Road Trip 2012 – Eurooppa: Päivä 6, maat Saksa-Ranska-Saksa-Sveitsi

Herätys Saksassa taas rekkaparkissa. Yöllä vaihdettiin kerran auton paikka ennen unia, kun kuulin ulkoa suloista rapinaa ja taskulampun kanssa säntäiltiin perään elukoita etsimään. Mäyrä tai joku muu isompi myllersi ainakin heinikossa ja sitten oli kaikenmoista pientä rapinaa, jotka osottautuivat rotiksi. Aww!-ilmiö muuttui pian pieneksi epävarmuudeksi, kun tajuttiin, että auto on täynnä ruokaa ja autossa aika monta rotan mentävää koloa. Vähän kaupempaa, samasta parkista löytyi kuitenkin myös rottavapaa paikka.

Ihania elukoita muutenkin täällä näkee. Haukkoja ja kotkia kaartelee useita päivässä näköetäisyydellä ja Ranskassa köllötteli villisika pellolla.

Yöllä oltiin myös Saksassa ajeltu viinialueille, joten aamupäivä ihailtiin aurinkoisia viinitarhoja, hedelmätarhoja sekä jo pientä vuoristoa. Reittinä matkalla oli jotakuinkin Karlsruhe-Baden-Baden-Strasbourg. Lounaaksi syötiin patonkia, juustoa ja ihan tolkuttoman hyvää, ilmakuivattua kinkkua.

Heti aamusta otettiin suunnaksi Ranska ja Strasbourg, josta löytyikin komea katedraali!

Pökötti Ranskassa.

Strasbourg.

Strasbourgista jatkettiin Sveitsiin. Tavoitteena oli päästä Kanderstegin vuoristokylään, jossa tiedettiin olevan ympärivuotisesti toimiva, kansainvälinen partioleiri. Sveitsin tietullitarra ostettiin Saksan puolelta (35€) ja Bernin kautta lähestyttiin määränpäätä.

Sveitsissä.

Sveitsi

Partiolaisia ei löydetty, mutta muuten niin mieletön paikka! Kyllä minä kuulun niin enemmän karuihin ja kylmiin maisemiin kun tuonne rannoille, vaikka auringosta tällä matkalla onkin saanut nauttia. Muutos oli jonkunmoinen aamupäivän Ranskan +24 lämpöihin. Lumipeitteisiä vuoria ympärillä kahlasin lumihangessa geokätköissä, mutta hymy ei kyllä laantunut kasvoilta kertaakaan 🙂 Vuoristotie korkeammalle oli suljettu autoilta jo vuonna 2006, joten jäimme nukkumaan noin 1100 m korkeuteen lumiselle parkkipaikalle tyhjän partioleirin viereen.

Ympärillä oli pieni ja hiljainen alppikylä. Talvisesonki oli selvästi vasta heräämässä kesän turisteihin ja partiolaisiin. Meidän lisäksi kylässä oli lähinnä kissoja ja lampaita 🙂

Kandersteg.

Kandersteg.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.