Seikkailut Kerryn kuningaskunnassa ja miten täältä pääsee pois!?

by satuvw on 01.09.2014 · 14 comments

Mennyt viikko ja pari viimeistä viikonloppua täällä Irlannissa ovat olleet täynnä Kerryä. Tämä Irlannin lounaiskolkassa sijaitseva kuningaskunta, kuten paikalliset sitä kutsuvat, on yksi Irlannin suosituimmista matkailukohteista ja juuri sen takia tänne saapuminen hieman hermostutti. Wild Atlantic Wayn hienous on tähän asti reissua piilenyt siinä, että se on vienyt pääteiltä ja monista turistikohteista kauemmaksi, mutta nyt olimme saapumassa turistialueen ytimeen täysine turistibusseineen. Eikä siinä kaikki, matkalla kohti Kerryä huolimattomasti heitetyt sivulauseet kertoivat tarinaa siitä kuinka ”kun kerran Kerryyn saapuu, sieltä ei sitten ihan heti tulla pois”. 

Meillä ei olisi vaihtoehtoa, Kerrylle oli varattu aikaa reilu viikko, sitten sieltä olisi pakko päästä pois jotta ehtisimme ajoissa maaliimme Kinsaleen nyt alkavan viikon perjantaiksi.

Rossbeigh, Kerry, Irlanti I @SatuVW I Destination Unknown

Retkipyöräilyä Irlannissa I @SatuVW I Destination Unknown

Kerryssä kohtasimme jälleen Donegalin kukkuloiden kanssa kisaavat mäet. Kolmen viikon fillarointi oli onneksi tehnyt tulosta, ja nyt ylämäkien polkeminen tuotti jopa jonkinlaista sairasta nautintoa. Varsinkin kun palkkiona oli tiedossa kunnon kyyti alamäissä.

Pyöränkorjausta Irlannissa I @SatuVW I Destination Unknown

Mäkien myötä oli aika heittää hyvästit jarruille, tai ainakin jarrupaloille. Onneksi Kate on taikuri mitä tulee pyöränhuoltoon, ja toki minäkin olisin auttanut jos olisin valokuvaukselta ja filmaamiselta ehtinyt.

Tyttöenergiaa Irlannissa I @SatuVW I Destination Unknown

Kerryn myötä myös tyttöenergia pääsi taas valloilleen, kun jo aikaisemmin mainittu Kate liittyi vihdoin matkalle mukaan. Kate oli alunperin tulossa mukaan koko reissulle, mutta työkuvioiden muuttuessa hän pääsi lähtemään matkan vain näiksi kahdeksi viimeiseksi  viikoksi. Katen lisäksi ystävämme Åsa fillaroi kanssamme muutaman päivän menneellä viikolla.

Valentia saaren majakka I I @SatuVW I Destination Unknown

Saimme myös pikkuriikkisen esimakua siitä kuinka villi Wild Atlantic Way voi ollakaan. Se, kuinka myrkyistä täällä Valentia saaren majakalla voikaan olla talvella en osaa kuvitellakaan, mutta pienet kesäiset tyrskyt olivat tervetullut muistutus tämän reitin villistä puolesta.

Ring of Kerry Irlannissa I @SatuVW I Destination Unknown

Ring of Kerry Irlannissa I @SatuVW I Destination Unknown

Ring of Kerry, 179 kilometrin mittainen maisematie on erityisen suosittu turistien keskuudessa ja pelkona olikin että taistelisimme parhaista valokuvauspaikoista turistibussien kanssa. Niin ei tällä kertaa käynyt, mutta maisematkin olivat hieman usvan peitossa…

Sateenkaari Irlannissa I @SatuVW I Destination Unknown

Mutta kuten kaikkialla Irlannissa, auringonpaiste ja sateenkaaret eivät ole koskaan kaukana. Tällä kertaa sateenkaaren päässä odottava aarre jäi kuitenkin hakematta, sen verran jalat protestoivat edessä odottavaa mäenrinnettä.

Derrynanen rannalla Irlannissa I @SatuVW I Destination Unknown

Hiekkarannat ovat tietenkin kuuluneet rantatien varrella ohjelmaan. Derrynanen rannalle saapuessa bikinit olivat onneksi hukassa kassin pohjalla niin, että kylmässä viimassa oli hyvä tekosyy jättää uinnit välistä.

Irlantilainen linna I @SatuVW I Destination Unknown

Aina välillä ja aivan yllättäen tien varrelle osuu vanhoja linnoja ja raunioita. Omistajanelkeistä huolimatta Katella ei ole tämän linnan kanssa mitään tekemistä…

Skelligs suklaatehdas, Irlanti I @SatuVW I Destination Unknown

Pieniä suloisia hetkiä ovat olleet ne, kun sateen ja viiman keskellä olemme saapuneet kahvilaan, tai kuten tässä tapauksessa Skelligs Suklaatehtaalle, juuri ennen sulkemisaikaa. Ei ole kuuman kaakaon voittanutta sisätiloissa, myrskyn pauhatessa ulkosalla. Ikävä kyllä tälläkin kertaa sokeriannoksen jälkeen oli palattava ulos ja jatkettava matkaa.

Waterville, Kerry, Irlanti I @SatuVW I Destination Unknown

Viikko on ollut täynnä tarinoita, historiaa ja legendoja. Ihmettelimme mitä Charlie Chaplinilla oli tekemistä pienen Watervillen kylän kanssa, ennen kuin kuulimme tarinan siitä kuinka hän oli aikoinaan sattumalta saapunut kylään ja ihastunut siihen ja sen ihmisiin niin että vieraili siellä säännöllisesti ylellisessä, meidänkin majapaikkana toimineessa Butler Arms hotellissa. Chaplinin lapsenlapset omistavat edelleenkin talon kylässä ja viettävät siellä aikaa vuosittain, ja kerran vuodessa kylä täyttyy kansainvälisistä vierailijoista Charlie Chaplin Comedy Film Festival – tapahtuman saapuessa kylään.

Portmagee Irlannissa I @SatuVW I Destination Unknown

Kerryn ja Irlannin kylissä väriä riittää, ja kuten veljeni sitä useaan otteeseen tuumasi, tällä mallilla voisi Suomessakin vähän piristää katukuvaa.

Laiva-ajelulla Kenmaren lahdella I @SatuVW I Destination Unknown

Laiva-ajelulla Kenmaren lahdella I @SatuVW I Destination Unknown

Laiva-ajelulla Kenmaren lahdella I @SatuVW I Destination Unknown

Hylkeitä Kenmaren lahdella I @SatuVW I Destination Unknown

Laiva-ajelu Seafari – firman kanssa Kenmaressa oli yksi menneen viikonlopun kohokohdista. Lintujen tai merielävien bongailu ei ole minulle mitään lempipuuhaa, mutta tämä reissu yllätti. Hylkeitä ihasteltiin melkein vierestä, ja se tapa millä kapteeni Raymond Ross veti näitä risteilyjä eläimiä ja luontoa kunnioittavaan, ja matkustajia opettavaan ja viihdyttävään tapaan kieli siitä kuinka hän tekee tätä hommaa rakkaudesta, eikä pelkästään eurojen kuvat silmissä. Suosittelen, muksujen lisäksi aikuisetkin saivat tikkarit, ja tee- ja kahvikuppeihinkin taidettiin lorauttaa pieni tilkka lämmittävää…

Viidakkomaisemia Irlannissa I @SatuVW I Destination Unknown

Mutta Kerryn ongelma piilee siinä, että vaikka kuinka haluaisit sieltä päästä pois, niin eihän tuolta viidakon keskeltä ole ihan helppo löytää oikeaa tietä…

Tänään me kuitenkin ainakin yritetään siirtyä matkalla eteenpäin, ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, illalla olemme jo Corkin kreivikunnan puolella. Ja tästä se siis alkaa, viimeinen viikko meidän Ride Wild 2014 seikkailua. Melkein viisi viikkoa on kulunut liiankin nopeaa tahtia, vaikka voi olla että tulevan viikon mäkiä ylös ähkiessä toivoisin viikon kuluvan vielä ihan hiukkasen nopeammin… :)

Muutamia vinkkejä:

Aloita tästä: 

Go Kerry – tietopaketti siitä mitä Kerrystä löytyy majapaikoista aktiviteetteihin.

Hyvät yöunet: 

Aktiviteettejä: 

Katso myös aikaisemmat postaukset missä Kerry on esillä: 

Matkaamme voi seurata myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Ride Wild 2014 seikkailua ovat tukemassa mm. Irlannin matkailu, North West Adventure ToursSkimbaco Lifestyle ja Birk Sport, kaikki yhteistyökumppanit löydät täältä

{ 14 comments… read them below or add one }

Ansku BCN syyskuu 1, 2014 11.32

Näistä kuvista tulee fiilis, että ”mäkin haluuuun!” :) Upeita maisemia!

Vastaa

satuvw syyskuu 2, 2014 0.33

Ei muuta kuin reissua buukkaamaan!! :)

Vastaa

Vadelmia syyskuu 1, 2014 13.20

On ollut tosi mielenkiintoista lukea reissustanne ja katsoa hienoja kuvia. Tekisi mieleni itsekin lähteä vastaavalle pyöräretkelle, mutta perhe pitäisi kyllä ottaa mukaan (mies sekä 3- ja 4-vuotiaat lapset). Ei kuitenkaan huvita ajatus pyöräilystä lapsi kyydissä turistibussien sun muiden autojen ohittaessa. Onko reittejä (Irlannissa tai muualla Euroopassa), missä saisi rauhassa pyöräillä tarvitsematta pelätä muuta liikennettä?

Vastaa

satuvw syyskuu 2, 2014 0.38

Irlannissa on tällä hetkellä vain yksi reitti missä voi rauhassa fillaroida lasten kanssa ja sen Achill-saaren ja Westportin välillä kulkeva 42 kilometrin pituinen Greenway – http://greenway.ie/. Sekä Achill että Westport ovat kyllä mahtavia paikkoja, eli fillarointiin voisi yhdistää mukavasti muitakin aktiviteetteja ja tuossa matkalla on pari kaupunkia missä voisi olla yötä. Noita Greenwayn tyylisiä fillaripätkiä on suunnitteilla tänne lisääkin (esim. Clifdenin suunnalle), mutta jokunen vuosi saattaa mennä ennen kuin ne saadaan kuntoon.

Euroopassa reittejä löytyy enemmänkin vaikka en ole niihin ihan hirveästi tutustunutkaan, kannattaa kurkata Almost Fearless blogi, siellä suunnalla perhe on fillaroinut Espanjasta läpi Euroopan tänä kesänä: http://almostfearless.com/

Vastaa

Tiina, Kinttupolulla syyskuu 1, 2014 13.35

Teidän reissu on kyllä ollut elämyksiä täynnä! Antoisaa loppumatkaa :)

Vastaa

satuvw syyskuu 2, 2014 0.44

Niitä on kyllä riittänyt, ja samalla mallilla jatketaan :)

Vastaa

eve syyskuu 1, 2014 16.25

Ah, niin ihanan näköistä… kylläpä tämä aika on mennyt nopeasti myös lukijan näkökulmasta! :) Tsemppiä viimeiseen viikkoon!

Vastaa

satuvw syyskuu 2, 2014 0.45

Kiitos Eve! Hyvin viikko ainakin lähti käyntiin, kukkuloista huolimatta :)

Vastaa

Elina syyskuu 1, 2014 17.50

Upeita paikkoja ja minulle taas merielävien (ja muiden eläinten) bongailu on lempipuuhaa, joten isot peukut ihanille hylkeille :)

Vastaa

satuvw syyskuu 2, 2014 0.47

Hylkeet olivat hellyttävän ihania, kuutit varsinkin! Ja vietimme niiden luona aikaakin ihan mukavasti. Maisemat ovat olleet mahtavia ja niitä on riittänyt tänäänkin… :)

Vastaa

Laura R. syyskuu 2, 2014 10.49

Upeita kuvia ja voih miten söpöjä hylkeitä! <3

Vastaa

satuvw syyskuu 3, 2014 2.09

Kiitoksia ja nuo hylkeet olivat kyllä vähän liiankin söpöjä…. :)

Vastaa

Maarit Johanna syyskuu 2, 2014 20.46

Oi miten kauniita kuvia ja maisemia! Ihanat hylkeet, sopii hyvin kuvaan :) Mieletöntä että sun reissu on kohta melkein jo ohi!

Vastaa

satuvw syyskuu 3, 2014 2.08

No niinpä, aika on juossut aivan liian nopeaan… Ei muuta kuin uutta seikkailua suunnittelemaan!! ;)

Vastaa

Leave a Comment

Previous post:

Next post: