Lahja kotoa – ihan parasta ulkosuomalaiselle

by satuvw on 01.12.2015 · 6 comments

Lahja kotoa I @SatuVW I Destination Unknown

Mikä tämä on, mikä tämä on, onko se äiti sulle? Jos me mennään tähän sohvalle näin ja ota se kuva?

Ja näin syntyivät pimeät, heilahtaneet ja rakeiset kuvat ihan parhaasta jouluylläristä, lahjasta josta ei ollut paljon mitään kuvattavaa jäljellä enää seuraavana päivänä…  Meidän pientä miestä tämä touhu ei tosin olisi voinut vähempää kiinnostaa, ennen kuin selvisi että paketissahan on muun muassa suklaata!

Vaikka Norja ei ole kaukana Suomesta, kaipaan kotoa kliseisesti saunaa ja tuttuja suomalaisia makuja. Omassa kassissa Norjaan lennätetään aina ruisleipää, karjalanpiirakoita, suklaata ja salmiakkia, mutta eivätpä ne varastot kovinkaan kauaa koskaan kestä, brittimieheni kun on myös vuosien saatossa alkanut vaatia oman osansa Suomi-tuliaisista.

Tällä kertaa mieluinen lahja ei kolahtanut postiluukkuun ystäviltä tai perheeltä, vaan uudelta Lahja Kotoa – palvelulta. Idean takana on ryhmä liiketalouden opiskelijoita Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemiasta, missä tavallisen koulumaisen opiskelun sijasta opitaan tekemällä itse, eli yrittämällä. Tykkään! Monet ryhmän jäsenistä ovat itse opiskelleet tai työskennelleet ulkomailla, ja odotelleet aikoinaan itse kaivattuja herkkupaketteja kotipuolesta.

Meidän kotiin saapui Lahja Kotiin – kaupan joulupaketti missä on mukana Fazerin jouluisia suklaita, ihanan tuoretta Kouvolan lakritsia, mausteista teetä, kahvia ja kardemummaa. Karkkien kohdalla itsehillintä saattoi ehkä pettää, mutta kardemumma odottelee joululeipomisia ja lämpöiset juotavat (ja pienen palan suklaata) päätin säästää siihen kun miehenikin on taas kotosalla. Joulupaketin lisäksi valikoimissa on tällä hetkellä koti-ikävä paketti ja herkkupaketti täynnä karkkeja, mutta pakettivalikoima vaihtuu parin kuukauden välein aina seuraavaan juhlasesonkiin sopivaksi. Tavoitteena ryhmäläisillä on jatkossa tarjota yhä enemmän pienten suomalaisten putiikkien tuotteita.

Meille voisikin sitten seuraavaksi laittaa tulemaan sen herkkupaketin…. (vink vink ystävät ja perhe!)

Jos haluat vielä lähettää Lahjan kotoa täksi jouluksi, tee se 7.12 mennessä niin paketit ehtivät vielä Eurooppaan. 

Lisätietoja: Lahja Kotoa www-sivut, Facebook ja Instagram

{ 6 comments… read them below or add one }

Jael joulukuu 1, 2015 19.53

Kiva idea:) Luulisi että Norjasta löytyisi helposti suomalaisia tai samantapaisia tuotteita kun on niin lähellä oleva maa.Millaista ruisleipää norjalaiset syövät?

Vastaa

satuvw joulukuu 2, 2015 21.21

Suomalaisia tuotteita löytyy lähinnä karkkipuolelta, ja sieltäkin vain muutamia juttuja kuten turkinpippureita. Omiasta suosikeistani Panttereistani tai Geisha-suklaasta voi vain haaveilla! Tai Pätkiksestä… tai Kismetistä! Samoin koko maitotuotteiden valikoima kalpenee Suomen rinnalla. Ruisleipää ei täällä tunneta, vaan lähinnä valikoimissa on limppumaisia ”vehnäpötkylöitä”. Toiset ovat vähemmän vehnäisiä kuin toiset, mutta kyllä niihin on jo ehtinyt kyllästymään…. Ja ihan näin tiivistettynä, yleisesti ottaen valikoimien monipuolisuus on täällä Suomea jäljessä.

Vastaa

Kiira / Lifelong Adventure joulukuu 8, 2015 18.18

Tää on ihan mahtava idea! Vaikka kuinka ajattelisi, että eipä reissun päällä tule ikävä kotimaiseen ruokapöytään kun on niin paljon kaikkea uutta, niin kyllähän niitä tuttuja herkkuja silti ikävöi :)

Vastaa

satuvw joulukuu 29, 2015 21.55

No kyllä! Ja varsinkin kun kotoa on poissa ”vähän” pidemmän aikaa, kotimaan herkkuja kaipailee entistä enemmän :)

Vastaa

dooiitt heinäkuu 1, 2017 9.07

Parhaat asut nuorille naisille, naisille ja tytöille
Meillä on jotain sinulle budjetistasi Lisää …
Käy osoitteessa: – Suunnittelija Salwar Suit

Vastaa

Raksha Bandhan 2017 heinäkuu 12, 2017 14.16

Exclusive Collection of Fancy Rakhi ja paljon muuta …
Meillä on joitain sinulle budjettisi …
Plz vierailu: – Raksha Bandhan 2017

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: