tästä ja uusi lapsenlapsi varmasti auttaa asiaa.

On vappu, 1.5. Pesen pyykkiä, pitkästä aikaa ihan pesukoneella. Se mikä täällä on toimivan internetin lisäksi hyvä asia, saan mitä ihanimpia tuoreita vihanneksia ja hedelmiä ja vieläpä kohtuuhintaan. Lähes koko viikon olen syönyt salaatteja eri muodoissa, löytyypä jääkaapista maukkaita pensasmustikoitakin. On kevätparsasesonki.

Tässäpä taas kritisoijille kritisoitavaa, tiedän jo mitä tuleman pitää 😀 . Toivon, että tekin pääsette nauttimaan erilaisista ympäristöistä, ihmisistä, tutustumaan myös niihin mustiksi syntyneisiin.

 

 

13 vastausta artikkeliin ”Koti maailmalla – Kulttuurishokki!

 1. Myötähäpeä. Myötähäpeä näitä muutamaa kommentoijaa kohtaan.Täytyy sanoa että hävettää olla Suomalainen kun lukee näitä muutaman imbesillin kommentteja.
  Toisaalta kyseessä on vaan pari kylähullua joilla ei ole omaa elämää ja jotka vaan toistavat itseään kommenteillaan.
  Hienoa että jaksat Eija pysyä heitä ylempänä, koita pysyä positiivisena jatkossakin!

 2. Hyi helevatia sentään, minkälaiseksi naurettavaksi wannabe neekeriksi olet itsesi tehnyt. Valitettavasti näin siut livenä.
  Lapsias se eniten sääli tekköö. Eivät hyö oo tollast äitiä ansainneet.

  • Olisi kannattanut nopeasti kääntää katse pois tai vaihtaa suuntaa.
   Ei se ”Sanna” haittaa minua ollenkaan, ettet tykkää, minä tykkään.
   Lapsetkaan eivät voineet olla purskahtamatta nauruun näyttäessäni heille kommenttisi.
   Meillä kaikilla oli nii-iin mukavaa, oi jospa oisit saanut olla mukana 🙂
   Ihanaa viikonloppua!

 3. Eipä Eijan ”avioliitto” pitkään kestänyt. No, eipä tuo mikään ihme ollut.
  Mustamakkara nyhtää vielä loput saatavilla olevat rahat ja sitten vain uutta putkeen. So long!

 4. Hei Pirjo! Kiva kun olit odottanut 🙂 Afrikassa aika kului ihan muissa asioissa kuin tietokoneen äärellä ja se on yksi iso sitä, että elämä on siellä mutkattomampaa. Katsotaan, miten jatkossa pystyn kirjoittamaan, on paljon suunnitelmia. 🙂
  Mukavaa kevättä! Eija

  • Eijalle terkkuja Jyväskylän suunnasta. Voi kuuleppas juttua, on niin paljon tapahtunut täälläkin, että vaatisi useamman viestin. Mutta tyydyn tähän. Viikon päästä ova tulossa hakemaan toisen lapsen Johannesburgista. Ihana poika tulee kesäkuussa Suomeen. Odotamme jännittyneenä ensitapaaminen. Kielimuuri on ensimmäinen muuri. Lähdetään taas Alanyaan kesäkuussa. Tykätään olla siellä. Voi hyvin. Niilo

 5. Kiva, kun kirjoitit kuulumisiasi. Olin niitä odottanutkin. Elämä on ristiriitoja täynnä, ei niistä pääse mihinkään, kun ei voi jakaantua kahteen tai useampaan osaan. Peukut suunnitelmiisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.