Miltä Suomi näyttää ulkomaalaisten silmissä?

by satuvw on 05.02.2015 · 44 comments

Miltä Suomi näyttää ulkomaalaisten silmissä on kysymys mihin on Matkamessujen ja Nordic Bloggers Experience-bloggariohjelman myötä tullut mediassa montakin vastausta, kuten Lapsiperheen matkat-blogin Inarin artikkeli Helsingin Sanomissa osoittaa. Itse olen tämän viikon reissannut australialaisten matkaajien kanssa Lapissa, mistä tänään suuntaamme kohti Pohjois-Norjaa. Se miltä meidän kylmä pohjoinen näyttää matkailijoiden silmissä mietitytti ennen viikon alkua kovin, mutta mitään aihetta huoleen ei ole ollut. Suomi näyttää hyvältä musta-valkoisenakin, eli silloin kun Lapin aurinko ei paljoa pilviverhon takaa näyttäydy. Oma Instagram-tilini on tällä viikolla nukkunut talviunta, sen sijaan työpaikkani gallerian puolelta löytyy muutama otokseni Helsingin ja Lapin tunnelmista.

Sipulikirkko, Helsinki I @SatuVW I Destination Unknown

Finnair ja Kittilän lentokenttä I @SatuVW I Destination Unknown

Poroajelu Muoniossa I @SatuVW I Destination Unknown

Moottorikelkkasafari Muoniossa I @SatuVW I Destination Unknown

Tässä vaiheessa kun Suomi on jäämässä taakse, päällimmäisenä ovat muistissa leveät hymyt ja uudet kokemukset. Se, kuinka Suomen kuiva pakkanen onkin ihan kestettävissä ja avannossa pulahtaminen on ”ihan ok”, kun taas lumessa pyöriminen ei. Mieleen ovat jääneet myös tarinat illalla viinilasin ääressä ensimmäiseltä murtsikkahiihtoreissulta koskaan, ja muistot Toni-porosta jolla oli ihan omat suunnitelmat porosafarin varalta.

Kotimaassa matkaaminen saa ihan uusia ulottuvuuksia kun kokemukset jakaa ihmisten kanssa joille kaikki itselle itsestäänselvyys onkin ihan uutta, ja en voi muuta kuin todeta että pitkistä päivistä huolimatta, tämän parempaa työmatkaa ei voisi ollakaan!

Instagram Travel Thursday: Joka kuukauden ensimmäisenä torstaina järjestettävä blogi-tempaus tuo yhteen matkablogaajia kertomaan omia matkailuun liittyviä tarinoitaan Instagram-kuvien voimin. Tutustu tämän kuukauden postauksiin alla. Kampanjan järjestäjinä Suomessa kanssani toimivat Kaukokaipuun Nella ja Wanderlust Expert-blogin Veera. Jos olet bloggaaja ja halua lähteä tempaukseen mukaan, katso ohjeet täältä.


{ 44 comments… read them below or add one }

Kea helmikuu 5, 2015 0.09

Ihmettelinkin kun sua ei oo instagramissa hetkeen näkyny! Mulle tulee näistä sun kuvista niin hirveä Lappi-ikävä. Suomen Lappi taitaa jäädä multa tällä kaudella kokematta, vaikka taidan mä ajaa jostakin jotain kautta läpi hieman keväämmällä… ;) Olispa kiva joskus päästä mukaan noihin NBE-meininkeihin, tuntuu siltä ettei noita ulkkareita päässy oikeastaan yhtään tapaamaan Matkamessujen aikaan. Viime vuonna oli jotenkin enemmän yhteistä aikaa ja ohjelmaa suomalaisten ja ulkomaalaisten matkabloggaajien kesken. :)

Vastaa

satuvw helmikuu 5, 2015 7.07

Joo, Instagramin kanssa on jotenkin hankala jatkuvasti vaihtaa profiileja, joten olen pyöritellyt vain töiden tiliä! :) Musta taas tuntui että tänä vuonna messuilla en edes ehtinyt kunnolla näkemaan suomalaisia bloggaajia, täytyy katsoa jos ensi vuonna ehtisi olemaan Helsingissä myös sen viikonlopun. Taisi mennä tänä vuonna niin että yhteistä ohjelmaa oli paljonkin suomalaisten hostien kanssa, mutta ei sitten niinkään muiden kanssa. Vaikka ne torstain juhlat olivat kyllä ihan mahtavat!

Vastaa

Laura/My post-University Life helmikuu 5, 2015 0.53

Mun mielestä on aina ihan parasta pyöriä omassa kotimaassan jonkun ”ulkopuolisen” kanssa koska silloin todella näkee ne tutut maisemat ihan uusin silmin!

Ja voi vitsit, tuo porovaljakko kuva on aivan ihana!

Vastaa

satuvw helmikuu 5, 2015 7.07

Porovaljakkoajelu oli kyllä hauska yllätys itselleni, olen ennen istunut kyydissä tosi hitaassa kyydissä, mutta näillä poroilla oli kiire….! :)

Vastaa

Jenni / Globe Called Home helmikuu 5, 2015 2.19

Hei millainen tuo lumikelkkasafari on? Mietin tällä hetkellä, pitäisikö sellaiselle lähteä Kalliovuorilla, ja ylipäänsä mietin, onko lumikelkalla päristely hauskaa? Maisemat varmaan vähän erit, mutta lumi nyt on kaikkialla samanlaista!

Vastaa

satuvw helmikuu 5, 2015 7.10

Meillä oli hyvä koko päivän safari, isälläni tosin on kelkka, joten olen sillä päristellyt aina silloin tällöin muksusta asti :) Jos mietit lumikelkkasafaria, varmista että ryhmäkoko on pieni, ja että safari on ns. ”aktiivinen”. Joskus järjestetyillä safareilla körrötellään TOSI hitaasti koko päivä, vaikka se tietty riippuu paljon osallistujista. Maisemat ovat varmasti eri, mutta uskoisin että olisi hieno kokemus Kalliovuorilla!

Vastaa

Arja / Haavematkoja helmikuu 5, 2015 8.08

Ihana porovaljakkokuva! Se on kyllä aina avartavaa, kun Suomea (minun tapauksessa ei tosin valitettavasti Lappia vaan Helsinkiä) pääsee näyttämään ulkkareille ja muistaa itsekin, mikä kaikki täällä onkaan niin ihmeellistä. Sillä onhan niitä juttuja, pääsee vaan itseltä aina unohtumaan.

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 20.34

Kiitos Arja! Ja täytyy myöntää että itsekkin aloin arvostamaan Suomea huomattavasti enemmän sen jälkeen kun sieltä muutin pois! :)

Vastaa

Maarit Johanna helmikuu 5, 2015 8.26

Toivottavasti teillä oli kivaa Kittilässä! Toivottavasti Pohjois-Norjasta alkaa tulemaan instakuvia, sinne on jo ikävä. :)
Hauskaa että saitte tyypit avantoon. ^^

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 20.35

Kittilässä, tai paremminkin Muoniossa oli mahtavaa, ja jonkin verran niitä Pohjois-Norjan kuvia päätyi Instaan asti, mutta aika lailla yriteltiin pysyä poissa Ole-myrskyn tieltä…… :)

Vastaa

Kaukokaipuun Nella helmikuu 5, 2015 8.44

Voihan NBE ja Lappi – ihania kuvia ja tunnelmia! :)

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 20.36

No niinpä! Vieläkin harmittaa vähän kuinka tuo NBE jäi kohdaltani niin minimiin, mutta toisaalta työhommissakin oli varsin kiva puuhastella taas pitkästä aikaa!

Vastaa

Jenna helmikuu 5, 2015 8.55

Wau, mitä tunnelmapaloja. Huikea tunnelma kaikissa kuvissa. Suomi <3

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 21.45

Kiitos Jenna! Ja niinpä, ihana Suomi!

Vastaa

Tiina, Kinttupolulla helmikuu 5, 2015 10.17

Nyt on selvästi ollut telepatiaa ilmoilla :-) Suomen talvimaisema on tänä torstaina useammassa blogissa aiheena ja minäkin päädyin tekemään pienen huomion ulkomailla asuvana, miten Suomi on alkanut näyttää eksoottiselta…

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 21.45

No niinpä! Näitä Suomi-postauksia oli tosiaan useampiakin!!! :)

Vastaa

AnskuBCN helmikuu 5, 2015 10.30

On aina kiva kuulla näin lappilaisena, kun ulkomaalaiset kehuvat ”minun Lappiani” :). Ihania kuvia!

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 21.46

Ha ha, sinun Lappi on kyllä upea, kolahtaa aina kohdalle!

Vastaa

Pirkko / Meriharakka helmikuu 5, 2015 13.29

Tuo on kyllä totta, että kotoiset asiat ulkomaalaisten kanssa koettuna ovat vähän kuin uusia elämyksiä! Ensimmäistä kertaa elämässäni laskettuluopissa ollessani ryhmää jaettiin kahden tasoisiin sillä perusteella, että osaako jarruttaa suksilla auraamalla – enpähän ollut sitä ennen ollut tullut ajatelleeksi, että joku ei osaisi, kun tuntuu, että suomalaiset (ja varmaan norjalaiset) yleensä osaavat sen jo viimeistään kolmevuotiaina!

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 21.47

No joo, ihan totta, kyllä meillä kolmivuotias jo jarruttelee auraten jos sille tuulelle sattuu. Yleensä kyllä pistää vaan menemään vauhdilla alaspäin ;) Ja itselleni eksoottinen kokemus tällä reissulla oli myös muuten murtsikkahiihdon opettaminen, sekään ei ole koskaan tullut mieleen että suksien ja sauvojen koordinointi ei olekkaan luonnollista!

Vastaa

Jael helmikuu 5, 2015 16.51

Minun täkäläiset tuttuni,jotka ovat olleet Suomessa ,ihastuivat täysin.Yksi tuttuni oli keväällä pikaisesti liikematkalla,ja näki jonkun verran Helsinkiä ja jonkun verran Turkua,mutta haluaa ehdottomasti tulla uudestaan kunnon reissulle. Olen tavannut myös ihmisiä,jotka ovat olleet talvella Lapissa,ja kovin kehuneet kokemusta.Täällä nyt pyörivän Amazing Race-kilpailun täkäläisen version kilpailijat viettivät Suomessa aikaa 6 jakson verran,mikä varmasti on täällä herättänyt kiiinnostusta Suomeen matkailusta.

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 21.49

Nämäkin australialaiset matkailijat ihastuivat kyllä Suomen Lappiin, ja kehuivat kovasti Helsinkiä myös. Harmi vaan että aurinko pysytteli piilossa oikeastaan koko reissun ajan!

Vastaa

Annika | Travelloverblogi helmikuu 5, 2015 17.49

Aina jotenkin sivuutan sen, että matkakohteita on Helsingistä pohjoiseenkin… Ihania kuvia!

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 21.49

Ha ha, siellähän niitä varsinkin onkin, heti Tampereesta alkaen ;)

Vastaa

Elina / Vaihda vapaalle helmikuu 5, 2015 19.07

Kuulostaa erittäin mukavalta työmatkalta! Ausseja ja husky- ja poroajelua. Kelpaisi. :)

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 21.49

Jep. En valita!!! :)

Vastaa

Katja helmikuu 5, 2015 19.09

Ulkomaalaiset tuo kyllä niin oman näkökulman kotimaanmatkailuun. Mä olen yliopistolla jutellut vaihtareiden kanssa nimenomaan kokemuksista ja matkasuunnitelmista ja on jotenkin ihan huippua kuunnelaki niitä kertomuksia vaikkei itse ole mukaan päässytkään.
Oon myös lähetellyt sukulaisille Kreikkaan ja Espanjaan silloin tällöin talvikuvia ja toivon, että saisin sieltä joskus jonkun käymään kenen kanssa lähteä Suomikierrokselle :D

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 21.51

Toivottavasti sukulaisesi innostuvat tulemaan Suomeen talvisaikaan, itse olen myös yrittänyt suostutella ystäviäni Etelä-Euroopasta tänne tutustumaan talveen. Vielä eivät ole innostuneet…. :)

Vastaa

Eevi helmikuu 5, 2015 21.36

Kääk miten mahtavan näköistä Lapissa. Paitsi en tiedä miten tuo avanto voi olla ihan ok, mun mielestä lumihanki ei ole yhtään niin paha :)

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 21.51

Ha ha, mun täytyy kyllä yhtyä näihin matkaajiin siinä että se avanto on huomattavasti helpompi vaihtoehto verrattuna lumihankeen!!! ;)

Vastaa

säppä helmikuu 5, 2015 21.51

Voi kun Suomikin on niin kaunis! Mä oon tosi vähän päässy pyörimään tuolla Pohjoisessa, kumpa pian pääsis. Jotenkin nää lähikohteet jää usein muiden suunnitelmien jalkoihin, ihan syyttä!

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 21.52

Tuo on kyllä ihan totta että lähikohteet helposti unohtuvat, ja mitä Lappiin tulee, matkan hinnallahan lähtee helposti myös etelän lämpöön. Mutta on Lapissa silti joku ihan oma taikansa…

Vastaa

Sanna I Siveltimellä helmikuu 6, 2015 6.02

Hrrr…talvelta se näyttää ;) Mutta ihanan tunnelmalliselta sellaiselta! Toi porovaljakkokuva on ihana…voin melkein tunteä kirpsakan pakkasen poskipäissä tuossa reessä. Suomessakin on kyllä niin paljon nähtävää :)

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 21.52

Ha ha, no, talvisen kylmäähän tuolla Lapissa tosiaan olikin!! ;)

Vastaa

lena / london and beyond helmikuu 6, 2015 10.06

Upeita kuvia, Suomi-ikava nostaa paataan. :) Ensi viikolla lentelen Kuopioon, aika kiva kun on talvi odottamassa.

Mulla on muuten tulossa hyvin samanlainen postaus lahiaikoina,kunhan saan Matteolta loput kommentit ja yhdelta ystavaltani. On todella mielenkiintoista lukea muiden mietteita kotimaastamme, meidan itsestaanselvyydet ovat tosiaan jotain uutta ja ihmeellista monille. Hyvin sanottu :)

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 21.53

Odotan mielenkiinnolla Matteon ja ystäväsi tunnelmia Suomesta, vastaavia on aina mielenkiintoista lukea. Ja ihanaa että pääset nauttimaan Suomen talvesta!!!

Vastaa

Heidi / Auringon alla helmikuu 6, 2015 14.31

Kauniita kuvia! Talvi on tänään näyttänyt ainakin Oulun korkeudella mukavia puoliaan, kun aurinko on paistanut ja silti on ollut suorastaan lämmintä (=ei pakkasta), ihan kuin olis jo kevät! :)

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 21.53

Kiitos Heidi!!

Vastaa

Veera Bianca helmikuu 8, 2015 2.22

Ihania kuvia Suomesta! Kiitos sun ja muutaman muun bloggaajan, olen oppinut arvostamaan tätä kummallista kotimaata! :) Oon tän varmaan ennenkin todennut, motta toteampa taas :D Näillä NBE:n tyyppisillä blogireissuilla sitä oppii katsomaan Suomea aina ulkopuolisen silmin ja löytää itsekin uusia jänniä puolia! Ja onpas kiva galleria duunin puolesta, aloinkin seuraileen! :)

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 21.54

Kiitos Veera! Ja ei voi muuta sanoa kuin että on ihanaa kun työkin vie maailmalle JA tuo kotimaahan :)

Vastaa

Caro helmikuu 10, 2015 14.26

Niin kauniita kuvia, upeita Suomi-tunnelmia ja talven eksotiikkaa! Ulkomailla (vaikkakin vain Tanskassa) asuessa oppii totisesti arvostamaan Suomen alueellisia eroja ja upeaa luontoa. Olkaamme kaikki ylpeitä kotimaastamme, siitä riittää ammennettavaa :)

Vastaa

satuvw helmikuu 16, 2015 21.54

Juuri näin!

Vastaa

Inka helmikuu 17, 2015 17.27

Hei Satu, mää niin haluan kuulla sun ajatuksia tästä, eli oli pakko iskeä sulle #ReilutBlogit-haaste: http://archiegonelebanon.pallontallaajat.net/2015/02/17/reilutblogit-haaste-ja-10-vinkkia-reilumpaan-matkailuun/

Vastaa

satuvw helmikuu 17, 2015 22.11

Kiitos Inka! Lähden tähän mielelläni mukaan!

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: