Seikkailu Viikossa: Koskaan ei ole liian aikaista (tai myöhäistä)

by satuvw on 05.01.2015 · 17 comments

Seikkailu sanana alkaa olla aika kovassa käytössä tämän blogin puolella, se kun astuu kuvaan oli sitten kyseessä retki lähikukkulalle tai viiden viikon fillarointireissu Irlannissa. Mutta niinhän se vaan on että pienet seikkailut tekevät arjesta paljon jännittävämpää, joten seikkailut jatkukoon.

Ja mikä voisi olla sen seikkailullisempaa kuin ihka ensimmäinen alamäkihiihtoreissu, ikinä! 

Mitä tulee muksujen murtsikkahiihdon ja laskettelun opetteluun, itse olen sitä mieltä että sukset voi laittaa jalkaan siinä vaiheessa kun kävely ilman sen suurempaa huojuntaa onnistuu. Toki on tärkeää mennä lasten ehdoilla ja tahdissa, ja meilläkin hiihtoreissut kestävät joskus vain minuutteja, kun toisinaan taas puhutaan tunneista jos mukaan lasketaan korvapuustitauko kahvilassa.

Alla on lyhyt iPhonella otettu ja iMoviella editoitu pätkä meidän pienen miehen seikkailusta suksilla, pojalla ikää alkaa olla tasan tarkkaan seitsemäntoista kuukautta. Ja menossa mukana on neljänkympin tienoille ehtinyt isä, joka testaili mäkiä alppisuksilla toista kertaa elämässään. Meikäläiselläkin lauta on tässä hitaan varmasti vaihtumassa suksiin, lasten kanssa kun on helpompi tutkia hiihtorinteitä sukset jalassa.

Täytyy tunnustaa että joku jännä hyvänolontunne tulee ihan siitä, että vaikka emme Suomessa asukaan, ainakin osittain lapseni pääsevät kokemaan ja oppimaan samoja asioita kuin minäkin junnuna, talviurheilulajit mukaan lukien. Ei ole kai turhaan sanottua että me pohjoismaalaiset olemme syntyneet sukset jaloissa!?

{ 16 comments… read them below or add one }

Annika tammikuu 5, 2015 8.54

Ihana video! Ja näyttää poikakin nauttivan :)

Vastaa

satuvw tammikuu 6, 2015 22.00

No kyllä, poika nautti täysin siemauksin! :)

Vastaa

Milla - Pingviinimatkat tammikuu 5, 2015 8.55

Voi ihana teidän pikku-ukkoa ja miniä <3 kiitos aamun piristysvideosta :)

Vastaa

satuvw tammikuu 6, 2015 22.13

Ha ha, tämä on meidän talouden katsotun video tällä hetkellä, muksut haluaisivat tuijottaa sitä toistolla, ja aina vaan naurattaa!

Vastaa

Maarit Johanna tammikuu 5, 2015 10.25

Voi miten suloista ja hauskan näköistä meininkiä! :)) Kyllä muistan että olin itsekin samalla tavalla äitin ja isän sylissä suksilla en varmaan vanhempana kuin nelivuotiaana. Oli se vain hurjan hauskaa jo siihen aikaan. ^^

Vastaa

satuvw tammikuu 6, 2015 22.14

Laskettelussa on kyllä se hyvä puoli että siinä voi olla mukana koko perhe. Ainakin lastenrinteessä! :)

Vastaa

Jenni tammikuu 5, 2015 19.38

Ihana video!! En malta oottaa että muksut kasvaa vielä vähän että ne voi jättää hiihtokouluun ja itse pääsee rinteeseen, mää en kyllä lautaa vaihda takaisin suksiin, ainakaan vielä :) mutta murtsikoita kaipaan kyllä. Toi lasten tahdissa on kyllä välillä hiukan turhauttavaa, ekat luistelut oli jotain alle 1 minuutin mittaisia kun suusta tuli heti ”all done” mutta pikku hiljaa hirviällä tsempillä nyt jaksetaan jo 40minuuttia. Ja olen kyllä samaa mieltä oma lapsuuden talvet tuli vietettyä rinteessa, ladulla ja jäällä ja kyllä se tunne on ihana kun omat muistot tulee mieleen kun touhuaa omien mukuloiden kanssa. Ja nyt kun on virallisestikin snow day niin äkkiä vaatteet niskaan ja etsimään koti lumen seasta ja ehkä uudelleen lapioimaan takapihan lammen luistelukentää näkyviin. Mukavia seikkailuja teille!

Vastaa

satuvw tammikuu 6, 2015 22.18

Itse asiassa toinen syy suksiin vaihtoon on siinä, että pääsisin kiipeämään suksilla ylös vuoria täällä Norjassa ja laskemaan niitä myös alas, vaikka toki lumikengilläkin pääsisi lauta repussa. Mutta jotenkin sukset nyt viehättävät, niillä pääsee helpommin siirtymätkin eikä tarvitse aina odotella kavereiden sauvakyytejä…. ;) Tuo 40 minuuttia luistelua on kyllä tosi hyvä! Me ei olla luistimia edes vielä kokeiltu, mennään nyt hetki ihan vaan hiihdellen mäkiä ja latuja. Ja joo, hiihtokouluaikaa odotellaan myös täällä…. ;) Vaikka itse asiassa ”skipatrolin” tuossa seuraavan kylän keskuksessa voi aloittaa jo nelivuotiaana, mutta eipä me sinne taideta jaksaa kuskata! Mukavia talviseikkailuita myös sinne!

Vastaa

eve tammikuu 6, 2015 16.20

Hahaa, mahtavaa! :D Ihana video. Näytti pikkumies nauttivan puuhasta! Mä taas kerran katson silmät pyöreinä sillä meitsin puoltoistavuotias huutais varmaan ku palosireeni jos sille yrittäis suksia jalkaan… mutta ehkä sitten ens talvena jo onnistuu! :)

Vastaa

satuvw tammikuu 6, 2015 22.19

Hah, lapset on niin erilaisia! Itse lähdin vähän skeptisenä kokeilemaan, mutta yllätys oli kyllä suuri kun herra oli niin innoissaan. Pikku mies tosin haluaa tehdä kaiken mitä isosiskokin ja tuntuu siltä että hän luulee olevansa paljon suurempi kuin onkaan. Luultavasti luulee voivansa laskea kohta mäkiä ihan ilman apua! :)

Vastaa

JonnaRiikka tammikuu 6, 2015 21.15

Mahtava video! Voi, että miten hyvä fiilis tuli :) tuo lasten ilo on niin vilpitöntä aina.

Vastaa

satuvw tammikuu 6, 2015 22.19

Kiitos JonnaRiikka! Ja ei tuollaisesta lasten ilosta voi muuta kuin tulla hyvälle tuulelle!

Vastaa

Inka tammikuu 7, 2015 17.45

Eiikä miten ihana video! Hyllä hymyilytti. :)

Vastaa

satuvw tammikuu 10, 2015 14.49

Hih, kiitos Inka!!! :)

Vastaa

Uusi Aamu tammikuu 7, 2015 23.17

Ihana video! Musta tuntuu, että vuosi vuodelta kaipaan enemmän ja enemmän lunta. Ja ensi vuodesta eteenpäin on pakko kyllä vähintään pari viikkoa viettää jossain lumen keskellä, että tyyppi tottuu (ja pääsee itse peuhaamaan). Täällä kun ei oikeasti voi lumesta puhuakaan.

Vastaa

satuvw tammikuu 10, 2015 14.50

Itse nautin kyllä täysillä neljästä vuodenajasta, ne vuodet kun asuin Helsingissä niin talvet olivat ihan surkeita joten ei sielläkään oikein talvesta voinut puhua. Loppusyksystä voisin kuitenkin aina lähteä karkuun harmautta, jos mahdollista….. :)

Vastaa

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: