Urheilullisen joululoman startti Tampereen Tornista

by satuvw on 29.12.2015 · 30 comments

”Ei voi olla näin harmaata” oli ainoa ajatus joka kulki kehää mielessäni kun saavuimme parin päivän matkanteon jälkeen kotikaupunkiini Tampereelle. Junamatkaan Lillehammerin kupeesta Oslon kautta Tukholmaan, sieltä laivalla Helsinkiin ja vielä eteenpäin junalla kotiin asti oli mahtunut aika monet pienen pojan laatat ja niin isojen kuin pienten matkaajien kiukkukohtauksia, mutta silti hidasta matkantekoa Suomeen asti oli tahdittanut mukava koko perheen yhdessäolo kiireisen syksyn jälkeen. Mutta sitten tuli Tampere. Ei lunta, ei aurinkoa, vaan tehdasrakennuksia, rumia kerrostaloja, harmautta ja yleistä ankeutta. ”Onneksi ei asuta täällä” taisi käydä mielessäni myös vaikka olen joskus aikaisemmin kaupunkia hehkuttanutkin. Lillehammerissa oli sentään lunta ja hiihtokeskukset auki kun lähdimme reissuun.

Sokos Hotel Torni Tampere I @SatuVW I Destination Unknown

Ja sitten oli Tampereen Torni.

Solo Sokos Hotel Torni näkyy Tampereella kauas. En ole oikein tiennyt mitä Tornista ajatella, siellähän se hallinnoi näkymää, katsoi kohti keskustaa sitten suunnasta kuin suunnasta. Rantapallon bloggaajien etuihin kuuluu yhden yön yhteistyö Sokos Hotellien kanssa, ja utelias kun olin, kysyin onnistuisiko yöpyminen hotellissa juuri ennen joulun pyhiä. Ja olihan viime hetkestä kaksin miehen kanssa kaksin kulunut jo tovi, me kun olemme vuorotelleet työreissujen kanssa tiiviiseen tahtiin koko syksyn.

Joten harmaata tai ei, me suuntasimme kohti keskustaa laukussa kamera ja matkalta mukaan haettu kuoharipullo, ja jätimme muksut isovanhempien huomaan ja livistimme hetkeksi pienelle irtiotolle arjesta, ihan vaan kotikaupungissa. Ja äkkiähän se harmaus katosi väriloistoon kun illalla ihailimme Tampereen (joulu)valoja Tornin Moro-baarista, ja myöhemmin lämpöisen peiton alta oman huoneen ikkunasta.

Sokos Hotel Torni Tampere I @SatuVW I Destination Unknown

Sokos Hotel Torni Tampere I @SatuVW I Destination Unknown

Sokos Hotel Torni Tampere I @SatuVW I Destination Unknown

Varsinkin kiireen keskellä tärkein hotellikriteeri meikäläiselle on ”kodikkuus”; ilmeisesti norjassa vietetyt vuodet ovat jättäneet jälkensä ja kaiken pitää aina olla kovinkin ”koselig”. Kodikkuudessa Torni ei aivan vedä vertoja Original Sokos Hotelsin Villalle missä on aikaisemmin tullut otettua pieniä arjen irtiottoja, mutta kaikkialle kohoavaksi Torniksi tämä Torni oli vallan kodikas. Hotelli ja hotellin sisustus ovat mukava sekoitus Tampereen teollista historiaa, taidetta ja manserokkia, ja ne maisemathan ovat ihan omaa luokkaansa, varsinkin harmauden kadotessa yön väriloistoon. Ja mikä parasta, seuraavana aamuna aurinkokin pilkisti pilvien takaa kömpiessämme viime tingassa aamupalalle. Tykkäsin!

Ja mikä sen parempi aloitus urheilulliselle joululomalle kuin hetken hiljentyminen ilman perheen pienimpiä, joulun pyhät nimittäin vietimme vauhdikkaissa merkeissä Vierumäen Urheiluopistolla. Niin vauhdikkaissa että kameran olemassaolo unohtui muutamaksi päiväksi ihan täysin, vaikka kännykkäkameralla tulikin ikuistettua monia hauskoja hetkiä aktiviteettien lomassa. Ei voi muuta sanoa kuin että tämä joulu oli kyllä ihan paras, taidanpa tietää missä haluaisin viettää ensi joulunkin!

Ei siis muuta kuin myöhäiset joulun toivotukset taas täältä kotikulmilta Norjasta, vaikka nyt mennään jo lujaa vauhtia uutta vuotta kohti!! <3

{ 30 comments… read them below or add one }

Meri / Syö Matkusta Rakasta tammikuu 3, 2016 16.20

No tuosta Tornista on nyt kyllä kuullut jo niin monesta paikasta, että himottaisi jo itseäkin päästä sinne ja Moroon katselemaan maisemia. Harmi kun Tampereella ei taida asua edes ketään kaukaisia sukulaisia, notta saisi jonkun tekosyyn sinne suuntaan lähteä. ;)

Vastaa

satuvw tammikuu 4, 2016 22.59

Mutta hei, Tornihan on hyvä tekosyy ihan itsessään! Ja Cafe Pispala! :)

Vastaa

sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi tammikuu 3, 2016 18.26

Mua kiinnostaisi joskus käydä nukkumassa tuolla, kun siitä on niin monesta blogista saanut lukea. Tosin en sitten keksi mitä muuta Tampereella pitäisi tehdä? Ainoat tamperelaiset jutut mitä tiedän ovat musta makkara ja dieettiohjelmat…. ;D

Vastaa

satuvw tammikuu 4, 2016 22.59

Ha ha, Tornissa on itse asiassa Jutan suunnittelema kuntosalikin, eli sinne vaan! Ja Tampereella on muutenkin vaikka mitä nähtävää ja tehtävää, ei muuta kuin ”tampere” hakusanaksi tänne blogin puolelle :)

Vastaa

sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi tammikuu 6, 2016 10.35

Onko! No pitäisikös sitä sitten….. Mäpä tutkin noita sun juttuja! ;D

Vastaa

satuvw tammikuu 10, 2016 21.54

Ehdottomasti!! :)

Vastaa

Venla / Breezes from my Atlas tammikuu 3, 2016 19.51

Asun melkein Tornin naapurissa ja se on kyllä mielestäni ruma. Hotellissa en oo yöpyny, mutta tee- ja kakkubuffassa käytiin poikaystävän kanssa tänä syksynä! Se oli kyllä mielenkiintoinen ja herkullinen kokemus :)

Vastaa

satuvw tammikuu 4, 2016 23.00

Torni jakaa kyllä mielipiteitä, itse pidin siitä miten vanhaa oli yhdistettynä uuteen. Ja kakkubuffa kuulostaa erinomaiselta…!

Vastaa

Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi tammikuu 4, 2016 10.53

Tampere on itselleni tuntematon suuruus, joka pitäisi kyllä ottaa haltuun. Juuri tuo teollinen historia ja muut paralleellit itselleni niin rakkaaseen Manchesteriin houkuttelevat…Ehkä jo tänä vuonna…?

Vastaa

satuvw tammikuu 4, 2016 23.01

Ehdottomasti!! Jos tykkäät Manchesterista, tykkäät myös Tampereesta ;)

Vastaa

Noora tammikuu 4, 2016 12.56

Olen yllä olevan Venlan kommentin kanssa yhtä mieltä siitä, että Torni on ruma. Kuin Mordorista karkuteille lähtenyt kyhäelmä… Onneksi näin tamperelaisena asustan kodin ikkuna toiseen suuntaan ;) Asennoitumisvammastani johtuen en ole myöskään siellä koskaan käynyt. Ehkä vielä tulen, ei se sisältä näytä niin pahalta :)

Vastaa

satuvw tammikuu 4, 2016 23.02

Kannattaa käydä! ja jos sinne asti selviät, niin sitten on mentävä Moro-baariin asti :)

Vastaa

Mika / Lähtöportti tammikuu 4, 2016 15.40

Oltiin tuolla viime pääsiäisenä yhden yön minilomalla. Siisti hotelli, ei valittamista. Alakerran ravintola sopi hyvin koko perheen päivälliselle. Tosi hieno tuo ulkokuva, vaikka itse tornin ulkonäkö varmasti jakaakin mielipiteitä.

Vastaa

satuvw tammikuu 4, 2016 23.02

Kiitos Mika, ja jo näistä kommenteista huomaa että mielipiteitä on monta!

Vastaa

Stacy Siivonen tammikuu 4, 2016 18.16

Musta makkara, sehän se torni on. Kammottavan ruma rakennus. Tampere on kyllä täynnä rumia rakennuksia, mutta minua ei lumettomuus haittaa tippaakaan. Enemmän harmittaa lumi. Lumi harmittaa, itse asiassa, ihan vietävästi. Nyt sitä on Hangossakin taas paljon.

Vastaa

satuvw tammikuu 4, 2016 23.03

Mitä, Tampere täynnä rumia rakennuksia!? Tai no, onhan siellä niitäkin, mutta paljon myös (karun)kaunista rakentamista ;)

Vastaa

Ansku BCN tammikuu 4, 2016 19.18

Hyvää vuoden alkua!! Tampere on kovin vieras paikka minulle, olen ehkä kaksi kertaa elämäni aikana käynyt siellä, enkä muista juurikaan mitään kaupungista. Kesäkaupunkina varmasti kiva?

Vastaa

satuvw tammikuu 4, 2016 23.03

Taitaa olla niin että suurin osa Suomen kaupungeista on kiva varsinkin kesällä ;) Hyvää uutta vuotta myös!

Vastaa

Tiia/ReiseReise tammikuu 5, 2016 15.33

Joo, jos lunta ei ole talvella, niin Suomi on tosi harmaa. Nyt tosin on pakkasta reilusti ja jopa Helsingissä lunta! Olen käynyt vain Moro-baarissa, josta on kyllä upeat maisemat. Rakennus ei ole musta ruma, oli myös pakko sanoa mielipide. :D

Vastaa

satuvw tammikuu 10, 2016 21.55

Joo, Morosta on kyllä kaupungin parhaat näkymät, päihittää mielestäni Näsinneulankin. Ja kiva että täältä löytyy Tornista tykkääjiäkin! ;)

Vastaa

Pirkko / Meriharakka tammikuu 6, 2016 12.08

Ulkosuomalaisena olet selvästikin jäljessä Suomen in-jutuista :-) – viime syksynä tuntui, että kaikki kävivät täällä vähintään jossain ravintoloista, ellei sitten ainakin yhden yönkin verran.
No hyvä, että Sinäkin sait itsesi päivitettyä :-)

Vastaa

satuvw tammikuu 10, 2016 21.57

?? Kyllä ulkosuomalaisena pysyy ihan hyvin kärryillä Suomen in-jutuista, online maailmassa varsinkin, kun elää ja hengittää some-maailmaa. Mutta toki ei aina ole samantien mahdollisuutta itse käydä uusia juttuja testaamassa. Mitä ravintoloita tässä tarkoitit?

Vastaa

Annika | Travellover tammikuu 7, 2016 15.18

Minustakin Torni on ruma, mutta siellä on aivan hurjan hyvät sängyt! Olin vajaa vuosi sitten Tornin avajaisissa ja jotenkin odotin uudelta hotellilta jotenkin enemmän, mutta toisaalta se on Sokoksen ketjuhotelli, ei luksusta vaan mukavaa majoitusta kaupungissa piipahtaville. Siihen tarkoitukseen se on kyllä hyvä.

Vastaa

satuvw tammikuu 10, 2016 21.58

Hyvät sängyt on super-tärkeää hotelleissa, itse sain siellä kanssa maukkaat yöunet! Ja niinhän se on, Sokos-ketju ei tarjoa luksusta, mutta kivoja yksityiskohtia oli tässäkin hotellissa. Se oli vain harmi, että sauna oli kellarissa, unelmoin löylyistä kaupungin valojen yläpuolella!

Vastaa

Miika ♥ Gia | matkakuume.net tammikuu 8, 2016 0.15

Tornista on kyllä kuulunut positiivista palautetta moneltakin suunnalta, ja melkoisen innoissani voisin kuvitella ainakin kakkubuffaa lähteväni testaamaan. Hauskaa että Tampere on tuotu sisustuksessakin esille. Manserock-aiheinen sisustus kuulostaa vähintäänkin mielenkiintoiselta :)

Vastaa

satuvw tammikuu 10, 2016 21.59

Eikös! :)

Vastaa

Lotta Watia | Unagidon tammikuu 8, 2016 17.49

Joulun alla se on kyllä melkoisen kurjaa melkeinpä missä päin Suomea tahansa, Lappia lukuunottamatta. Siis harmaata, sateista ja kylmää. Tornissa en ole vielä yöpynyt, mutta yläkerran kattobaarissa olen käynyt. Maisemat on kivat, mutta muuten oli kyllä aika ahdasta. Kesällä ehkä parempi, kun voi olla myös ulkoterassilla.

Vastaa

satuvw tammikuu 10, 2016 21.59

Ensi viikolla takaisin Suomeen, toivottavasti siellä on sitten jo lunta!! Ja joo, Moro oli kyllä tosi pieni, mutta ainakin arki-iltana sinne mahtui hyvin.

Vastaa

Kohteena maailma tammikuu 8, 2016 21.46

Itse rakastan tuota rakennusta ja näen sen joka viikko useita kertoja. Itse asiassa tykkään siitä niin paljon, että oli kuvaamassa sitä 1.1.2016 klo 00:45 ilotulitusrakettien jälkeen. Autolla ja selvinpäin – repikääpä siitä :-D

Vastaa

satuvw tammikuu 10, 2016 22.00

No niin. Siitä on kyllä revittävä! :)

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: